WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Ja dopóki nie zobaczyłam mego lubego w pełnej okazałości, to byłam przekonana, że jego męskość wygląda jak na zdjęciach w podręczniku do biologii. Nigdy nie widziałam męskiego członka... Przypisywałam mu kształt głowy słonia - jak w podręczniku... A tu zaskok... Troszkę się różni hahhaahahahahahhaahahhahaahhahahahaahahah

Kształt głowy słonia? Yyyyyy nie rozumiem.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja używałam podpasek tylko na początku jak dostałam okres przez jakiś rok czasu. To był dla mnie straszny czas, non stop mnie zalewało, nie byłam w stanie wysiedzieć 45 min na lekcji, bo byłam już cała zalana krwią, włącznie z krzesłem na którym siedziałam, ile wstydu się najadłam to tylko ja wiem. Tampony uważam za cudowne rozwiązanie i nie wyobrażam sobie powrotu do podpasek. Nie mam w ogóle infekcji intymnych, chyba tylko 2 razy w życiu miałam.
    U mnie było trochę nie ten tego z pierwszą miesiączką... Byłam chora. W nad ranem chyba kaszlnęłam albo kichnęłam i coś popuściłam... Poszłam do łazienki, wyprałam piżamę na pół śpiąco, rano szlam z matką do lekarza na kontrolę... I pytam ją czy to możliwe żebym dostała okres? Wzruszyła ramionami i koniec tematu... Miałam 11 lat...
    Wróciłyśmy do domu... Cały czas siedziałam przerażona, matka po kilku godzinach zapytała czy mam okres i czy włożyłam podpaskę... No to poszłam do łazienki, metodą prób i błędów przykleiłam ją, oczywiście nie w tym miejscu gdzie trzeba, więc ciekłam... Żadnej rozmowy nigdy nie było. Żadnych wskazówek... Co ile jak gdzie zmieniać... A że jako pierwsza dojrzałam w klasie to nawet nie było kogo zapytać... Moje 7 lat starsze siostry trochę mi później pomagały, dawały podpaski, bo jak mówiłam matce, żeby mi kupiła to słyszałam: To co ty je jesz????!!!!! Paczka powinna wystarczyć!!!! No taka historia...

Zetka lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Kolejny szok, znów coś nas łączy! :p u mnie to samo haha
    Heehheheheehno bratnia dusza jak nic!!!!!

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz-walnij w leb meza i nie przejmuj sie jego gadaniem.ja tez jechalam do pierwszego porodu z nastawieniem ze biore zzo, wzielam i zyje, dziecko zdrowe, z moim kregoslupemtez wszystko ok.
    To i tak jest wyczyn uwazam ze mimo tego, iuz cesarka jest doistepna na zyczenie, chcemy rodzis naturalnie. Faceci nigdy nie dowiedza sie jaki to bol, wiec niech sie zamkna i nie komentuja. Twoje cialo-twoj wybor i wara im od tego, co postranowisz. To ty bedziuesz wylewac siodme poty, a nie on....

magda sz, małaMyszka, niecierpliwa, Zetka, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    ha! zamówiłam bezpłatną próbkę:) http://www.tena.pl/kobiety/produkty/bezplatna-probka/

Ja właśnie kupiłam Tena ale przynajmniej tu nie są drogie i dostępne w marketach jak zwykłe podpaski. Ja nosiłam przed ciążą M więc wzięłam L i są dobre lady pants discreet 5 large. Koszt £3,4 czyli około 15-20zl. Czyli 3-4 zł za sztukę. Myślę że mogą być fajne przez pierwsze 2-3 dni , a później podpaski

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewuszki !

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    U mnie było trochę nie ten tego z pierwszą miesiączką... Byłam chora. W nad ranem chyba kaszlnęłam albo kichnęłam i coś popuściłam... Poszłam do łazienki, wyprałam piżamę na pół śpiąco, rano szlam z matką do lekarza na kontrolę... I pytam ją czy to możliwe żebym dostała okres? Wzruszyła ramionami i koniec tematu... Miałam 11 lat...
    Wróciłyśmy do domu... Cały czas siedziałam przerażona, matka po kilku godzinach zapytała czy mam okres i czy włożyłam podpaskę... No to poszłam do łazienki, metodą prób i błędów przykleiłam ją, oczywiście nie w tym miejscu gdzie trzeba, więc ciekłam... Żadnej rozmowy nigdy nie było. Żadnych wskazówek... Co ile jak gdzie zmieniać... A że jako pierwsza dojrzałam w klasie to nawet nie było kogo zapytać... Moje 7 lat starsze siostry trochę mi później pomagały, dawały podpaski, bo jak mówiłam matce, żeby mi kupiła to słyszałam: To co ty je jesz????!!!!! Paczka powinna wystarczyć!!!! No taka historia...

Rozumiem. Ja dostałam bardzo późno okres, miałam 15 czy 16 lat.
    A powiedz mi w szkole nie mieliście zajęć typu: przygotowanie do życia w rodzinie czy jakoś tak? My mieliśmy to bodajże w 4 lub 5 klasie podstawowej, tam omawiali między innymi temat miesiączki, każda dziewczynka dostała taki starter marki always, z kilkoma podpaskami, kalendarzykiem i czymś tam jeszcze, były też próbki tamponów.

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Kształt głowy słonia? Yyyyyy nie rozumiem.
    Noooo... ma uszy i trąbę... To, to Pikuś!!! Ale przy wzwodzie jaki szok przeżyłam!!! Łoooo matko... Ale tak to jest jak się zna teorię, a praktyki za grosz nie liznęłam <- he he he dosłownie... A matura z biologii poszła całkiem dobrze...

Weridiana, lys, magda sz, Pati Belgia, psioszka11, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Weridiana a jakiej firmy kupiłaś te pieluchomajtki?

Tena :-)

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Ja właśnie kupiłam Tena ale przynajmniej tu nie są drogie i dostępne w marketach jak zwykłe podpaski. Ja nosiłam przed ciążą M więc wzięłam L i są dobre lady pants discreet 5 large. Koszt £3,4 czyli około 15-20zl. Czyli 3-4 zł za sztukę. Myślę że mogą być fajne przez pierwsze 2-3 dni , a później podpaski

ejjjj ale to nie fair, my w PL nawet takich fajnych i ładnych nie mamy

u nas są takie

http://www.tena.pl/Documents/1_Global_files_and_Com/2_Images/9_Products/P31%20TENA%20Pants%20Discreet/2007/TENAPantsNormal_600px.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 00:18

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka wiem ale on z takiej rodziny że kobieta zniesie WSZYSTKO, żaden facet w rodzinie się delikatnie ze swoją żoną nie obchodzi, nie skacze, nie zabiega o żonę. Od kilku lat go uczę jak się powinno traktować kobietę bo nikt go tego nie nauczył :/ jakieś postępy robi ale czasem jak coś powie to tylko zrobić głową w ścianę. Ja zrobię jak będę czuła, nie będę grała cierpiętnika bo on tak sobie wymyślił. Ale już słyszę komentarze jego familii i teściowej- Oj Madzia po co Ci było to znieczulenie, sama byś dała radę a teraz niewiadomo co Ci będzie po znieczuleni... ble ble ble :/ czarnogród! Dlaczego nikt z mojej rodziny tego nie podważa? U mnie w rodzinie są lekarze, pielęgniarki, położne i nikt tego nie kwestionuje bo wie że jest to dla ludzi a nie przeciwko ludziom. A jak on tak będzie gadał to nasmaruje w nocy słoik wazeliną wsadzę mu w dupę i każę urodzić żeby poczuł przedsmak porodu

małaMyszka, Weridiana, niecierpliwa, Zetka, Maniuś, mamasia, Paula_071, Amberla, aaaaga, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Weridiana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    U mnie było trochę nie ten tego z pierwszą miesiączką... Byłam chora. z wielu W nad ranem chyba kaszlnęłam albo kichnęłam i coś popuściłam... Poszłam do łazienki, wyprałam piżamę na pół śpiąco, rano szlam z matką do lekarza na kontrolę... I pytam ją czy to możliwe żebym dostała okres? Wzruszyła ramionami i koniec tematu... Miałam 11 lat...

Malamyszka to podejscie twojej mamy ...bardzo to przykre.
    Tak sobie pomyślałam o mojej 11 letniej córce. Rozmawiamy o tym otwarcie . Temat jeden z wielu. Nawet przed wycieczką mąż mi przypomniał żebym dała jej w razie czego wkładki. Nigdy nie wiadomo

1usasg185gkausx0.png
  • małaMyszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Rozumiem. Ja dostałam bardzo późno okres, miałam 15 czy 16 lat.
    A powiedz mi w szkole nie mieliście zajęć typu: przygotowanie do życia w rodzinie czy jakoś tak? My mieliśmy to bodajże w 4 lub 5 klasie podstawowej, tam omawiali między innymi temat miesiączki, każda dziewczynka dostała taki starter marki always, z kilkoma podpaskami, kalendarzykiem i czymś tam jeszcze, były też próbki tamponów.
    Mieliśmy oczywiście, ale ja już miesiączkowałam, mimo wszystko chyba najbardziej słuchałam kobiety, która to prowadziła reszta to wiadomo śmiechy... Mnie już w 4 klasie chłopcy wytykali palcami, że sobie cycki wypycham... A były duże jak na mój wiek... Z pierwszym biustonoszem też była historia - rodzice nie uważali, że muszę go mieć tym bardziej nosić.

Mój pierwszy stanik był po starszej siostrze... Która robiła porządki w szafie i chciała go wyrzucić...
    No także obiecałam sobie, że jak kiedyś będę miała córkę to będę z nią rozmawiać i się interesować... Żeby nie było jak ze mną, ciemna masa... Wszystkiego trzeba się domyślać dociekać wstydzić...

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka Ty słoniu :D hehehh rozwaliłaś mnie tym :) ja pamiętam jak moja kumpela po swoim 1 razie powiedziała- Wiesz co ten penis to nie jest jakiś super piękny, nawet się można przestraszyć także najpierw pomacaj a pozniej otwórz oczy heheh.
    Mój mąż nie jest moim pierwszym ale jakoś nie żałuje, miałam porównanie i z nim mi było w łóżku najlepiej w porównaniu z wcześniejszymi :) żeby nie było to aż tak dużo ich nie było :D - mąż jest numerem 4. Najgorzej wspominam jednorazowy wybryk-numerek z przyjacielem, po którym przestałam się do niego odzywać bo to było żenua (on po max 2 min doszedł) i nie mogłam mu patrzeć w oczy póżniej..

małaMyszka, Zetka, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Mieliśmy oczywiście, ale ja już miesiączkowałam, mimo wszystko chyba najbardziej słuchałam kobiety, która to prowadziła reszta to wiadomo śmiechy... Mnie już w 4 klasie chłopcy wytykali palcami, że sobie cycki wypycham... A były duże jak na mój wiek... Z pierwszym biustonoszem też była historia - rodzice nie uważali, że muszę go mieć tym bardziej nosić.

Mój pierwszy stanik był po starszej siostrze... Która robiła porządki w szafie i chciała go wyrzucić...
    No także obiecałam sobie, że jak kiedyś będę miała córkę to będę z nią rozmawiać i się interesować... Żeby nie było jak ze mną, ciemna masa... Wszystkiego trzeba się domyślać dociekać wstydzić...

Niestety czasem życie nas nie oszczędza. Najważniejsze, że przetrwałaś te czasy, a sama będziesz super mamą.
    Widzisz duże cyce źle, małe cyce też źle. Ja w szkole byłam płaska jak deska, więc też się śmiali :)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys te moje też niewiele ładniejsze, no może ze wzorkami hahaha
    Mąż i tak miał ubaw.
    Co do rozmiarów to generalnie dobrze wypadają. Ja wzięłam większe bo dupka urosła ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha i żeby nie było Iys ja pisałam poprzedni post o pieluchomajtkach nie o cyckach haha tych nie mam we wzorki

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Iys te moje też niewiele ładniejsze, no może ze wzorkami hahaha
    Mąż i tak miał ubaw.
    Co do rozmiarów to generalnie dobrze wypadają. Ja wzięłam większe bo dupka urosła ;-)

ja jak mężowi się żaliłam, że te podkłady to jakiś koszmar i w ogóle połóg tyle tygodni, i to i tamto, i co jak mi zrobią z waginy masakrę, źle natną i brzydko zszyją, to był nad wyraz rozumiejący, współczujący, wykazujący empatię i w ogóle jak dla mnie ma super podejście

Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Haha i żeby nie było Iys ja pisałam poprzedni post o pieluchomajtkach nie o cyckach haha tych nie mam we wzorki

hahahahahhaahah no tak myślałam, że o majtkach, ale teraz mnie rozbawiłaś, no w sumie mogłoby być odniesienie o cyckach :D

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka moja mama z kolei w drugą stronę, jak zaczęłam miesiączkować to do babci dzwoniła że ma w domu kobietkę! Jak u cyganów! Biustonoszy mi nakupowała i to pushupów że na początku bałam się je założyć. Mało tego zabrała mnie do ginekologa i była przy wizycie! Przeginała, czułam się przez to zawstydzona jakby to było coś złego, ona chyba tak to przeżywała że nie wiedziała jak się zachować mimo że chciała jak najlepiej i jak najwięcej mi przekazać. Trzeba wypośrodkować taką "edukację" żeby ani nie olać ani nie urazić małolatów. Ciężki kawałek chleba przed nami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 00:41

Weridiana, małaMyszka, niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1394 1395 1396 1397 1398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ