X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i chłodzę się Bavarią z lodówki z kostkami lodu. Ostatnio często to pije i naprawdę laktacja śmiga.

Mam pytanie do mamusiek które miały sporo siary przed urodzeniem- czy miałyście problemy z rozkręceniem laktacji po urodzeiu? Po ilu zaskoczyło? Ciekawe czy to ma jakieś znaczenie, niby nie ma ale jak to w praktyce bywa?

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Lady Savage skurczybyki teraz będą co raz częściej, trzeba się przyzwyczaić.

Do mnie właśnie z pracy dzwonili że jest impreza integracyjna w piątek i czy przyjdę haha :D ale wiecie co, chyba wpadnę na chwilę jak do piątku nie urodzę, potańczę to może coś da... Jezu co za desperatka za mnie.

Ofka gdzie masz ten wenflon? w łokciu? najgorzej mieć właśnie w ruchomym miejscu, ale jeszcze trochę i Ci go wyjmą. Leśny dziadek- no bałabym się :)

Żabka odkąd zakupiłam rolety zaciemniające i obijające słońce jest różnica w domu. Fakt że jak upał 40 stopni to w domu nie będzie 25 ale koło 30. Mimo wszystko to zawsze coś... Wcześniej miałam tyle samo co na dworze.

Biorę się za obiadek dziś polędwiczki drobiowe, pomidorki koktajlowe i ziemniaczki młode. Nie chcę mi się jak cholera ale mąż musi mieć siły na wieczór :D

Wiem, miałam takie regularne w czwartek potem do wczoraj cisza, wczoraj wieczorem ze 3 godziny męczyły i ucichło. Teraz od rana mnie męczą, rano było regularnie a teraz od 13.15 cisza więc może się uspokoiło.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam WAS!!!!

No, więc melduję się po wizycie!!!

Uwaga:
    Nasz syn ma ok. 3200 g i 55 cm, skurczybyki co 20 min, szyjki nie ma, rozwarcia też jeszcze nie ma, ale ...
    No właśnie, ale ...

Mówię, do mojej gin zanim usiadłam na samolot - może w piątek synuś będzie chciał wyjść, bo dr idzie na urlop, to chociaż byśmy się ładnie przywitali i życzyli udanego urlopiku.

Samolot to jednak ciekawa sprawa, okazało się, że szyjka całkowicie się skróciła, nie ma jeszcze rozwarcia, ale dr powiedziała, że do piątku, to już raczej urodzę o.O
    i nie wytrzymam do 7-go.
    Powiedziała, że prawdopodobnie zobaczymy się już jutro!
    o.O o.O o.O o.O SZOK!!!!!!!!!!!!!!

futuremama, ekropka, Laura, Aga89, Lady Savage, niecierpliwa, lys, Aska87, zabka11, Maniuś, Paula_071, Neyla, bosa, 5ylwia, sylwucha89, witaminkab, Pati Belgia, Weridiana, Y, Martucha86, mamasia, Zetka lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Mała myszka ja też nie mam już szyjki i rozwarcie na 3 paluchy :P i jeszcze jestem w domu :) wsio zależy od naszych dzieci :P

małaMyszka, bosa, Weridiana lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka oby szybko poszło i jednak się udało w tym tyg :) ale ileś z nas chodzi z rozwarciem a dzieciaki siedzą upaaarcie :) aż to lwy władcze- siedzę w brzuchu mamo i o, jak będę chciała wyjść to wyjdę :)

małaMyszka, bosa, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko obyś jutro juz urodziła ta jak lekarz mówi:)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    System 7-5-3 czyli jedna pierś 7 min potem druga 7 min. Jedna 5 min druga 5 min jedna 3 min i druga 3 min, w sumie zajmuje 30 min. Ściągam tak ok co 3h jak karmienie chyba ,że czujesz,że bolą no to wcześniej. Tym systemem ściągałam przez tydzień póki się nie rozkręciło na dobre. Teraz z jednej przez 5 min zlatuje mi 50ml więc w 10 minut mam z dwóch 100ml i podaje od razu małemu. W międzyczasie jak nie doje dostawiam do piersi.

QUOTE]

Ale Ci zazdroszcze ja 100 ml musze odciagac godzine :/ Nie mam az tyle tego pokarmu. Po jakim czasie Ci sie tak rozkrecilo?? Leon chce ssac piers mimo, ze dostaje butelke? Psioszka, a dlaczego sciagasz a nie piersia tylko??

Powiem Wam, ze czuje sie jak wyrodna matka. Kazdy pyta czy karmie pierSia i jak mowie, ze nie to od razu dziwne spojrzenie i Pytanie, ale jak to. To sciaganie pokarmu mnie dobija, praktycznie pol dnia siedze na dojarce i mam nadzieje, ze kiedys tez takim tempem bede sciagac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 15:18

• Ofka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa mysza dawaj Sebka do nas!!!

Przedstawiam Wam Iwa w awatarku.

lys, Aska87, futuremama, Agaata, ekropka, małaMyszka, Laura, niecierpliwa, magda sz, Aga89, Maniuś, Paula_071, bosa, Lady Savage, Meggi31, sylwucha89, witaminkab, ainer85, Pati Belgia, aaaaga, Weridiana, Y, Martucha86, mamasia lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka! Ale myśliciel!!!! Pewnie się zastanawia, co by tu zjeść ehjjehehjhehehehe

bosa, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boski jest !!!!

Śliczniutki!!!!!!!

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :) Mała myszka ja też nie mam już szyjki i rozwarcie na 3 paluchy :P i jeszcze jestem w domu :) wsio zależy od naszych dzieci :P

Lady, to nie za dobrze, bo nie jesteś jeszcze w terminie. Lepiej by było jakby dziecko jeszcze posiedziało w brzuchu.

Ofka, Iwo jest śliczny!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 15:18

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama- ja po pierwszej ciazy uzywalam pasa poporodowego i teraz tez zamierzam kupic, tylko ze jest tego tyle na allegro, ze nie weiem na jaki sie zdecydowac....na pewno trzeba taki przepuszczajacy powietrze...

Ofka, mamasia- gratulacje mamuski!!!:)

Ofka - boski Iwo w avatarku :)

Psioszka- super ze ci sie tak fajnie rozkrecila laktacja:) zapisalam sobie ta metode sciagania 7 5 3 tak na wszelki wypadek ;)

Magda sz- widze zmieniony avatarek :) slicznie:) zycze ci z calego serducha obys do piatkowej imprezy nie dotrwala w dwupaku!;)
    Co do rolet to my zamowilismy takie markizy zewnetrze, duzo znasjomych je ma wlasnie na dachowe okna i chwala, zatem licze ze pomoga na ta saune w domu...

Weridiana- przeslodka Emma!!:)

Malamyszka- oooo no to super wiesci!!!!:) ale ci fajnie!:)

Poodkurzalam, lece teraz pomyc podlogi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 15:29

bosa, małaMyszka, Weridiana, mamasia lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Nadrobiłam WAS!!!!

No, więc melduję się po wizycie!!!

Uwaga:
    Nasz syn ma ok. 3200 g i 55 cm, skurczybyki co 20 min, szyjki nie ma, rozwarcia też jeszcze nie ma, ale ...
    No właśnie, ale ...

Mówię, do mojej gin zanim usiadłam na samolot - może w piątek synuś będzie chciał wyjść, bo dr idzie na urlop, to chociaż byśmy się ładnie przywitali i życzyli udanego urlopiku.

Samolot to jednak ciekawa sprawa, okazało się, że szyjka całkowicie się skróciła, nie ma jeszcze rozwarcia, ale dr powiedziała, że do piątku, to już raczej urodzę o.O
    i nie wytrzymam do 7-go.
    Powiedziała, że prawdopodobnie zobaczymy się już jutro!
    o.O o.O o.O o.O SZOK!!!!!!!!!!!!!!
    hej :) u mnie od zerowej szyjki do narodzin Olka minęło 9 godzin więc sprawdź torbę :) powodzenia

maaadzik1207, bosa, małaMyszka, 5ylwia, Weridiana lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc. Mam skurcze macicy, potem czuje ze leci ze mnie krew i troche puszcza bol. I od nowa. Tez tak mialyscie?

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka skurcze macicy są normalne i po cc i po sn, macica się obkurcza i oczyszcza, tzn wszystko jest dobrze :) gratuluję :) ah i może to boleć, mnie obkurczająca macica bardzo bolała, zwłaszcza przy karmieniu z piersi.

7w3d 💔
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ofka skurcze macicy są normalne i po cc i po sn, macica się obkurcza i oczyszcza, tzn wszystko jest dobrze :) gratuluję :) ah i może to boleć, mnie obkurczająca macica bardzo bolała, zwłaszcza przy karmieniu z piersi.

Właśnie moje teściowa mnie ostrzegała, że to może boleć.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sklamalam, odciagam juz ponad godzine i mam tylko 80ml. Odciagam i wyje, serce mi peka, ze mojej kruszynki nie potrafie nakarmic, a ona jak tylko otwiera oczka tnw od razu szuka piersi.

• Neyla Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie piękne te Wasze bobaski :) ZAZDRASZCZAM
    Na dworze skwar...jak wyszłam na balkon meble przetrzeć to aż mnie cofnęło. Wzięłam prysznic i wietrze cyce. Niech se pobimbaja.

Ofka...Twoje posty mnie rozwalają :D U mnie w szpitalu tez pracuje taki jeden dziadek z lasu.

bosa, małaMyszka, aaaaga, Weridiana lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Sklamalam, odciagam juz ponad godzine i mam tylko 80ml. Odciagam i wyje, serce mi peka, ze mojej kruszynki nie potrafie nakarmic, a ona jak tylko otwiera oczka tnw od razu szuka piersi.

Niecierpliwa, pamiętaj, że mm to też jest dobre mleko! Jak mała jest głodna to dawaj jej modyfikowane. Przecież nie odmawiasz jej swojego pokarmu bo masz takie "widzimisie". Owszem, dawaj jej pierś, to wtedy może się szybciej rozhula u Ciebie laktacja, ale położne też mówią, że pierś to nie smoczek i służy do karmienia. A próbowałaś Bavarii albo herbatki laktacyjnej ze słodem jęczmiennym?

Mój mąż zaopatrza barek na pępkowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 16:22

bosa, Aga89, małaMyszka, Weridiana, niecierpliwa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo Bosa :-) Co u Ciebie? Nadal w szpitalu, czy w domku jesteś?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 1814 1815 1816 1817 1818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ