SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ambrela, super wieści
Paula, piekna waga. Jesteśmy na tym samym etapie a mój Michaś 2 tyg temu miał - 1600g, ciekawe ile teraz. Ok 200g tyg nasze dzieciaczki prawidłowo powinny przybierać?
Co do piersi, to mi nic nie leci. Chyba w ciąży z synkiem pierwszym tez nic nie miałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 18:42
Weridiana, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Ambrela, super wieści
Paula, piekna waga. Jesteśmy na tym samym etapie a mój Michaś 2 tyg temu miał - 1600g, ciekawe ile teraz. Ok 200g tyg nasze dzieciaczki prawidłowo powinny przybierać?
Co do piersi, to mi nic nie leci. Chyba w ciąży z synkiem pierwszym tez nic nie miałam.
Tydzień 32
O Dziecku
Twoje dziecko waży już około 1800 gramów (4 funty) i mierzy około 29 cm- od ciemienia do końca tułowia (CRL). W całości od główki do stóp mierzy około 42 cm (16,5 cali).
Twoje dziecko z tygodnia na tydzień robi się coraz bardziej pulchne (przybiera teraz około 500 gramów tygodniowo!)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Laura wrote:Niby teraz od 32 tygodnia mają przybierać 500 na tydzień??
Tydzień 32
O Dziecku
Twoje dziecko waży już około 1800 gramów (4 funty) i mierzy około 29 cm- od ciemienia do końca tułowia (CRL). W całości od główki do stóp mierzy około 42 cm (16,5 cali).
Twoje dziecko z tygodnia na tydzień robi się coraz bardziej pulchne (przybiera teraz około 500 gramów tygodniowo!)
Z tym przybieraniem 500g tygodniowo to gruba przesada, to jak np. teraz dziecko wazy 2.5 kg zostalo 6 tygodni to wage urodzeniowa powinno miec 5.5 a takie dziec rzadko sie rodza
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Z tym przybieraniem 500g tygodniowo to gruba przesada, to jak np. teraz dziecko wazy 2.5 kg zostalo 6 tygodni to wage urodzeniowa powinno miec 5.5 a takie dziec rzadko sie rodza
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
No to weekend w domu :)Skurcze ustały póki co. W następnym tygodniu kolejne badania.Jutro Adam zabiera mnie na obiad więc zapowiada się relaksujący weekend
0na88, psioszka11, Laura, niecierpliwa, Martucha86, aaaaga, mamasia, magda sz, Weridiana, zabka11, Maniuś, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:dziwne dane , jak w 32 tyg wazy 1800 , zostalo mu 8 tygodni do konca ciazy 8*500 = 4 kg + 1.800 = 5.800
gdyby bylo 200 byloby to bardziej wiarygodne 8*200 = 1600+ 1.800 = 3400
-
Ambrela super, ze wszystko w porzadku!!
Bylismy odebrac wozek, bardzo mi sie podoba super sie prowadzi, a ja zamiast sie cieszyc zalapalam dola, nie mam pojecia jak rozwiazac to logistycznie na 4 pietro go wnosic nie bede bo i tak w mieszkaniu nie ma gdzie go trzymac. Na klatce nie zostawie, bo sie boje, a do piwnicy tez nie wyobrazam sobie chodzic, jest tam wasko, brudno i trutka na szczury. Pozatym dziecko tez mam znosic do piwnicy, przeciez na klatce nie zostawie...Auto stoi w garazu, ktory jest kawalek drogi, wiec ta opcja tez odpada. Wozkowni brak
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/555d57058e49.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c770060cabe7.jpgLaura, 0na88, Martucha86, lys, KasiaeN., mamasia, magda sz, Weridiana, zabka11, Maniuś, Y, gianna88, ainer85, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja tak tylko na chwilkę od rodziców.
Raz- gratuluje wizyt, Amberla super wieści, Kasia- cieszę się,że u Was też ok, więc została tylko Żabka.
Dwa- Paula-ja jestem fizjoterapeutą i mam podobne zdanie. Wszystkie te zabawki, bujaczki i karuzele na razie- NIE.Jedynie to Karuzela, którą zrobiła sama Kasia byłaby dobra, bo widziałam,że nie ma żadnych bajerów-stymulaczy i jest biało czarna chyba?!
Trzy- jestem u rodziców i u nich w mieście w 5-10-15 jest przecena na wszystko o -50%. Niektóre rzeczy od 9,99zł-bodziaki itp.Nie wiem czy to dotyczy wszystkich sklepów.Paula_071, KasiaeN., Weridiana, ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
No! allegro zamówione, podkłady, odciągacz pokarmu, buteleczka, pieluszki tetrowe i flanelowe, wałeczki do łóżeczka i wiele innych, jeszcze został nam wózek, wanienka, leżaczek i kosmetyki z ziajki
I liste chyba juz zamkniemy tak myślę.....0na88, niecierpliwa, lys, zabka11, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa - fajna bryka ! co do logistyki mam ten sam problem
Laura- jak siedze i moja nogami gdzies mnie w okolicach zeber, pod stanikiem kopie - czasem jak leze i za bardzo sie wypnie - sa momenty ze jej ruchy sprawiaja bol
Laura, niecierpliwa, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:niecierpliwa - fajna bryka ! co do logistyki mam ten sam problem
Laura- jak siedze i moja nogami gdzies mnie w okolicach zeber, pod stanikiem kopie - czasem jak leze i za bardzo sie wypnie - sa momenty ze jej ruchy sprawiaja bolmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:Ambrela, super wieści
Co do piersi, to mi nic nie leci. Chyba w ciąży z synkiem pierwszym tez nic nie miałam.
Mój junior równe 2 tygodnie temu miał 1800, więc Twój pewnie też ma ponad 2kg
I mi też nic nie cieknie:)
Niecierpliwa - moja szwagierka kupiła "ledwożywy" samochód za jakieś 300zł, postawili go pod kamienicą i robił jako wózkownia. Mieszkają na 5 piętrze w kamienicy (mieszkania mają po 3,5 metry) więc jakby 7 piętro w bloku, nie mają też wózkowni, takie rozwiązanie bardzo im się sprawdziło.
niecierpliwa, Zetka, Weridiana, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Ambrela - super:)))
Przeleciałam po sklepach, bo chciałam sobie kupić krótkie spodenki. Ale nigdzie nie ma taki biodrówek albo na gumce. Gdzie Wy się zaopatrzyłyście w takie spodenki?
Ja kupiłam jedne w carrefourze, takie krótkie "dresowe" do chodzenia po domu, a drugie normalne ale na gumce kupiłam w reserved.
To chyba te, albo coś podobnego mam
http://www.reserved.com/pl/pl/woman/oldseason-1/clothes/shorts/lg334-80x/yfl-knitted-shorts-with-pocketsWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 19:32
Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:
Niecierpliwa - moja szwagierka kupiła "ledwożywy" samochód za jakieś 300zł, postawili go pod kamienicą i robił jako wózkownia. Mieszkają na 5 piętrze w kamienicy (mieszkania mają po 3,5 metry) więc jakby 7 piętro w bloku, nie mają też wózkowni, takie rozwiązanie bardzo im się sprawdziło.
Pomysl swietny! U nas niestety nie przejdzie, bo sasiedzi by mnie zjedli jest taka walka o miejsca parkingowe, wiec jakbym postawila taka "wozkownie" to bym musiala sie z ludzmi uzerac
Moj maz nie rozumie w czym ja widze problem, w ciagu dnia bede wystawiac mloda na balkon, a spacery jak on przyjdzie. Nie ma nic przyjemniejszego niz spacery zima po 17 - glupek!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 19:39
-
My też mieszkamy na 4 piętrze bez windy i mamy ten sam problem. Pozostaje zostawiać wózek w aucie i zabierać tylko fotelik bo nie widzę opcji targania wózka z góry na dół.Ja kupiłam jeszcze chustę więc na jakieś drobne zakupy czy spacer będę małą nosiła w chuście.
Laura jakiś tydzień temu zaczęłą się tak boleśnie rozpychać i kopać i boksować.Czasem jak przywali mi z pięści albo pięty to aż podskoczę.Trzyma tą pięść czy stopę jeszcze chwilę, dopiero jak przyłożę rękę, albo Adam to ją zabieraLaura, niecierpliwa, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość