X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru a pobrala Ci juz gbsa???

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Hejka

Zrpbilam zakupy, ogarnelam pranie, pogadalam z bratem przez tel. Teraz zasiadlam na lezaku na balkonie, poki jeszcxze jest przyjemny cien i zajadam porzeczke :)

Buuuuuuu wyszedl mi wczoraj hemoroid, ktorego mam po pierwszej ciazy.....:( dluuuugo sie nie odzywal, ale po moich mekach u prezesa dwa dni temu znow dal znac o sobie.
    Co stosujecie na hemoroidy teraz???? Bo nie wiem czy czopki posterisan albo krem prictohemolan mozna?????:((((( masakra.....:(
    Ja proctoglyvenol. Czopki, ale podobno lepiej maść. Pomaga.

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Hejka

Zrpbilam zakupy, ogarnelam pranie, pogadalam z bratem przez tel. Teraz zasiadlam na lezaku na balkonie, poki jeszcxze jest przyjemny cien i zajadam porzeczke :)

Buuuuuuu wyszedl mi wczoraj hemoroid, ktorego mam po pierwszej ciazy.....:( dluuuugo sie nie odzywal, ale po moich mekach u prezesa dwa dni temu znow dal znac o sobie.
    Co stosujecie na hemoroidy teraz???? Bo nie wiem czy czopki posterisan albo krem prictohemolan mozna?????:((((( masakra.....:(
    Te rozmowy z prezesem potrafią wykończyć... Ja też mam jednego, ale od x lat... Póki co nie ujawnił się... Ale też nie ma się co dziwić, jak ostatnio wszystkie warzywa i owoce powodują, że poprzedni dzień po prostu przeze mnie przelatuje...

Aż strach się bać co ze mną zrobi przed porodem... Wyssie mnie chyba...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakie badania wam gin teraz powtarza żeby aktualne były do szpitala?

Musi być grupa krwi, gbs i co tam jeszcze było?

Mój mnie głowa puka po żebrach, tak bym chciała żeby się znów odwrócił.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Każdy wyjechał z innych powodów ale to tez nie znaczy, ze jesteśmy gorsi bo nie siedzimy w kraju. Ja jako jedna z nielicznych chyba, która mieszka za granica, nie narzekam na Polskę. Nie ważne gdzie mieszkam, najważniejsze jakim jestem człowiekiem.
    I ja tez nie narzekam :) Polska jest i bedzie moja ojczyzna!!! Sytuacja nas zmusila i wyjechalismy...nie jest nam tu zle ale do korzeni ciagnie zawsze <3
    Ja jestem tego zdania ze skoro ktos tak zle o Polsce mysli i w ogole to po co siedzi na Polskim forum??? Mi Polski brakuje i chce miec kontakt poprostu...i puki zyja rodzice to zawsze bedzie mnie tam ciaglo...ot tyle w temacie :)

Mamusiu jakie tropiki-termometr pokazuje 36!!!stopni :/

magda sz, małaMyszka, niecierpliwa, Laura, Pati Belgia lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka urojona powinna trwać do ok miesiąca. Ale fakt ja bym poczekała z jej sterylką jak Ty już dojdziesz do siebie, raz że teraz upały to gorzej jej będzie dojść do siebie, rana się może wolnej goić, dwa nie będziesz jej teraz nosić na siku jakby nie dała rady chodzić po schodach przez kilka dni.
    Obserwuj tylko czy jej się mleczko nie zbiera w cycochach bo to psinkę boli, stany zapalne się robią więc jak zauważysz że jej napuchło to idz do weta po kropelki- Galastop. Po tygodniu po laktacji nie ma śladu. No i zwykle druga cieczka na jesieni więc żebyś wyrobiła się przed nią.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dziewczyny, a jakie badania wam gin teraz powtarza żeby aktualne były do szpitala?

Musi być grupa krwi, gbs i co tam jeszcze było?

Mój mnie głowa puka po żebrach, tak bym chciała żeby się znów odwrócił.

HBS jeszcze, WR, no i ostatni mocz i morfo

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mi się z kolei marzyło wyjechać z PL żeby troszkę docenić ten nasz kraj, przez rok namawiałam męża żeby przyjął propozycje delegacji na 2 lata do Singapuru, ale mąż nie chciał- bo rodzina w PL i będzie tęsknić no i boi się tamtejszej kultury przez taki długi czas. No teraz to pozamiatane bo z małą dzidzią tak daleko to było by mi strasznie. Lubię nasz kraj, jakąś super patriotką może nie jestem, ale nie wiem czy byłabym w stanie walczyć jak powstańcy czy uciekłabym z Polski pierwszą lepszą okazją- podejrzewam że to drugie. Szlak mnie tylko trafia jak kraj za który życie oddało tyyle osób jest tak rozkradany, nie o taką Polskę walczyli kiedyś- tak mi się wydaje. Rzygać mi się chce jak widzę te świnie przy korycie. Dlatego chciałabym spróbować pożyć jakiś czas w innym kraju innej kulturze żeby mieć porównanie, docenić pewne kwestie, nasze tradycje, zatęsknić.

zabka11, Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    A my chyba poczekamy do września ze sterylizacją, bo to jednak urojona chyba jest... Chodzi, płacze, nic nie je, układa koce, kołdrę, poduszki... Teraz nie wiem czy ona tak ze względu na mnie, czy uroiła...

I to i to ;-) pewnie czuje ze jestes w ciazy, moja psica miała urojona ciaze jak ja urodziłam, zawsze traktowala moja corke jak swoje szczenię ;-)

Witam sie w piekna letnia pogodę,
    widze ze goraco wszedzie

zetka z której czesci Gdańska jestes? Ja tez pochodze z Gdańska, studia w Bydgoszczy ,potem Poznan, Gdansk, Irlandia i Anglia (oj chyba tu juz na dluzej bo dom na kredyt. ...chociaz zawsze można sprzedac, wynajac ;-)
    Co do emigracji, hmmm nielatwy kawalek chleba ale
    kiedys slyszalam fajne powiedzenie ze
    Punkt Widzenia jest Wprost Proporcjonalny do Punktu Siedzenia :-)

A dziewczyny które nie puszczaja pepowiny dzieci, nie martwcie sie tym I cieszcie jak najdłużej bo milusinscy rosną szybko, a zaraz wam powiedza jak moja córka: mamo nie zawstydzaj mnie I nie caluj przed szkola jak kolezanki widzą "
    no i zaczal sie okres dojrzewania, ;-)

magda sz, zabka11, Laura, Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    a pijecie inkę może?
    Ja pije.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana, ja pochodzę z Mazur, ale od studiów jestem tutaj. Poznałam po studiach w pracy tu męża, on jest z Moreny. A obecnie mieszkamy na Ujescisku/Orunia Górna :) i tak już 15 lat w Gdańsku :)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez narzekam na Pl czasami, ale w gruncie rzeczy mi jej brakuje. jedzenia, jezyka, atmosfery itd... w szpitalu w pl mialam wszystko zapewnione nawet pampersy dawali. sa absurdalne sytuacje, ale gdzie ich nie ma?chcac nie chcac porownuje sie kraje bedac z dala od swojego i powoem wam, ze mimo wszystko ze narzekam wolalabym rodzic w pl. tutaj w uk zlotym srodkiem na wszystko jest paracetamol, ludzie sa mili ale w wsrod swoich nawet chleb smakuje inaczej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 12:15

niecierpliwa, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Słodkie mamy czy macie jekis przepis na jakieś ciasto albo coś słodkiego??

Laura ja piekłam
    http://www.mojewypieki.com/przepis/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-pianka/2
    i jeszcze biszkopt z owocami, cukry były ok. Jedynie oczywiście nie posypuję cukrem pudrem i do ciasta daję troszkę mniej cukru niż w przepisie :) I polecam lody Grycan (te malutkie kubeczki) śmietankowe z owocami - są pyszne a cukier nie skacze ;)

Ja też z Warszawy i mam w planach rodzić na Inflanckiej :) Kilka znajomych tam rodziło i słyszałam pozytywne opinie, dojazd mam ok 10-15 minut no i mój lekarz tam pracuje. W razie komplikacji rozważam Karową.

Laura, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    I ja tez nie narzekam :) Polska jest i bedzie moja ojczyzna!!! Sytuacja nas zmusila i wyjechalismy...nie jest nam tu zle ale do korzeni ciagnie zawsze <3
    Ja jestem tego zdania ze skoro ktos tak zle o Polsce mysli i w ogole to po co siedzi na Polskim forum??? Mi Polski brakuje i chce miec kontakt poprostu...i puki zyja rodzice to zawsze bedzie mnie tam ciaglo...ot tyle w temacie :)

Mamusiu jakie tropiki-termometr pokazuje 36!!!stopni :/
    No właśnie mam tak samo. Polacy za granica sa okropni. Zazdroszczą wszystkiego i jakby mogli to w łyżce wody by nas utopiłi dlatego szukam kontaktu na forum.

jasmine89, Laura, magda sz, Maniuś, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Laura Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Laura ja piekłam
    http://www.mojewypieki.com/przepis/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-pianka/2
    i jeszcze biszkopt z owocami, cukry były ok. Jedynie oczywiście nie posypuję cukrem pudrem i do ciasta daję troszkę mniej cukru niż w przepisie :) I polecam lody Grycan (te malutkie kubeczki) śmietankowe z owocami - są pyszne a cukier nie skacze ;)

Ja też z Warszawy i mam w planach rodzić na Inflanckiej :) Kilka znajomych tam rodziło i słyszałam pozytywne opinie, dojazd mam ok 10-15 minut no i mój lekarz tam pracuje. W razie komplikacji rozważam Karową.
    Wow dziękuję, a może zamiast cukru jakiś słodzik mogę dodać dla diabetyków? :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, poruszyłyście trochę drażliwy temat, ja zaczęłam czytać i już mi ciśnienie skoczyło. Po pierwsze każdy ma prawo narzekać na co chce. Cassie też ma prawo, bo urodziła się w Polsce i żyła tu ileś tam lat i takie jakie ma wspomnienia takie ma zdanie. Jej prawo, ale wiadomo, jak się narzeka za dużo też nie zdrowo.
    Punk widzenia, zależy od punktu siedzenia. Jednym jest tu super innym nie. Dla mnie Polska jest homofobicznym, rasistowskim krajem, ale są gorsze. Do tego jest to kraj katolicki, co mi osobiście utrudnia życie bo jestem osobą niewierzącą. Wszędzie są plusy i minusy. Ja nie czuję się tu super super, mimo że to moja ojczyzna to wciąż myślę, że gdzieś tam jest miejsce na ziemi, które mogłoby być moim domem. Po prostu go jeszcze nie odnalazłam.

jasmine89, Pati Belgia, KasiaeN., zabka11, małaMyszka, gianna88 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    No właśnie mam tak samo. Polacy za granica sa okropni. Zazdroszczą wszystkiego i jakby mogli to w łyżce wody by nas utopiłi dlatego szukam kontaktu na forum.
    dokladnie! a nie daj boze jak Polacy widza mnie z moim b.to od razu komentarze laca. czlowiek probuje ogarnac swoje zycie jsk nie w pl to gdzies indziej i niewazne co by nie bylo zawsze bedzie sie polakiem, wiec trzeba sie wspierac wzajemnie

Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Wiecie co, poruszyłyście trochę drażliwy temat, ja zaczęłam czytać i już mi ciśnienie skoczyło. Po pierwsze każdy ma prawo narzekać na co chce. Cassie też ma prawo, bo urodziła się w Polsce i żyła tu ileś tam lat i takie jakie ma wspomnienia takie ma zdanie. Jej prawo, ale wiadomo, jak się narzeka za dużo też nie zdrowo.
    Punk widzenia, zależy od punktu siedzenia. Jednym jest tu super innym nie. Dla mnie Polska jest homofobicznym, rasistowskim krajem, ale są gorsze. Do tego jest to kraj katolicki, co mi osobiście utrudnia życie bo jestem osobą niewierzącą. Wszędzie są plusy i minusy. Ja nie czuję się tu super super, mimo że to moja ojczyzna to wciąż myślę, że gdzieś tam jest miejsce na ziemi, które mogłoby być moim domem. Po prostu go jeszcze nie odnalazłam.
    dlatego nie wroce do polski bo wiem ze moja corke w mojej rodzinnej miejscowowsci by zlinczowali, nie chce uogolniac ale taka prawda. pochodze z malej wioski i zawsze bylam pod ostrzalem z roznych powodow. z jdnej strony nie ma sie co przejmowac ale z drugiej zylam tam 24 lata I jednak troche boli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 12:23

Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodzików nie powinnyśmy stosować w ciąży, mówi się, że rakotwórcze itp. Ja tam wolę już zwykły sprawdzony cukier ;) To samo tyczy się słodyczy dla diabetyków - zawierają jakieś dziwne substancje a węglowodanów niewiele mniej niż zwykłe. Ewentualnie możesz pomyśleć o stewii lub ksylitolu ale nie mam z nimi doświadczenia więc nie pomogę :) To kruche ciasto jest bardzo dobre ale jak to kruche dosyć ciężkie. Mimo to bardzo dobre, robiłam z malinami i truskawkami i jednak maliny bardziej pasują :)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    dokladnie! a nie daj boze jak Polacy widza mnie z moim b.to od razu komentarze laca. czlowiek probuje ogarnac swoje zycie jsk nie w pl to gdzies indziej i niewazne co by nie bylo zawsze bedzie sie polakiem, wiec trzeba sie wspierac wzajemnie
    My mamy z mężem dobrze prosperująca firmę, wszystkiego dorobiliśmy sie sami ciężka praca i pewnymi wyrzeczeniami ale Polacy strasznie nas nie lubią i jakich rzeczy sie czasem dowiaduje na swój temat to porażka... Ale cóż zrobic... Poprostu od większości sie odcielam. Prawie nie mam polskich koleżanek. Mam tylko 3 i to tez nie za często sie spotykam bo co za duzo to nie zdrowo :-)

jasmine89, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 1446 1447 1448 1449 1450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ