SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Psioszka - a nie możesz pojechać z mężem do teściów, czy nie bardzo są tam warunki? Albo żeby chociaż mąż wziął psa ze sobą? Bo skoro piszesz, że remont i tak się odbędzie to myślę co możesz zrobić, żeby było Ci chociaż trochę lżej.
Dziewczyny, polecacie jakąś odżywkę- maskę do włosów? Teraz w ciąży włosy są ładne, ale pewnie po porodzie będzie masakra więc już teraz myślę w co się zaopatrzyćmałaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Idioci no idioci.. ja myslałam ze 1000zl nalezy sie kazdemmu a ten dodatkowy 1000zł jest uzalezniony od dochodu..
No ale jeżeli to bedzie dzielone juz na powiekszoną rodzine to raczej powinno nam sie należeć... musimy sprawdzic dochód męża z tamtego roku jak tak (on ma swoją działalność wiec się nie pamieta jaka jest średnia) bo ja mam stały dochod ten sam..
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOfka wrote:aaaaaaaa hej ale Cie brakowalo u nas pisz co slychac, dobrze ze wrocilas;)))))
Ofka ale ja nigdzie nie odchodzilam
Zwyczajnie brak czasu na forum a piszecie w takim tempie ze wbic sie w temat to niewykonalne.
Ciaza, kazda jest inna i to prawda. Pierwsza idealna, druga idealna. Bylam na pelnych obrotach od poczatku do porodu.
Trzecia ciaza - od poczatku czuje sie zle, ciagle mnie cos boli a teraz doszlo takie oslabienie ze moglabym spac dzien i noc.
Becikowe - strasznie mieszaja w tych przepisachZamiast zachecic mlodych do posiadania dzieci oni tylko utrudniaja.
Becikowe powinno byc dostepne tak jak kiedys dla kazdego.
edit:
Paula - maski Placenta (ale rozowe) sa rewelacyjne. Kapsulki Vichy tak jak pisze Karolina rowniez.
Mi sie plakac chce jak patrze na moje wlosy, hormony w tej ciazy nie sluza mi wcale.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 10:13
Paula_071, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Ja ostatnio czytam tylko artykuły o promocji zdrowia wśród osób starszych
i książki polecone przez panią w szkole rodzenia, np. "Narodziny odrodzone" Odenta. Jeszcze tydzień i planuję wpaść w ciąg skandynawskich kryminałów.
Ewa123, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
http://allegro.pl/vichy-dercos-aminexil-pro-18-ampulek-dla-kobiet-i5459443637.html
Dokładnie o te. Używalam ich co 2 dzień i moja fryzjerka byla w szoku ile nowych włosów odrasta.
Moja mama miala problem z wypadaniem i tez ich uzywala i przestaly wypadac. Takze warto sobie zafundowac taką kuracje.Paula_071, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Dziewczyny czy Wy łapiecie się na "becikowe". Bo jak teraz czytam to becikowe w 2015 : dochody z 2013 ,ale nie przekraczające ok 2000zł netto na osobę. Któraś tu się znała na tych przepisach. Czyli podejrzewam,że większości z nas się nie należy...
Pisze jeszcze raz.
Ja sie dowiadywalam jakis czas temu w mojej gminie jak to wyglada.
Kryterium dochodowe, to 1922 zl netto na osobe, z tym, ze uwzglednia sie juz dziecko.
Dochody podaje sie z PIT za rok poprzedzajacy date zlozenia wniosku. W naszym przypadku za 2014 rok, wyjatek, to jezeli dzieci sie urodza do konca kwietnia br, wtedy za 2013.
Co wazne, jezeli utracilismy jakies zrodlo dochodu, badz nasze swiadczenia znaczaco zmalaly, to wypelniamy dodatkowe oswiadczenie o utraceniu takiego dochodu - pomniejszamy podstawe o te kwote. W moim przypadku to bardzo dobra informacja, bo ja stracilam poczatkiem roku bardzo dobrze platna prace (zarabialam trzykrotnie wiecej anizeli teraz) i dostalam jeszcze trzymiesieczna odprawe. Wyszlo na to, ze przez pierwsze dwa miesiace zainkasowalam polowe dochodu rocznego, a tego jednak nie beda uwzgledniac i zalapie sie na kryterium dochodowe
No i oczywiscie musimy wyazac sie zaswiadczeniem, ze jestesmy objete opieka lekarska od 10-tego tygodnia ciazymałaMyszka lubi tę wiadomość
-
ja na obiad mujaddara z wczoraj, maz bedzie dopiero wieczorem...ja jestem maaaaniaczka ksiazkowa, przed ciaza kilka ksiazek w tygodniu czytalam, czasami jedna dziennie nawet....to moja jedyna i wieeeelka pasja ... w ciazy jakby ktos mi mozg wylaczyl. Przeczytalam kilka ksiazek ale intelektualnie jedtem ameba...to dla mnie jedna z najbolesniejszych dolegliwosci ciazy.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
ja od wczoraj mam jakoś mniej energii, dużo bym odpoczywała leżała, nie powiem bo do tej pory byłam bardzo aktywna, a teraz pozmywam naczynia i tak mnie plecy napierniczają ze masakraaaa ;/
czyzby to tenjuz 34 dawał mi w kość ?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
My dzisiaj o 19 wizytujemy
Proszę trzymajcie kciuki!
Mimo mojego spadku wagi mam nadzieję że dzidziuś przybrał i waży co najmniej 1600.Maniuś, magda sz, Lady Savage, niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka, witaminkab, Amberla, mamasia, Y, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Psioszka - a nie możesz pojechać z mężem do teściów, czy nie bardzo są tam warunki? Albo żeby chociaż mąż wziął psa ze sobą? Bo skoro piszesz, że remont i tak się odbędzie to myślę co możesz zrobić, żeby było Ci chociaż trochę lżej.
Dziewczyny, polecacie jakąś odżywkę- maskę do włosów? Teraz w ciąży włosy są ładne, ale pewnie po porodzie będzie masakra więc już teraz myślę w co się zaopatrzyć
Nie, nie pojadę do nich- raz,że remont i nie ma warunków, dwa,że nie mam ochoty, a trzy,że mają psa i się nie lubią z naszym. I całe szczęście, bo jakbym musiała tam jeszcze jechać, to by mnie dopiero strzeliło:)
Na becikowe się nie nastawiam, co to Państwo nam może dać- jak ja w labo muszę płacić za badania, bo skierowanie z prywatnego gabinetu- ehhh.
Ja nigdy nie byłam molem książkowym, a w ciąży mnie wzięło. Ostatnio w 3 dni pochłonęłam książkę 600str. Mam jeszcze 2 od kumpeli, więc nie długo zacznę znowu.
Tematyka thriller z romansem w tle lub psychologią.małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Griszanka wrote:Zezarlo mi posta
Pisze jeszcze raz.
Ja sie dowiadywalam jakis czas temu w mojej gminie jak to wyglada.
Kryterium dochodowe, to 1922 zl netto na osobe, z tym, ze uwzglednia sie juz dziecko.
Dochody podaje sie z PIT za rok poprzedzajacy date zlozenia wniosku. W naszym przypadku za 2014 rok, wyjatek, to jezeli dzieci sie urodza do konca kwietnia br, wtedy za 2013.
Co wazne, jezeli utracilismy jakies zrodlo dochodu, badz nasze swiadczenia znaczaco zmalaly, to wypelniamy dodatkowe oswiadczenie o utraceniu takiego dochodu - pomniejszamy podstawe o te kwote. W moim przypadku to bardzo dobra informacja, bo ja stracilam poczatkiem roku bardzo dobrze platna prace (zarabialam trzykrotnie wiecej anizeli teraz) i dostalam jeszcze trzymiesieczna odprawe. Wyszlo na to, ze przez pierwsze dwa miesiace zainkasowalam polowe dochodu rocznego, a tego jednak nie beda uwzgledniac i zalapie sie na kryterium dochodowe
No i oczywiscie musimy wyazac sie zaswiadczeniem, ze jestesmy objete opieka lekarska od 10-tego tygodnia ciazy
A jak się ma do tego ślub? Trzeba być cały ubiegły rok małżeństwem, czy jak to jest liczone?małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hej, ja też się witam. U nas pogoda okropna, pochmurno, zimno i mżawka.
Naskrobałyście od rana strasznie dużo, nie mogłam doczytać.
Co do teściów, to właśnie ostatnio się przekonałam, ze nie warto ustępować. Przymykałam oko na wiele rzeczy, chciałam być dobra, a i tak jestem najgorsza. Jak teściowie chcą robić remont, to istnieją ludzie, którzy się tym zajmują - płacisz i masz. U nas też tak jest, że córeczka to ósmy cud świata, a tak naprawdę to tylko w gadaniu jest dobra. My jesteśmy na miejscu i tylko wieczne pretensje. Mają wnuczkę u nas i u niej w tym samym wieku, to tamtej zdjęcia na telefonie, filmiki i nam pokazują, żebyśmy się pozachwycali. A naszą młodą mają gdzieś. Jak pzrywieziemy, to się zajmą i tak dalej, ale jakby się nie pojawiła przez miesiąc to nie przyjadą się z nią zobaczyć czy na lody zabrać. Teść po dwóch tygodniach potrafi do małej powiedzieć jak przyjedziemy, że chyba juz o dziadkach zapomniała. Żałuję, że dopiero teraz powiedziałam co myślę, i tak za długo czekałam. Tobie też radzę powiedzieć jasno i konkretnie co o tym myślisz. A ma bym wlasnie olala, tak jak on olewa was. Pojechalabym do rodzicow i niech sie stara jak taki madry. Co bedzie z ich remontem jak zaczniesz rodzic? Tez bedziesz sama bo rodzice remont maja? Mysl dziewczyno o sobie i dziecku, a nie ze chcesz byc dobra synowa.psioszka11, magda sz, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Nie, nie pojadę do nich- raz,że remont i nie ma warunków, dwa,że nie mam ochoty, a trzy,że mają psa i się nie lubią z naszym. I całe szczęście, bo jakbym musiała tam jeszcze jechać, to by mnie dopiero strzeliło:)
Na becikowe się nie nastawiam, co to Państwo nam może dać- jak ja w labo muszę płacić za badania, bo skierowanie z prywatnego gabinetu- ehhh.
Ja nigdy nie byłam molem książkowym, a w ciąży mnie wzięło. Ostatnio w 3 dni pochłonęłam książkę 600str. Mam jeszcze 2 od kumpeli, więc nie długo zacznę znowu.
Tematyka thriller z romansem w tle lub psychologią.
Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
"Kiedy śpisz"
"Dotknąć prawdy"
"Fatalna namiętność"
"Boża ladacznica"
Siostra mi wczoraj mówiła,że czyta "Dotyk Crossa" Podobno Grey przy tym to bajeczka- ale chyba na takie erotyczne atrakcje to poczekam po porodzie:)małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Kkarolinaaaa wrote:Aa w 2013 ! No to sie załapiemy bo ja wtedy jeszcze studiowałam i nie pracowałam, dopiero od kwietnia 2014 jestem na umowie.
Ale to pojebane jest;/ to powinno nalezec sie kazdemu..
bo należy się każdemu, biedne osoby np: nie pracujące matki, rodziny wieloosobowe dostają 2000zł becikowego, reszta 1000małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Lady Savage im bliżej dnia "W" to będzie się działo.. różne bóle, skurcze przepowiadające, dzidzia duża i jak sie ułoży to też boli. Jak czujesz mega bóle i po nospie nie przechodzi to warto się zgłosić na IP.
Nospy nie mogę, jestem na nią uczulonamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:"Kiedy śpisz"
"Dotknąć prawdy"
"Fatalna namiętność"
"Boża ladacznica"
Siostra mi wczoraj mówiła,że czyta "Dotyk Crossa" Podobno Grey przy tym to bajeczka- ale chyba na takie erotyczne atrakcje to poczekam po porodzie:)
Ja bylam zachwycona Greyem, a Crossa nie udalo mi sie dobrnac do konca 1 czesci, mialam wrazenie, ze czytam to samo tylko imiona pozmieniane.psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość