X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Griszanka heh mój synek też zdecydowanie woli się chwalić klejnotami rodzinnymi niż buźką, już od 13 tygodnia dumnie je prezentował na każdym usg ;) podobno córki są bardziej wstydliwe..

zabka u mnie też opuchlizna na maxa i nic nie pomaga, ale już to olałam, przez te upały prawie 3 kg na plus skoczyło a jestem na diecie cukrzycowej więc to raczej nie tłuszcz ;) przestałam się ważyć, rano opuchlina taka sama jak wieczorem oprócz nóg puchną mi strasznie dłonie i twarz podobno taki mój urok, co ma być to będzie najważniejsze że dzieciaczki zdrowe :)

heheheh to moja córa jest zatem wyjątkiem bo też od 13 tyg non stop pokazuje co tam ma między nogami, albo wystawia stopy do oglądania, a twarz notorycznie zasłonięta ;)

moje stopy też spuchnięte jak dwa kajaki, ledwo człapałam po sklepie, do tego buty mnie obtarły, żeby nie było czasem za lekko

no i dziś zaczęłam odczuwać bóle w pachwinach, wcześniej nic mnie tam nie bolało, a teraz ciągnie czy siedzę, czy stoję

sylwucha89, małaMyszka, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

Wreszcie was nadroboilam - Miru to sie kur** w glowie nie miesci!

widze ze nie tylko ja mam kijowy dzien , mnie tez jakas deprecha chwycila i caly dzien leze . W domu bajzel a mi to calkowicie odpowiada ( syndromu wicia gniazda tez nie mam , a wrecz mam cos dzialajacego wstecznie) wiec chyba szybko nie urodze :)

lys, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 ja to dopiero jestem w czarnej du*ie, mala za 19 dni przyjdzie na swiat, a ja ledwo zmusilam sie, zeby poprac dzis posciele i pokrowce z materacy, a prasowanie i ukladanie ciuszkow juz mi bokiem wychodzi

0na88, 0na88, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja pokoj malej mam dalej nieoarniety... niby wszystko jest , ale dodatkowo trzymam tam tez i deske do prasowania i zelazko , i widze ze na srodku jest jeszcze odkurzacz plus spacerowka - pomieszanie pokoju dzieciecego z pokojem gospodarczym .

I weny i checi brak za zabranie sie do tego :)

19 dni - tic tac ! :)

Mi sie ta pelnia uwalila na glowe ze wtedy urodze :D

niecierpliwa, małaMyszka, Lady Savage, Weridiana lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    heheheh to moja córa jest zatem wyjątkiem bo też od 13 tyg non stop pokazuje co tam ma między nogami, albo wystawia stopy do oglądania, a twarz notorycznie zasłonięta ;)

moje stopy też spuchnięte jak dwa kajaki, ledwo człapałam po sklepie, do tego buty mnie obtarły, żeby nie było czasem za lekko

no i dziś zaczęłam odczuwać bóle w pachwinach, wcześniej nic mnie tam nie bolało, a teraz ciągnie czy siedzę, czy stoję

Czyli nie ma reguły :) widocznie nasze dzieci są bardzo dumne z tego co noszą między nogami hehe

Odnośnie pachwin to od około tygodnia mnie bolą a w gratisie jeszcze dostałam ból spojenia i kucie w szyjce, ale to dobrze tzn że nasze ciało przygotowuje się na godzinę "0" i niedługo zobaczymy małych bezwstydnych lokatorów ;)

lys, Laura, małaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    hehe ja pokoj malej mam dalej nieoarniety... niby wszystko jest , ale dodatkowo trzymam tam tez i deske do prasowania i zelazko , i widze ze na srodku jest jeszcze odkurzacz plus spacerowka - pomieszanie pokoju dzieciecego z pokojem gospodarczym .

I weny i checi brak za zabranie sie do tego :)

19 dni - tic tac ! :)

Mi sie ta pelnia uwalila na glowe ze wtedy urodze :D

Ja mam od ok połowy ciąży wewnętrzne przeczucie, że urodzę 8.08 (niby termin z om mam na 4.08 a wg owulki na 10.08) jeśli tego 8.08 pojadę na porodówkę to po drodze muszę zatrzymać się i puścić totka ;)

0na88, małaMyszka, niecierpliwa, futuremama lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie zaczela dzis bolec przy chodzeniu cewka ? myslicie ze to przez to ze glowka jest nisko ,, albo mala cos ugniata? nie mam zapalenia bo wyniki moczu i przy oddawaniu moczu wszystko jest ok...

małaMyszka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Mąż mi przed chwilą przysłał smsa z tym https://www.youtube.com/watch?v=yfUflij74P4
    hahahahaha
    hhhaahahahah plaża, cmentarz i molo wymiatają!!!!!!!!!!!

Laura lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie ścieło, znowu na 3 godziny, a powiedzcie mi kobietki: smoczek, butelki, szczotkę i grzebień to ja mam w wrzątku wymoczyć? Kiedy? Na tydzień przed terminem, teraz?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!!!!!!!! Ja dostałam takiego powera, że szok...

poszłam z małą do parku, wzięłam mały plecak, bo chciałam kupić bób na kolację. W "moim" warzywniaku było tyle ludzi i pomyślałam, że skoro mają do 16:30, to wracając kupię. Pobiegałyśmy po parku, mała zjadła całą miseczkę swojego jedzonka (jestem z niej dumna), no i wracamy po bób, a tam co????????????? Ku*wa nie ma!!!!!!!!!!!!!! a tak mi się chciało... no nic zrezygnowana wróciłam do domu, bez pomysłu na obiad i bez kolacji...

Po paru minutach zadzwonił kolega - zza Warszawy, no i gadamy gadamy, bekę sobie robimy, nagle on mówi, że w połowie września mamy się ich spodziewać, bo będą na urlopie w Jastrzębiej Górze i chętnie nas odwiedzą, tym bardziej, że mały już będzie...

Dowiedział się przy okazji jak damy mu na imię - powiedziałam, że tak jak wujek ahahahaahahah ale to prawda :D

I teraz zwariowałam ze szczęścia, bo o nim myślałam na chrzestnego. Tylko problem był typowo logistyczny, bo ponad 400 km jechać na mszę i obiad, to trochę lipa, jakiś nocleg trzeba załatwić, bo u nas nie ma jak, no i przynajmniej weekend jakoś zaplanować, żeby podróż nie była na marne...
    Chciałam go od razu zapytać, czy zostałby ojcem chrzestnym, ale chcę to omówić z mężem, bo na każdą inną propozycję kręci nosem.

Przecież to okazja jak nigdy!!!!

Tylko, że mały będzie miał ok. miesiąca - to może za szybko?

Dostałam takiego kopa w dupę jak o tym pomyślałam, że mam poprasowane, wyprane, obiad zrobiony i zjedzony i w głowie mi się nie mieści, że ten plan mógłby się udać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 17:15

0na88, niecierpliwa, magda sz, Weridiana, sylwucha89, Laura, Amberla, witaminkab lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jestem po zakupach i obiedzie. Jednak ani fasolki nie zrobilam, ani ziemniakow, za bardzo glodna bylam :p Poszlam na latwizne- obiad w 15 minut. Ryz, do tego piers z indyka w przyprawie gyros i ogorki malosolne.
    Zajrzelismy z moim m do Textil Marketu, bo chcialam przymierzyc rozmiarowo te koszule i powiem Wam, ze te rozpinane z boku na cyckach to jakis totalny niewypal - mogliby to robic z zamkiem blyskawicznym to moze bylyby znosniejsze i te guziczki moglyby byc odwrotnie,bo to wszystko komicznie odstaje. Okropnosc. Przymierzylam chyba 6 w roznych rozmiarach i fasonach i z glupia franta kupilam dwie z guziczkami po srodku - mezu mnie przekonal, bo jak w sklepie tak marudzilam, to bede kurwic na to, co przysla z allegro, a 20 zl to nie majatek. Ma racje, lepiej sie dobrze czuc w tym , w czym bede tam paradowac ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/55ca079c15cf.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa9674f82f7b.jpg

0na88, niecierpliwa, Lady Savage, małaMyszka, Weridiana, zabka11, sylwucha89, Laura, Amberla, witaminkab, kasiuleek lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja smoczki , butelke bede wyparzac przed uzyciem dopiero

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nazdjeciu tego nie widac, ale ta rozowa jest taka ladna, w biale kropeczki ;) No i jest super, siega prawie po kolana. A przed chwila przymierzylam te szara i chyba sie przejade jutro do TM i wymienie ja na taki fason jak rozowa, tylko w kolorze koralowym(tylko taki zostal) ;) Ona jest taka krotka, ledwo dupsko zakrywa i jeszcze ma takie male rozpierdaczki po bokach. Chyba, ze jak brzuch zejdzie to bedzie nieco dluzsza? Jak myslicie?

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    Dziadkowie jak ognia boją się przeciągu. I zmarznięcia. Itd. Moja mama z kolei próbowała mi wmówić, że jak urodzę w sierpniu i będę karmiła piersią, to żeby chodzić grubo ubraną i owijać piersi jakimś szalem dodatkowo i uważać na przeciągi oczywiście też, bo jak przeziębię piersi to masakra. Gadałam o tym potem z doradczynią laktacyjną na szkole rodzenia, która polecała zimne kompresy, żeby uspokoić nawał mleczny (po ciepłych i nakarmieniu dziecka) i powiedziała, że stan zapalny nie robi się z zimna, tylko z zastoju nieściągniętego mleka, a że przegrzewać piersi nie można w żadnym wypadku.

U mnie tesciowa ma bzika na puncie tych przeciągów. Nie ważne czy jestem na linii ognia że tak powiem czy nie. Myślałam że oszaleję w upały bo chciałam właśnie pokój przewietrzyć a ta po mieszkaniu okna zamykała. W końcu u siebie otworzyłam i leżałam przy wiatraku bo bym zdechła :D

I też o wiele lepiej sie czuje w "dopasowanych" i normalnych ciuchach. Jak zakładam taka odcięta pod biustem tunikę czy sukienkę to wyglądam jakbym w ciąży z trojaczkami była :D

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam was od wczoraj

Miru bidulko- strasznie ci wspolczuje, mam wrazenie ze kazdy z lekarzy probuje sie wybronic od odpowiedzialnosci i boi sie zrobic cokolwiek.oby to wszystko zakonczylo sie dla ciebie szczesliwym rozwiazaniem.
    Z okazji urodzxin zycze ci spelnienia marzen i cudownego macierzynstwa!

Magda sz- ciezki kaliber ten twoj maz ale wychowanie i to, co czlowiek wynosi z domu ma olbrzymi wplyw, zatem po prostu ciezka praca nad nim przed Toba...glowa do gory, Majeczka bedzie waszym oczkiem w glowie i dla takiego skarba warto walczyc!!!

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=yfUflij74P4

A wiecie co, mi sie takie zarty nie podobaja. Mysle ze powoli ludzie przekraczaja granice , zart a swinstwo i zrobia wszystko aby miec ogladalnosc ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Rozwalily mi konstrukcje jak uslyszalam, ze lato jest po to, zeby przewietrzyc psioche. Noz kurwa, myje sie i nie musze sie "wietrzyc"...

Hahahaha tekst roku o tym wietrzeniu :D

futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    zabka u mnie też opuchlizna na maxa i nic nie pomaga, ale już to olałam, przez te upały prawie 3 kg na plus skoczyło a jestem na diecie cukrzycowej więc to raczej nie tłuszcz ;) przestałam się ważyć, rano opuchlina taka sama jak wieczorem oprócz nóg puchną mi strasznie dłonie i twarz podobno taki mój urok, co ma być to będzie najważniejsze że dzieciaczki zdrowe :)

Buuuu a ja sie tak cieszylam ze nie puchne w tej ciazy...chyba sie pospieszylam...
    Dlonie mi nie puchna, ale sa zdretwiale i czuje mrowienie caly czas, poza tym wszystko mi leci z rak...

Aaagata- zgadzam sie z Toba w kwestii hartowania i wietrzenia, jestem przeciwna przegrzewaniu dzieci. Od siebie dodam jeszcxze, ze warto od poczatku nie chodzic na palcach i nie mowic szeptem jask dziecko spi, znacznie ulatwia to normalne funkcjonowanie calego domu na co dzien.

Co do kapieli i mycia buzi dziecka- to kapiac julcie w wanience z plynem delikatnie frottowa myjka przemywalam policzki, czolko....tak zamierzam robic rowniez z Klara.

małaMyszka, Weridiana, Pulpecja lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się czy Magda dzisiaj od nas uciekła?
    Po wizytacji - nawet tragedii nie było.Pojechaliśmy na sushi -objadłam się jak głupia, choć starałam się surowizny nie wciągać. Zjadłam dobrą tajską zupkę i smażony makaron z warzywami.Teściowa nawet nie skomentowała za bardzo niczego.
    A teraz zalegliśmy przed tv z mężem.

małaMyszka, Weridiana, magda sz lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie, córcia waży 2500 g i oczywiście głowa mega nisko, napiera na szyjkę, która jest na szczęście zamknięta i długa. Pytałam ginekologa o kłucia w szyjce (mam od paru dni) to się chłop ucieszył, że zaczynamy się szykować do porodu i to znaczy, że jest ok ;) Mam funkcjonować na tyle normalnie na ile mogę, ciężko mi już coraz bardziej z dnia na dzień jest coraz gorzej - ucisk na szyjkę, pęcherz, ból krocza, spojenia...Mój lekarz powiedział, że w jego szpitalu (Inflancka Warszawa) ostatnio rodzi się bardzo dużo dzieci - po 20 dziennie!

Lady Savage, mamasia, małaMyszka, Laura, Weridiana, lys, niecierpliwa, Amberla, zabka11, 0na88, psioszka11, magda sz, Paula_071, Y, witaminkab, kasiuleek, gianna88, bosa, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 1517 1518 1519 1520 1521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ