SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
zabka11 wrote:Hejka
Zrpbilam zakupy, ogarnelam pranie, pogadalam z bratem przez tel. Teraz zasiadlam na lezaku na balkonie, poki jeszcxze jest przyjemny cien i zajadam porzeczke
Buuuuuuu wyszedl mi wczoraj hemoroid, ktorego mam po pierwszej ciazy.....dluuuugo sie nie odzywal, ale po moich mekach u prezesa dwa dni temu znow dal znac o sobie.
Co stosujecie na hemoroidy teraz???? Bo nie wiem czy czopki posterisan albo krem prictohemolan mozna?????(((( masakra.....
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Hejka
Zrpbilam zakupy, ogarnelam pranie, pogadalam z bratem przez tel. Teraz zasiadlam na lezaku na balkonie, poki jeszcxze jest przyjemny cien i zajadam porzeczke
Buuuuuuu wyszedl mi wczoraj hemoroid, ktorego mam po pierwszej ciazy.....dluuuugo sie nie odzywal, ale po moich mekach u prezesa dwa dni temu znow dal znac o sobie.
Co stosujecie na hemoroidy teraz???? Bo nie wiem czy czopki posterisan albo krem prictohemolan mozna?????(((( masakra.....
Aż strach się bać co ze mną zrobi przed porodem... Wyssie mnie chyba... -
Pati Belgia wrote:Każdy wyjechał z innych powodów ale to tez nie znaczy, ze jesteśmy gorsi bo nie siedzimy w kraju. Ja jako jedna z nielicznych chyba, która mieszka za granica, nie narzekam na Polskę. Nie ważne gdzie mieszkam, najważniejsze jakim jestem człowiekiem.
Polska jest i bedzie moja ojczyzna!!! Sytuacja nas zmusila i wyjechalismy...nie jest nam tu zle ale do korzeni ciagnie zawsze
Ja jestem tego zdania ze skoro ktos tak zle o Polsce mysli i w ogole to po co siedzi na Polskim forum??? Mi Polski brakuje i chce miec kontakt poprostu...i puki zyja rodzice to zawsze bedzie mnie tam ciaglo...ot tyle w temacie
Mamusiu jakie tropiki-termometr pokazuje 36!!!stopnimagda sz, małaMyszka, niecierpliwa, Laura, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
Myszka urojona powinna trwać do ok miesiąca. Ale fakt ja bym poczekała z jej sterylką jak Ty już dojdziesz do siebie, raz że teraz upały to gorzej jej będzie dojść do siebie, rana się może wolnej goić, dwa nie będziesz jej teraz nosić na siku jakby nie dała rady chodzić po schodach przez kilka dni.
Obserwuj tylko czy jej się mleczko nie zbiera w cycochach bo to psinkę boli, stany zapalne się robią więc jak zauważysz że jej napuchło to idz do weta po kropelki- Galastop. Po tygodniu po laktacji nie ma śladu. No i zwykle druga cieczka na jesieni więc żebyś wyrobiła się przed nią.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:Dziewczyny, a jakie badania wam gin teraz powtarza żeby aktualne były do szpitala?
Musi być grupa krwi, gbs i co tam jeszcze było?
Mój mnie głowa puka po żebrach, tak bym chciała żeby się znów odwrócił.
HBS jeszcze, WR, no i ostatni mocz i morfoZetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Wiecie co mi się z kolei marzyło wyjechać z PL żeby troszkę docenić ten nasz kraj, przez rok namawiałam męża żeby przyjął propozycje delegacji na 2 lata do Singapuru, ale mąż nie chciał- bo rodzina w PL i będzie tęsknić no i boi się tamtejszej kultury przez taki długi czas. No teraz to pozamiatane bo z małą dzidzią tak daleko to było by mi strasznie. Lubię nasz kraj, jakąś super patriotką może nie jestem, ale nie wiem czy byłabym w stanie walczyć jak powstańcy czy uciekłabym z Polski pierwszą lepszą okazją- podejrzewam że to drugie. Szlak mnie tylko trafia jak kraj za który życie oddało tyyle osób jest tak rozkradany, nie o taką Polskę walczyli kiedyś- tak mi się wydaje. Rzygać mi się chce jak widzę te świnie przy korycie. Dlatego chciałabym spróbować pożyć jakiś czas w innym kraju innej kulturze żeby mieć porównanie, docenić pewne kwestie, nasze tradycje, zatęsknić.
zabka11, Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:A my chyba poczekamy do września ze sterylizacją, bo to jednak urojona chyba jest... Chodzi, płacze, nic nie je, układa koce, kołdrę, poduszki... Teraz nie wiem czy ona tak ze względu na mnie, czy uroiła...
I to i topewnie czuje ze jestes w ciazy, moja psica miała urojona ciaze jak ja urodziłam, zawsze traktowala moja corke jak swoje szczenię
Witam sie w piekna letnia pogodę,
widze ze goraco wszedzie
zetka z której czesci Gdańska jestes? Ja tez pochodze z Gdańska, studia w Bydgoszczy ,potem Poznan, Gdansk, Irlandia i Anglia (oj chyba tu juz na dluzej bo dom na kredyt. ...chociaz zawsze można sprzedac, wynajac
Co do emigracji, hmmm nielatwy kawalek chleba ale
kiedys slyszalam fajne powiedzenie ze
Punkt Widzenia jest Wprost Proporcjonalny do Punktu Siedzenia
A dziewczyny które nie puszczaja pepowiny dzieci, nie martwcie sie tym I cieszcie jak najdłużej bo milusinscy rosną szybko, a zaraz wam powiedza jak moja córka: mamo nie zawstydzaj mnie I nie caluj przed szkola jak kolezanki widzą "
no i zaczal sie okres dojrzewania,
magda sz, zabka11, Laura, Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
ja tez narzekam na Pl czasami, ale w gruncie rzeczy mi jej brakuje. jedzenia, jezyka, atmosfery itd... w szpitalu w pl mialam wszystko zapewnione nawet pampersy dawali. sa absurdalne sytuacje, ale gdzie ich nie ma?chcac nie chcac porownuje sie kraje bedac z dala od swojego i powoem wam, ze mimo wszystko ze narzekam wolalabym rodzic w pl. tutaj w uk zlotym srodkiem na wszystko jest paracetamol, ludzie sa mili ale w wsrod swoich nawet chleb smakuje inaczej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 12:15
niecierpliwa, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:Słodkie mamy czy macie jekis przepis na jakieś ciasto albo coś słodkiego??
Laura ja piekłam
http://www.mojewypieki.com/przepis/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-pianka/2
i jeszcze biszkopt z owocami, cukry były ok. Jedynie oczywiście nie posypuję cukrem pudrem i do ciasta daję troszkę mniej cukru niż w przepisieI polecam lody Grycan (te malutkie kubeczki) śmietankowe z owocami - są pyszne a cukier nie skacze
Ja też z Warszawy i mam w planach rodzić na InflanckiejKilka znajomych tam rodziło i słyszałam pozytywne opinie, dojazd mam ok 10-15 minut no i mój lekarz tam pracuje. W razie komplikacji rozważam Karową.
Laura, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Maniuś wrote:I ja tez nie narzekam
Polska jest i bedzie moja ojczyzna!!! Sytuacja nas zmusila i wyjechalismy...nie jest nam tu zle ale do korzeni ciagnie zawsze
Ja jestem tego zdania ze skoro ktos tak zle o Polsce mysli i w ogole to po co siedzi na Polskim forum??? Mi Polski brakuje i chce miec kontakt poprostu...i puki zyja rodzice to zawsze bedzie mnie tam ciaglo...ot tyle w temacie
Mamusiu jakie tropiki-termometr pokazuje 36!!!stopnijasmine89, Laura, magda sz, Maniuś, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
apaczka wrote:Laura ja piekłam
http://www.mojewypieki.com/przepis/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-pianka/2
i jeszcze biszkopt z owocami, cukry były ok. Jedynie oczywiście nie posypuję cukrem pudrem i do ciasta daję troszkę mniej cukru niż w przepisieI polecam lody Grycan (te malutkie kubeczki) śmietankowe z owocami - są pyszne a cukier nie skacze
Ja też z Warszawy i mam w planach rodzić na InflanckiejKilka znajomych tam rodziło i słyszałam pozytywne opinie, dojazd mam ok 10-15 minut no i mój lekarz tam pracuje. W razie komplikacji rozważam Karową.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Wiecie co, poruszyłyście trochę drażliwy temat, ja zaczęłam czytać i już mi ciśnienie skoczyło. Po pierwsze każdy ma prawo narzekać na co chce. Cassie też ma prawo, bo urodziła się w Polsce i żyła tu ileś tam lat i takie jakie ma wspomnienia takie ma zdanie. Jej prawo, ale wiadomo, jak się narzeka za dużo też nie zdrowo.
Punk widzenia, zależy od punktu siedzenia. Jednym jest tu super innym nie. Dla mnie Polska jest homofobicznym, rasistowskim krajem, ale są gorsze. Do tego jest to kraj katolicki, co mi osobiście utrudnia życie bo jestem osobą niewierzącą. Wszędzie są plusy i minusy. Ja nie czuję się tu super super, mimo że to moja ojczyzna to wciąż myślę, że gdzieś tam jest miejsce na ziemi, które mogłoby być moim domem. Po prostu go jeszcze nie odnalazłam.jasmine89, Pati Belgia, KasiaeN., zabka11, małaMyszka, gianna88 lubią tę wiadomość
-
Pati Belgia wrote:No właśnie mam tak samo. Polacy za granica sa okropni. Zazdroszczą wszystkiego i jakby mogli to w łyżce wody by nas utopiłi dlatego szukam kontaktu na forum.
Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Wiecie co, poruszyłyście trochę drażliwy temat, ja zaczęłam czytać i już mi ciśnienie skoczyło. Po pierwsze każdy ma prawo narzekać na co chce. Cassie też ma prawo, bo urodziła się w Polsce i żyła tu ileś tam lat i takie jakie ma wspomnienia takie ma zdanie. Jej prawo, ale wiadomo, jak się narzeka za dużo też nie zdrowo.
Punk widzenia, zależy od punktu siedzenia. Jednym jest tu super innym nie. Dla mnie Polska jest homofobicznym, rasistowskim krajem, ale są gorsze. Do tego jest to kraj katolicki, co mi osobiście utrudnia życie bo jestem osobą niewierzącą. Wszędzie są plusy i minusy. Ja nie czuję się tu super super, mimo że to moja ojczyzna to wciąż myślę, że gdzieś tam jest miejsce na ziemi, które mogłoby być moim domem. Po prostu go jeszcze nie odnalazłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 12:23
Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Słodzików nie powinnyśmy stosować w ciąży, mówi się, że rakotwórcze itp. Ja tam wolę już zwykły sprawdzony cukier
To samo tyczy się słodyczy dla diabetyków - zawierają jakieś dziwne substancje a węglowodanów niewiele mniej niż zwykłe. Ewentualnie możesz pomyśleć o stewii lub ksylitolu ale nie mam z nimi doświadczenia więc nie pomogę
To kruche ciasto jest bardzo dobre ale jak to kruche dosyć ciężkie. Mimo to bardzo dobre, robiłam z malinami i truskawkami i jednak maliny bardziej pasują
Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
jasmine89 wrote:dokladnie! a nie daj boze jak Polacy widza mnie z moim b.to od razu komentarze laca. czlowiek probuje ogarnac swoje zycie jsk nie w pl to gdzies indziej i niewazne co by nie bylo zawsze bedzie sie polakiem, wiec trzeba sie wspierac wzajemnie
jasmine89, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość