X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja juz oddałam siuski i krew, mam nadzieje, ze po raz ostatni w ciąży, zjadłam śniadanko, pije cole z lodówki i czytam Was. Futuremama o tych CC masowo robionych na Borowskiej tez słyszałam, połozna nam na SR mówiła, że generalnie to najgorsza porodowka jeśli chodzi o fizjologiczne porody wr Wrocku. Podobno ciągle jest się podpietym do Ktg co uniemożliwia swobodne zmiany pozycji i że oksytocyne się nadużywa. No ale chyba nie ma co się nastawiać, koleżanka ostatnio była bardzo zadowolona z porodu tam. O każdej porodowce jest mnóstwo negatywnych opinii. Wszystko zależy na jaką ekipę trafimy, wredna połozna na najlepszej porodowce moze nam zepsuć poród, a zespół medyczny z powołaniem zostawi mile wspomnienia nawet podczas porodu w obskurnym pomieszczeniu w małym boksie

psioszka11, Paula_071, lys, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam plusy mieszkania w małym miasteczku :P U nas w szpitalu rzadko kiedy zdarza się zeby były np. 3 dzieciaczków akurat na oddziale, najczęsciej 1-2 :P
    Wszystkie moje znajome mówiły ze czuly się jak królowe, bo wszyscy skaczą nad jedna osobą a nie nad np. 20. Ogolnie nasz szpital (jest duzo o tym w internecie) jest jednym albo moze są jeszcze jakies ze 2 takie szpitale gdzie leczą ból- także porodowy. Ludzie z warszawyi innych miast odległych często przyjezdzaja tutaj rodzic.

psioszka11, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ewa123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia wszystkiego najlepszego! :)

mamasia, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • psioszka11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, dokładnie tak jak piszesz. Różnie bywa, a wszystko zależy od ludzi i naszego nastawienia. Będzie dobrze dziewczyny! Nie ma co się nastawiać na najgorsze!

małaMyszka lubi tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o to mi z borowską chodziło ;)

A co do zamykania trzebnicy, to najpierw słyszałam że przenoszą na borowską, a potem że jakoś mają to jakby połączyć także nie wiem co tam dokładnie mają robić ale na pewno nie zniknie całkiem :D
    Ja się w Trzebnicy rodziłam i moja mama była zachwycona (po wcześniejszym rodzeniu mojego brata pośladkowo we wro) ale jakby nie patrząc to było 25 lat temu :D
    Tak mówiłysmy skąd jesteśmy, a dopiero teraz do mnie dotarło że sporo nas jest z wro :)

Amysia dzięki za info z klinik, ja w przyszłym tyg jak będę na KTG to też podpytam.

Mamasia najlepszego :) Zdrówka dla Was, żeby maluszek szybko i bez problemowo przyszedł na świat i potem był grzeczniutki jak aniołek :)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć siostry noc wysiusiana z 6 razy no masakra co sie przekrecam z boku na bok to kosci mi chrupia i strzelają maly mi rece wkreca w pachwiny i chyba ma z tego zabawę a matka syczy
    Mamasia wszystkiego najlepszego
    Nowe mamy witam
    Ja się wczoraj wscieklam moja ginka ma urlop do 12.08 wiec na 2 wizyty zapisałam się do innej ale przed porodem chce wrócić do swojej a wczoraj położna w rejestracji ze do mojej juz brak miejsc i najwczesniej na 26.08 ja do niej ze to kpina ze końcówka ciazy a ja się nie mogę dostać do lekarz prowadzacej i ze 26 to u mnie już po terminie porodu
    Mam dzwonić ib się dowiadywac czy ktoś odwołał wizyte a tymczasem zapisałam się na kolejne dwie wizyty do tej drugiej ginki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 09:40

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia- wszystkiego najlepszego !!! Żeby twoja dzidziunia z ciebie szybko wyskoczyła :) !

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy jest jakas mama ktora rodzi w Warszawie ?

qb3co7ese836ar93.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka zazdroszcze arbuza ! uwielbiam.. ja mam truskaweczki :)

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ellena, ja rodzę na Inflanckiej, jeszcze w Wawie- Agaata- Madalińskiego i Apaczka- Inflancka. A Ty gdzie zamierzasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 09:49

Agaata lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Nie pisałam bo działo się dużo. ...niestety.
    Nie będę opisywać ze szczegółami bo wszystko było dość dramatyczne...otóż w pierwszej dobie życia Staś został przewieziony do innego szpitala ponieważ miał problemy z oddechem:(...o 3 w nocy specjalna karetka zabrała go powodując u mnie strach nie do opisania. Rano dostałam wypis i pojechaliśmy do Syna. Od wtorku jesteśmy już razem. Stan Stasia się poprawia zdiagnozowano zapalenie płuc. Przez 4 doby był wspomagany oddechowo. Dziś pierwszy raz odłączono go od aparatury. Będzie obserwowany.
    Módlcie się i trzymajcie kciuki by wracal do zdrowia.
    Jest wcześniakiem wiec będzie wymagał kolejnych konsultacji ale wszystko powinno być dobrze, dwa zastrzeżenia jakie ma lekarz sa norma dla dzieci urodzonych wcześniej.
    Ja Fizycznie czuje się bardzo dobrze. Mam jeden szew którego nie czuje. Puchna mi tylko stopy ale to niby normalne.
    Nie mogę karmić piersią wiec pokarm odciągnąć i Staś dostaje butelkę ma super apetyt:)!
    Wygląda ze powoli wraca do zdrowia. Ciągle się bardzo boje!
    Nie nadrobie Was ale weszłam na 1 stronę i widzę że nie ma więcej Mam?
    Trzymajcie się!
    Odezwę się znowu jak tylko będę mogła!

futuremama, Kkarolinaaaa, KasiaeN., psioszka11, Laura, Pati Belgia, Lady Savage, Agaata, lys, mamasia, Pulpecja, Neyla, małaMyszka, Y, kasiuleek, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz a jak u ciebie sytuacja ? wszyskto stanelo w miejscu ?

martucha86 trzymam kciuki !!

Martucha86 lubi tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha najważniejsze że jest już lepiej, teraz niech Staś nabiera sił i wraca do zdrówka:) Trzymam kciuki ;)

małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martunia z całych sił ściskam kciuki, Staś na pewno dojdzie do siebie i będziecie mogli cieszyć się sobą w domku ! :) Trzymajcie się dzielnie.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 - zaraz odmówię zdrowaśkę i będę trzymać kciuki. Życzę dużo zdrowia!

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle chciałabym Wam napisać o samym porodzie i tym jak jest potem ale kurde nie ma w szpitalu WiFi. Bądźcie dzielne...nie ma nic piękniejszego niż dopiero urodzone Dziecko na waszej piersi :)!
    Tego szczęścia nie da się zmierzyć!
    A bol odchodzi w moment :)
    Aaa i bóle parte sam niej bolesne niż te pierwsze :)!
    Dużo nie krwawie :)
    4 doba za nami :)!

magda sz, futuremama, KasiaeN., Paula_071, niecierpliwa, psioszka11, apaczka, bosa, Katarka, Ewa123, Laura, Pati Belgia, Lady Savage, 5ylwia, gianna88, lys, Magd, mamasia, Pulpecja, sylwucha89, Amberla, Neyla, małaMyszka, Y, kasiuleek, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka dziś w nocy miałam skurcze ale od rana cisza, oby jeszcze Maja posiedziała kilka dni. W najbliższym czasie chyba nic się nie zapowiada :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, dużo zdrowia dla Ciebie i Stasia!To super, ze jesteś w dobrej formie i możesz doglądać małego.A jak On ma apetyt to znaczy, ze wszystko jest na dobrej drodze i już niedługo będziecie w domu!Trzymajcie się ciepło kochana!!!!

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha ! dobrze ze sie odezwałaś !
    Staś sobie poradzi :) z tego co pamietam urodziłaś w 36+6, to juz jednak mozna powiedzieć ciaża donoszona a jednak objawy wcześniactwa są..Kurcze, myslałam ze dzieciaczki są juz w pełni gotowe na tym etapie..
    Tak po cichu liczylam zeby urodzic po ukończonym 37tc ale jednak dzieciaczkom jest jeszcze lepiej jak troszke dłuzej posiedzą w brzuszku.
    Staś sobie poradzi, wróci do zdrowia ale jednak nerwy są jakby nie bylo.
    No cuż, pozostaje trzymać kciuki żeby jak najszybciej wyzdrowiał, powodzenia !
    :)!

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Martucha strasznie mi przykro, ze nie obeszlo sie bez komplikacji :( Kurcze wiadomo skad te problemy oddechowe? Wiekszosc lekazy uwaza, ze dziec urodzone nawet miesiac wczesniej spokojnie sobie poradza oddechowo, a jednak moze byc roznie...
    Trzymam kciuki za szybki powrot Stasia do pelni zdrowia! Na pewno bedzie juz wszystko dobrze, rozwaz tylko zakup porzadnego monitora oddechu

‹‹ 1598 1599 1600 1601 1602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ