X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie ja przez zaschnięte mleko/siarę właśnie mam podrażnione brodawki. jak mi się twarda skorupa robi a tam takie wrażliwe to jeszcze gorzej robi. Pomiędzy kanalikami mam takie kryształy z tego co wycieka i każdy dotyk brodawki boli.

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    malamyszka - bol miednicy zwiastuje porod ? wez nie strasz ;/

Ja tez chcialabym karmic piersia - nie wiem czy jest to jakos uwarunkowane genetycznie ale moja mama np nie miala pokarmu , wiec licze sie z tym ze moge karmic MM - jezbli naprawde mi sie nie uda ,to trudno nie bede meczyc dziecka i siebie- choc z uslug doradcy laktacyjnego bede chciala skorzystac .

Nie jest to uwarunkowane genetycznie, także tym się nie martw :)

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brodawek i wywoływania porodu to właśnie sobie uświadomiłam, że za każdym razem jak mnie boli ten cycek to go ściskam, masuję, smaruję maścią bepanthen, zupełnie zapomniałam że nie wolno.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dziś byłam 5 razy w toalecie. I leci ze mnie woda.Denerwuję się tym trochę. Nie jadłam nic co bym mogło wywołać biegunkę.Przynajmniej tak mi się wydaje.Jem wszystko co jadłam dotychczas i nie było problemu. Dziś jakaś masakra.Wszystko co zjem przelatuje przeze mnie.

Co do brodawek to ja smaruję je maścią z lanoliną z ziaji, ponoć nawilża i uelastycznia brodawki i można ją smarować na dwa miesiące przed porodem.

relgtv73gp3vr7ra.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN pij dużo wody, żeby się nie odwodnić.

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    KasiaeN pij dużo wody, żeby się nie odwodnić.

Ano własnie piję.Mam nadzieję, ze przejdzie, jutro idę na KTG więc jak do jutra nie przejdzie to spytam lekarki co jest.

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdyby przeczyszczanie organizmu bylo symptomem porodu, to ja bym rodzila juz od dobrych dwoch tygodni. W toalecie na 2 jestem srednio co 2-3 godz.i tak mniej wiecej od rana do godz. 16-17, a potem spokoj. Chyba juz do tego przywyklam ;)

Magda Sz. ja nawet nie dopuszczam do siebie mysli, ze nie uda mi sie karmic piersia. Stane na glowie, a dzieciaka wykarmie i juz. Skoro laktacje mozna pobudzic nawet u kobiet, ktore nigdy nie rodzily, to ja przy moich warunkach musze sobie poradzic.

Cassie rzeczywiscie po okresie szpitalnym najczesciej mozna skorzystac odplatnie z poradni laktacyjnej. Czasami jednak warto znalezc dobra polozna srodowiskowa, ktora sprawdza sie rownie dobrze jak poradnia laktacyjna i to w ramach opieki NFZ. Ja mam taka, ktora wielu moim kolezankom pomogla i poimo trudnych poczatkow karmily maluchy min.6 miesiecy. Powiedziala mi kiedys, ze w calej swojej karierze nie spotkala sie z mloda mama, ktora chcialaby karmic i jej sie to nie udalo. Jak chce, to dobrze pokierowana spokojnie kazda sobie poradzi.
    Acha i jak ktoras sama nie bedzie umiala przystawic malucha do cyca, to ponoc tatusiowie genialnie nakladuja malucha na nasza brodawke. Czasami wystarczy im pokazac jak to ma wygladac i od tak nadziewaja bobasa ;) A to jest ciekawe, bo slyszalam to juz z kilku zrodel ;) Moze warto na poczatku tatusiow angazowac do pomocy. Hihihi ;)
    No i powtarzac sobie jak mantre, jestem spokojna, nic mnie nie wyprowadzi z rownowagi, poradze sobie. A podczas karmienia skupic sie na samych przyjemnych myslach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 18:53

Paula_071, niecierpliwa, lys, magda sz, Cassie_DE, Maniuś, Pati Belgia, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byliśmy w salonie samochodowym sprawdzić czy jest jakaś obsuwa w dostawie naszego auta - ma być pod koniec lipca. Trochę mnie to martwi, bo ono tak śmierdzi nowością, że ja nie wsiądę do niego (a zwłaszcza z małym dzieckiem) bez wymycia i wywietrzenia. Już rozważamy, że postawiamy go u rodziców w ogródku, pootwieramy okna i drzwi, rozłożymy obok niego namiot i będzie tam mąż spać i pilnować, podczas gdy samochód będzie się wietrzył:)

Pisałam Wam, że mój kuzyn nie szczepi dziecka (urodziło się na początku czerwca). Nachodzi go teraz i pediatra i nawet z MOPSu byli. Bardzo dobrze, że tak robią, ale niestety mój kuzyn jest nieugięty:/ Bardzo go lubię, ale uważam, że pod tym względem jest jakiś niereformowalny. Powinni mu jakąś karę w postaci robót społecznych dowalić.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Malamyszka- praca napisana???;)

Co do brudnych pieluch to przy pierwsszej corce mialam specjalny kosz zapachowy, teraz obstawiam woreczki zwykle i balkon i raz dziennie kurs na smietnik :) na kosz nie mam miejsca.

DZIEWCZYNY OD KIEDY MOZNA ZACZAC HARTOWAC BRODAWKI????CZYTALAM ZE MASCIA MALTAN MOZNA SMAROWAC,ALE NIE PAMIETAM OD KTOREGO TYG????

Tak Kochana! Rozdział wymagany jest gotowy. Czekam tylko na wskazówki od promotora i mam w zasadzie wakacje. Poza tym, że gościu, który nie pozwolił mi pisać egzaminu przed grupą, jak wylądowałam na sorze dzień wcześniej, nie odpisał mi na maila i dupa! Chyba będzie zaliczenie we wrześniu... W sumie to mam go gdzieś, napiszę jeszcze jednego maila i mam nadzieję, że pozwoli mi podejść do egzaminu we wrześniu teraz mi się nawet nie chce jeździć i się uczyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:56

zabka11 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U was biegunki, a u mnie z 2 coraz gorzej :/ Nie dosc, ze raz na 2 dni to bol taki, ze masakra :/

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    U was biegunki, a u mnie z 2 coraz gorzej :/ Nie dosc, ze raz na 2 dni to bol taki, ze masakra :/

Ja jestem raz na trzy dni na tronie i ciezko jest......:/

Ide zrobic ryz na mleku z cynamonem ;)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co Wy na to aby na 1 stronie stworzyc taka liste z bagazem do szpitala??

zabka11, Neyla, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Malamyszka - ja mam dretwienia rak, szczegolnie prawej juz od 2 miesiecy...biore 3 x dziennie aspargin i nie widze poprawy....ale gin powiedziala ze to wynik obrzmien malych naczyn krwionosnych i niestety tak do porodu juz bedzie...uroki ciazy...
    Tak mi się właśnie wydaje, że puści po porodzie...

A co do hartowania brodawek, to ja codziennie pod prysznicem myję je gąbka dosyć szorstką, a na wieczór smaruję wazeliną kosmetyczną.

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka, niecierpliwa u mnie niestety też ciężko w tym temacie, aż mi się zrobił drugi hemoroid, a od zawsze miałam tylko jednego

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny, a co Wy na to aby na 1 stronie stworzyc taka liste z bagazem do szpitala??

można zrobić taka ogólną, ale wiadomo że co szpital to będą różnice

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    można zrobić taka ogólną, ale wiadomo że co szpital to będą różnice

Ja to chyba do tego pakowania torby podchodze jak do zamowienia w gemini, bede odwlekac w nieskonczonosc :P

• lys Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja to chyba do tego pakowania torby podchodze jak do zamowienia w gemini, bede odwlekac w nieskonczonosc :P

myślę, że u mnie może być podobnie
    ja w ogóle nie cierpię się pakować i zawsze u mnie to trwa :)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jestem wściekła! zrobiłam pranie, nawet wyschło, chciałam brac się za prasowanie a żelazko diabli wzieli... cieknie z niego woda co chwilę! Poszłam po moje do piwnicy (tamto jest kawalerskie męża) a tam stopa popalona, zakamienione - próbowałam wszystkich domowych sposobów i nic na nie nie działa :/ aż się popłakałam ze złości...

edit. pierdziele nie robię dopóki nie dostanę nowego żelazka :P polecacie jakieś sprawdzone, fajne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 19:20

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie tez jaki zestaw przygotowac dla mlodej na wyjscie, musze chyba z przynajmniej 2 warianty pogodowe brac pod uwage

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    ale jestem wściekła! zrobiłam pranie, nawet wyschło, chciałam brac się za prasowanie a żelazko diabli wzieli... cieknie z niego woda co chwilę! Poszłam po moje do piwnicy (tamto jest kawalerskie męża) a tam stopa popalona, zakamienione - próbowałam wszystkich domowych sposobów i nic na nie nie działa :/ aż się popłakałam ze złości...

edit. pierdziele nie robię dopóki nie dostanę nowego żelazka :P polecacie jakieś sprawdzone, fajne?

Ja to bym sie nawet ucieszyla jakby moje zelazko szlag trafil, mialabym wtedy rozgrzeszenie, ze z tej kupy ciuszkow tak malo ubywa ;)
    Dla mnie najlepsze zelazko to takie, ktorego nie musze uzywac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 19:24

Neyla, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

‹‹ 1390 1391 1392 1393 1394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ