SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
zabka11 wrote:Sczerze to te podkaldy poporodowe (ja mam z bella) sa ogrooooomne i martwi mnie to ze nie maja skrzydelek....na noc musze zakupic podpaski duze ze skrzydelkami bo nie wyobrazam sobie inaczej.
.
Oj straszne są te podkłady, wielkie grube masakra. Jedne mam z BabyOno drugie z Canpola, te z Canpola szersze i profilowane, ale właśnie żadne nie mają skrzydełek. Może to i głupio zabrzmi, ale przeszło mi przez myśl, żeby kupić na noc na pierwszy tydzień połogu takie specjalne pieluchomajtki dla dorosłych...
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

-
lys wrote:Oj straszne są te podkłady, wielkie grube masakra. Jedne mam z BabyOno drugie z Canpola, te z Canpola szersze i profilowane, ale właśnie żadne nie mają skrzydełek. Może to i głupio zabrzmi, ale przeszło mi przez myśl, żeby kupić na noc na pierwszy tydzień połogu takie specjalne pieluchomajtki dla dorosłych...
Też mi przeszła taka myśl przez głowę.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Paula, a dlczego Twoj lekarz chce tak szybko robic Ci cc??
W szpitalu w którym chcę rodzić CC robi się w 39 tygodniu czyli pewnie będę mieć cięcie ok 10 sierpnia. Zresztą mój "maluch" teraz ma z 2,5kg ( w ciągu ostatnich 2 tygodni urósł 600g) więc jak będzie rósł w takim tempie to spokojnie mogę go rodzić w 39 tygodniu
edit: początkowo lekarz sugerował CC 3 dni przed terminem, ale jak widzi jak szybko rośnie moje dziecko to będzie można wyjąć je szybciej, zanim urośnie do 4,5kg;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 20:45
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Pieluchomajtki to przesada moim zdaniem, podpaski dlugie (grubsze) i skrzydelka dadza rade, tylko wiadomo ze trzeba czesto zmieniac.
Ladysavage- ale faktycznie dzwonili do ciebie z tej przychodni?????Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 20:46
-
zabka11 wrote:Pieluchomajtki to przesada moim zdaniem, podpaski dlugie (grubsze) i skrzydelka dadza rade, tylko wiadomo ze trzeba czesto zmieniac.
Ladysavage- ale faktycznie dzwonili do ciebie z tej przychodni?????
Kobieta dzwoniła na zły numer, na całej kartotece miała mój stary numer, kiedy zaszłam w ciążę podałam jej nowy, i zapisała go z tyłu kartoteki ;/ i babsztyl pretensje miał do mnie że zły numer podałam ;/
-
Paula_071 wrote:W szpitalu w którym chcę rodzić CC robi się w 39 tygodniu czyli pewnie będę mieć cięcie ok 10 sierpnia. Zresztą mój "maluch" teraz ma z 2,5kg ( w ciągu ostatnich 2 tygodni urósł 600g) więc jak będzie rósł w takim tempie to spokojnie mogę go rodzić w 39 tygodniu

edit: początkowo lekarz sugerował CC 3 dni przed terminem, ale jak widzi jak szybko rośnie moje dziecko to będzie można wyjąć je szybciej, zanim urośnie do 4,5kg;)
Tylko, ze duza waga nie ma nic do cc, a i tym lepiej jak dziecko ladnie przybiera, a w brzuchu bedzie mu najlepiej. Cc im blizej terminu tym lepiej dla dziecka, o ile nie ma zadnych zagrozen, ale to kazdy lekarz decyduje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 20:51
-
nick nieaktualnyRozlatuje sie... mdlosci ciagle biegam siku kupka bardziej wodnista. Wszystko mnie boli. Kregoslup mi siada...
U nas cc robia 38 39tc
Podpasek tych wielgasnych wystarczy spokojnie jedna paczka potem juz zwykle.
Tampony oczywiscie nie.
Pieluchomajtki w sierpniu? Wg mnie niezbyt trafny pomysl. Majtki jednorazowe w zasadzie tylko do szpitala.
Tyle z doswiadczenia.
małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzed cc podaja u nas kroplowke z oxy na wywolanie lekki skurczy zeby dziecko lepiej do porodu przygotowac.
Powiedzial mi lekarz ze p9miedzy 6-12.08 bede miala cc chyba ze cos sie bedzie dzialon to predzej.
Tak na marginesie boje sie bardziej zakladania cewnika i znieczulenia niz calej cc i bolu po...
-
Cassie_DE wrote:Rozlatuje sie... mdlosci ciagle biegam siku kupka bardziej wodnista. Wszystko mnie boli. Kregoslup mi siada...
U nas cc robia 38 39tc
Podpasek tych wielgasnych wystarczy spokojnie jedna paczka potem juz zwykle.
Tampony oczywiscie nie.
Pieluchomajtki w sierpniu? Wg mnie niezbyt trafny pomysl. Majtki jednorazowe w zasadzie tylko do szpitala.
Tyle z doswiadczenia.
Jedna paczka? Te co ja mam tam jest 10 sztuk w paczce i to mi chyba starczy na 1 dzień w porywach na 2 dni. To na początku nie jest mega obfite?

-
lys wrote:Oj straszne są te podkłady, wielkie grube masakra. Jedne mam z BabyOno drugie z Canpola, te z Canpola szersze i profilowane, ale właśnie żadne nie mają skrzydełek. Może to i głupio zabrzmi, ale przeszło mi przez myśl, żeby kupić na noc na pierwszy tydzień połogu takie specjalne pieluchomajtki dla dorosłych...
Ja też o tym myślałam, tylko one są chyba mniej przewiewne niż te majtki siateczkowe? Ja już czuję, że się cała krwią zaleję. Tych podkładów Belli nie kupowałam, bo moja bratowa nie była z nich zadowolona. Kupiłam Canpolu i Bella lady urologiczne, bo najbardziej na jakimś blogu polecali: http://bella.pl/pl_PL/product/bella-lady-extra
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Ja też o tym myślałam, tylko one są chyba mniej przewiewne niż te majtki siateczkowe? Ja już czuję, że się cała krwią zaleję. Tych podkładów Belli nie kupowałam, bo moja bratowa nie była z nich zadowolona. Kupiłam Canpolu i Bella lady urologiczne, bo najbardziej na jakimś blogu polecali: http://bella.pl/pl_PL/product/bella-lady-extra
Właśnie nie wiem, podobno te nowoczesne pieluchomajtki to teraz rewelacyjne robią dopasowane i dyskretne, ale na żywo nie widziałam i nie wiem jak bardzo to oddychające.
No te Bella urologiczne to widzę, że pożądniejsze, bo te normalne to jakiś żart.

-
Dziewczyny tak tylko szybko: w biedronce w promocji pieluchy DADA za 29zł i płyn Lovela za 15zł.
Jutro się odezwę ,bo lecę poleniuchować w wannie. Spokojnej nocy.
Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
lys wrote:Właśnie nie wiem, podobno te nowoczesne pieluchomajtki to teraz rewelacyjne robią dopasowane i dyskretne, ale na żywo nie widziałam i nie wiem jak bardzo to oddychające.
No te Bella urologiczne to widzę, że pożądniejsze, bo te normalne to jakiś żart.
ha! zamówiłam bezpłatną próbkę
http://www.tena.pl/kobiety/produkty/bezplatna-probka/
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:ha! zamówiłam bezpłatną próbkę
http://www.tena.pl/kobiety/produkty/bezplatna-probka/
Też o tym myślałam, ale oni mają kilka produktów od podpasek poprzez pieluchomajtki i ta bezpłatna próbka co obejmuje?

-
lys wrote:
Też o tym myślałam, ale oni mają kilka produktów od podpasek poprzez pieluchomajtki i ta bezpłatna próbka co obejmuje?
Wszystko, to zależy co zaznaczysz w ankiecie taką próbkę przyślą.
Właśnie odkryłam, że Rossmann ma opcję zrobienia zakupów przez internet
lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Wszystko, to zależy co zaznaczysz w ankiecie taką próbkę przyślą.
Właśnie odkryłam, że Rossmann ma opcję zrobienia zakupów przez internet
hehehehe też zamówiłam bezpł. próbkę a co tam
edit: a widziałaś jakie te majtasy drogie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:51

-
http://cokupic.pl/produkt/Tefal-GV-8431ka mam to i jestem mega zadowolona. UOTE=gianna88]ale jestem wściekła! zrobiłam pranie, nawet wyschło, chciałam brac się za prasowanie a żelazko diabli wzieli... cieknie z niego woda co chwilę! Poszłam po moje do piwnicy (tamto jest kawalerskie męża) a tam stopa popalona, zakamienione - próbowałam wszystkich domowych sposobów i nic na nie nie działa
aż się popłakałam ze złości...
edit. pierdziele nie robię dopóki nie dostanę nowego żelazka
polecacie jakieś sprawdzone, fajne?[/QUOTE]
Jakos dziwnie mi sie post napisalo. To na temat zelazka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:55
małaMyszka, gianna88 lubią tę wiadomość

[/url]