X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane!:)

Katarka powodzenia. Trzymam kciuki!

U nas malowanie mebli idzie pełną parą. Mąż walczy codziennie przed pracą (chodzi na nocki) aż mi go szkoda. Ale zawsze powtarzał że sam chce coś zrobić dla dziecka. I chyba mu się spodobało, bo już planuje zrobić plac zabaw dla synka. i zakupić 3 metrową (!) ślizgawkę. Ehhh faceci;)
    Co do obić na fotelu też chciałam wymienić (fotel taki zwykły mały). Mieliśmy nawet go rozebrane i zawieźliśmy do tapicera. Chciał 150 zł od fotela;/ Mówił, że nie ma znaczenia czy chce jeden kolor czy kilka, zwykły materiał czy eko skórę. No i zrezygnowaliśmy. Teraz też kombinuje co tam nałożyć.

Oczywiście też skusiłam się na skarpetki i wczoraj zamówiłam na allegro. Kupiłam od razu dla mamy i męża i wyszło z przesyłką po 12,40zł za sztukę.

Miłego dnia:)

magda sz, małaMyszka, Katarka, Weridiana lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co robicie na obiadek ? Bo nie mam pomyslu..

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Nie zrozumie, to znaczy może przejdzie mu foch i może przeprosi za parę dni,ale nie oznacza to zmiany decyzji- płyty przywieźli, to wszystko czeka na niego u teściów, więc musi tam jechać. Więc nie wiem, jak on sobie to wyobraża. Do tego stopnia ma focha, że jest od 7 w pracy ,a gg nie włączył,żeby mnie jeszcze bardziej wqrwić :/ Idę do żelazka.

A ile teściowie mają lat? Starzy są? Sami sobie nie poradzą? Jak planują remonty to chyba zdają sobie sprawę, że to ich sprawa i ich odpowiedzialność. Syn może pomóc ale wcale nie musi. Ma przecież już swoją rodzinę i są sprawy ważne i ważniejsze. A Twój mąż jest jedynakiem? Ja się nie dziwię, że się wkurzyłaś. Jesteś już w takim tygodniu, że to nie przelewki. Ja bym miała to samo. Przecież to są dorośli ludzie... remont mogli robić o każdej porze a nie wymyślić sobie tuż przed rozwiązaniem....

• Amberla Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Aaaa mam cisnienie 140/80 ....do tej pory max bylo 110\60... czy to zle? Zrobilam po przebudzeniu, zero wysilku, nerwa...jak myslicie?

Nie jest tak źle ;) Wydaje mi się, że podwyższone. To drugie jest gorsze a u Ciebie jeszcze tragedii nie ma :)

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    Aaaa i z Julcia bedziemy podczas wakacji robic ta ksiazeczke :) https://www.facebook.com/fancymarketbag/videos/389501087919051/?fref=nf&__mref=message_bubble

gdzie będziecie ją robić?? ja już pół roku temu całe internety przeszukałam gdzie można to kupić lub zlecić zrobienie i nic.[/QUOTE]

Bedziemy robic same, w domku.
    W hurtowni kupie potrzebne akcesoria i do dziela :)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    A ile teściowie mają lat? Starzy są? Sami sobie nie poradzą? Jak planują remonty to chyba zdają sobie sprawę, że to ich sprawa i ich odpowiedzialność. Syn może pomóc ale wcale nie musi. Ma przecież już swoją rodzinę i są sprawy ważne i ważniejsze. A Twój mąż jest jedynakiem? Ja się nie dziwię, że się wkurzyłaś. Jesteś już w takim tygodniu, że to nie przelewki. Ja bym miała to samo. Przecież to są dorośli ludzie... remont mogli robić o każdej porze a nie wymyślić sobie tuż przed rozwiązaniem....

Starsi ludzie, więc logiczne ,że sami nie będą robić- ale myśleć to by mogli!
    Siostrę ma ,ale mieszka na Sycylii- wiedziała co robić, sama mówi,że cieszy się,że tak daleko mieszka- to mówi samo przez się.
    A mój mąż ma chyba nie odciętą pępowinę, w sumie to właśnie przez to,że siostra mieszka daleko to ma poczucie,że rodzice zostali na jego głowie. No i odbija się na mnie. Tysiąc razy mu już mówiłam,że on już ma swoją rodzinę i niby to rozumie,ale jak widać rzeczywistość jest inna. No nie chcę być wredną synową, ale ileż można?!Zgodziłam się i tak na 2 weekendy!

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ja wyciągnęłam piersi. Mam pieczarki,więc pewnie zrobię w sosie śmietanowym.Do tego może ryż albo risotto.

bl9ci09kql96ri27.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka! high five !

Wlasnie tak dumałam ze chyba wyjme z zamrażarki piers i zrobie w sosie smietanowym:P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyciągnęłąm karkówke i chyba zrobię sznycelki:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Starsi ludzie, więc logiczne ,że sami nie będą robić- ale myśleć to by mogli!
    Siostrę ma ,ale mieszka na Sycylii- wiedziała co robić, sama mówi,że cieszy się,że tak daleko mieszka- to mówi samo przez się.
    A mój mąż ma chyba nie odciętą pępowinę, w sumie to właśnie przez to,że siostra mieszka daleko to ma poczucie,że rodzice zostali na jego głowie. No i odbija się na mnie. Tysiąc razy mu już mówiłam,że on już ma swoją rodzinę i niby to rozumie,ale jak widać rzeczywistość jest inna. No nie chcę być wredną synową, ale ileż można?!Zgodziłam się i tak na 2 weekendy!

Hmmm.... może rodzice tak wymyślają i go angażują, bo boją się, że skoro będzie miał dziecko to stracą i jego. Rozumiesz o co mi chodzi... ? Miałam podobną sytuację. Bracia Pawłą obydwoje za granicą jeden w Stanahc drugi w Szwajcarii. Tylko my na miejscu. Rodzice mieszkają jakieś 2 km stąd..... Nie chcesz wiedzieć jak zareagowali na wiadomość o drugim dziecku. Nie ma się co dziwić, że nie przepadam za teściową. Ale reakcja teścia mnie bardziej zszokowała. Choć staram się nie pamiętać i wybaczyć. W każdym razie po tym matka P dzwoniła do niego i się wyzalała. Sens był taki właśnie jak piszę. Po prostu zrozumiałą że P. już ma swoją rodzinę i to niemałą. Ze dwójka dzieci, któym trzeba czas poświęcić. A ona zawsze go lubiła angażować we wszystko i uważała się, że musi być na 1 miejscu:/ A jak Twoi teściowie to starsi ludzie to tym bardziej powinni myśleć jak coś planują....

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy łapiecie się na "becikowe". Bo jak teraz czytam to becikowe w 2015 : dochody z 2013 ,ale nie przekraczające ok 2000zł netto na osobę. Któraś tu się znała na tych przepisach. Czyli podejrzewam,że większości z nas się nie należy...:(

bl9ci09kql96ri27.png

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Hmmm.... może rodzice tak wymyślają i go angażują, bo boją się, że skoro będzie miał dziecko to stracą i jego. Rozumiesz o co mi chodzi... ? Miałam podobną sytuację. Bracia Pawłą obydwoje za granicą jeden w Stanahc drugi w Szwajcarii. Tylko my na miejscu. Rodzice mieszkają jakieś 2 km stąd..... Nie chcesz wiedzieć jak zareagowali na wiadomość o drugim dziecku. Nie ma się co dziwić, że nie przepadam za teściową. Ale reakcja teścia mnie bardziej zszokowała. Choć staram się nie pamiętać i wybaczyć. W każdym razie po tym matka P dzwoniła do niego i się wyzalała. Sens był taki właśnie jak piszę. Po prostu zrozumiałą że P. już ma swoją rodzinę i to niemałą. Ze dwójka dzieci, któym trzeba czas poświęcić. A ona zawsze go lubiła angażować we wszystko i uważała się, że musi być na 1 miejscu:/ A jak Twoi teściowie to starsi ludzie to tym bardziej powinni myśleć jak coś planują....

No u mnie podobna sytuacja, tzn moja teściowa od zawsze "walczyła" ze mną o niego, więc pewnie teraz tym bardziej chce go jeszcze mieć przy sobie. Przez te 2 weekendy co był u nich to pewnie chodziła dumna jak paw,że miała go 12h/dobę. Ehh już się nie będę denerwować. Przetrzymam i to- przyjdzie jeszcze w łaskę i on i ona.

bl9ci09kql96ri27.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te 2000 na osobe juz z dzieckiem prawda ? czyli ja,mąż i Pola ?
    Bo jezeli tak, to sie załapiemy, a jezeli nie no to dupa..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ale te 2000 na osobe juz z dzieckiem prawda ? czyli ja,mąż i Pola ?
    Bo jezeli tak, to sie załapiemy, a jezeli nie no to dupa..

Nie- ja to zrozumiałam tak,że 2000zł netto musiałaś zarabiać w 2013 roku ,żeby dostać teraz becikowe.

O tu o tym: http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/3825433,becikowe-2015-zasady-przyznawania-spis-dokumentow-dla-kogo,id,t.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 09:39

bl9ci09kql96ri27.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa w 2013 ! No to sie załapiemy bo ja wtedy jeszcze studiowałam i nie pracowałam, dopiero od kwietnia 2014 jestem na umowie.

Ale to pojebane jest;/ to powinno nalezec sie kazdemu..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Aa w 2013 ! No to sie załapiemy bo ja wtedy jeszcze studiowałam i nie pracowałam, dopiero od kwietnia 2014 jestem na umowie.

Ale to pojebane jest;/ to powinno nalezec sie kazdemu..

Ale jest tam napisane,że jak podpisałaś umowę w 2014 to też się liczy ?! Robią wszystko, żeby po prostu nie dać! A dokładnie- należy się każdemu! A potem pieprzą w tv,że mały przyrost- a czym tu zachęcić młodych, ani pracy, ani perspektyw?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 09:41

bl9ci09kql96ri27.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ! Jezeli umowa doszla to tez bedzie rozpatrywana :/ No cholera :/ to malo kto jak tak dostanje te becikowe ??? Czyzby to az tak głupie bylo?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie ogarniam chałupkę. Później Was nadrobię. Tzn. w nagrodę zajrzę jak napiszę rozdział hehehehe

Chciałam tylko napisać, że kupię sobie takie coś

oferta: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5470296317

ainer85, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage im bliżej dnia "W" to będzie się działo.. różne bóle, skurcze przepowiadające, dzidzia duża i jak sie ułoży to też boli. Jak czujesz mega bóle i po nospie nie przechodzi to warto się zgłosić na IP.

Z tym becikowym to jest tak że liczą za ostatni rok rozliczeniowy, 1920 zł także mniej niż 2000 zł nie można przekroczyć i dzielone jest już na powiększoną rodzinę. Wszystkie premie itp. też w to wchodzą :/ To jest Karolina mega głupie i tak zrobione żeby nie dostać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 09:53

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Czytałyście ostatnio coś fajnego? Pogoda we Wrocławiu nie nastraja pozytywnie więc tylko usiąść z herbatką i książką. Może coś polecicie? :)

Psioszka, nie denerwuj się. Spójrz na to z dobrej strony- mąż ma dobre serce, jest dobrym synem, chce pomóc rodzicom. Faceci nie pomyślą czasem. Też bym się wkurzyła, rozumiem Cię, ale szkoda nerwów!

Z tym becikowym faktycznie do dupy :/ Mało kto dostanie w takim razie..

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Ewa123
‹‹ 1335 1336 1337 1338 1339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ