X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia gratuluję :) jasne że chcemy więcej informacji,
    A ja w nocy złamałam mały palec u nogi ;/ prześwietlenia mi nie zrobią bo jestem w ciąży mam zrobić po porodzie, do tego czasu mam leżeć z nogami do góry smarować kremem i nie chodzic w ogóle ;/

euforia, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A ja w nocy złamałam mały palec u nogi ;/ prześwietlenia mi nie zrobią bo jestem w ciąży mam zrobić po porodzie, do tego czasu mam leżeć z nogami do góry smarować kremem i nie chodzic w ogóle ;/

To co Ty za fikołki robiłaś dziewczyno ?:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    To co Ty za fikołki robiłaś dziewczyno ?:)

Wracałam z sikania jeszcze nie nauczyłam się nowego mieszkania i walnęłam nogą w ściane

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wracałam z sikania jeszcze nie nauczyłam się nowego mieszkania i walnęłam nogą w ściane

No to pięknie, uważaj na siebie ,bo do porodu to się cała obtłuczesz :)

bl9ci09kql96ri27.png

• Miru Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia gratulacje cudowne wieści.

Ja po wizycie u ordynatora: skierowanie na cc w trybie natychmiastowym
    Ciaza wysokiego ryzyka, zagrożenie życia dziecka i matki. Ciaza powinna być rozwiązana 2 tyg temu. I skierowanie do szpitala o 3 stopniu bo nasz ma tylko 1.
    Zagrozenia: brak tętna u dziecka po przyjściu na świat, obumarcie ciąży lub zgon po porodzie. Szpital ma się zająć nim na najwyższym poziomie bo tu ordynator nie chce ryzykować życia dziecka.

popłakałam się na korytarzu ze do tej pory ciążę traktowano jako zdrowa a dziś się okazuje ze każdy dzień mógł się skończyć jego śmiercią. I tydzień przesiedzialam w domu tylko dlatego ze lekarka prowadząca uważała ze Nir z takimi chorobami kobiety rodziły.
    jutro rano mamy być w Rudzie Śląskiem o 7 i cc albo jutro albo na drugi dzień.

psioszka11, 0na88, magda sz, Laura, Weridiana, lys, Amberla, ainer85, Neyla, mamasia, małaMyszka, sylwucha89, Zetka, Maniuś, Y, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu ktoś podjął męską decyzję! Trzymam za Was kciuki! Będzie dobrze i wkrótce powitacie dzidziusia na świecie :)

Miru, Weridiana, małaMyszka, Y lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosz... Miru trzymaj się!
    Myśl pozytywnie, choć pewnie to trudne teraz- dobrze,że wreszcie ktoś mądry się tam znalazł! Jutro już będzie po wszystkim. I będziesz tuliła swojego maluszka. Ściskam Cię mocno!

Paula_071, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• Miru Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    W końcu ktoś podjął męską decyzję! Trzymam za Was kciuki! Będzie dobrze i wkrótce powitacie dzidziusia na świecie :)

To prawda. Los zdecydował ze najpiękniejszy prezent urodzinowy to będzie nasz syn ♥

Co do lekarki to pierwszy raz w życiu widziałam taki strach i trzesace się ręce. ..

psioszka11, magda sz, Weridiana, Neyla, małaMyszka, Y lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

I tak by ci nic nie zrobili z tym paluszkiem, tez mialam zlamany, ganialam sie z psem i jak bieglam to sie poslizgnelam i walnelam w sciane bokiem stopy, bolalo strasznie,anajgorsze ze to byla zima, i wkladanie butow zimowych i chodzenie w nich to byla masakra, w domu w japonkach chodzilam i bolalo ale w miare ok,a na podworko wyjsc to katastrofa byla. Mialam robione zdjecie rtg no ale w szpitalu powiedzieli ze nic sie nie robi ze zlamaniem tego malutkiego paluszka,ze on szybciutko sie zrasta sam no i faktycznie,szybko wrocil do siebie :)

Miru- ja pierdole co za lekarka??? :o :/ dobrze ze juz jutro bedzie po wszystkim i bedziecie bezpieczni :)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia dzielna mamusiu ! :)

ja tez sie poplakalam , super wiadomosci .

Miru - dobra decyzja lekarza ! zaciskamy mocno kciuki !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 10:24

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia - gratulacje!! Dzisiaj jak szłam do laboratorium to jechała nauka jazdy "Euforia" i tak myślałam co tam u Ciebie :) Dużo zdrowia dla Was:*

Migotkaa - tak, mnie też biorą biodra. Dodatkowo bolą mnie mięśnie w połowie pleców przy kręgosłupie, w piątek ma przyjść rehabilitantka, może mi pomoże. Mąż co 2-3 godziny mnie masuje, ale to pomaga tylko na chwilę.

Miru - co za nieodpowiedzialna lekarka! Ja bym złożyła na nią skargę i obsmarowała w necie. Trzeba ostrzec inne kobiety, że jest ignorantką... Trzymam kciuki za Twój poród, tyle przeszłaś, teraz może już być tylko lepiej:*

Dziewczyny, jak pakowałyście torby do szpitala to jakie ciuchy dla siebie na wyjście naszykowałyście?

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru oby do jutra i będziesz szczęśliwa mamuska tulaca synka.

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru to czekamy na drugiego sierpniowego bobaska :) możemy odliczać godziny :)jak się z tym czujesz że to już jutro???

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Euforia gratulacje cudowne wieści.

Ja po wizycie u ordynatora: skierowanie na cc w trybie natychmiastowym
    Ciaza wysokiego ryzyka, zagrożenie życia dziecka i matki. Ciaza powinna być rozwiązana 2 tyg temu. I skierowanie do szpitala o 3 stopniu bo nasz ma tylko 1.
    Zagrozenia: brak tętna u dziecka po przyjściu na świat, obumarcie ciąży lub zgon po porodzie. Szpital ma się zająć nim na najwyższym poziomie bo tu ordynator nie chce ryzykować życia dziecka.

popłakałam się na korytarzu ze do tej pory ciążę traktowano jako zdrowa a dziś się okazuje ze każdy dzień mógł się skończyć jego śmiercią. I tydzień przesiedzialam w domu tylko dlatego ze lekarka prowadząca uważała ze Nir z takimi chorobami kobiety rodziły.
    jutro rano mamy być w Rudzie Śląskiem o 7 i cc albo jutro albo na drugi dzień.
    \Miru będzie dobrze, myśl pozytywnie, wiem że to trudne, ale dzidzia czuje wszystkie twoje emocje.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostalam panicznego ataku histerii ;(
    Mnie prowadzi ta sama lekarka co Miru ;(

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula , ja mam 2 małe torby- jedna dla mnie na poród, a druga po porodzie. Co do trzeciej na wyjście nie kazała nam brać kumpela, bo mówi,że nie ma miejsca na to, a mąż i tak codziennie będzie coś dowoził. Jedynie co, to do torby po porodzie włożyć reklamówkę z 3 pieluchami i jednym bodziakiem dla małego to go po porodzie wykąpią, przewiną i ubiorą w to.

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia cudowna wiadomość!!! gratulacje! Po takich trudach już niedługo będziesz w domu ze swoim synkiem :) czekamy na więcej wieści i zdjęcie naszego pierwszego chłopca!

Miru trzymam mocno kciuki! Wszystko będzie dobrze :* i jutro dowiemy się o przyjściu na świat kolejnego sierpniowego zdrowego maluszka!

Dziewczyny ale się dzieje!!! :)

Weridiana, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru bądź dzielna wszystko bedzie dobrze juz jutro powitasz na swiecie swoje dzieciątko
    Lekarke bym chyba walnela jak bym ja następnym razem spotkala

My po wizycie i mam klopsa z długimi nogami hehe Artur wazy juz 2500 g no normalnie klopsik jak nic serduszko ok przeplywy ok infekcja prawie wyleczona
    Przez 2 tyg przytylam 100 g to chyba przez upaly wypocilam chyba kg

0na88, Laura, magda sz, Paula_071, lys, Martucha86, Weridiana, Amberla, mamasia, małaMyszka, sylwucha89, Zetka, Maniuś, futuremama, Y, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie pakowalam torby,ale wezme cos w czym hodze teraz,jakas luzna sukienke zapewne.

Na SR polozna ktora 5 lat tenu urodzila blizniaki opowiadala jak jej maz przyjechal do szpitala po nią z jeansami i kurtka sprzed ciazy,mowila ze myslala ze go zabije bo ni cholery by sie w to nie wbila :p

magda sz, Weridiana, Neyla, małaMyszka, Y, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru trzymamy kciuki za CC, będzie dobrze. Już będziesz tulić dzidziusia :)

No i pomalutku się będziemy po kolei rozpakowywać wszystkie :)

Migotkaa ja też mam bóle bioder w nocy.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ