X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Hej dziewczyny ,

Psioszka 4 dni Ci zostalo w dwupaku - naciesz sie kochana brzuszkiem :)

Ja wstalam kolo 6.00 poszwedalam sie po domu i znow sie polozylam.. teraz znow wstalam znow zjem i znow sie klade ... napiety grafik mam ostatnio , tylko spanie i jedzenie :)

skurczy oczywiscie brak , brzuch wysoko ... taaaa

Laura, to pewnie dlatego ze nie jadlas regularnie, dlatego wlasnie mamy jesc 7-8 razy dziennie zeby utrzymywac glukoze na jednym poziomie . Unormuje sie.
    Dziękuję Ona :). Bardzo chcę żeby się unormowało bo wcześniej miałam idealnie.

małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ellena Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie przywitam.
    Chyba kiedys cos pisalam pozniej dlugo,dlugo nic az do teraz kiedy od poprzedniej soboty zaczelam miec skurcze ;)
    Dla przypomnienia / informacji to moja druga ciaza. Starszy ma 22m a termin mam na 22.08.
    Pierwsza ciaza zakonczona vacum wiec teraz prawdopodobnie bedzie cc. Zobaczymy jak duzy moj drugi Synek bedzie ;)

Wszystkim rozpakowanym mamom serdecznie gratuluje a za te co w niedlugim czasie maja cc to trzymam kciuki a z reszta solidaryzuje sie w oczekiwaniu ;)

KasiaeN., Pati Belgia, gianna88, Paula_071, małaMyszka, magda sz, futuremama, sylwucha89, 5ylwia, AgaSad, lys, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje sierpnioweczki :-)

U nas piękna pogoda i na forum czasu brak. Marcel tapla sie w basenie, ja moczę nogi i gramy w gry planszowe :-) uczę tez małego tabliczki mnożenia bo w roku szkolnym na początku bedzie mi trudniej wiec staram sie teraz jakoś to ogarnąć :-)

Mamasia wszystkiego najlepszego!!!!

Kurczę, ciekawe co u Migotki.... Jeszcze sie nie odzywała?

Ja od soboty przestaje pic magnez tak jak gin powiedział. Jesli nie urodzę do 1 sierpnia to od 2 zaczynam myć okna i podłogi na kolanach :-)

Miłego dnia kochane :-)

KasiaeN., Laura, Paula_071, małaMyszka, AgaSad, mamasia, Y lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mamasia spelnienia marzen!! :)

Magda.sz tylko moj maz nie jest sknera, ale on mysli chyba, ze takie male dziecko nic nie potrzebuje procz paczki pieluch na tydzien, wiec oddalam mu od dzis prowadzenie budzetu domowego i niech sie przekona jak to jest :)

Ona88 widze, ze dasz grafik rownie napiety jak ja :P

Laura mnie zawsze z rana po sniadanku zmaga sen i cholera 3 dzien z rzedu godzina 8 podjezdza na ulice wielka ciezarowa i przez pare godzin pompuje cos ze studzienki i tak dziennie 1 studzienka, a pare ich zostalo i musze okno zamknac bo wlasnych mysli nie slysze

Twój mąż się baaardzo zdziwi... owszem, małe dziecko mniejsze wydatki - ale trzeba liczyć pieluchy, chusteczki, kosmetyki, mleko modyfikowane jak będzie problem z cyckiem. Potem czasem słoiczki - nawet jak nie planujesz ich to czasem wpadną - bo wygodniej wziąć jak się jedzie ;) Kaszki... co dalej? Cóż - zawsze coś wpadnie w oko - a to zabawka a to ciuch a to śliniak. Nie będę dodawać, że ciuchy- bo ekspresowo wyrasta iw ciągu roku na to nieźle idzie, do tego buty... Jakieś pierdoły - nie wiem - basen, zabawki edukacyjne, fotelik na starsze dziecko..... mata edukacyjna.... w sumie zawsze coś jest.... Powiem CI, że w miesiącu lekką ręką na same pampersy idzie 100 zł a gdzie reszta... np. dziecko to w miesiącu wydatek u mnie +/- - 300-500 zł - zależy jakie potrzeby.

niecierpliwa, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys-u mnie wczoraj drugi raz byla fizjoterapeutka. Po pierwszym razie bolalo mnie jeszcze bardziej, myslalam ze skonam, ale następnego bol zmniejszyl sie do prawie nieodczywalnego. Wczoraj byla "tak dla utrzymania braku bolu". Ja mialam problem z ofcinkiem piersiowym kregoslupa. Jak cos moge podac namiary na babeczke, mi pomogla.

Kwiatuszku - witamy na pokladzie :-)

Niecierpliwie - współczuję awantury z mezem. U mnie jest odwrotnie, to ja zakladam lokaty i szukam promocji. Maz jest od wydawania :-)

Mamasia - wszystkiego dobrego:*

Ale upal! Dlaczego we Wroclawiu musi byc zawsze tak goraco?

niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11, AgaSad, mamasia lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Spalam od 24-4.45 jak zabita a potem bol podbrzusza i twardnienia. Dzis idę na zakupy z mama i dziecmi moze ruszy bo czuje ze cos się zbliża:) czop odchodzi ciągle:))

Mamusia najlepszego! Szybkiego i lekkiego porodu:)

Witam nowa mamusie:)

Ciekawe jak nasze mamusie szpitalne....

niecierpliwa, małaMyszka, Lady Savage, AgaSad, lys, mamasia, Y lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Paula pare dni temu byl wsciekly jak osa, bo skonczyla sie lokata i chcial na nowo wrzucic, a tu psikus tej oferty juz nie bylo :D Smiac mi sie chce z tych lokat, bo te odsetki sa tak powalajace, ze nie wiem na co je wydac :P

małaMyszka, Paula_071, Y lubią tę wiadomość

• Ellena Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nocke mialam tragiczna. Nie dosc ze na noc najadlam sie arbuza bo jestem arbuzoholikiem i w nocy wstawalam siku pierdylion razy. To bylo mu duszno i goraco. Maz sie rozpychal ;/ Eh!!!! To jeszcze bole krzyza, kregoslupa, biadra, pachwiny, spojenia nie pozwalaly mi normalnie lezec ;(
    Kocham moje dzieci ale w ciazy nie nawidze byc ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i do tego trochę większe rachunki ( my mieszkamy w domu) za wodę ( pranie, mycie itp.) gaz i prąd ;P

niecierpliwa, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka masz tak jak ja. Jak jechaliśmy w poprzedni czwartek ze skierowaniem na cc mój się ekscytowal ze to juz ze jeszcze chwila a ja cały czas ze to na pewno tak nie będzie. Ze jeszcze nie teraz. Chyba instynkt nam podpowiada.
    ja tez nadal nie mogę uwierzyć że to u nas jeszcze trochę ponad tydzień i Nathan będzie z nami...po tak długich staraniach i tyłku poronieniach dopóki nie zobaczę, nie poczuje i nie usłyszę to nie uwierzę ze ona już jest nasz na zawsze ;)

KasiaeN., małaMyszka, psioszka11, magda sz, Paula_071, mamasia, Y lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 15:08

małaMyszka, Lady Savage, AgaSad, mamasia lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pospałam...

Mąż idzie na 9 do fryzjera... Dwie minuty zostały a on jeszcze w łóżku...

KasiaeN., mamasia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMyszka jakbym o swoim czytala. Nie wiem czy Twoj tak ma.zawsze ale moj to nigdy nigdzie sie nie spieszy! Nie posiada trybu szybkiego. Prosze by szybko ale to szybko cos z domu przyniosl na plac zabaw dla Syna ( np.bluza bo zimno) a on do mnie " no przeciez nie bede biegl".
    Eh...

qb3co7ese836ar93.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry dziewczeta. jak tam ?
    ja o dziwo druga nocke przespalam cala. szok !

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z Fado- ufff jak gorąco! Ten Wrocław nas nie rozpieszcza:/
    Zjadłam już pół arbuza, ale to chyba dobrze, bo to woda, więc mam już trochę z głowy z piciem. Jeszcze ze 2 litry i zaliczę dniówkę:)

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello!! ja też ostatnio nie narzekam na spanie :) zobaczymy jak upały znowu dowalą. wczoraj miałam jakoś podwyższone ciśnienie, nie wiem skąd ok 145/90 i praktycznie cały dzień było wyższe.... nie wiem może pogoda.

Mamusia najlepszego!! :)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż znów zawsze patrzy na zegarek. Umawiamy się,ze jedziemy do miasta o tej i o tej i wszyscy muszą byc juz na dole.
    Za to ja mam zawsze czas:)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja mam najbliżej na Borowską i tam będę jechać. Ty rozumiem, że jakieś złe opinie o nim słyszałaś, skoro tam bardzo byś nie chciała jechać?
    Ogólnie słyszałam że masówka, mają krótko mówiąc wyrąbane a jak coś nie idzie to się nie bawią tylko robią cc - ja (przynajmniej póki co) chciałabym uniknąć.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ogólnie słyszałam że masówka, mają krótko mówiąc wyrąbane a jak coś nie idzie to się nie bawią tylko robią cc - ja (przynajmniej póki co) chciałabym uniknąć.

Na Borowskiej w tamtym roku zaliczyli 90% cięć cesarskich- najwięcej w Polsce.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Byłoby fajnie :-) u nas plan taki, że pierw uderzamy na kliniki, ew. Kamieńskiego, a jak nie to właśnie Trzebnica, bo z Kamieńskiego szybciej będzie się przebić niż na Borowska a poza tym słyszałam dobre opinie o tym szpitalu w Trzebnicy i jedna położna na sr mieliśmy stamtąd -fajna babka :-)
    Czyli plan podobny jak u nas :D
    Ale wolałabym Wrocław co by nie komplikować spraw z USC :)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
‹‹ 1597 1598 1599 1600 1601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ