X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama- mamy juz 2 a zaraz bedzie 3 -psioszkowaty dzieciaczek :)

chcebycmama, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, kolejny będzie Leon. :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Został mi jeszcze wózek do ogarnięcia. Czyściłyście go? Bo w instrukcji BH jest napisane, żeby nie moczyć dnia gondoli ani innych elementów tylko przetrzeć wilgotną ścierką z płynem. I mam dylemat - prać czy nie prać?:)

Ja wypralam materacyk i ten material z wnetrza gondolki dookola.sam spod przetarlam wigotna sciereczka. I tak na to dsaje wyprane przescieradlo na gumce plus kocyk, takze powinno byc ok.

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka-wow cudownie!!!Leos za chwilke bedzie z Wami:) czekamy na wiesci!!!!:)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka trzymam kciuki!

Lady savage za Ciebie rowniez zeby wszystko bylo ok i zebyscie szybko wrocili do domku :)

Nie zamierzam czyscic czy prac wozka. Miesiac stoi i sie wietrzy z farbyki wiec mysle ze to wystarczy.

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Zetka u mnie to byly skurcze porodowe -na 3 dni przed terminem.
    Ale moze cos dzwigalas albo za duzo sie schylalas?????

Tylko obiad zrobiłam.
    Ja miałam porodowe takie falowe, z krzyża. Szedł - do brzucha, trzymał i puszczał. I spokój. Nie dało się tego przeoczyć.

Tylko ze ja nie miałam, albo nie wiedziałam że mam BH i nie wiem jakie to są. Czy to ból jak ba @ czy twardnienie czy co :)

Brzuch mi twardnieje jak stoję czy chodzę, ale to też mylę z tym czy Mały się przeciąga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 18:46

zabka11, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy sie po wizycie:
    Klarunia wazy ok. 2400g.lekarka mowi ze do 3kg powinna dobic. Jest glowka w dol i bardzo nisko. Obnizyl mi sie brzuch dlatego. Mam BARDZO uważać, zeby do końca lipca jeszcze nie urodzić.niby wszystko tam na dole pozamykane, ale mala cisnie glowka i kazdy wysilek moj moze wywolac skurcze. Nastepna wizyta za 2 tyg, 30lipca. Krew mi wyszła kiepska ( hemoglobina 10,7. Hematokryt 31,7) - dostalam zelazo.
    Pobrala mi gbs i kazala juz miec spakowana torbe do szpitala, po wstawaniu z usg zlapal mnie dosc mocny skurcz :/ az mnie zgielo w pol.
    Pytalam o zzo-nie ma ograniczen co do wielkosci rozwarcia, oczsywiscie przy juz niemal pelnym nie podaja zoo bo spowalnia akcje porodowa...
    I przed porodem robia usg, no chyba ze przyjedzie sie juz z bolami partymi, to wtedy ie ma na to czasu tylko od razu porod....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 18:57

0na88, lys, Miru, Paula_071, Weridiana, Cassie_DE, niecierpliwa, Zetka, sylwucha89, magda sz, Laura, mamasia, apaczka, Y, AgaSad, małaMyszka, kasiuleek, Maniuś, witaminkab lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Tylko obiad zrobiłam.
    Ja miałam porodowe takie falowe, z krzyża. Szedł - do brzucha, trzymał i puszczał. I spokój. Nie dało się tego przeoczyć.
    Tylko ze ja nie miałam, albo nie wiedziałam że mam BH i nie wiem jakie to są. Czy to ból jak ba @ czy twardnienie czy co :)
    Brzuch mi twardnieje jak stoję czy chodzę, ale to też mylę z tym czy Mały się przeciąga.

Mam dokladnie to samo. Brzuch mi twardnieje dosc czesto, ale tez nie wiem czy to nie malutka sie wypina....tez nie mialam bh.
    Jak sie zaczely skurcze porodowe to zaczelo mnie bolec w krzyzu jak na okres, a potem tez falowo szly do brzucha.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która z was ma skolioze piersiowo-ledzwiowego odcinka i miała cc lub znieczulenie?

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawe kiedy jakaś dziewczynka nas zaszczyci swoją obecnością :) Na razie Marcie się chyba odwidziało i przestała się pchać na ten jakże piękny świat ;)

zabka11, Zetka, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    ehh staram się ogarnąc torbe do szpitala i się poddałam :/ jak Wy to robicie że się do jednej mieścicie ... nawet połowy rzeczy nie spakowałam jeszcze a już się nic nie zmieści :( oczywiście Patryk ma swoją osobną

Ja wkładam tylko najpotrzebniejsze rzeczy, resztę wrazie czego dowiezie mąż z domu np nie biorę opakowania wkładek laktacyjnych (60 szt.) tylko pięć zmian, a jeśli chodzi o kosmetyki to w większości mam próbki albo mini opakowania..

Aska87, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Ja wkładam tylko najpotrzebniejsze rzeczy, resztę wrazie czego dowiezie mąż z domu np nie biorę opakowania wkładek laktacyjnych (60 szt.) tylko pięć zmian, a jeśli chodzi o kosmetyki to w większości mam próbki albo mini opakowania..

ja z kosmetyków też mam mini i wkładek tylko kilka, ale wsadziłam 2 paczki podkładów papier toalet reczniki koszule nocne, małe wody mineralne i juz nie ma miejsca :(

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    ehh staram się ogarnąc torbe do szpitala i się poddałam :/ jak Wy to robicie że się do jednej mieścicie ... nawet połowy rzeczy nie spakowałam jeszcze a już się nic nie zmieści :( oczywiście Patryk ma swoją osobną

Ja finalnie mam do szpitala 1 walizke i tam sa moje rzeczy plus taka torba z kompletu od walizki ala kuferek i tam sa wszystkie rzeczy na po porodzie. Maz ma swoja mala torbe z rzeczami do przebrania w szpitalu ;)

• Zetka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Która z was ma skolioze piersiowo-ledzwiowego odcinka i miała cc lub znieczulenie?
    Ja mam skolioze ale nie miałam ani cc ani znieczulenia.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Mam dokladnie to samo. Brzuch mi twardnieje dosc czesto, ale tez nie wiem czy to nie malutka sie wypina....tez nie mialam bh.
    Jak sie zaczely skurcze porodowe to zaczelo mnie bolec w krzyzu jak na okres, a potem tez falowo szly do brzucha.
    Kurcze, boje się. To jeszcze za wcześniej. Nie mam jeszcze gbsa, Mały jeszcze pewnie nie ma 2400g, w pn mam nadzieję na wizycie sie dowiem. No i główka u góry.

Żabko, Ty odpoczywaj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 19:51

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, daj znać jak po wizycie.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    ja z kosmetyków też mam mini i wkładek tylko kilka, ale wsadziłam 2 paczki podkładów papier toalet reczniki koszule nocne, małe wody mineralne i juz nie ma miejsca :(

No to nie wiem... Jedyne co przychodzi mi do głowy to żebyś zmieniła torbę na większą ;)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie.
    Czy jeśli mogę brać nospe forte 3 tabl na dobę to minimalny odstęp to 8h czy po prostu można częściej byle w ciągu 24h nie przekroczyć tych 3 dawek?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie.
    Czy jeśli mogę brać nospe forte 3 tabl na dobę to minimalny odstęp to 8h czy po prostu można częściej byle w ciągu 24h nie przekroczyć tych 3 dawek?

Mi moja gin mówiła na wcześniejszym etapie ciąży żeby brać doraźnie, ale żeby nie przekraczać 3 tabletek w niedługim odstępie czasu (cokolwiek to znaczy ;)) nigdy nie potrzebowałam więcej niż jednej więc nie dopytywałam...

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ma wpaść do mnie ta moja przyjaciólka która mnie wnerwia weselem, co na siłe namawia. Kurcze ciesze sie na spotkanie z jednej strony bo widziałysmy sie ostatnio w styczniu (ona siedzi w szwecji i dzisiaj przyjechała) ale z drugiej strony jak zacznie znowu temat wesela to zaczne sie wkurzać i na tym sie skończy:/

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 1592 1593 1594 1595 1596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ