SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej wiecie co chyba czop mi odpadl.. Ale bez krwi czy to mozliwe
małaMyszka, psioszka11, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
też pospałam, ale czuję się tragicznie
Jakbym maraton przebiegła, do tego głowa mnie boli, duszno, wymiotować mi się chce. W dodatku sajgon się zrobił w mieszkaniu, nie mogę na to patrzeć, ale nie mam energii żeby to wszystko uprzątnąć
To mega zmęczenie powoduje u mnie doła.
A drugiego doła powoduje u mnie fakt, że nie ma ze mną męża, więc wszystko trzeba samemu zrobić. Jak mnie dobija ta niemoc.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Czop śluzowy to korek ze śluzu , który zamyka szyjkę macicy . Dzięki niemu wnętrze macicy zabezpieczone jest przed wtargnięciem wszelkich drobnoustrojów chorobotwórczych , które mogą być skutkiem wielu różnych zapaleń czy infekcji .
Pod koniec ciąży szyjka macicy przygotowuje się do wielkiego finału jakim jest poród . Zaczyna skracać się i rozwierać a czop śluzowy pod wpływem tego wypada (odchodzi ) .
Jak to zaobserwujesz :
Odchodzenie czopa śluzowego jest obserwowane bardzo różnorodnie , zależne także jest to (jego wygląd ) nieco od tego ile dni przed porodem to nastąpiło – czy było to kilka godzin czy np. tydzień .
Ogółem czop śluzowy jest :
bezzapachowy
o galaretowatej lub śluzowatej konstystencji
przeźroczysty lub z malutkimi niteczkami krwi lub podbarwiony krwią lub z dużą ilościa
krwi , także podbarwiony na brążowo
Może pojawić się :
1- 2 tygodnie przed porodem
kilka dni przed porodem
kilka godzin przed porodem
możesz go w ogóle nie zauważyć
Jeśli wydzielina jest wodnista – może być to objawem pęknięcia pęcherza płodowego i powolnego
sądzenia się wód płodowych .
Kiedy do lekarza
Skonsultuj się z lekarzem jeśli
do terminu porodu zostało jeszcze wiele czasu a zaobserwowałaś odejście czopa
ilość krwi w wydzielinie pochwowej jest niepokojąca
Olinka a Ty nadal w szpitalu jestes?Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Nie mowilam bo to sie stalo po opchodzie. I nie jestem pewna czy to to. A czuje sie dobrze jak przeciw bolowe dzialajom
małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość
-
Olinka to może położnej powiedz.
Ja się czuje źle.
Bardzo bolą mnie plecy na wysokosci dolnych żeber po bokach. Mam nadzieje ze to plecy nie nerki. Wzięłam nospe i paracetamol ale kryzys juz miałam taki ze ryczałam
To tego 5 razy na kibelku a normalnie ostatnio zaparcia mam, no i brzuch mi dziś spadł. Boje się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 21:19
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zetka nie bój się, odpoczywaj i myśl pozytywnie.
Ja dzisiaj przeholowałam na zakupach owocowych, za dużo targałam i ból podbrzusza miałam i skurcze.
Już nigdy więcej nie będę tyle dzwigać no!
Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja tez sie boje... niedlugo polowa Lipca.
szukam jak potluczona na internecie objawow porodu i zastanawiam sie czy naprawde bede wiedziala "ze to juz". Szczegolnie ze ja nigdy boli okresowych nie mialam.. przed okresem to jedynie biust mnie bolalmałaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Ja tez, zawsze ketonal szedł w ruch.
Laura dzięki, staram sie. Tyle że Michaś w pn miał dopiero 2100g. Modle się o jeszcze 3tygodnie.
Tez odpoczywaj i nie dźwigaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 21:35
małaMyszka, Laura, 0na88, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Olinka to może położnej powiedz.
Ja się czuje źle.
Bardzo bolą mnie plecy na wysokosci dolnych żeber po bokach. Mam nadzieje ze to plecy nie nerki. Wzięłam nospe i paracetamol ale kryzys juz miałam taki ze ryczałam
To tego 5 razy na kibelku a normalnie ostatnio zaparcia mam, no i brzuch mi dziś spadł. Boje się.
Zadzwoń może do lekarza, a jak bardzo boli to lepiej jedź na IPZetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Ja tez, zawsze ketonal szedł w ruch.
Laura dzięki, staram sie. Tyle że Michaś w pn miał dopiero 2100g. Modle się o jeszcze 3tygodnie.
Tez odpoczywaj i nie dźwigaj.
Dasz radę jeszcze 3 tygodnie, wierzę
Tylko pamiętaj o oszczędzaniu!
Ja też postaram się już więcej nie dzwigaćZetka, małaMyszka lubią tę wiadomość