X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane!:)

Katarka powodzenia. Trzymam kciuki!

U nas malowanie mebli idzie pełną parą. Mąż walczy codziennie przed pracą (chodzi na nocki) aż mi go szkoda. Ale zawsze powtarzał że sam chce coś zrobić dla dziecka. I chyba mu się spodobało, bo już planuje zrobić plac zabaw dla synka. i zakupić 3 metrową (!) ślizgawkę. Ehhh faceci;)
    Co do obić na fotelu też chciałam wymienić (fotel taki zwykły mały). Mieliśmy nawet go rozebrane i zawieźliśmy do tapicera. Chciał 150 zł od fotela;/ Mówił, że nie ma znaczenia czy chce jeden kolor czy kilka, zwykły materiał czy eko skórę. No i zrezygnowaliśmy. Teraz też kombinuje co tam nałożyć.

Oczywiście też skusiłam się na skarpetki i wczoraj zamówiłam na allegro. Kupiłam od razu dla mamy i męża i wyszło z przesyłką po 12,40zł za sztukę.

Miłego dnia:)

magda sz, małaMyszka, Katarka, Weridiana lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co robicie na obiadek ? Bo nie mam pomyslu..

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Nie zrozumie, to znaczy może przejdzie mu foch i może przeprosi za parę dni,ale nie oznacza to zmiany decyzji- płyty przywieźli, to wszystko czeka na niego u teściów, więc musi tam jechać. Więc nie wiem, jak on sobie to wyobraża. Do tego stopnia ma focha, że jest od 7 w pracy ,a gg nie włączył,żeby mnie jeszcze bardziej wqrwić :/ Idę do żelazka.

A ile teściowie mają lat? Starzy są? Sami sobie nie poradzą? Jak planują remonty to chyba zdają sobie sprawę, że to ich sprawa i ich odpowiedzialność. Syn może pomóc ale wcale nie musi. Ma przecież już swoją rodzinę i są sprawy ważne i ważniejsze. A Twój mąż jest jedynakiem? Ja się nie dziwię, że się wkurzyłaś. Jesteś już w takim tygodniu, że to nie przelewki. Ja bym miała to samo. Przecież to są dorośli ludzie... remont mogli robić o każdej porze a nie wymyślić sobie tuż przed rozwiązaniem....

• Amberla Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Aaaa mam cisnienie 140/80 ....do tej pory max bylo 110\60... czy to zle? Zrobilam po przebudzeniu, zero wysilku, nerwa...jak myslicie?

Nie jest tak źle ;) Wydaje mi się, że podwyższone. To drugie jest gorsze a u Ciebie jeszcze tragedii nie ma :)

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    Aaaa i z Julcia bedziemy podczas wakacji robic ta ksiazeczke :) https://www.facebook.com/fancymarketbag/videos/389501087919051/?fref=nf&__mref=message_bubble

gdzie będziecie ją robić?? ja już pół roku temu całe internety przeszukałam gdzie można to kupić lub zlecić zrobienie i nic.[/QUOTE]

Bedziemy robic same, w domku.
    W hurtowni kupie potrzebne akcesoria i do dziela :)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    A ile teściowie mają lat? Starzy są? Sami sobie nie poradzą? Jak planują remonty to chyba zdają sobie sprawę, że to ich sprawa i ich odpowiedzialność. Syn może pomóc ale wcale nie musi. Ma przecież już swoją rodzinę i są sprawy ważne i ważniejsze. A Twój mąż jest jedynakiem? Ja się nie dziwię, że się wkurzyłaś. Jesteś już w takim tygodniu, że to nie przelewki. Ja bym miała to samo. Przecież to są dorośli ludzie... remont mogli robić o każdej porze a nie wymyślić sobie tuż przed rozwiązaniem....

Starsi ludzie, więc logiczne ,że sami nie będą robić- ale myśleć to by mogli!
    Siostrę ma ,ale mieszka na Sycylii- wiedziała co robić, sama mówi,że cieszy się,że tak daleko mieszka- to mówi samo przez się.
    A mój mąż ma chyba nie odciętą pępowinę, w sumie to właśnie przez to,że siostra mieszka daleko to ma poczucie,że rodzice zostali na jego głowie. No i odbija się na mnie. Tysiąc razy mu już mówiłam,że on już ma swoją rodzinę i niby to rozumie,ale jak widać rzeczywistość jest inna. No nie chcę być wredną synową, ale ileż można?!Zgodziłam się i tak na 2 weekendy!

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ja wyciągnęłam piersi. Mam pieczarki,więc pewnie zrobię w sosie śmietanowym.Do tego może ryż albo risotto.

bl9ci09kql96ri27.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka! high five !

Wlasnie tak dumałam ze chyba wyjme z zamrażarki piers i zrobie w sosie smietanowym:P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyciągnęłąm karkówke i chyba zrobię sznycelki:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Starsi ludzie, więc logiczne ,że sami nie będą robić- ale myśleć to by mogli!
    Siostrę ma ,ale mieszka na Sycylii- wiedziała co robić, sama mówi,że cieszy się,że tak daleko mieszka- to mówi samo przez się.
    A mój mąż ma chyba nie odciętą pępowinę, w sumie to właśnie przez to,że siostra mieszka daleko to ma poczucie,że rodzice zostali na jego głowie. No i odbija się na mnie. Tysiąc razy mu już mówiłam,że on już ma swoją rodzinę i niby to rozumie,ale jak widać rzeczywistość jest inna. No nie chcę być wredną synową, ale ileż można?!Zgodziłam się i tak na 2 weekendy!

Hmmm.... może rodzice tak wymyślają i go angażują, bo boją się, że skoro będzie miał dziecko to stracą i jego. Rozumiesz o co mi chodzi... ? Miałam podobną sytuację. Bracia Pawłą obydwoje za granicą jeden w Stanahc drugi w Szwajcarii. Tylko my na miejscu. Rodzice mieszkają jakieś 2 km stąd..... Nie chcesz wiedzieć jak zareagowali na wiadomość o drugim dziecku. Nie ma się co dziwić, że nie przepadam za teściową. Ale reakcja teścia mnie bardziej zszokowała. Choć staram się nie pamiętać i wybaczyć. W każdym razie po tym matka P dzwoniła do niego i się wyzalała. Sens był taki właśnie jak piszę. Po prostu zrozumiałą że P. już ma swoją rodzinę i to niemałą. Ze dwójka dzieci, któym trzeba czas poświęcić. A ona zawsze go lubiła angażować we wszystko i uważała się, że musi być na 1 miejscu:/ A jak Twoi teściowie to starsi ludzie to tym bardziej powinni myśleć jak coś planują....

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy łapiecie się na "becikowe". Bo jak teraz czytam to becikowe w 2015 : dochody z 2013 ,ale nie przekraczające ok 2000zł netto na osobę. Któraś tu się znała na tych przepisach. Czyli podejrzewam,że większości z nas się nie należy...:(

bl9ci09kql96ri27.png

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Hmmm.... może rodzice tak wymyślają i go angażują, bo boją się, że skoro będzie miał dziecko to stracą i jego. Rozumiesz o co mi chodzi... ? Miałam podobną sytuację. Bracia Pawłą obydwoje za granicą jeden w Stanahc drugi w Szwajcarii. Tylko my na miejscu. Rodzice mieszkają jakieś 2 km stąd..... Nie chcesz wiedzieć jak zareagowali na wiadomość o drugim dziecku. Nie ma się co dziwić, że nie przepadam za teściową. Ale reakcja teścia mnie bardziej zszokowała. Choć staram się nie pamiętać i wybaczyć. W każdym razie po tym matka P dzwoniła do niego i się wyzalała. Sens był taki właśnie jak piszę. Po prostu zrozumiałą że P. już ma swoją rodzinę i to niemałą. Ze dwójka dzieci, któym trzeba czas poświęcić. A ona zawsze go lubiła angażować we wszystko i uważała się, że musi być na 1 miejscu:/ A jak Twoi teściowie to starsi ludzie to tym bardziej powinni myśleć jak coś planują....

No u mnie podobna sytuacja, tzn moja teściowa od zawsze "walczyła" ze mną o niego, więc pewnie teraz tym bardziej chce go jeszcze mieć przy sobie. Przez te 2 weekendy co był u nich to pewnie chodziła dumna jak paw,że miała go 12h/dobę. Ehh już się nie będę denerwować. Przetrzymam i to- przyjdzie jeszcze w łaskę i on i ona.

bl9ci09kql96ri27.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te 2000 na osobe juz z dzieckiem prawda ? czyli ja,mąż i Pola ?
    Bo jezeli tak, to sie załapiemy, a jezeli nie no to dupa..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ale te 2000 na osobe juz z dzieckiem prawda ? czyli ja,mąż i Pola ?
    Bo jezeli tak, to sie załapiemy, a jezeli nie no to dupa..

Nie- ja to zrozumiałam tak,że 2000zł netto musiałaś zarabiać w 2013 roku ,żeby dostać teraz becikowe.

O tu o tym: http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/3825433,becikowe-2015-zasady-przyznawania-spis-dokumentow-dla-kogo,id,t.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 09:39

bl9ci09kql96ri27.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa w 2013 ! No to sie załapiemy bo ja wtedy jeszcze studiowałam i nie pracowałam, dopiero od kwietnia 2014 jestem na umowie.

Ale to pojebane jest;/ to powinno nalezec sie kazdemu..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Aa w 2013 ! No to sie załapiemy bo ja wtedy jeszcze studiowałam i nie pracowałam, dopiero od kwietnia 2014 jestem na umowie.

Ale to pojebane jest;/ to powinno nalezec sie kazdemu..

Ale jest tam napisane,że jak podpisałaś umowę w 2014 to też się liczy ?! Robią wszystko, żeby po prostu nie dać! A dokładnie- należy się każdemu! A potem pieprzą w tv,że mały przyrost- a czym tu zachęcić młodych, ani pracy, ani perspektyw?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 09:41

bl9ci09kql96ri27.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ! Jezeli umowa doszla to tez bedzie rozpatrywana :/ No cholera :/ to malo kto jak tak dostanje te becikowe ??? Czyzby to az tak głupie bylo?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie ogarniam chałupkę. Później Was nadrobię. Tzn. w nagrodę zajrzę jak napiszę rozdział hehehehe

Chciałam tylko napisać, że kupię sobie takie coś

oferta: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5470296317

ainer85, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage im bliżej dnia "W" to będzie się działo.. różne bóle, skurcze przepowiadające, dzidzia duża i jak sie ułoży to też boli. Jak czujesz mega bóle i po nospie nie przechodzi to warto się zgłosić na IP.

Z tym becikowym to jest tak że liczą za ostatni rok rozliczeniowy, 1920 zł także mniej niż 2000 zł nie można przekroczyć i dzielone jest już na powiększoną rodzinę. Wszystkie premie itp. też w to wchodzą :/ To jest Karolina mega głupie i tak zrobione żeby nie dostać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 09:53

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Czytałyście ostatnio coś fajnego? Pogoda we Wrocławiu nie nastraja pozytywnie więc tylko usiąść z herbatką i książką. Może coś polecicie? :)

Psioszka, nie denerwuj się. Spójrz na to z dobrej strony- mąż ma dobre serce, jest dobrym synem, chce pomóc rodzicom. Faceci nie pomyślą czasem. Też bym się wkurzyła, rozumiem Cię, ale szkoda nerwów!

Z tym becikowym faktycznie do dupy :/ Mało kto dostanie w takim razie..

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Ewa123
‹‹ 1335 1336 1337 1338 1339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ