X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Griszanka heh mój synek też zdecydowanie woli się chwalić klejnotami rodzinnymi niż buźką, już od 13 tygodnia dumnie je prezentował na każdym usg ;) podobno córki są bardziej wstydliwe..

zabka u mnie też opuchlizna na maxa i nic nie pomaga, ale już to olałam, przez te upały prawie 3 kg na plus skoczyło a jestem na diecie cukrzycowej więc to raczej nie tłuszcz ;) przestałam się ważyć, rano opuchlina taka sama jak wieczorem oprócz nóg puchną mi strasznie dłonie i twarz podobno taki mój urok, co ma być to będzie najważniejsze że dzieciaczki zdrowe :)

heheheh to moja córa jest zatem wyjątkiem bo też od 13 tyg non stop pokazuje co tam ma między nogami, albo wystawia stopy do oglądania, a twarz notorycznie zasłonięta ;)

moje stopy też spuchnięte jak dwa kajaki, ledwo człapałam po sklepie, do tego buty mnie obtarły, żeby nie było czasem za lekko

no i dziś zaczęłam odczuwać bóle w pachwinach, wcześniej nic mnie tam nie bolało, a teraz ciągnie czy siedzę, czy stoję

sylwucha89, małaMyszka, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

Wreszcie was nadroboilam - Miru to sie kur** w glowie nie miesci!

widze ze nie tylko ja mam kijowy dzien , mnie tez jakas deprecha chwycila i caly dzien leze . W domu bajzel a mi to calkowicie odpowiada ( syndromu wicia gniazda tez nie mam , a wrecz mam cos dzialajacego wstecznie) wiec chyba szybko nie urodze :)

lys, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 ja to dopiero jestem w czarnej du*ie, mala za 19 dni przyjdzie na swiat, a ja ledwo zmusilam sie, zeby poprac dzis posciele i pokrowce z materacy, a prasowanie i ukladanie ciuszkow juz mi bokiem wychodzi

0na88, 0na88, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja pokoj malej mam dalej nieoarniety... niby wszystko jest , ale dodatkowo trzymam tam tez i deske do prasowania i zelazko , i widze ze na srodku jest jeszcze odkurzacz plus spacerowka - pomieszanie pokoju dzieciecego z pokojem gospodarczym .

I weny i checi brak za zabranie sie do tego :)

19 dni - tic tac ! :)

Mi sie ta pelnia uwalila na glowe ze wtedy urodze :D

niecierpliwa, małaMyszka, Lady Savage, Weridiana lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    heheheh to moja córa jest zatem wyjątkiem bo też od 13 tyg non stop pokazuje co tam ma między nogami, albo wystawia stopy do oglądania, a twarz notorycznie zasłonięta ;)

moje stopy też spuchnięte jak dwa kajaki, ledwo człapałam po sklepie, do tego buty mnie obtarły, żeby nie było czasem za lekko

no i dziś zaczęłam odczuwać bóle w pachwinach, wcześniej nic mnie tam nie bolało, a teraz ciągnie czy siedzę, czy stoję

Czyli nie ma reguły :) widocznie nasze dzieci są bardzo dumne z tego co noszą między nogami hehe

Odnośnie pachwin to od około tygodnia mnie bolą a w gratisie jeszcze dostałam ból spojenia i kucie w szyjce, ale to dobrze tzn że nasze ciało przygotowuje się na godzinę "0" i niedługo zobaczymy małych bezwstydnych lokatorów ;)

lys, Laura, małaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    hehe ja pokoj malej mam dalej nieoarniety... niby wszystko jest , ale dodatkowo trzymam tam tez i deske do prasowania i zelazko , i widze ze na srodku jest jeszcze odkurzacz plus spacerowka - pomieszanie pokoju dzieciecego z pokojem gospodarczym .

I weny i checi brak za zabranie sie do tego :)

19 dni - tic tac ! :)

Mi sie ta pelnia uwalila na glowe ze wtedy urodze :D

Ja mam od ok połowy ciąży wewnętrzne przeczucie, że urodzę 8.08 (niby termin z om mam na 4.08 a wg owulki na 10.08) jeśli tego 8.08 pojadę na porodówkę to po drodze muszę zatrzymać się i puścić totka ;)

0na88, małaMyszka, niecierpliwa, futuremama lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie zaczela dzis bolec przy chodzeniu cewka ? myslicie ze to przez to ze glowka jest nisko ,, albo mala cos ugniata? nie mam zapalenia bo wyniki moczu i przy oddawaniu moczu wszystko jest ok...

małaMyszka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Mąż mi przed chwilą przysłał smsa z tym https://www.youtube.com/watch?v=yfUflij74P4
    hahahahaha
    hhhaahahahah plaża, cmentarz i molo wymiatają!!!!!!!!!!!

Laura lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie ścieło, znowu na 3 godziny, a powiedzcie mi kobietki: smoczek, butelki, szczotkę i grzebień to ja mam w wrzątku wymoczyć? Kiedy? Na tydzień przed terminem, teraz?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!!!!!!!! Ja dostałam takiego powera, że szok...

poszłam z małą do parku, wzięłam mały plecak, bo chciałam kupić bób na kolację. W "moim" warzywniaku było tyle ludzi i pomyślałam, że skoro mają do 16:30, to wracając kupię. Pobiegałyśmy po parku, mała zjadła całą miseczkę swojego jedzonka (jestem z niej dumna), no i wracamy po bób, a tam co????????????? Ku*wa nie ma!!!!!!!!!!!!!! a tak mi się chciało... no nic zrezygnowana wróciłam do domu, bez pomysłu na obiad i bez kolacji...

Po paru minutach zadzwonił kolega - zza Warszawy, no i gadamy gadamy, bekę sobie robimy, nagle on mówi, że w połowie września mamy się ich spodziewać, bo będą na urlopie w Jastrzębiej Górze i chętnie nas odwiedzą, tym bardziej, że mały już będzie...

Dowiedział się przy okazji jak damy mu na imię - powiedziałam, że tak jak wujek ahahahaahahah ale to prawda :D

I teraz zwariowałam ze szczęścia, bo o nim myślałam na chrzestnego. Tylko problem był typowo logistyczny, bo ponad 400 km jechać na mszę i obiad, to trochę lipa, jakiś nocleg trzeba załatwić, bo u nas nie ma jak, no i przynajmniej weekend jakoś zaplanować, żeby podróż nie była na marne...
    Chciałam go od razu zapytać, czy zostałby ojcem chrzestnym, ale chcę to omówić z mężem, bo na każdą inną propozycję kręci nosem.

Przecież to okazja jak nigdy!!!!

Tylko, że mały będzie miał ok. miesiąca - to może za szybko?

Dostałam takiego kopa w dupę jak o tym pomyślałam, że mam poprasowane, wyprane, obiad zrobiony i zjedzony i w głowie mi się nie mieści, że ten plan mógłby się udać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 17:15

0na88, niecierpliwa, magda sz, Weridiana, sylwucha89, Laura, Amberla, witaminkab lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jestem po zakupach i obiedzie. Jednak ani fasolki nie zrobilam, ani ziemniakow, za bardzo glodna bylam :p Poszlam na latwizne- obiad w 15 minut. Ryz, do tego piers z indyka w przyprawie gyros i ogorki malosolne.
    Zajrzelismy z moim m do Textil Marketu, bo chcialam przymierzyc rozmiarowo te koszule i powiem Wam, ze te rozpinane z boku na cyckach to jakis totalny niewypal - mogliby to robic z zamkiem blyskawicznym to moze bylyby znosniejsze i te guziczki moglyby byc odwrotnie,bo to wszystko komicznie odstaje. Okropnosc. Przymierzylam chyba 6 w roznych rozmiarach i fasonach i z glupia franta kupilam dwie z guziczkami po srodku - mezu mnie przekonal, bo jak w sklepie tak marudzilam, to bede kurwic na to, co przysla z allegro, a 20 zl to nie majatek. Ma racje, lepiej sie dobrze czuc w tym , w czym bede tam paradowac ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/55ca079c15cf.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa9674f82f7b.jpg

0na88, niecierpliwa, Lady Savage, małaMyszka, Weridiana, zabka11, sylwucha89, Laura, Amberla, witaminkab, kasiuleek lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja smoczki , butelke bede wyparzac przed uzyciem dopiero

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nazdjeciu tego nie widac, ale ta rozowa jest taka ladna, w biale kropeczki ;) No i jest super, siega prawie po kolana. A przed chwila przymierzylam te szara i chyba sie przejade jutro do TM i wymienie ja na taki fason jak rozowa, tylko w kolorze koralowym(tylko taki zostal) ;) Ona jest taka krotka, ledwo dupsko zakrywa i jeszcze ma takie male rozpierdaczki po bokach. Chyba, ze jak brzuch zejdzie to bedzie nieco dluzsza? Jak myslicie?

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    Dziadkowie jak ognia boją się przeciągu. I zmarznięcia. Itd. Moja mama z kolei próbowała mi wmówić, że jak urodzę w sierpniu i będę karmiła piersią, to żeby chodzić grubo ubraną i owijać piersi jakimś szalem dodatkowo i uważać na przeciągi oczywiście też, bo jak przeziębię piersi to masakra. Gadałam o tym potem z doradczynią laktacyjną na szkole rodzenia, która polecała zimne kompresy, żeby uspokoić nawał mleczny (po ciepłych i nakarmieniu dziecka) i powiedziała, że stan zapalny nie robi się z zimna, tylko z zastoju nieściągniętego mleka, a że przegrzewać piersi nie można w żadnym wypadku.

U mnie tesciowa ma bzika na puncie tych przeciągów. Nie ważne czy jestem na linii ognia że tak powiem czy nie. Myślałam że oszaleję w upały bo chciałam właśnie pokój przewietrzyć a ta po mieszkaniu okna zamykała. W końcu u siebie otworzyłam i leżałam przy wiatraku bo bym zdechła :D

I też o wiele lepiej sie czuje w "dopasowanych" i normalnych ciuchach. Jak zakładam taka odcięta pod biustem tunikę czy sukienkę to wyglądam jakbym w ciąży z trojaczkami była :D

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam was od wczoraj

Miru bidulko- strasznie ci wspolczuje, mam wrazenie ze kazdy z lekarzy probuje sie wybronic od odpowiedzialnosci i boi sie zrobic cokolwiek.oby to wszystko zakonczylo sie dla ciebie szczesliwym rozwiazaniem.
    Z okazji urodzxin zycze ci spelnienia marzen i cudownego macierzynstwa!

Magda sz- ciezki kaliber ten twoj maz ale wychowanie i to, co czlowiek wynosi z domu ma olbrzymi wplyw, zatem po prostu ciezka praca nad nim przed Toba...glowa do gory, Majeczka bedzie waszym oczkiem w glowie i dla takiego skarba warto walczyc!!!

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=yfUflij74P4

A wiecie co, mi sie takie zarty nie podobaja. Mysle ze powoli ludzie przekraczaja granice , zart a swinstwo i zrobia wszystko aby miec ogladalnosc ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Rozwalily mi konstrukcje jak uslyszalam, ze lato jest po to, zeby przewietrzyc psioche. Noz kurwa, myje sie i nie musze sie "wietrzyc"...

Hahahaha tekst roku o tym wietrzeniu :D

futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    zabka u mnie też opuchlizna na maxa i nic nie pomaga, ale już to olałam, przez te upały prawie 3 kg na plus skoczyło a jestem na diecie cukrzycowej więc to raczej nie tłuszcz ;) przestałam się ważyć, rano opuchlina taka sama jak wieczorem oprócz nóg puchną mi strasznie dłonie i twarz podobno taki mój urok, co ma być to będzie najważniejsze że dzieciaczki zdrowe :)

Buuuu a ja sie tak cieszylam ze nie puchne w tej ciazy...chyba sie pospieszylam...
    Dlonie mi nie puchna, ale sa zdretwiale i czuje mrowienie caly czas, poza tym wszystko mi leci z rak...

Aaagata- zgadzam sie z Toba w kwestii hartowania i wietrzenia, jestem przeciwna przegrzewaniu dzieci. Od siebie dodam jeszcxze, ze warto od poczatku nie chodzic na palcach i nie mowic szeptem jask dziecko spi, znacznie ulatwia to normalne funkcjonowanie calego domu na co dzien.

Co do kapieli i mycia buzi dziecka- to kapiac julcie w wanience z plynem delikatnie frottowa myjka przemywalam policzki, czolko....tak zamierzam robic rowniez z Klara.

małaMyszka, Weridiana, Pulpecja lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się czy Magda dzisiaj od nas uciekła?
    Po wizytacji - nawet tragedii nie było.Pojechaliśmy na sushi -objadłam się jak głupia, choć starałam się surowizny nie wciągać. Zjadłam dobrą tajską zupkę i smażony makaron z warzywami.Teściowa nawet nie skomentowała za bardzo niczego.
    A teraz zalegliśmy przed tv z mężem.

małaMyszka, Weridiana, magda sz lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie, córcia waży 2500 g i oczywiście głowa mega nisko, napiera na szyjkę, która jest na szczęście zamknięta i długa. Pytałam ginekologa o kłucia w szyjce (mam od paru dni) to się chłop ucieszył, że zaczynamy się szykować do porodu i to znaczy, że jest ok ;) Mam funkcjonować na tyle normalnie na ile mogę, ciężko mi już coraz bardziej z dnia na dzień jest coraz gorzej - ucisk na szyjkę, pęcherz, ból krocza, spojenia...Mój lekarz powiedział, że w jego szpitalu (Inflancka Warszawa) ostatnio rodzi się bardzo dużo dzieci - po 20 dziennie!

Lady Savage, mamasia, małaMyszka, Laura, Weridiana, lys, niecierpliwa, Amberla, zabka11, 0na88, psioszka11, magda sz, Paula_071, Y, witaminkab, kasiuleek, gianna88, bosa, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 1517 1518 1519 1520 1521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ