SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
zabka11 wrote:Sczerze to te podkaldy poporodowe (ja mam z bella) sa ogrooooomne i martwi mnie to ze nie maja skrzydelek....na noc musze zakupic podpaski duze ze skrzydelkami bo nie wyobrazam sobie inaczej.
.
Oj straszne są te podkłady, wielkie grube masakra. Jedne mam z BabyOno drugie z Canpola, te z Canpola szersze i profilowane, ale właśnie żadne nie mają skrzydełek. Może to i głupio zabrzmi, ale przeszło mi przez myśl, żeby kupić na noc na pierwszy tydzień połogu takie specjalne pieluchomajtki dla dorosłych...małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Oj straszne są te podkłady, wielkie grube masakra. Jedne mam z BabyOno drugie z Canpola, te z Canpola szersze i profilowane, ale właśnie żadne nie mają skrzydełek. Może to i głupio zabrzmi, ale przeszło mi przez myśl, żeby kupić na noc na pierwszy tydzień połogu takie specjalne pieluchomajtki dla dorosłych...
Też mi przeszła taka myśl przez głowę.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Paula, a dlczego Twoj lekarz chce tak szybko robic Ci cc??
W szpitalu w którym chcę rodzić CC robi się w 39 tygodniu czyli pewnie będę mieć cięcie ok 10 sierpnia. Zresztą mój "maluch" teraz ma z 2,5kg ( w ciągu ostatnich 2 tygodni urósł 600g) więc jak będzie rósł w takim tempie to spokojnie mogę go rodzić w 39 tygodniu
edit: początkowo lekarz sugerował CC 3 dni przed terminem, ale jak widzi jak szybko rośnie moje dziecko to będzie można wyjąć je szybciej, zanim urośnie do 4,5kg;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 20:45
małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Pieluchomajtki to przesada moim zdaniem, podpaski dlugie (grubsze) i skrzydelka dadza rade, tylko wiadomo ze trzeba czesto zmieniac.
Ladysavage- ale faktycznie dzwonili do ciebie z tej przychodni?????Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 20:46
-
zabka11 wrote:Pieluchomajtki to przesada moim zdaniem, podpaski dlugie (grubsze) i skrzydelka dadza rade, tylko wiadomo ze trzeba czesto zmieniac.
Ladysavage- ale faktycznie dzwonili do ciebie z tej przychodni?????
Kobieta dzwoniła na zły numer, na całej kartotece miała mój stary numer, kiedy zaszłam w ciążę podałam jej nowy, i zapisała go z tyłu kartoteki ;/ i babsztyl pretensje miał do mnie że zły numer podałam ;/małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:W szpitalu w którym chcę rodzić CC robi się w 39 tygodniu czyli pewnie będę mieć cięcie ok 10 sierpnia. Zresztą mój "maluch" teraz ma z 2,5kg ( w ciągu ostatnich 2 tygodni urósł 600g) więc jak będzie rósł w takim tempie to spokojnie mogę go rodzić w 39 tygodniu
edit: początkowo lekarz sugerował CC 3 dni przed terminem, ale jak widzi jak szybko rośnie moje dziecko to będzie można wyjąć je szybciej, zanim urośnie do 4,5kg;)
Tylko, ze duza waga nie ma nic do cc, a i tym lepiej jak dziecko ladnie przybiera, a w brzuchu bedzie mu najlepiej. Cc im blizej terminu tym lepiej dla dziecka, o ile nie ma zadnych zagrozen, ale to kazdy lekarz decyduje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 20:51
-
nick nieaktualnyRozlatuje sie... mdlosci ciagle biegam siku kupka bardziej wodnista. Wszystko mnie boli. Kregoslup mi siada...
U nas cc robia 38 39tc
Podpasek tych wielgasnych wystarczy spokojnie jedna paczka potem juz zwykle.
Tampony oczywiscie nie.
Pieluchomajtki w sierpniu? Wg mnie niezbyt trafny pomysl. Majtki jednorazowe w zasadzie tylko do szpitala.
Tyle z doswiadczenia.małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzed cc podaja u nas kroplowke z oxy na wywolanie lekki skurczy zeby dziecko lepiej do porodu przygotowac.
Powiedzial mi lekarz ze p9miedzy 6-12.08 bede miala cc chyba ze cos sie bedzie dzialon to predzej.
Tak na marginesie boje sie bardziej zakladania cewnika i znieczulenia niz calej cc i bolu po...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cassie_DE wrote:Rozlatuje sie... mdlosci ciagle biegam siku kupka bardziej wodnista. Wszystko mnie boli. Kregoslup mi siada...
U nas cc robia 38 39tc
Podpasek tych wielgasnych wystarczy spokojnie jedna paczka potem juz zwykle.
Tampony oczywiscie nie.
Pieluchomajtki w sierpniu? Wg mnie niezbyt trafny pomysl. Majtki jednorazowe w zasadzie tylko do szpitala.
Tyle z doswiadczenia.
Jedna paczka? Te co ja mam tam jest 10 sztuk w paczce i to mi chyba starczy na 1 dzień w porywach na 2 dni. To na początku nie jest mega obfite?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Oj straszne są te podkłady, wielkie grube masakra. Jedne mam z BabyOno drugie z Canpola, te z Canpola szersze i profilowane, ale właśnie żadne nie mają skrzydełek. Może to i głupio zabrzmi, ale przeszło mi przez myśl, żeby kupić na noc na pierwszy tydzień połogu takie specjalne pieluchomajtki dla dorosłych...
Ja też o tym myślałam, tylko one są chyba mniej przewiewne niż te majtki siateczkowe? Ja już czuję, że się cała krwią zaleję. Tych podkładów Belli nie kupowałam, bo moja bratowa nie była z nich zadowolona. Kupiłam Canpolu i Bella lady urologiczne, bo najbardziej na jakimś blogu polecali: http://bella.pl/pl_PL/product/bella-lady-extramałaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Ja też o tym myślałam, tylko one są chyba mniej przewiewne niż te majtki siateczkowe? Ja już czuję, że się cała krwią zaleję. Tych podkładów Belli nie kupowałam, bo moja bratowa nie była z nich zadowolona. Kupiłam Canpolu i Bella lady urologiczne, bo najbardziej na jakimś blogu polecali: http://bella.pl/pl_PL/product/bella-lady-extra
Właśnie nie wiem, podobno te nowoczesne pieluchomajtki to teraz rewelacyjne robią dopasowane i dyskretne, ale na żywo nie widziałam i nie wiem jak bardzo to oddychające.
No te Bella urologiczne to widzę, że pożądniejsze, bo te normalne to jakiś żart.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny tak tylko szybko: w biedronce w promocji pieluchy DADA za 29zł i płyn Lovela za 15zł.
Jutro się odezwę ,bo lecę poleniuchować w wannie. Spokojnej nocy.Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
lys wrote:Właśnie nie wiem, podobno te nowoczesne pieluchomajtki to teraz rewelacyjne robią dopasowane i dyskretne, ale na żywo nie widziałam i nie wiem jak bardzo to oddychające.
No te Bella urologiczne to widzę, że pożądniejsze, bo te normalne to jakiś żart.
ha! zamówiłam bezpłatną próbkęhttp://www.tena.pl/kobiety/produkty/bezplatna-probka/
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:ha! zamówiłam bezpłatną próbkę
http://www.tena.pl/kobiety/produkty/bezplatna-probka/
Też o tym myślałam, ale oni mają kilka produktów od podpasek poprzez pieluchomajtki i ta bezpłatna próbka co obejmuje?
-
lys wrote:
Też o tym myślałam, ale oni mają kilka produktów od podpasek poprzez pieluchomajtki i ta bezpłatna próbka co obejmuje?
Wszystko, to zależy co zaznaczysz w ankiecie taką próbkę przyślą.
Właśnie odkryłam, że Rossmann ma opcję zrobienia zakupów przez internetlys, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Wszystko, to zależy co zaznaczysz w ankiecie taką próbkę przyślą.
Właśnie odkryłam, że Rossmann ma opcję zrobienia zakupów przez internet
hehehehe też zamówiłam bezpł. próbkę a co tam
edit: a widziałaś jakie te majtasy drogieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:51
-
http://cokupic.pl/produkt/Tefal-GV-8431ka mam to i jestem mega zadowolona. UOTE=gianna88]ale jestem wściekła! zrobiłam pranie, nawet wyschło, chciałam brac się za prasowanie a żelazko diabli wzieli... cieknie z niego woda co chwilę! Poszłam po moje do piwnicy (tamto jest kawalerskie męża) a tam stopa popalona, zakamienione - próbowałam wszystkich domowych sposobów i nic na nie nie działa
aż się popłakałam ze złości...
edit. pierdziele nie robię dopóki nie dostanę nowego żelazkapolecacie jakieś sprawdzone, fajne?[/QUOTE]
Jakos dziwnie mi sie post napisalo. To na temat zelazka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:55
małaMyszka, gianna88 lubią tę wiadomość