SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kochane ale mamy już dużo dzieciaczków :)Gratuluję wszystkim mamusiom
Witam się po długiej nieobecności. Już jestem na wolności- w domu
Wypuścili mnie wreszcie- yuppi:D Już Was nadrobiłam i wreszcie będę mogła być z Wami codziennie
My z Alicją mamy się świetnie. Na wczorajszym ktg był tylko 1 skurcz,a ordynator przy wypisie pow,że nawet nie będzie sprawdzał rozwarcia bo nie ważne czy są 3cm czy 4 cm-jak się zacznie akcja porodowa to mam przyjechac bo dziecko i ja jesteśmy już gotowe- wczoraj zaczęłam 37 tc a Hania urodziłam w 38 tc
A dzis mi odszedł czopNeyla, magda sz, małaMyszka, Lady Savage, 5ylwia, sylwucha89, Laura, Agaata, witaminkab, lys, apaczka, Weridiana, niecierpliwa, Y, zabka11, Maniuś, mamasia lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Ostatnia obiadowa zachcianka...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/05b30e7d28bf.jpg
Jeszcze tylko McF twix w McD i jestem gotowa...
Neyla, aaaaga, Weridiana, ekropka, bosa, Maniuś lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:hej
u mnie od zerowej szyjki do narodzin Olka minęło 9 godzin więc sprawdź torbę
powodzenia
Jeny, 9 godzin??? A skurczybyki miałaś?bosa lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa głowa do góry, dasz sobie radę
Spróbuj może tej metody power pumping bo podobno własnie ona zwiększa ilość pokarmu w piersiach, wyślij męża po Femaltiker, dużo pij zwłaszcza w te upały i będzie dobrze. Nie od razu Rzym zbudowano
trzymam kciuki
Paula_071, małaMyszka, Weridiana, niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość
-
Widziałyście Teleexspress, co mówili przed chwilą o Publicznym Banku Krwi Pępowinowej? Jeśli nie to polecam: http://teleexpress.tvp.pl/ 8:15 minuta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 17:17
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
ja po KTG ledwo dwa małe skurczyki 50-60 się zapisały ehhh ... za to tętno dziecka dziś troszkę niższe niż zawsze było hmmm może to wina burzy która właśnie była... coś czuje że ten mały uparciuch do września sobie będzie chciał posiedzieć
-
małaMyszka wrote:Kochana a jak u Ciebie było z rozwarciem?!
Jeny, 9 godzin??? A skurczybyki miałaś?czop odszedł o 3 w nocy, skurcze zaczęły się lekkie o 7 silniejsze o 11 bolesne o 15 płakałam prawie już o 18 a urodziłam dopiero o 23.50
rozwarcie zaczęło się dopiero robić około godz. 18-19 a o 22 miałąm już 10 cm, ale mały był źle ułożony i ciężko szło pacie a na koniec musiał go lekarz wypchnąć
małaMyszka, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Aska ja też się tego obawiam, że mój uparciuch będzie chcieć siedziec do września i szczerze mówiąc mam ogromną nadzieję, że się mylę.
ja już w domku i wzięłam się za robienie pomponów tiulowych, bo tak pisałyście o nich a są prześliczne, tylko dość drogie, żeby kupić, jak za kulkę tiulu, a jaka satysfakcja jak się coś zrobi samemunie jest to takie trudne skoro ja to ogarniam z moimi, lekko mówiąc, niewielkimi zdolnościami manualnymi.
małaMyszka, zabka11, bosa, magda sz lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Sklamalam, odciagam juz ponad godzine i mam tylko 80ml. Odciagam i wyje, serce mi peka, ze mojej kruszynki nie potrafie nakarmic, a ona jak tylko otwiera oczka tnw od razu szuka piersi.
7w3d 💔 -
cześć Wam.
Gratuluję nowym mamuśkom!!! Super, że tyle juz dzieciaczków na świecie.
U mnie spokój. Nic się nie dzieje, a zaczął się 38 tydzień. Chyba młoda faktycznie chce poczekać na powrót pana doktora z urlopu. Mówił, że skurczy nie przegapię, bo są bolesne, ale jakoś nie jestem pewna... Na przyszły tydzień chyba umówię się na to ktg tak dla uspokojenia, ale oprócz tego, że jestem ciągle śpiąca i rano po nocy wstaje połamana jak staruszka to nie zauwazyłam nic nadzwyczajnego.małaMyszka, bosa, magda sz, Laura lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Słuchajcie, co można kupić na 70-te urodziny ciotki? Nie mam pomysłu, a w sobotę impreza...
Nie zawracaj sobie głowy, będziesz przecież w szpitalu w tym czasieWeridiana, zabka11, bosa, magda sz, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hej kochane
Gratulacje dla nowych mamusiek i zdrowka dla dzieciaczków
Ja nadal chodzę w dwupakuale dzis odszedla mi kawał czopa i juz ńie przezroczysty tylko brązowy... Skurcze tez mam ale siedzę w domu bo moze znowu to fałszywy alarm...
Paula_071, Weridiana, zabka11, bosa, małaMyszka, Laura, Izuu, mamasia, Zetka lubią tę wiadomość
-
Ofka ale masz malego przystojniaka
Magdasz nie wiedziałam kto pisze jak zmienilas profilowe dopiero po chwili zajarzylam hehe fajna fota
No to Czekamy na nastepnego maluszka Myszka dajesz dajeszbosa, magda sz, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:a czemu odciągasz? mała nie umie złapać? jak nie będzie piła z piersi to możesz szybko stracić pokarm, bo nic tak nie pobudza laktacji jak nasze małe przyssawki i nie poddawaj się. Przystawiaj ją , łap za sutka, ściskaj go i takiego ściśniętego wkładaj jej do buzi, złapie po chwili, jaki by ten sutek nie był. Możesz próbować karmić w różnych pozycjach.
No wlasnie nie zlapie, bo nie dosc ze brodawka wklesla to cala otoczka ma srednice ok. 7 cm, a zeby lecialo musi scisnac i zassac jej wieksza czesc co jest awxmkonalne. Polozna tez wczoraj mowila, ze da sie da sie dopoki nie zobaczyla piersibosa, Ellena, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Zetka Gianna w faktach tvn był nasz szpital wojewodzki i "nasz anestezjolog" mówi o zzo hehe pokazywali porodowke wygladala estetycznie
no i ordynator wypowiadał się, żeby był uśmiech przy porodziehehe ciekawe czy to się tak da... ale faktycznie porodówka źle nie wyglądała
byłam z mężem zwiedzac jakoś w zeszłym tyg ale te dwie lepsze i mniejsze sale były zajęte więc nie mogliśmy zobaczyc na żywo. Ale wpuścili nas do tej największej z wanną i ponoc beznadziejnym łóżkiem. Ogólnie to ta wizyta na porodówce mnie i tak przeraziła i dobiła psychicznie... ale wracam do formy po woli
i znowu zaczęłam Was podczytywac od wczoraj
iii najważniejsze - SERDECZNE GRATULACJE dla wszystkich dzielnych Mamuś, które już tulą swoje dzieciaczki !aaaaga, bosa, małaMyszka, Weridiana, mamasia, Zetka lubią tę wiadomość