X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Sz-powodzenia. Daleko masz na ta inflancka?

Psioszka ;) Zazdroszcze ze juz jutro przywitasz Syneczka.

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a dlaczego chca robic tak wczesnie cc?

małaMyszka lubi tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Chetnie bym pojechala ale mam taka biegunke ze boje sie zejsc z kibla, co wymyje dupe to znow siadam... Czuje sie jak w ukrytej kamerze to chyba nie moze byc to, chyba bardziej by bolalo ze bym do tego szpitala frunela

No będzie kolejna dzidzia dzisiaj :) w szkole rodzenia nam opowiadała położna że tak wygląda poród u niektórych mam. Trzymam kciuki by poszło gładko :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade wlasnie, modlcie sie zebym sie nie zesrala w taxi..

Ellena mam 5 min :) mieszkam na zoliborzu wiec to najblizszy szpital

Miru, psioszka11, Cassie_DE, futuremama, Ewa123, mamasia, 0na88, Paula_071, witaminkab, gosia.b, Neyla, kasiuleek, małaMyszka, Laura, sylwucha89, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mamy 20 lipca, za równy miesiąc 20 sierpnia mam termin :) no chyba że dzisiejsze badania wyjdą źle to będziemy o cesarce rozmawiać ;/ nie chcę :( nie tak sobie to wyobrażałam :( miał być inny szpital, inny miesiąc, no ale nie panikujmy. Może będzie ok.

AgaSad, Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to bez pampersa pojechałas ?:)
    Powodzenia kochana oby to było to i szybko poszło ;)
    Równowaga musi być :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja dzis będę gadala o cc. Miałam dwa porody Sn i o cc nawet nie myślałam...uwazalam je za zło konieczne a teraz chce urodzić zdrowe dziecko bez komplikacji. Wiec nie myśl o tym w ten sposób tylko pozytywnie.

Magda czekamy na info. Dalej masz skurcze??? Trzymam kciuki!!!

A my wybywamy juz do Gina!!!

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofka współczuje, i oby mężu zdążył wyjść przed porodem, bo kiszka trochę samemu tak sobie ze wszystkim radzić, ale tak czy inaczej to z takim kulasem to Ci nawet walizki nie poniesie ;/

magda sz ja bym się wstrzymała na Twoim miejscu z jechaniem. Ja sobie postanowiłam, że ruszę tyłek dopiero jak wody odejdą, bo jak czasami tak czytam że dziewczyny jadą, a tam 1,5 cm rozwarcie i cały dzień leżenia i czekania, albo na patologie kładą i ogólnie wegetuję się tam. Walnij se sete na nerwy to się skurcze może trochę uspokoją ;)

u nas dzisiaj chmury i wiatr :D jeeeee nawalam przeciągiem po domu :)

Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no to bedzie juz 2 chłopczyków i 2 dziewczynki! czyli teraz po Magdzie znowu 2 chłopczyków niech się szykuje :D

maaadzik1207, Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Jade wlasnie, modlcie sie zebym sie nie zesrala w taxi..

Ellena mam 5 min :) mieszkam na zoliborzu wiec to najblizszy szpital

Ja mam znacznie dalej bo z okolic mostu polnocnego po stronie tarchomina.

qb3co7ese836ar93.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Lady ja dzis będę gadala o cc. Miałam dwa porody Sn i o cc nawet nie myślałam...uwazalam je za zło konieczne a teraz chce urodzić zdrowe dziecko bez komplikacji. Wiec nie myśl o tym w ten sposób tylko pozytywnie.

Magda czekamy na info. Dalej masz skurcze??? Trzymam kciuki!!!

A my wybywamy juz do Gina!!!

Ja wiem ale to moje pierwsze dziecko, chciałbym siłami natury, wiem że jak się już raz kobietę potnie, to trudno przy drugim dziecku np już siłami natury. Boję się bo wiem też że jest różnica, siłami natury to tulisz dzieko po porodzie, a na cc. Ci tylko śmigną dzieckiem i zabierają.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ho!!!

Ofka wyobrażam sobie co musisz teraz przeżywać, trzymam kciuki aby mąż się lepiej poczuł. A Ty postaraj się nie stresować, wszystko się na pewno ułoży!

Madzia, w miarę możliwości dawaj znać jak akcja się rozwija!

Psioszka, jutro wszystkie będziemy zaciskać kciuki za Ciebie i Leona, będzie dobrze kobieto!!! :)

Ja miałam tragiczną noc, o północy obudziła mnie migrena jakiej nie miałam już dobre 3 lata!Nie spałam do 4. Kilka lat temu migreny męczyły mnie straszne. Łącznie z wymiotami i bólem w okolicach całej twarzy. Wczoraj co prawda nie wymiotowałam ale bolały mnie oczy, uszy-tępy ból nie do zniesienia.Zawsze pomagały mi tylko tabletki ale nie mogę ich teraz brać, są bardzo silne. Organizm już chyba jest wycieńczony i przeciążony tą ciążą, chorą wątrobą...Masakra.Teraz poszłam do sklepu bo świeże bułki, Adam też nie spał bo ja się całanoc wierciłąm i wstawałam wiec teraz odsypia. Po przyjściu ze sklepu złapał mnie mega skurcz że ledwo doszłam do kuchni po wodę i z powrotem do salonu.
    A z przyjemniejszych rzeczy to dziś przyjeżdża kurier z otulaczami i poduszką antywstrząsową i paczka z gemini z termometrem bezdotykowym ;)

No i witamy się w 38 tygodniu :D

A to ja: pierwsze zdjęcie z dziś a obok tydzień temu. Chyba brzuch nieco opadł, nie?

maxtmu.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 09:24

Lady Savage, psioszka11, Y, maaadzik1207, Maniuś, witaminkab, magda sz, gosia.b, kasiuleek, małaMyszka, Laura, sylwucha89, zabka11 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:

magda sz ja bym się wstrzymała na Twoim miejscu z jechaniem. Ja sobie postanowiłam, że ruszę tyłek dopiero jak wody odejdą, bo jak czasami tak czytam że dziewczyny jadą, a tam 1,5 cm rozwarcie i cały dzień leżenia i czekania, albo na patologie kładą i ogólnie wegetuję się tam. Walnij se sete na nerwy to się skurcze może trochę uspokoją ;)

Ale jednak kazdy poród jest inny, moja koleżanka 2 dzieci urodziła tak że od pierwszego skurczu 2-3h i dzieci były na świecie, koleżanka mojej mamy urodziła w domu NA SCHODACH bo dostała nagle skurczy, nie mogla juz sie podniesc i poczuła pod ręką główke, pogotowie przyjechało i na tych schodach odebrali poród. Także myśle ze lepiej jechać :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia- według mnie opadł :)

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ale jednak kazdy poród jest inny, moja koleżanka 2 dzieci urodziła tak że od pierwszego skurczu 2-3h i dzieci były na świecie, koleżanka mojej mamy urodziła w domu NA SCHODACH bo dostała nagle skurczy, nie mogla juz sie podniesc i poczuła pod ręką główke, pogotowie przyjechało i na tych schodach odebrali poród. Także myśle ze lepiej jechać :)

je tez tak myślę, po za tym nie każdej od razu odchodzą wody.. czasem trzeba im pomóc odejść:) Magda Sz myślami jesteśmy z Tobą. Jeżeli to już CZAS to oby Majka nie kazała nie siebie długo czekać:)

Kasia mi tez się wydaje że opadł:)

Ja dzisiaj mam nerwa.. lodówka mi się popsuła, znowu się nie wyspałam, moja sunia ma cieczkę i ciągle piszczy na dwór.. no normalnie wymarzony poranek.

Idę po kawę i pączusia na poprawę humoru:)

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

magda sz powodzenai !!

kasiaen- opadl :)

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ewidentnie opadl ci brzuszek

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.sz informuj nas w miare mozliwosci :)

KasiaeN moim zdaniem tez brzuszek opadl :)

A mi udalo zalatwic sie zmiane terminu cc, bo nie dawalo mi to spokoju, ze za wczesnie, ze nie skonczony 38tc, wiec mimo iz pani droktor sie urlopuje, po wymianie paru meili ustalilysmy, ze cc bedzie 31.07 w 38t1d wg om, a wg usg 38t4d. Niby 2 dni roznicy, ale ja mam jakos poczucie spokoju i tego, ze tak bedzie lepiej :)

ainer85, Agaata, apaczka, futuremama, Cassie_DE, Y, Maniuś, mamasia, KasiaeN., Paula_071, gosia.b, lys, kasiuleek, małaMyszka, Laura, sylwucha89, zabka11 lubią tę wiadomość

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie takie prawdziwe skurcze zaczęły się właśnie dopiero po przebiciu pęcherza, a urodziłam po 8 h od przebicia. Mam nadzieję, że tym razem pójdzie szybciej, i samo wszystko się zacznie, ale jakoś się nie zapowiada :P wiadomo każdy poród jest inny i u każdej wygląda inaczej, wiec to takie pisanie patykiem po wodzie. Ale postanowiłam sobie, że ja nie będę się spieszyła ze szpitalem ( daleko nie mam) ale jak w praniu to wyjdzie to się okaże.

v40cu9h.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werdiana! Gratulacje :)!
    Witam po tej stronie :)!

Stan Stasia coraz lepszy :)!!

Agaata, niecierpliwa, AgaSad, ekropka, Lady Savage, apaczka, Cassie_DE, ainer85, aaaaga, Aga89, Ewa123, futuremama, Y, Maniuś, mamasia, Katarka, Zetka, Paula_071, witaminkab, magda sz, gosia.b, lys, kasiuleek, małaMyszka, Laura, sylwucha89 lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
‹‹ 1627 1628 1629 1630 1631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ