SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_071 wrote:Został mi jeszcze wózek do ogarnięcia. Czyściłyście go? Bo w instrukcji BH jest napisane, żeby nie moczyć dnia gondoli ani innych elementów tylko przetrzeć wilgotną ścierką z płynem. I mam dylemat - prać czy nie prać?
Ja wypralam materacyk i ten material z wnetrza gondolki dookola.sam spod przetarlam wigotna sciereczka. I tak na to dsaje wyprane przescieradlo na gumce plus kocyk, takze powinno byc ok.Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypsioszka trzymam kciuki!
Lady savage za Ciebie rowniez zeby wszystko bylo ok i zebyscie szybko wrocili do domku
Nie zamierzam czyscic czy prac wozka. Miesiac stoi i sie wietrzy z farbyki wiec mysle ze to wystarczy.małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Zetka u mnie to byly skurcze porodowe -na 3 dni przed terminem.
Ale moze cos dzwigalas albo za duzo sie schylalas?????
Tylko obiad zrobiłam.
Ja miałam porodowe takie falowe, z krzyża. Szedł - do brzucha, trzymał i puszczał. I spokój. Nie dało się tego przeoczyć.
Tylko ze ja nie miałam, albo nie wiedziałam że mam BH i nie wiem jakie to są. Czy to ból jak ba @ czy twardnienie czy co
Brzuch mi twardnieje jak stoję czy chodzę, ale to też mylę z tym czy Mały się przeciąga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 18:46
zabka11, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
Meldujemy sie po wizycie:
Klarunia wazy ok. 2400g.lekarka mowi ze do 3kg powinna dobic. Jest glowka w dol i bardzo nisko. Obnizyl mi sie brzuch dlatego. Mam BARDZO uważać, zeby do końca lipca jeszcze nie urodzić.niby wszystko tam na dole pozamykane, ale mala cisnie glowka i kazdy wysilek moj moze wywolac skurcze. Nastepna wizyta za 2 tyg, 30lipca. Krew mi wyszła kiepska ( hemoglobina 10,7. Hematokryt 31,7) - dostalam zelazo.
Pobrala mi gbs i kazala juz miec spakowana torbe do szpitala, po wstawaniu z usg zlapal mnie dosc mocny skurczaz mnie zgielo w pol.
Pytalam o zzo-nie ma ograniczen co do wielkosci rozwarcia, oczsywiscie przy juz niemal pelnym nie podaja zoo bo spowalnia akcje porodowa...
I przed porodem robia usg, no chyba ze przyjedzie sie juz z bolami partymi, to wtedy ie ma na to czasu tylko od razu porod....Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 18:57
0na88, lys, Miru, Paula_071, Weridiana, Cassie_DE, niecierpliwa, Zetka, sylwucha89, magda sz, Laura, mamasia, apaczka, Y, AgaSad, małaMyszka, kasiuleek, Maniuś, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Tylko obiad zrobiłam.
Ja miałam porodowe takie falowe, z krzyża. Szedł - do brzucha, trzymał i puszczał. I spokój. Nie dało się tego przeoczyć.
Tylko ze ja nie miałam, albo nie wiedziałam że mam BH i nie wiem jakie to są. Czy to ból jak ba @ czy twardnienie czy co
Brzuch mi twardnieje jak stoję czy chodzę, ale to też mylę z tym czy Mały się przeciąga.
Mam dokladnie to samo. Brzuch mi twardnieje dosc czesto, ale tez nie wiem czy to nie malutka sie wypina....tez nie mialam bh.
Jak sie zaczely skurcze porodowe to zaczelo mnie bolec w krzyzu jak na okres, a potem tez falowo szly do brzucha.Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aska87 wrote:ehh staram się ogarnąc torbe do szpitala i się poddałam
jak Wy to robicie że się do jednej mieścicie ... nawet połowy rzeczy nie spakowałam jeszcze a już się nic nie zmieści
oczywiście Patryk ma swoją osobną
Ja wkładam tylko najpotrzebniejsze rzeczy, resztę wrazie czego dowiezie mąż z domu np nie biorę opakowania wkładek laktacyjnych (60 szt.) tylko pięć zmian, a jeśli chodzi o kosmetyki to w większości mam próbki albo mini opakowania..Aska87, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
sylwucha89 wrote:Ja wkładam tylko najpotrzebniejsze rzeczy, resztę wrazie czego dowiezie mąż z domu np nie biorę opakowania wkładek laktacyjnych (60 szt.) tylko pięć zmian, a jeśli chodzi o kosmetyki to w większości mam próbki albo mini opakowania..
ja z kosmetyków też mam mini i wkładek tylko kilka, ale wsadziłam 2 paczki podkładów papier toalet reczniki koszule nocne, małe wody mineralne i juz nie ma miejscamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Aska87 wrote:ehh staram się ogarnąc torbe do szpitala i się poddałam
jak Wy to robicie że się do jednej mieścicie ... nawet połowy rzeczy nie spakowałam jeszcze a już się nic nie zmieści
oczywiście Patryk ma swoją osobną
Ja finalnie mam do szpitala 1 walizke i tam sa moje rzeczy plus taka torba z kompletu od walizki ala kuferek i tam sa wszystkie rzeczy na po porodzie. Maz ma swoja mala torbe z rzeczami do przebrania w szpitalumałaMyszka lubi tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Mam dokladnie to samo. Brzuch mi twardnieje dosc czesto, ale tez nie wiem czy to nie malutka sie wypina....tez nie mialam bh.
Jak sie zaczely skurcze porodowe to zaczelo mnie bolec w krzyzu jak na okres, a potem tez falowo szly do brzucha.
Żabko, Ty odpoczywaj!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 19:51
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aska87 wrote:ja z kosmetyków też mam mini i wkładek tylko kilka, ale wsadziłam 2 paczki podkładów papier toalet reczniki koszule nocne, małe wody mineralne i juz nie ma miejsca
No to nie wiem... Jedyne co przychodzi mi do głowy to żebyś zmieniła torbę na większąZetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Dziewczyny mam pytanie.
Czy jeśli mogę brać nospe forte 3 tabl na dobę to minimalny odstęp to 8h czy po prostu można częściej byle w ciągu 24h nie przekroczyć tych 3 dawek?
Mi moja gin mówiła na wcześniejszym etapie ciąży żeby brać doraźnie, ale żeby nie przekraczać 3 tabletek w niedługim odstępie czasu (cokolwiek to znaczy) nigdy nie potrzebowałam więcej niż jednej więc nie dopytywałam...
Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Jutro ma wpaść do mnie ta moja przyjaciólka która mnie wnerwia weselem, co na siłe namawia. Kurcze ciesze sie na spotkanie z jednej strony bo widziałysmy sie ostatnio w styczniu (ona siedzi w szwecji i dzisiaj przyjechała) ale z drugiej strony jak zacznie znowu temat wesela to zaczne sie wkurzać i na tym sie skończy:/
małaMyszka lubi tę wiadomość