SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się z rana:)
Świeżo upieczone mamusie GRATULACJE!!
Mamasia zdrówka życzymy temu małemu Skarbkowi. A swoja drogą, co za szpital, jak można doc czegoś takiego dopuścić. Co oni pierwszy poród w lato w odbierali, czy co. Normalnie ręce opadają.
Olinka co za babsko Cie nawiedziło. Nie przejmuj się nią i rób swoje:)
Cassie kciuki zaciśnięte! czekamy na wieści:)
NO a ja wczoraj miałam jakiś kryzys przedporodowy. Normalnie cały wieczór przeryczałam, że już nie ma siły, że zmęczona jestem, że nie dam rady dłużej z tym brzuchem itp. Pewnie pogoda, hormony i wszeklakie inne atrakcje ciążowe się skumulowały no i wybuchałam. Dziś na szczęście już ok:)
Idę na śniadanko i z moją psinka na spacer póki jeszcze pogoda w miarę...
Miłego dnia i bezbolesnych, szybkich porodów:)
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Y wrote:Dolaczylam dzisiaj do grona Mam. 2750 g 52 cm i 10 pkt. Mialam cc ale zmienili w ostatniej chwili znieczulenie i mialam zzo zamiast ogolnego. Dla nas to lepiej. Wiecej napisze jak bede w domu. DZIEKUJE za kciuki i trzymam za Was
małaMyszka, Y lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Biedny
Duuużo zdrowia życzę.
Spotkamy się zatem za tydzień w szpitalu, mam nadzieję, że się miniemy, zwolnisz mi miejsce i zdrowi wyjdziecie do domu:*Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
gratulacje wieze mamy i powodzenia mamy w zpitalach!
mamasia, duzo zdrowia dla malego:*
a mnie dopadla zgaga. myslalam ze w tej ciazy nie przyjdzie, ale meczyla mnie wredota cala noc:(i to juz na koncowce ciazy, gdzie czekam z niecierpliwoscia, ahhhh:(ide odespacmamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
amysia wrote:Kubuś urodzony 6.08.2015 o godz. 20:15
CC 3500g i 55cm 10pkt.
Więcej szczegółów napisze pewnie już jak wyjdziemy do domu.
jedna rzecz tylko...synek leżał ma mnie z 2godz. po porodzie i tak ladnie sie przyssal,a potem zasnął na piersi i zaczął płakać jak go zabierali już (ja już zaczynałam czuć ból i miałam odpocząć,pospać ile się da.
Wspaniale!małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dla mlodej mamusi Amysi ja się zbieram na wizytę 3 majcie kciuki moze coś się ruszyło
Myszka kibicuje Cassie juz chwila moment i bedzie 3 synek
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 07:29
mamasia, Laura, Maniuś, Paula_071, zabka11, magda sz, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Weridiana,bardzo ich pilnuję i patrzę na ręce,bo już straciłam zaufanie. W ogóle zanim wykryli,że to zapalenie płuc to już ich informowalam,że nie podoba mi sie to,że mały ma katarek i czasami nierówno oddycha. Pierw mówili,że saturacja spada i zrobili przyspieszone badania,trochę bilirubine miał wyższą i dwa razy naświetlania po 12 godzin. Chodziłam co chwilę do niego i jak była przerwa to karmilam i przewijalam,ale żeby też za często nie przerywać odciagalam pokarm i pilnowalam by ten podawano.całe szczęście,że tak chodziłam,bo raz przychodzę,a mały miał stracone okularki i zaraz im kazalam by założyli mu bardziej dopasowane. Oj trzeba pilnować,trzeba
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mamasia pilnuj synka, ja też mam obawy żeby po porodzie mały był zdrowy i żebyśmy po dwóch dobach mogli wrócić do domu.
U mnie w szpitalu też jest klima i dałaś mi do myślenia....
Mam nie brać laktatora bo polożne będą pomagać przystawiać do cyca i mam nadzieję że tak będzie że opieka będzie na prawdę dobra.
Jak bylismy na KTG to widzieliśmy dużo podziękowań, zdjęć bobasków i mam nadzieję że się nie zawiodę wyborem tego szpitalamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Y, Amisia - gratuluje dziewczyny
Cassie trzymam kciuki - w sumie mozesz byc juz po
Ainer- jak sytuacja u Ciebie?
Mamasia - wspolczuje. Tez stracilabym resztki zaufania do personelu, no zesz. Jak sama wszysykiego nie dopilnujesz, to na profesjonalna opieke nie ma co liczyc. Smutne to.
Milego dnia dziewczynymałaMyszka, Y lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:Pierwszą dawkę dostał w środę o północy,więc mam nadzieję,że maksymalnie wyjdziemy w czwartek-oby. Mąż już od poniedziałku na tacierzynskim będzie,ale będziemy musieli póki,co cieszyć się synkiem w szpitalu. Jestem wściekła,lecz muszę dla małego być silna by mleka nie stracić,bo ono też go leczy,gdyż zawiera dużo przeciwciał
Ja w czwartek sie klade, w piatek cc. Musisz byc silna dla Piotrusia, on Cie teraz bardzo potrzebuje. I koniecznie patrz sie im na rece, kontroli nigdy nie za wiele. Trzymam kciuki, by szybko maly doszedl do siebie
Amysia - gratulacje
Cassie - trzymam kciuki!
małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Y wrote:Dolaczylam dzisiaj do grona Mam. 2750 g 52 cm i 10 pkt. Mialam cc ale zmienili w ostatniej chwili znieczulenie i mialam zzo zamiast ogolnego. Dla nas to lepiej. Wiecej napisze jak bede w domu. DZIEKUJE za kciuki i trzymam za Was
Gratuluję!
A ja Witam się z humorem lepszym. Polecam seks w 38 tyg
wyleczy ze wszystkiego. Mojemu się tak zachciało wczoraj, widziałam jak się kręci, ale nie bo Zuzia, zamknęłam mu paszcze pocałunkiem i dawaj
. Było zajebiście
chce jeszcze.
Hermiona, zabka11, futuremama, AgaSad, małaMyszka, Y lubią tę wiadomość
-
amysia wrote:Kubuś urodzony 6.08.2015 o godz. 20:15
CC 3500g i 55cm 10pkt.
Więcej szczegółów napisze pewnie już jak wyjdziemy do domu.
jedna rzecz tylko...synek leżał ma mnie z 2godz. po porodzie i tak ladnie sie przyssal,a potem zasnął na piersi i zaczął płakać jak go zabierali już (ja już zaczynałam czuć ból i miałam odpocząć,pospać ile się da.
Gratuluję kolejny malec
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
Nocka tragiczna, wstawalam co poltorej godziny, kazdy bok, kazdy miesien mnie bolal...
Zjadlam juz sniadanie i robie pedicure, reszta domownikow jeszcze spi. Juz czuc upal, strach myslec co bedzie potem.
W planie dzis odkurzanie, mycie podlog i wymycie szafek w kuchni.
Lece czytac kto sie rozpakowal w nocy- Myszka tulisz juz synka???Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cześć
Y, Amysia GRATULACJE!!!! Jednak Cassie się nie załapała na ten 24 numerek
Amysia fajne parametry - 3500 g , 55 cm - idealnie!!!
Mamasia, to jest jakiś skandal normalnie. Naprawdę bym się poskarżyła na ten szpital, bo to co piszesz to są jakieś jaja - i tak Cię podziwiam za cierpliwość.
Dzisiaj wg belly ciąża donoszona, ale ja wolałabym, żeby mały był w brzuchu jeszcze tydzień.
Moja koleżanka wczoraj urodziła, jednak było CC, bo synek duży i nie szło.
Miłego dnia!!!
Lady Savage, AgaSad, małaMyszka, Y lubią tę wiadomość
-
Y, Amysia gratulacje!!!
Cassie Ty już na pewno po, kciuki zaciśnięte!
Mamasia - trzymaj się dzielnie, jakaś tragedia ten szpital, nie rozumiem jak można włączyć klimę w pomieszczeniu gdzie są noworodki..
Karolina ja też ryczę przez te upały, od wczoraj mi słabo i już nie wyrabiam, w domu syf bo ani ja ani mąż nie mamy sił tego ogarniać w taką pogodę.
Dziś nasza 5 rocznica ślubu:) ok 13 uciekamy szukać klimy i chłodu, szkoda że nie możemy nigdzie wyjechać
małaMyszka, Y lubią tę wiadomość
-
AgaSad - rocznicowe gratulacje
Na upały polecam postać przy lodówkach w Biedronce czy innym sklepie
Zastanawiałam się ostatnio, czemu tak chętnie wychodzę do tej Biedronki, czasem 2x dziennie i czasem z M. dla towarzystwa, choć przecież sam by przyniósł te zakupy. A to o te lodówki chodzi...
Ja też jakoś ostatnio kiepsko sypiam, nie wiem czemu. Obudziłam się dziś o ósmej zamiast pospać do dziesiątej jak człowiek (skoro mogę). Potem wybiorę się pewnie na basen, a wieczorem jestem umówiona z siostrą na robienie wegetariańśkiego sushi.
Miłego dnia, dziewczyny!AgaSad, zabka11, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość