X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Ja dopóki nie zobaczyłam mego lubego w pełnej okazałości, to byłam przekonana, że jego męskość wygląda jak na zdjęciach w podręczniku do biologii. Nigdy nie widziałam męskiego członka... Przypisywałam mu kształt głowy słonia - jak w podręczniku... A tu zaskok... Troszkę się różni hahhaahahahahahhaahahhahaahhahahahaahahah

Kształt głowy słonia? Yyyyyy nie rozumiem.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja używałam podpasek tylko na początku jak dostałam okres przez jakiś rok czasu. To był dla mnie straszny czas, non stop mnie zalewało, nie byłam w stanie wysiedzieć 45 min na lekcji, bo byłam już cała zalana krwią, włącznie z krzesłem na którym siedziałam, ile wstydu się najadłam to tylko ja wiem. Tampony uważam za cudowne rozwiązanie i nie wyobrażam sobie powrotu do podpasek. Nie mam w ogóle infekcji intymnych, chyba tylko 2 razy w życiu miałam.
    U mnie było trochę nie ten tego z pierwszą miesiączką... Byłam chora. W nad ranem chyba kaszlnęłam albo kichnęłam i coś popuściłam... Poszłam do łazienki, wyprałam piżamę na pół śpiąco, rano szlam z matką do lekarza na kontrolę... I pytam ją czy to możliwe żebym dostała okres? Wzruszyła ramionami i koniec tematu... Miałam 11 lat...
    Wróciłyśmy do domu... Cały czas siedziałam przerażona, matka po kilku godzinach zapytała czy mam okres i czy włożyłam podpaskę... No to poszłam do łazienki, metodą prób i błędów przykleiłam ją, oczywiście nie w tym miejscu gdzie trzeba, więc ciekłam... Żadnej rozmowy nigdy nie było. Żadnych wskazówek... Co ile jak gdzie zmieniać... A że jako pierwsza dojrzałam w klasie to nawet nie było kogo zapytać... Moje 7 lat starsze siostry trochę mi później pomagały, dawały podpaski, bo jak mówiłam matce, żeby mi kupiła to słyszałam: To co ty je jesz????!!!!! Paczka powinna wystarczyć!!!! No taka historia...

Zetka lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Kolejny szok, znów coś nas łączy! :p u mnie to samo haha
    Heehheheheehno bratnia dusza jak nic!!!!!

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz-walnij w leb meza i nie przejmuj sie jego gadaniem.ja tez jechalam do pierwszego porodu z nastawieniem ze biore zzo, wzielam i zyje, dziecko zdrowe, z moim kregoslupemtez wszystko ok.
    To i tak jest wyczyn uwazam ze mimo tego, iuz cesarka jest doistepna na zyczenie, chcemy rodzis naturalnie. Faceci nigdy nie dowiedza sie jaki to bol, wiec niech sie zamkna i nie komentuja. Twoje cialo-twoj wybor i wara im od tego, co postranowisz. To ty bedziuesz wylewac siodme poty, a nie on....

magda sz, małaMyszka, niecierpliwa, Zetka, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    ha! zamówiłam bezpłatną próbkę:) http://www.tena.pl/kobiety/produkty/bezplatna-probka/

Ja właśnie kupiłam Tena ale przynajmniej tu nie są drogie i dostępne w marketach jak zwykłe podpaski. Ja nosiłam przed ciążą M więc wzięłam L i są dobre lady pants discreet 5 large. Koszt £3,4 czyli około 15-20zl. Czyli 3-4 zł za sztukę. Myślę że mogą być fajne przez pierwsze 2-3 dni , a później podpaski

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewuszki !

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    U mnie było trochę nie ten tego z pierwszą miesiączką... Byłam chora. W nad ranem chyba kaszlnęłam albo kichnęłam i coś popuściłam... Poszłam do łazienki, wyprałam piżamę na pół śpiąco, rano szlam z matką do lekarza na kontrolę... I pytam ją czy to możliwe żebym dostała okres? Wzruszyła ramionami i koniec tematu... Miałam 11 lat...
    Wróciłyśmy do domu... Cały czas siedziałam przerażona, matka po kilku godzinach zapytała czy mam okres i czy włożyłam podpaskę... No to poszłam do łazienki, metodą prób i błędów przykleiłam ją, oczywiście nie w tym miejscu gdzie trzeba, więc ciekłam... Żadnej rozmowy nigdy nie było. Żadnych wskazówek... Co ile jak gdzie zmieniać... A że jako pierwsza dojrzałam w klasie to nawet nie było kogo zapytać... Moje 7 lat starsze siostry trochę mi później pomagały, dawały podpaski, bo jak mówiłam matce, żeby mi kupiła to słyszałam: To co ty je jesz????!!!!! Paczka powinna wystarczyć!!!! No taka historia...

Rozumiem. Ja dostałam bardzo późno okres, miałam 15 czy 16 lat.
    A powiedz mi w szkole nie mieliście zajęć typu: przygotowanie do życia w rodzinie czy jakoś tak? My mieliśmy to bodajże w 4 lub 5 klasie podstawowej, tam omawiali między innymi temat miesiączki, każda dziewczynka dostała taki starter marki always, z kilkoma podpaskami, kalendarzykiem i czymś tam jeszcze, były też próbki tamponów.

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Kształt głowy słonia? Yyyyyy nie rozumiem.
    Noooo... ma uszy i trąbę... To, to Pikuś!!! Ale przy wzwodzie jaki szok przeżyłam!!! Łoooo matko... Ale tak to jest jak się zna teorię, a praktyki za grosz nie liznęłam <- he he he dosłownie... A matura z biologii poszła całkiem dobrze...

Weridiana, lys, magda sz, Pati Belgia, psioszka11, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Weridiana a jakiej firmy kupiłaś te pieluchomajtki?

Tena :-)

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Ja właśnie kupiłam Tena ale przynajmniej tu nie są drogie i dostępne w marketach jak zwykłe podpaski. Ja nosiłam przed ciążą M więc wzięłam L i są dobre lady pants discreet 5 large. Koszt £3,4 czyli około 15-20zl. Czyli 3-4 zł za sztukę. Myślę że mogą być fajne przez pierwsze 2-3 dni , a później podpaski

ejjjj ale to nie fair, my w PL nawet takich fajnych i ładnych nie mamy

u nas są takie

http://www.tena.pl/Documents/1_Global_files_and_Com/2_Images/9_Products/P31%20TENA%20Pants%20Discreet/2007/TENAPantsNormal_600px.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 00:18

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka wiem ale on z takiej rodziny że kobieta zniesie WSZYSTKO, żaden facet w rodzinie się delikatnie ze swoją żoną nie obchodzi, nie skacze, nie zabiega o żonę. Od kilku lat go uczę jak się powinno traktować kobietę bo nikt go tego nie nauczył :/ jakieś postępy robi ale czasem jak coś powie to tylko zrobić głową w ścianę. Ja zrobię jak będę czuła, nie będę grała cierpiętnika bo on tak sobie wymyślił. Ale już słyszę komentarze jego familii i teściowej- Oj Madzia po co Ci było to znieczulenie, sama byś dała radę a teraz niewiadomo co Ci będzie po znieczuleni... ble ble ble :/ czarnogród! Dlaczego nikt z mojej rodziny tego nie podważa? U mnie w rodzinie są lekarze, pielęgniarki, położne i nikt tego nie kwestionuje bo wie że jest to dla ludzi a nie przeciwko ludziom. A jak on tak będzie gadał to nasmaruje w nocy słoik wazeliną wsadzę mu w dupę i każę urodzić żeby poczuł przedsmak porodu

małaMyszka, Weridiana, niecierpliwa, Zetka, Maniuś, mamasia, Paula_071, Amberla, aaaaga, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Weridiana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    U mnie było trochę nie ten tego z pierwszą miesiączką... Byłam chora. z wielu W nad ranem chyba kaszlnęłam albo kichnęłam i coś popuściłam... Poszłam do łazienki, wyprałam piżamę na pół śpiąco, rano szlam z matką do lekarza na kontrolę... I pytam ją czy to możliwe żebym dostała okres? Wzruszyła ramionami i koniec tematu... Miałam 11 lat...

Malamyszka to podejscie twojej mamy ...bardzo to przykre.
    Tak sobie pomyślałam o mojej 11 letniej córce. Rozmawiamy o tym otwarcie . Temat jeden z wielu. Nawet przed wycieczką mąż mi przypomniał żebym dała jej w razie czego wkładki. Nigdy nie wiadomo

1usasg185gkausx0.png
  • małaMyszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Rozumiem. Ja dostałam bardzo późno okres, miałam 15 czy 16 lat.
    A powiedz mi w szkole nie mieliście zajęć typu: przygotowanie do życia w rodzinie czy jakoś tak? My mieliśmy to bodajże w 4 lub 5 klasie podstawowej, tam omawiali między innymi temat miesiączki, każda dziewczynka dostała taki starter marki always, z kilkoma podpaskami, kalendarzykiem i czymś tam jeszcze, były też próbki tamponów.
    Mieliśmy oczywiście, ale ja już miesiączkowałam, mimo wszystko chyba najbardziej słuchałam kobiety, która to prowadziła reszta to wiadomo śmiechy... Mnie już w 4 klasie chłopcy wytykali palcami, że sobie cycki wypycham... A były duże jak na mój wiek... Z pierwszym biustonoszem też była historia - rodzice nie uważali, że muszę go mieć tym bardziej nosić.

Mój pierwszy stanik był po starszej siostrze... Która robiła porządki w szafie i chciała go wyrzucić...
    No także obiecałam sobie, że jak kiedyś będę miała córkę to będę z nią rozmawiać i się interesować... Żeby nie było jak ze mną, ciemna masa... Wszystkiego trzeba się domyślać dociekać wstydzić...

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka Ty słoniu :D hehehh rozwaliłaś mnie tym :) ja pamiętam jak moja kumpela po swoim 1 razie powiedziała- Wiesz co ten penis to nie jest jakiś super piękny, nawet się można przestraszyć także najpierw pomacaj a pozniej otwórz oczy heheh.
    Mój mąż nie jest moim pierwszym ale jakoś nie żałuje, miałam porównanie i z nim mi było w łóżku najlepiej w porównaniu z wcześniejszymi :) żeby nie było to aż tak dużo ich nie było :D - mąż jest numerem 4. Najgorzej wspominam jednorazowy wybryk-numerek z przyjacielem, po którym przestałam się do niego odzywać bo to było żenua (on po max 2 min doszedł) i nie mogłam mu patrzeć w oczy póżniej..

małaMyszka, Zetka, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Mieliśmy oczywiście, ale ja już miesiączkowałam, mimo wszystko chyba najbardziej słuchałam kobiety, która to prowadziła reszta to wiadomo śmiechy... Mnie już w 4 klasie chłopcy wytykali palcami, że sobie cycki wypycham... A były duże jak na mój wiek... Z pierwszym biustonoszem też była historia - rodzice nie uważali, że muszę go mieć tym bardziej nosić.

Mój pierwszy stanik był po starszej siostrze... Która robiła porządki w szafie i chciała go wyrzucić...
    No także obiecałam sobie, że jak kiedyś będę miała córkę to będę z nią rozmawiać i się interesować... Żeby nie było jak ze mną, ciemna masa... Wszystkiego trzeba się domyślać dociekać wstydzić...

Niestety czasem życie nas nie oszczędza. Najważniejsze, że przetrwałaś te czasy, a sama będziesz super mamą.
    Widzisz duże cyce źle, małe cyce też źle. Ja w szkole byłam płaska jak deska, więc też się śmiali :)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys te moje też niewiele ładniejsze, no może ze wzorkami hahaha
    Mąż i tak miał ubaw.
    Co do rozmiarów to generalnie dobrze wypadają. Ja wzięłam większe bo dupka urosła ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha i żeby nie było Iys ja pisałam poprzedni post o pieluchomajtkach nie o cyckach haha tych nie mam we wzorki

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Iys te moje też niewiele ładniejsze, no może ze wzorkami hahaha
    Mąż i tak miał ubaw.
    Co do rozmiarów to generalnie dobrze wypadają. Ja wzięłam większe bo dupka urosła ;-)

ja jak mężowi się żaliłam, że te podkłady to jakiś koszmar i w ogóle połóg tyle tygodni, i to i tamto, i co jak mi zrobią z waginy masakrę, źle natną i brzydko zszyją, to był nad wyraz rozumiejący, współczujący, wykazujący empatię i w ogóle jak dla mnie ma super podejście

Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Haha i żeby nie było Iys ja pisałam poprzedni post o pieluchomajtkach nie o cyckach haha tych nie mam we wzorki

hahahahahhaahah no tak myślałam, że o majtkach, ale teraz mnie rozbawiłaś, no w sumie mogłoby być odniesienie o cyckach :D

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka moja mama z kolei w drugą stronę, jak zaczęłam miesiączkować to do babci dzwoniła że ma w domu kobietkę! Jak u cyganów! Biustonoszy mi nakupowała i to pushupów że na początku bałam się je założyć. Mało tego zabrała mnie do ginekologa i była przy wizycie! Przeginała, czułam się przez to zawstydzona jakby to było coś złego, ona chyba tak to przeżywała że nie wiedziała jak się zachować mimo że chciała jak najlepiej i jak najwięcej mi przekazać. Trzeba wypośrodkować taką "edukację" żeby ani nie olać ani nie urazić małolatów. Ciężki kawałek chleba przed nami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 00:41

Weridiana, małaMyszka, niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1394 1395 1396 1397 1398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ