SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
My mamy Delicol w razie co...
Mały dostał w szpitalu 5 kropelek bo płakał niesamowicie i nie mógł się uspokoić. W domu raz też się tak zdarzyło że płakał bradzo mocno i podaliśmy Delicol, uspokoił się po tych kropelkach.
Nie wiemy do końca czy były to kolki, jak na razie cisza tylko cyc i spanie.
Na cycu potrafi siedziec nawet ponad godzine po czym zasypia.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
U mnie tez tylko cyc ukolysze do snu.
Zabka jeszcze jeden patent na uspokojenie-testuje wlasnie 4 raz- jazda samochodem. Mala dzis bolal brzuch, spinala sie i spinala a po ruszeniu samochodem zasnela, rozbudza sie jak samochod hamuje. No ale dziala, kupe tez zrobila ale przewine ja w domu za pol godz powinnismy byc.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
U mnie ze smoczkiem też był problem, ale kupiłam wczoraj smoczek firmy Difrax model Natural i trochę go zatrybił i zaczął czasem ssać. Smoczek jest fajny, bo ma przypominać sutka i generalnie jest tak zrobiony, że nie powinien zaburzać odruchu ssania z piersi. Polecam.
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Apaczka mój dziś od 08 rano spał łącznie może z godzinkę, co godzinę cyc i wrzask. Jakaś masakra. Ogólnie w dzień bardzo mało śpi i chyba pójdę do pediatry bo nid wiem czy nie powinnam dokarmiać mm...
apaczka wrote:Dziewczyny ile śpią Wasze dzieci w ciągu dnia? Moja od kilku dni nie chce spać w dzień, po karmieniu - a je co godzinę - podsypia na poduszce do karmienia a po odlożeniu do łóżeczka płacz. Jedyna szansa na sen to spacer. W nocy śpi w swoim łóżeczku. Jak jest u Was?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
zabka11 wrote:mamasia - pisałas ze sobie juz radzicie z bolami brzuszka, napisz prosze swoje sposoby.
DZIEWCZYNY TE KROPELKI ESPUMISAN NA BÓLE BRZUSZKA TO DAJECIE Z ZALECENIA LEKARZA CZY SAME?
jecie normalna szynke, czy tylko drobiowa chuda wedline????zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Uff dzięki dziewczyny bo juz myślałam, że tylko moja urzadza takie brewerie i ma takie problemy ze spaniem... teraz zasnęła owinieta ciasno w rożek plus do tego chodzi suszarka. Wszyscy mówią, że to trzeba przetrwać, pierwsze kilka miesięcy. Więc trzeba zacisnąć zęby i próbować dogadać się z tym małym stworkiem.
AgaSad, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
ja jem wieprzowa wedline i nic sie nie dzieje , tak samo od groma czekolady i ciastek ( ale to chyba przez to ze w ciazy nie moglam - odpukac tez dziecku nic nie jest, - za to moja waga przez to placze .
Zoska przez dwa dni kupy nie robila - dzis jak zagladnelam do pampersa to az jej sie wylalo po plecy i do kolan w kupie byla , musialam ja pod kran wstawic bo nie umylabym jej tymi chusteczkami, a jaka zadowolona jak w kupsku siedzi
Ja podaje esputicon kropelki jak mala faktycznie marudzi - jak narazie uzylam tylko dwa razy.
P.S mam nadzieje ze niedlugo wstanie bo mi z mleczarni sie leje...
apaczka, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
U nas powoli ogarnięte, Hubek wykąpany, nakarmiony, śpi od 30 minut i mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie jakaś względna... Ja jeszcze pół godzinki i też się kładę.
Kupiłam jednak ten monitor oddechu i już jestem spokojniejsza.
W ogóle to kupiłam na olx używany, więc wcale to drogo nie wyszło.niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny powiecie mi jaki macie odciągacz pokarmu bo ja mam z campole elektryczny i prawie mi nic nie odciąga nie wiem czy nie mam pokarmu czy jak ? mi odciąga tak 10 min 10 ml czy to normalne a później mało co leci kropelki co jakiś czas . Co zrobić żeby mieć wiecej pokarmu co wam pomaga ?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja mam lovi odciagacz polecam
A moze za szybko po karmieniu odciagasz? Juz wczesniej pisalam pij dużo wody femaltiker pij i odciagaj systemem 775533 7min kazda z piersi potem 5 i na końcu 3 minAndzia 34, małaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
U nas dzis cos niespokojnie, szymek cos placze,uspokaja go lezenie na.mnie, wlasnie teraz tak lezy a chciala bym isc pod prysznic,maz spi w drugim pokoju
Ja nie chodze z nim na zakupy chyba ze jak ostatnio bylam po czapke dla niego to musialam zmierzyc,
Ja tez czuje sie mega niewyspana,w dzien nie spie bo zawsze jest cos do zrobienia w domu,zapmnialam jsk to jest sie nudzic i chyba szybko tego uczucia nie doswiadczemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Meggi31 wrote:Mam pytanie do dziewczyn karmiących piersią. Czy u Was też w przerwach między karmieniami czujecie czasami taki nagły przeszywający ból w piersiach który po chwili ustępuje? Ja takie coś mam i nie wiem czy to coś normalnego czy nie.
-
Apaczka - Dokładnie, trzeba to przetrwać i tyle. Ja juz przestałam się zastanawiać dlaczego tak mało śpi i przestałam analizować jego zachowanie, chce cyca to niech ma, nie chce spać to nie.. jeden dzień ma lepszy inny gorszy.. łudzę sie ze jednak z biegiem czasu będzie lepiej.. idę spać bo młody zasnął i ładuje baterie na jutro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 23:23
-
aaaaga wrote:Ja mam lovi odciagacz polecam
A moze za szybko po karmieniu odciagasz? Juz wczesniej pisalam pij dużo wody femaltiker pij i odciagaj systemem 775533 7min kazda z piersi potem 5 i na końcu 3 min
a ile pokarmu sciagniesz za ten czas ?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Apaczka - Dokładnie, trzeba to przetrwać i tyle. Ja juz przestałam się zastanawiać dlaczego tak mało śpi i przestałam analizować jego zachowanie, chce cyca to niech ma, nie chce spać to nie.. jeden dzień ma lepszy inny gorszy.. łudzę sie ze jednak z biegiem czasu będzie lepiej.. idę spać bo młody zasnął i ładuje baterie na jutro
-
A ja ryczalam pol wieczora. Jak karmilam na kanapie to starszy syn byl obok, nie wiem Jak to sie stalo ale machnal stopa malego w glowe. Ja glowke trzymalam ale ona lekko odskoczyla do tylu. Wydarlam sie I wtedy cyc wyskoczyl I maly zaczal plakac, ale po kilku sekundach Jak dostal cycka przestal. To nie bylo mocno ale bardzo sie wystraszylam. Albo w czolo Albo w gore glowy. Maly zachowuje sie normalnie. Nawet ten placz to byl of tego ze cycka przez chwile nie bylo. Ale ciagle o tym mysle. Starszy jest mega ruchliwy, bardzo sie stara ale jak widac nie do konca wychodzi. Schizuje ze w ciemiaczko trafil. A ja mam wyrzuty ze nie dopilnowalam choc bylam obok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 01:33