X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka, ja mam dom, ale nie mam basenu,załatw basen i zapraszam :D

Kurde..ale by sie przyadł...takie duuuzy...

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrela ma basen :D
    My u rodzicow tez mamy, ale napelnianie go caly dzien tylko po to zebym tam chwile nogi pomoczyla mija sie z celem, wiec zostanie spryskiwacz ;)
    Nie mam nic na drugie sniadanie, a do sklepu tez mi sie nie chce isc...chyba platki z mlekiem trzeba bedzie wszamac

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Pati, kompletnie nie napisałam, że ktoś wyjeżdża z Polski, bo nie potrafi sobie tu poradzić... Proszę Cię, przeczytaj dokładnie. :-) Napisałam, że często jest tak, że opluwają Polskę ludzie, którzy wyjechali, bo sobie nie potrafili tu poradzić... a to kompletnie co innego znaczy, więc proszę nie nadinterpretować.
    Każdy wyjechał z innych powodów ale to tez nie znaczy, ze jesteśmy gorsi bo nie siedzimy w kraju. Ja jako jedna z nielicznych chyba, która mieszka za granica, nie narzekam na Polskę. Nie ważne gdzie mieszkam, najważniejsze jakim jestem człowiekiem.

Amberla, niecierpliwa, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ambrela ma basen :D
    My u rodzicow tez mamy, ale napelnianie go caly dzien tylko po to zebym tam chwile nogi pomoczyla mija sie z celem, wiec zostanie spryskiwacz ;)
    Nie mam nic na drugie sniadanie, a do sklepu tez mi sie nie chce isc...chyba platki z mlekiem trzeba bedzie wszamac

Nie no ja mam taki dziecięcy 160 jakoś średnicy. Dmuchany dla dziecka. Wysoki może na 50 cm. Szału nie ma ale córka przeszczęśliwa a ja też mam gzie nogi wymoczyć. No i pierwszy raz w końcu ubierzemy kostium kąpielowy :D

Pati Belgia, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, oczywiście, że się z Tobą zgadzam w 100%. Mamy UE, możemy się swobodnie przemieszczać, żyć tam gdzie chcemy i gdzie nam lepiej, czy gdzie musimy. Dla mnie to nie jest żaden problem. Naprawdę. Miałam na myśli to, że częśc ludzi miała duże problemy z poradzeniem sobie w jakikolwiek sposób w kraju i wyjechała i teraz plują na swój kraj. Mnie się nie podoba opluwanie miejsca w którym się urodziło, ani też opluwanie miejsca, w którym się mieszka. Absolutnie nie dotyczy to wszystkich, poza tym nie wszyscy źle się wyrażają o Polsce. Niestety ale źle mnie zrozumiałaś.... Czasem trudno przekazać dokładnie myśl na piśmie, więc może coś nie do końca wyjaśniłam.

P.S. Mój kuzyn dostał świetną propozycję pracy w Belgii jako stomatolog, wyjechał z rodziną i jest bardzo zadowolony, choć mówi, że trochę tęskni.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Nie no ja mam taki dziecięcy 160 jakoś średnicy. Dmuchany dla dziecka. Wysoki może na 50 cm. Szału nie ma ale córka przeszczęśliwa a ja też mam gzie nogi wymoczyć. No i pierwszy raz w końcu ubierzemy kostium kąpielowy :D
    Mój maz ze względu na mnie kupił duży basen. Rozlozyl go w sobotę żeby w niedziele wskoczyć a tu taki psikus. Woda to sie lala do niego prawie cały dzien. Może Roxanne wody sie wystraszyła :-) ale za to Marcel plywa jak rybka ;-)

magda sz, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/intex-28164-56414-basen-ogrodowy-457x91-13w1-delux-i5421328430.html

Taki bym chciała ... :D

Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Miru Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Boziu kochana znowu temat wyjazdów.
    Każda w jakimś stopniu ma rację. Nikt nie wie dlaczego ktoś wyjechał lub dlaczego ktoś psioczy na pl albo na kraj w którym był.
    Nie ważne ile trwała by dyskusja każdy będzie miał swoje racje i każdy będzie mógł się z tym nie zgadzać.
    To jest tak jak ja z niecierpliwa mamy ta sama lekarke a podzielone zdania i opinie. Nie ma co się sprzeczac i krytykować bo nikogo nie przekonamy.
    wszyscy dobrze wiemy ze za granicą są dobre i złe strony mieszkania.tak jak i w pl.
    ja mieszkałam w Nl i nie wrocilabym juz tam natomiast moja SIS wyjechała ponad 3 lata temu do Barcelony i nie wyobraża sobie powrotu do pl.
    jej wybór ale nue ma ciśnienia ze tam lepiej czy tu gorzej.

Zakonczcie temat bo szkoda nerwów a i po co taka atmosfera na forum. Mamy blokadę na tematy związane z życiem w kraju i za granicą do rozwiązania :)

Wczoraj mój mały mega mnie przestraszył cały dzień się prawie nie ruszał ruchy spadły o 1/4 ilość w ciągu dnia. Ten to 105/110.
    Dopiero w nocy się rozbrykal i miał 150/160
    Wczoraj dowiedziałam się że moja ciążę najlepiej jest rozwiązać do 37 tc wtedy oboje jesteśmy bezpieczni. Ze najwięcej zgonów i przypadków niepowodzen ciąż z tymi wadami pojawia się po skończonym 34 tc. Umrę do tej środy :(

magda sz, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Pati, oczywiście, że się z Tobą zgadzam w 100%. Mamy UE, możemy się swobodnie przemieszczać, żyć tam gdzie chcemy i gdzie nam lepiej, czy gdzie musimy. Dla mnie to nie jest żaden problem. Naprawdę. Miałam na myśli to, że częśc ludzi miała duże problemy z poradzeniem sobie w jakikolwiek sposób w kraju i wyjechała i teraz plują na swój kraj. Mnie się nie podoba opluwanie miejsca w którym się urodziło, ani też opluwanie miejsca, w którym się mieszka. Absolutnie nie dotyczy to wszystkich, poza tym nie wszyscy źle się wyrażają o Polsce. Niestety ale źle mnie zrozumiałaś.... Czasem trudno przekazać dokładnie myśl na piśmie, więc może coś nie do końca wyjaśniłam.

P.S. Mój kuzyn dostał świetną propozycję pracy w Belgii jako stomatolog, wyjechał z rodziną i jest bardzo zadowolony, choć mówi, że trochę tęskni.
    To w takim razie złe zrozumiałam, przepraszam. Najważniejsze żebyśmy z rodzinami byli szczęśliwi.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy i My:)

Noc byłą ciężka jakaś, zle mi sie oddychało pomimo tego ze wcale nie było upału

Co do szpitala ja zabieram tylko pampersy chusteczki i coś do dupki do smarowania:)

Dziś jadę do siostry bo chce pozałątwiać sprawy w urzedzie i zostane z małą, he troszke mam cykoraaaa ale mam nadzieje ze dam rade:)

co do Polski, hm... może i cięzko ale ja staram się nie narzekać, zawsze mówię mężowi ze mamy siebie, mieszkanko teraz bedzie synuś, co nam wiecej trzeba
    Kiedys była taka rozmowa pomiędzy nami ze mógłby jezdzić zagranice to padło pytanie, czy tak naprawdę czegoś nam brakuje zebysmy musieli życ osobno ?

Mój brat jedzi juz bardzo długo jakies 10 lat, miesiąc zagranicą tydzien w domu, i choc ma duzo pieniedzy i stać go na wszystko to powiedziałam że nie chce ani jego pieniedzy ani takiego życia

Aaaa od przedwczoraj mam faze na płatki z mlekiem zatem idę sobie zrobić na sniadanie:)

małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bliżej Wrocławia to się nie da dziewczyny?!
    No niestety nie przyturlam się do Was- nie tym razem :) Ale może i dobrze, bo dwie ciężarne to już pewnie spore obciążenie dla rodzinnego budżetu- woda,jedzenie i humorki :) Wasi mężowie od razu by uciekli :)
    Pozostaje mi mała wanna, w małej łazience, w małym mieszkaniu, w małym bloku w dużym mieście :)

Pati Belgia, małaMyszka, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    To w takim razie złe zrozumiałam, przepraszam. Najważniejsze żebyśmy z rodzinami byli szczęśliwi.

Ja może się nieprecyzyjnie wyraziłam. Otóż to, najważniejsze to być szczęśliwym i żyć po swojemu. Ja np. nie mam potrzeby udowadniania komukolwiek, że mi lepiej niż jemu, bo tego zwyczajnie nie wiem. Ja mam swoje życie i tak mi dobrze. :)

Pati Belgia, małaMyszka, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ja może się nieprecyzyjnie wyraziłam. Otóż to, najważniejsze to być szczęśliwym i żyć po swojemu. Ja np. nie mam potrzeby udowadniania komukolwiek, że mi lepiej niż jemu, bo tego zwyczajnie nie wiem. Ja mam swoje życie i tak mi dobrze. :)
    I tu mamy takie samo zdanie :-)

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru, ale konkluzje mamy jedna - obie po porodzie sie z nia zegnamy :)
    Mam nadzieje, ze ordynator zaleci Ci cc i to w szybszym terminie

małaMyszka, Miru lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka, mieszkałam 3 lata we Wrocku, bo tam przez jakiś czas studiowałam. Piękne czasy, kocham to miasto... Aż się rozmarzyłam, żeby wpaść na jakiś spacer nad Odrę i po Ostrowie Tumskim.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dałam rady... przeszłam deptakiem i musiałyśmy wrócić... ukrop nieziemski...

no nic siedzę w domu i nic nie robię... pomoczę nogi w zimnej wodzie i styka na dzisiaj...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całe szczęście miałam wodę cały czas:) Ale awaria w taką pogodę to katastrofa!

Wszystko ma swoje plusy i minusy:) Mój mąż kocha Stany, ale są za daleko od Polski. Tam byśmy lepiej zarabiali, usługi są na dużo wyższym poziomie, ale co z tego, jak rodzina i znajomi w całkiem innej strefie czasowej. Nie jest nam tu źle, więc nie narzekamy i zostajemy tutaj. Ale Polska ma naprawdę dużo plusów: przecież tłumy przyjeżdżają chociażby do dentysty:) A w Stanach opieka medyczna jest taka droga... W NY koleżanka rodziła 2,5 roku temu, miała ubezpieczenie co prawda, ale widziała rachunki które wystawiał szpital - za poród 30 tys $. I nie ma tam macierzyńskiego, jak nie pracujesz nie masz kasy.

małaMyszka, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie nigdy nie bylam we Wrocławiu a baaardzo bym chciała...z tego co widziałam na zdjęciach i z opowiadać to chyba to piękne miasto :)

Kiedys napewno pojedziemy z Poleczką :)

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie ok 15 musze doczolgac do przychodni, chociaz w mieszkaniu mam saune leze od rana i sie poce, a tu tyle do zrobienia mam

• Agaata Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takie gorące dni jak dzisiaj doceniam moje mieszkanie, które jest trochę ciemne. Normalnie to narzekam, że za mało słońca tu wpada i jest ciut depresyjnie, ale dzisiaj jest bardzo ok, w ogóle nie odczuwam póki co upału.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 1442 1443 1444 1445 1446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ