X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana:)

Świeżo upieczone mamusie GRATULACJE!!

Mamasia zdrówka życzymy temu małemu Skarbkowi. A swoja drogą, co za szpital, jak można doc czegoś takiego dopuścić. Co oni pierwszy poród w lato w odbierali, czy co. Normalnie ręce opadają.

Olinka co za babsko Cie nawiedziło. Nie przejmuj się nią i rób swoje:)

Cassie kciuki zaciśnięte! czekamy na wieści:)

NO a ja wczoraj miałam jakiś kryzys przedporodowy. Normalnie cały wieczór przeryczałam, że już nie ma siły, że zmęczona jestem, że nie dam rady dłużej z tym brzuchem itp. Pewnie pogoda, hormony i wszeklakie inne atrakcje ciążowe się skumulowały no i wybuchałam. Dziś na szczęście już ok:)

Idę na śniadanko i z moją psinka na spacer póki jeszcze pogoda w miarę...

Miłego dnia i bezbolesnych, szybkich porodów:)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y gratulacje ;)

Niecierpliwa ja mam ręczny z medeli.

małaMyszka, Y lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y wrote:
    Dolaczylam dzisiaj do grona Mam. 2750 g 52 cm i 10 pkt. Mialam cc ale zmienili w ostatniej chwili znieczulenie i mialam zzo zamiast ogolnego. Dla nas to lepiej. Wiecej napisze jak bede w domu. DZIEKUJE za kciuki i trzymam za Was
    Gratul acje :-)

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Biedny :( Duuużo zdrowia życzę.
    Spotkamy się zatem za tydzień w szpitalu, mam nadzieję, że się miniemy, zwolnisz mi miejsce i zdrowi wyjdziecie do domu:*
    Pierwszą dawkę dostał w środę o północy,więc mam nadzieję,że maksymalnie wyjdziemy w czwartek-oby. Mąż już od poniedziałku na tacierzynskim będzie,ale będziemy musieli póki,co cieszyć się synkiem w szpitalu. Jestem wściekła,lecz muszę dla małego być silna by mleka nie stracić,bo ono też go leczy,gdyż zawiera dużo przeciwciał

bzkxskf.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje wieze mamy i powodzenia mamy w zpitalach!
    mamasia, duzo zdrowia dla malego:*
    a mnie dopadla zgaga. myslalam ze w tej ciazy nie przyjdzie, ale meczyla mnie wredota cala noc:(i to juz na koncowce ciazy, gdzie czekam z niecierpliwoscia, ahhhh:(ide odespac

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amysia wrote:
    Kubuś urodzony 6.08.2015 o godz. 20:15
    CC 3500g i 55cm 10pkt.

Więcej szczegółów napisze pewnie już jak wyjdziemy do domu.
    jedna rzecz tylko...synek leżał ma mnie z 2godz. po porodzie i tak ladnie sie przyssal,a potem zasnął na piersi i zaczął płakać jak go zabierali już (ja już zaczynałam czuć ból i miałam odpocząć,pospać ile się da.

Wspaniale!

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla mlodej mamusi Amysi ja się zbieram na wizytę 3 majcie kciuki moze coś się ruszyło
    Myszka kibicuje Cassie juz chwila moment i bedzie 3 synek
    Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 07:29

mamasia, Laura, Maniuś, Paula_071, zabka11, magda sz, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana,bardzo ich pilnuję i patrzę na ręce,bo już straciłam zaufanie. W ogóle zanim wykryli,że to zapalenie płuc to już ich informowalam,że nie podoba mi sie to,że mały ma katarek i czasami nierówno oddycha. Pierw mówili,że saturacja spada i zrobili przyspieszone badania,trochę bilirubine miał wyższą i dwa razy naświetlania po 12 godzin. Chodziłam co chwilę do niego i jak była przerwa to karmilam i przewijalam,ale żeby też za często nie przerywać odciagalam pokarm i pilnowalam by ten podawano.całe szczęście,że tak chodziłam,bo raz przychodzę,a mały miał stracone okularki i zaraz im kazalam by założyli mu bardziej dopasowane. Oj trzeba pilnować,trzeba

bzkxskf.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia pilnuj synka, ja też mam obawy żeby po porodzie mały był zdrowy i żebyśmy po dwóch dobach mogli wrócić do domu.
    U mnie w szpitalu też jest klima i dałaś mi do myślenia....
    Mam nie brać laktatora bo polożne będą pomagać przystawiać do cyca i mam nadzieję że tak będzie że opieka będzie na prawdę dobra.
    Jak bylismy na KTG to widzieliśmy dużo podziękowań, zdjęć bobasków i mam nadzieję że się nie zawiodę wyborem tego szpitala :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y, Amisia - gratuluje dziewczyny :)
    Cassie trzymam kciuki - w sumie mozesz byc juz po ;)
    Ainer- jak sytuacja u Ciebie?
    Mamasia - wspolczuje. Tez stracilabym resztki zaufania do personelu, no zesz. Jak sama wszysykiego nie dopilnujesz, to na profesjonalna opieke nie ma co liczyc. Smutne to.

Milego dnia dziewczyny :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Pierwszą dawkę dostał w środę o północy,więc mam nadzieję,że maksymalnie wyjdziemy w czwartek-oby. Mąż już od poniedziałku na tacierzynskim będzie,ale będziemy musieli póki,co cieszyć się synkiem w szpitalu. Jestem wściekła,lecz muszę dla małego być silna by mleka nie stracić,bo ono też go leczy,gdyż zawiera dużo przeciwciał

Ja w czwartek sie klade, w piatek cc. Musisz byc silna dla Piotrusia, on Cie teraz bardzo potrzebuje. I koniecznie patrz sie im na rece, kontroli nigdy nie za wiele. Trzymam kciuki, by szybko maly doszedl do siebie :-)

Amysia - gratulacje :-)

Cassie - trzymam kciuki! :-)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Amysia! Gratulacje!

Cassie - juz po wszystkim :)))) !

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y wrote:
    Dolaczylam dzisiaj do grona Mam. 2750 g 52 cm i 10 pkt. Mialam cc ale zmienili w ostatniej chwili znieczulenie i mialam zzo zamiast ogolnego. Dla nas to lepiej. Wiecej napisze jak bede w domu. DZIEKUJE za kciuki i trzymam za Was

Gratuluję!

A ja Witam się z humorem lepszym :). Polecam seks w 38 tyg XD wyleczy ze wszystkiego. Mojemu się tak zachciało wczoraj, widziałam jak się kręci, ale nie bo Zuzia, zamknęłam mu paszcze pocałunkiem i dawaj XD. Było zajebiście :3 chce jeszcze.

Hermiona, zabka11, futuremama, AgaSad, małaMyszka, Y lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amysia wrote:
    Kubuś urodzony 6.08.2015 o godz. 20:15
    CC 3500g i 55cm 10pkt.

Więcej szczegółów napisze pewnie już jak wyjdziemy do domu.
    jedna rzecz tylko...synek leżał ma mnie z 2godz. po porodzie i tak ladnie sie przyssal,a potem zasnął na piersi i zaczął płakać jak go zabierali już (ja już zaczynałam czuć ból i miałam odpocząć,pospać ile się da.

Gratuluję kolejny malec :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Nocka tragiczna, wstawalam co poltorej godziny, kazdy bok, kazdy miesien mnie bolal...
    Zjadlam juz sniadanie i robie pedicure, reszta domownikow jeszcze spi. Juz czuc upal, strach myslec co bedzie potem.
    W planie dzis odkurzanie, mycie podlog i wymycie szafek w kuchni.

Lece czytac kto sie rozpakowal w nocy- Myszka tulisz juz synka???

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)

Y, Amysia GRATULACJE!!!! Jednak Cassie się nie załapała na ten 24 numerek :-P
    Amysia fajne parametry - 3500 g , 55 cm - idealnie!!!

Mamasia, to jest jakiś skandal normalnie. Naprawdę bym się poskarżyła na ten szpital, bo to co piszesz to są jakieś jaja - i tak Cię podziwiam za cierpliwość.

Dzisiaj wg belly ciąża donoszona, ale ja wolałabym, żeby mały był w brzuchu jeszcze tydzień.

Moja koleżanka wczoraj urodziła, jednak było CC, bo synek duży i nie szło.

Miłego dnia!!!

Lady Savage, AgaSad, małaMyszka, Y lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryczeć mi sie chce przez ta pogode, tak mnie to meczy.. ;/ nienawidzę takich upałów ;/

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, mam to samo, czuję się jak wyciągnięta z pralki po ostrym wirowaniu ;-) Bardzo mnie męczą te upały i bezsenność.

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y, Amysia gratulacje!!!
    Cassie Ty już na pewno po, kciuki zaciśnięte!

Mamasia - trzymaj się dzielnie, jakaś tragedia ten szpital, nie rozumiem jak można włączyć klimę w pomieszczeniu gdzie są noworodki..

Karolina ja też ryczę przez te upały, od wczoraj mi słabo i już nie wyrabiam, w domu syf bo ani ja ani mąż nie mamy sił tego ogarniać w taką pogodę.

Dziś nasza 5 rocznica ślubu:) ok 13 uciekamy szukać klimy i chłodu, szkoda że nie możemy nigdzie wyjechać:(

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad - rocznicowe gratulacje :) Na upały polecam postać przy lodówkach w Biedronce czy innym sklepie ;) Zastanawiałam się ostatnio, czemu tak chętnie wychodzę do tej Biedronki, czasem 2x dziennie i czasem z M. dla towarzystwa, choć przecież sam by przyniósł te zakupy. A to o te lodówki chodzi...

Ja też jakoś ostatnio kiepsko sypiam, nie wiem czemu. Obudziłam się dziś o ósmej zamiast pospać do dziesiątej jak człowiek (skoro mogę). Potem wybiorę się pewnie na basen, a wieczorem jestem umówiona z siostrą na robienie wegetariańśkiego sushi.

Miłego dnia, dziewczyny!

AgaSad, zabka11, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
‹‹ 1838 1839 1840 1841 1842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ