SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, my już po szczepieniu. Matko, jaki stres. Ale teraz dopiero listopad. Maleńka teraz sobie śpi, za pół godziny pobudka, przebieramy się, karmimy i wyjazd na badanie bioderek. Taki dzień dzisiaj mamy. Mam nadzieję, ze w nocy nie będzie problemów ze spaniem z nadmiaru wrażeń.
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mały dziś ma 7 tygodni, my trzecia rocznicę ślubu, a dzień iście lekarzowy. Rano z małym u okulisty na kontroli, po południu ja do gina, a mąż na wypalenie pieprzykow także każdy coś i tak "świętujemy "
ale jeśli moje chłopaki się nie pochoruja ( mały ma katar, męża coś wczoraj rozkladalo) to na weekend pojedziemy nad morze świętować
Laura, Weridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dominiś się obudził pociumkał 10 minut cyca i zacżął ulewać i znowu 5 minut i ulewanie i tak było kilka razy. Zadzwoniłam do położnej i ona zarejestrowała nas do pediatry na wieczór. Strasznie się wystraszyłam bo takiego ulewania nie mielismy jeszcze, ten Debridat chyba jest do Dupy.
Tym razem będzie inny pediatra może ona coś lepszego zaleci.
Biedny usnął w wózku na siłe go woziłam aż się popłakałammałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hurra mlody zasnal o 14.30 mogę obiad zrobić od rana nic tylko ręce i cyc spacer trwał 25 minut Moj dzisiaj 2 razy mocno ulal az chlusnelo ostatni raz tak ulał w 2 tyg zycia i raz w szpitalu ogolnie dzisiaj niespokojny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 16:05
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Widze ze nie tylko u nas dzienmarudzenia....
Chyba wyprobuje dzis sposob usypiania z ta chusteczka....
Zaraz bede mala karmic,moze potem przejmie ja maz a ja zjem obiad.
I chcialabym dzis mala wczesniej wykapac , ok 8, zobaczymy jak nam to wyjdzie....
Niuecierpliwa - udanych lowow ciuszkowych!
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:Dominiś się obudził pociumkał 10 minut cyca i zacżął ulewać i znowu 5 minut i ulewanie i tak było kilka razy. Zadzwoniłam do położnej i ona zarejestrowała nas do pediatry na wieczór. Strasznie się wystraszyłam bo takiego ulewania nie mielismy jeszcze, ten Debridat chyba jest do Dupy.
Tym razem będzie inny pediatra może ona coś lepszego zaleci.
Biedny usnął w wózku na siłe go woziłam aż się popłakałam
a pionizujecie i odbija mu się po jedzeniu? jak karmisz głowa jest wyżej niż reszta ciała Dominika?
moja ulewa cały czas,5 min po jedzeniu, 15 minut, często po pół godzinie, ale przybiera na wadze, więc położna powiedziała że to normalne, niektóre dzieci tak mają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 16:08
-
lys wrote:a pionizujecie i odbija mu się po jedzeniu? jak karmisz głowa jest wyżej niż reszta ciała Dominika?
moja ulewa cały czas,5 min po jedzeniu, 15 minut, często po pół godzinie, ale przybiera na wadze, więc położna powiedziała że to normalne, niektóre dzieci tak mają
Tak głowa jest wyżej.
Dominiś też przybiera na wadze, przez trzy tygodnie przybrał 900 gram.
Ale strasznie mnie wystraszył tym dzisiejszym ulewaniem za dużo tego było
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 16:24
-
Dziewczyny nam na ulewanie pomógł ten środek bebilon nutrition. Niestety jest z tym trochę zabawy, bo mała nie potrafi zjeść na łyżeczce 25 ml iidlatego muszę odciągac mleko. Rano i wieczorem odciągam trochę i potem przed każdym karmieniem 25ml własnego mleka mieszam z łyżeczka tego zageszczacza. Zaraz jak mała wypije butle wystawiam cycka i jest o niebo lepiej. Ale jeden problem ogarnelismy to kolejny na tapecie - córka ma straszna wysypke, na twarzy, nóżkach, rączkach. Myślałam że to potówki ale już nie jestem pewna czy nie jakaś alergia. Pojutrze idę z mala do lekarza zobaczymy co powie
Ewa123 -
Laura wrote:Nie zawsze pionizuje bo nie chce mu sie odbijac właśnie.
Tak głowa jest wyżej.
Dominiś też przybiera na wadze, przez trzy tygodnie przybrał 900 gram.
Ale strasznie mnie wystraszył tym dzisiejszym ulewaniem za dużo tego było
Moja ulewa więcej jeśli jej się nie odbije. Na początku w ogóle nie udawało mi się jej odbić. Dopiero kangurowanie po jedzeniu (pod katem 60 stopni) i klepanie po pieluszce dało efekt i teraz bardzo ładnie odbija, raz na jakiś czas też się nie uda i np. zaśnie ale wtedy nawet po 0,5-1h ulewa jej się w łóżeczku. Do tego ulewa jak ma czkawkę i jak się pręży.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Laski które maly naciete krocze czy wasza rana sie juz zagoila. Moja jeszcze nie i w dodatku jest wyczuwalna i jak by to nazwać zgrubiala niby mam to rozmasowywac ale nie widzę poprawy no i mam jeszcze szwy rozpuszczalne jak długo one jeszcze będą ?
-
Zabka niestety dla siebie nic nie udalo mi sie kupic, Julce pare rzeczy kupila wiec jest dobrze.
Julka od jakiegos czasu miala problem z kupami 1 dziennie max, czasem 1 na 2 dni, a dzis juz 6 mega wielkie kupsko, od paru dni mamy w nich duzo sluzu, ale lekarkd widziala i mowila, ze okmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Czy ja kiedyś w koncu siade sama i wypije kawe? Czy tylko z Emma na ramieniu...
wspominalyscie o kapieli , jak ja dolalam wiecej wody to polubila kapiele , zwlaszcza jak lezy na brzuchu i trenuje zabki
Co do odruchow to ma takie nieskoordynowane ale drzeniem bym tego nie nazwala.
moze to rzeczywiscie niedojrzaly uklad nerwowy0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Czy tylko ja juz mam przekichane i rozpuscilam dziecko do tej granicy ze 5 min samo nie polezy i trzeba go nosic bo wszystko chce ogladac ? rece mi do dupy wchodza ... a zarzekalam sie " nie bede nosic na rekach bo sie przyzwyczai"
zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aga ja mam taj jak Ty z tym kroczem, sama nie wiem co z tym robic, przy bzykanku nie czuje dyskomfortu o dziwo przez to a bylam pewna ze bedzie masakra. Czytalam gdzies ze warto masowac szew to szybciej sie wchlonie i nie bedzie bolec przy stosunku. Tylko jak ten szew wew masowac? Wibratorem?
My dzis bylysmy na dworze od 12:45 do 16:15, troche dala mi popalic w pepco jak kupowalam jej kombinezon ale dalam cyca i spala az weszlysmy do klatki. Bylysmy nawet w CH tramwajemmusialam farbe do wlosow kupic, penaten itp. I chyba podobala sie jej jazda tramwajem. Pozniej jeszcze po dworku jezdzilysmy. Jestem zmachana jak kon po westernie, tym bardziej ze musialam sama zniesc i wniesc wozek.
Kuzwa zabije meza, myslalam ze ja nakarmi a ten na plasko dawal jej butle i wyrzygala wszystko...i zdziwiony ze czemu sie zrzygala...chyba jego tak dzis nakarmie...co za hujaaaaga, zabka11, Zetka, 0na88, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Weridiana witaj w klubie. Ja tez ciagle z Klara na ramieniu- nie moge siue doczekac jask jyzx bedzie stasbilniue glowke trzymala, wtedynosidelko pojdzie w ruch.
Ona- u mnie to samo, jask odkladam do bujaka- ryk,do lozeczka- ryk...oszalec mozna....w bujaku tez nie posiedzi sama chwili, tylko trzeba ja bujac...nie mam czasu isc do toalety.
Magda sz- moj maz tez mnie dzis wkurzyl, bo nakarmil mala, wyczul kupe i poszeel przebeirac. Niestety kupa wyszla az na plecy i to go juz przeroslo...opitolil mnie ze zaluzno zapinam pampka i sie zabral. Rzuvilam mu pare epitetow bo wiecznie czasu nie ma a ja dzien i noc klara sie zajmuje i juz na leb dostaje....Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 18:31
0na88, magda sz, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ofka, Amberla a jak Wasze dzieciaki przy tym katarze z jedzeniem? Moj ssie góra 5 minut butli nie chce, masakra jakaś. Przybieral mi 300-400g tygodniowo, a teraz 40g w 3 dni
i w cyckach przez to mniej, mimo że po karmieniu odciagam. Już nie wiem co robic. Idę w czwartek do poradni laktacyjnej.
Uzylam Katarka , wiele więcej wyciąga ale i tak za moment pociąga noskiem.
A jak wyciągacie gile to tez na czole pod ręką aż takie wibracje czujecie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 18:33
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
ja tez juz marze o nosidelku , wyjscie do sklepu nie bedzie az takie skomplikowane .
Jutro jade do mamy , mam nadzieje ze tym razem dojedziemy bez przygod i wreszcie chce pomalowac paznokcie , albo calkiem je zmyc bo teraz mam lakier na 3/4 - same odpryski.
Moj maz ma wrocic dzis o 22 dopiero, a ja ze zmeczenia czuje sie jakbym miala kaca giganta . Pomyslec ze jeszcze nie tak dawno jak wracalam z pracy to wydawalo mi sie ze jestem zmeczona ale to byl relaks na calego w porownaniu do macierzynstwa.zabka11, magda sz, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość