SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa wrote:Zabka mimo iz lekarz powiedzial, ze te plamy to rumien noworodkowy a nie alergia na nabial ja od wtorku nie jem zadnego nabialu. Bole brzuszka wczoraj po 5 dniach przerwy wieczorem miala okropne, dzis od rana tez ja troche meczy, ale plam nie ma. Do piatku zostaje bez nabialu, a potem zobacze co dalej.
Zabko Julka taki dzien miala we wtorek, od rana do 16 spac nie chciala, nic nie dzialalo, tylko cyc na chwile ja uspokajal. Czasem dzieci maja gorsze dni, a my choc jest nam cholernie ciezko musimy spiac tylki i dac rade!
my też mamy wysypkę na twarzy i szyi, najpierw myślałam że to potówki, a teraz już nie wiemmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Jerunku jak dobrze że u mnie noc była tylko jedna nie przespana. Mnie malutka pięknie śpi od 19 do 24 potem cyc o 1 zasypia i budzi się coś koło 5 albo 6 cyc i zasypia do 10.
Ale może jest to spowodowane tym że jak się zasłony u mnie rolety, to jest bardzo bardzo ciemno.
Lady no właśnie ja dokładnie o to pytam, mój Mały też się budzi o 1.00 i 5.00 i dla mnie to już jest w pewnym sensie zarwana noc, bo dwie pobudki na przewijanie i karmienie kompletnie mnie wytrącają i rano budzę się niewyspana. Wstaję około 1.00 i nie spię do 2.00, później pobudka przed 5.00 i nie spię do 6.00 a później około 8.00 już wstajemy i ja się nie umiem tak wyspać.niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
[QałaMyszka]Chodzi o max 45 min nie chcemy chodzić po sklepach tylko wejść do dwóch sklepów[/QUOTE]
My często chodzimy. Nie mamy blisko nikogo komu Możemy podrzucić dziecko. Poza tym on nie lubi z nikim obcym być niż rodzice. Póki co nic mu nie ma...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Lady no właśnie ja dokładnie o to pytam, mój Mały też się budzi o 1.00 i 5.00 i dla mnie to już jest w pewnym sensie zarwana noc, bo dwie pobudki na przewijanie i karmienie kompletnie mnie wytrącają i rano budzę się niewyspana. Wstaję około 1.00 i nie spię do 2.00, później pobudka przed 5.00 i nie spię do 6.00 a później około 8.00 już wstajemy i ja się nie umiem tak wyspać.
małaMyszka, Izuu lubią tę wiadomość
-
Hej mamusie, moja dzis o 5 wstala i juz nie chciala spac, drzemki po 5 min do 8,wyssala cyce co do kropelki, rodzice przejeli mala i pospalismy z mezem do 11...ale koniec dobrego wlasnie sie pakujemy i wracamy do wawy, od jutra jestem sama z mala.
Zabka wspolczuje Ci:( to jest masakra jak dziecku cos jest i nie ma nic co pomoze natychmiast. Mojej na bol brzucha pomaga jak biore ja klade na siebie, opieram sie na kanapie i klade sobie ja w samym pampersie na moja klatke piersiowa i przykrywam kocykiem, nozki ma na zabe podkulone i jakos sie wtedy uspokaja, no i jak chce ciagle ssac i robi dzieciola to daje smoka. Wczoraj gawozyla agii aguno i skubana trzyma glowke juz, nie pozwalam jej za bardzo bo to nie czas jeszcze ale sam fakt to jest bardzo do przodu przez to zasiedzenie.
Ja z CH sie wstrzymam po szczepionkach, juz wystarczy mi problem z katarem, nie zycze nikomu. Nie mam w czym lazic ale trudno, siedze w domu i tak. Mam w planie kupic jakies ergonomiczne ciuchy do karmienia na alegro. Stesknilam sie za kurieramihaha
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Lady no właśnie ja dokładnie o to pytam, mój Mały też się budzi o 1.00 i 5.00 i dla mnie to już jest w pewnym sensie zarwana noc, bo dwie pobudki na przewijanie i karmienie kompletnie mnie wytrącają i rano budzę się niewyspana. Wstaję około 1.00 i nie spię do 2.00, później pobudka przed 5.00 i nie spię do 6.00 a później około 8.00 już wstajemy i ja się nie umiem tak wyspać.
a ja takżycie studenta historii wygląda podobnie
śpi się mało, bo się czyta dużo, ale patrząc na to że w ciązy co chwilę budziłam się na sikanie to tutaj ta pobudka 2 razy
to nic
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Moj dziasiaj spal od 22:40 do 2 a od 2 do 5:20 byl cyc kupa brzuszek placz. A jak zasnal to spal 3 godz. Te nocne trzy i pol godz wykonczyly nasza trojke
-
Mam pytanie do dziewczyn karmiących piersią. Czy u Was też w przerwach między karmieniami czujecie czasami taki nagły przeszywający ból w piersiach który po chwili ustępuje? Ja takie coś mam i nie wiem czy to coś normalnego czy nie.
małaMyszka, Izuu lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ile śpią Wasze dzieci w ciągu dnia? Moja od kilku dni nie chce spać w dzień, po karmieniu - a je co godzinę - podsypia na poduszce do karmienia a po odlożeniu do łóżeczka płacz. Jedyna szansa na sen to spacer. W nocy śpi w swoim łóżeczku. Jak jest u Was?
-
Artur spal rano godzinke u mnie na rekach potem dwie godzinki na kanapie my obok no i teraz zasnal po cycu i spi u taty na klacie nie lubi w dzien u siebie w łóżeczku mam wrazenie ze musi nas słyszeć wtedy spokojnie drzemie
-
apaczka wrote:Dziewczyny ile śpią Wasze dzieci w ciągu dnia? Moja od kilku dni nie chce spać w dzień, po karmieniu - a je co godzinę - podsypia na poduszce do karmienia a po odlożeniu do łóżeczka płacz. Jedyna szansa na sen to spacer. W nocy śpi w swoim łóżeczku. Jak jest u Was?
Zależy od dnia, wczoraj spała tylko 3 godziny przez cały dzień a dzisiaj już 6małaMyszka lubi tę wiadomość
-
ja wciąż mam problem ze zrozumieniem małej, o co jej chodzi...
dzis względnie ok, choc spi niespokojnie, a to sie uleje, a to smok wypadnie...co chwilę latam do niej...
ale zniose wszytsko, aby tylko jej nic nie bolało.
magda sz - spróbuję twojej metody z lezeniem skóra do skóry. zazdroszcze pomocy rodziców, ja odkad mala skończyła tydzień jestem z nią sama... w piatek przyjezdza moja mama na tydzien, czekam na nia z utesknieniem...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Meggi31 wrote:Mam pytanie do dziewczyn karmiących piersią. Czy u Was też w przerwach między karmieniami czujecie czasami taki nagły przeszywający ból w piersiach który po chwili ustępuje? Ja takie coś mam i nie wiem czy to coś normalnego czy nie.
mam tak samo...mysle ze to syndrom zbierania sie pokarmu
apaczka- moja w dzien pospi, jak ja juz spiaca odloze do lozeczka....jeszcze sie nie zdarzylo, zeby zasnela samodzielnie ....zasypia albo przy cycu, albo na ramieniiu po odbicu i wtedy elikatnie ja odkładam do lozeczka, nie zawsze sie uda bo sie wybudza,wtedy znow na ramie i noszenie, albo próba ze smoczkiem.
powiem wam ze marze o gorącej kapieli, o zrobieniu pedi i manicure, pofabowaniu włosów...mimo iz siedze w domu, czuje sie fatalnie z tym, ze nie mam czasu aby zadbac o siebie...
dzis mala tez spi jak wrobel, o pol godz sie wbudza, teraz bujam ja w foteliku samochodowym, bo juz znowu byly mega placze, nie wiem czy brzuch ja bolal, czy to ze zmeczenia....małaMyszka, Izuu lubią tę wiadomość
-
Nie wierzę!! Nadrobiłam zaległości ...
Byliśmy w CH trafiło mi się karmienie... Totalny hard core!!!!! Nigdy więcej. Teraz mały wisi na cycu i podsypia. Na szczęście kupiłam legginsy i tunikę w H&M. Zostały mi tylko buty do kupienia i w nosie...
Mąż wracając z pracy może pojechać się ubrać, ja niestety już nie mam jak... Koniec z zakupowym szaleństwem...
Wszystko w biegu. Na wariata...
Co do macierzyńskiego to ja mam do 8 sierpnia 2016.
U nas dzień wygląda tak: pobudka ok.6-7 śniadanie, karmienie, spanie, w tym czasie sprzątam,gotuje, piore,ogarniam co się da... Znowu karmienie... Spanie... W tym czasie mi czasem się udaje kimnać. Potem karmienie i wycie. Jak się uda to spacer i wtedy mały śpi a ja chodzę wqrwiona, bo też bym pospała. Jem obiad jak mały po spacerze dusi komara. Po południu karmienie i do ok. 18-19 młody śpi. Jak wstanie to kąpiel karmienie i albo kimnie albo do ok. 2 w nocy wrzask taki, że nie wiem co robić... Ok. 2-3 jak się da to zaśnie i śpi do 6-7 rano czyli przesypia ciągiem 5-6 godzin... Dzisiaj było wyjątkowo spokojnie. Od 23 do 3 spał. Wstał na cyca i dalej spał do 6.magda sz lubi tę wiadomość
-
mamasia - pisałas ze sobie juz radzicie z bolami brzuszka, napisz prosze swoje sposoby.
DZIEWCZYNY TE KROPELKI ESPUMISAN NA BÓLE BRZUSZKA TO DAJECIE Z ZALECENIA LEKARZA CZY SAME?
jecie normalna szynke, czy tylko drobiowa chuda wedline????
-
zabka11 wrote:mamasia - pisałas ze sobie juz radzicie z bolami brzuszka, napisz prosze swoje sposoby.
DZIEWCZYNY TE KROPELKI ESPUMISAN NA BÓLE BRZUSZKA TO DAJECIE Z ZALECENIA LEKARZA CZY SAME?
jecie normalna szynke, czy tylko drobiowa chuda wedline????
Ja zaczelam dawac po konsultacji telefonicznej z pediatra, ktory mial akurat dyzur w szpitalu, bo mala wtedy miala 1,5 tygodnia, a potem jak juz miala 3 tygodnie bylismy u lekarza i powiedzial, ze na pewno jej nie zaszkodzazabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
U nas mała też zasypia na rękach, a po odłożeniu do łóżeczka się rozbudza i ryk (szczególnie wtedy jak jest dzień z problemami brzuszkowymi). Ostatnio zaczęliśmy ją przy tej okazji ciasno zawijać w pieluchę tetrową i o dziwo w 80% przypadków pomaga - mała chwilę pogrymasi, troszkę się poszamota w tej tetrze i zasypia.
Niestety ani rożek ani otulaczek jej nie pasują - no i są za duże, tak samo jak śpiworki.
I mam dziwną sytuację z ciuszkami - nie umiem tego ogarnąć, bo 56 jest za małe, a 62 za duże. Też tak macie?małaMyszka lubi tę wiadomość