SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
0na88 wrote:niecierpliwa super ze wszystko u was ok .
Ja ide dzis na szczepienie z mala 6w1 + te dodatkowe pneumo itd..
boje sie jak mala zareaguje po szczepieniu - tej goraczki wlasnie czy innego dziadostwa. Nie czytam nawet w internecie o szczepieniach co ludzie pisza bo za glowe sie mozna zlapac .
Prawidlowe podejscie. Ja tez nic nie czytalam, do wczoraj wszystko bylo ok, a czy wczorajszy stan Julki byl wywolany szczepieniem? Tego nie wiemy.
Zabka chyba pytala o pneumokoki. Ja zaczelam pneumokoki na 1 szczepieniu i beda 4 dawki, meningokoki zaszczepimy po skonczonym roku, bo nie posylamy Julki do zlobka. Odnosnie rotawirusow tez mielismy nie szczepic, ale po rozmowach ze znajomymi sie zdecydowalismy, bo nawet jesli ich dzieci lapaly rotawirusa to o wiele lagodniej przechodzily to o wiele lagodniej.0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Witam mamusie
Mamusie mam pytanie, u nas w mieszkaniu jest 22 stopnie, w nocy 20-21 mój mowi że za wcześnie żeby grzać, mnie jest rano zimno i śpię w skarpetkach, małą kładę już w śpiworku i kołdra na nią. Jak sądzicie zostać tak czy namówić go by grzał. Jeszcze powiem że w dwóch innych pokojach, nie zrobionych jest o dwa stopnie mniej jak tutaj (w salonie)
Wiem, ze taka temperatura ok 22 stopni jest do spania najzdrowsza, ale mi jest wtedy zimno. Wczoraj maz pojechal kupic mala farelke i grzejemy malej w pokoju do kapieli, bo jej warga z zimna latala, a wczoraj pelen luz po kapieli i nawet nam recznika nie zasiuralaWeridiana, Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Lady u mnie w pokoju jest 23 stopnie i mlody spi w pajacu pod cienkim kocykiem
Dużo osób radziło mi nie przegrzewac dziecka i tak robię wiec ja Ci nie doradze
Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula, Ofka, mój też żółty troszkę i też charczy
Więc to chyba nie jest nic niepokojącego, bo niemożliwe, że wszystkie chore.
My od 2 dni mamy problem z ulewaniem, wcześniej Młody ulewał sporadycznie, teraz częściej i dużo więcej - po jedzeniu dzisiaj ulał 3 razy i to sporą ilość... Zaczynam się tym martwić, bo wczoraj było to samo. Kurcze, już bym chciała, żeby był troszkę starszy i żeby te cholerne problemy brzuszkowe się skończyły.
Dodatkowo od 3 dni mamy czerwone kropki na twarzy i na głowie - na twarzy trzy, na głowie jedna - nie wiem co to jest bo to jest niepodobne do niczego. Myślałam, że jakieś uczulenie, a teraz się zastanawiam, czy to nie ugryzienie jakiejś meszki albo pająka. Oszaleć idzie.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Agata Ty masz o tyle lepsza sytuacje, ze Twoja mama jest pediatra jak dobrze pamietam i zawsze mozesz sie poradzic, a my bidulki albo forum albo dziecko pod pache i do lekarza
Moj maz sie zawsze ze mnie nabija jak nad czyms sie zastanawiamy, a co na to Twoja wyrocznia - patrz forumAgaata, 0na88, aaaaga, Weridiana, Katarka, Martucha86, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość
-
Ale mama mieszka 150 km ode mnie i na zdjęciu nie umie rozpoznać tych kropek... Dodatkowo mam wrażenie, że sama kieruje się trochę emocjami w stosunku do Młodego, a tutaj potrzeba racjonalnego podejścia i zimnego spojrzenia, więc jak nie mogę z matką się dogadać to idę do lekarza lub dzwonię do babci (też pediatra ale już mocno starej daty bo od 13 lat na emeryturze, a pracowała do 70 tki).
niecierpliwa, Weridiana, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Lady, szczerze, to ja nie wiem, ale jak dla mnie 21 stopni i dziecko w śpiworku i pod kołdrą to jakaś przesada... Ja bym się bała tak opatulać do spania. My mamy 21 stopni, ja śpię w majtkach i biustonoszu a Młody w pajacyku pod cienkim kocykiem minky. O grzaniu nawet nie myślę, bo byśmy chyba padli z duchoty. Często otwieram okna, a ostatnio przyszła do mnie sąsiadka i zwróciła mi uwagę, żebym okno otworzyła, bo dziecko musi mieć swieże powietrze.
aaaaga, apaczka, Lady Savage, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Paula, Ofka, mój też żółty troszkę i też charczy
Więc to chyba nie jest nic niepokojącego, bo niemożliwe, że wszystkie chore.
My od 2 dni mamy problem z ulewaniem, wcześniej Młody ulewał sporadycznie, teraz częściej i dużo więcej - po jedzeniu dzisiaj ulał 3 razy i to sporą ilość... Zaczynam się tym martwić, bo wczoraj było to samo. Kurcze, już bym chciała, żeby był troszkę starszy i żeby te cholerne problemy brzuszkowe się skończyły.
Dodatkowo od 3 dni mamy czerwone kropki na twarzy i na głowie - na twarzy trzy, na głowie jedna - nie wiem co to jest bo to jest niepodobne do niczego. Myślałam, że jakieś uczulenie, a teraz się zastanawiam, czy to nie ugryzienie jakiejś meszki albo pająka. Oszaleć idzie.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zjadl z 1 cyca i Zasnal mi na klacie i tak juz spi godzine ja nadal w pizamie nie ogarnieta ale v szkoda mi go odkładać lubie jak się tak przytulamy
Ps o której chodźcie na spacery? Zawsze o tej samej porze?niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
jejku jak tak Was czytam jak ubieracie dzieciaczki to nasz jakby na golasa chodzi hehe
spi w samym pajacu bez przykrycia a na spacery teraz tez spodenki skarpetki body czapeczka i kurteczka polarowa jak chłodniej to jeszcze bluzeczka cienka z długim rekawem no i przykrywanie oczywiscie jest beee
jak mu jest za ciepło to ryk ... najlepiej to w samym body by tylko siedział
położna mówiła ze lepiej ubrac mniej niz przegrzewac wiec tego sie trzymamy
Agaata, aaaaga, Maniuś, Weridiana, mamasia, małaMyszka, witaminkab lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Zjadl z 1 cyca i Zasnal mi na klacie i tak juz spi godzine ja nadal w pizamie nie ogarnieta ale v szkoda mi go odkładać lubie jak się tak przytulamy
Ps o której chodźcie na spacery? Zawsze o tej samej porze?
U mnie to samo zasnela mi na ramieniu i tak 3 razy juz ja odkladalam, ale boli ja brzuszek, a jak lezy na mnie to jej nie boli, a ja jestem uziemiona i wyprane rzeczy kisza sie w pralce, ale co tam wazne ze jej tak dobrze.
Co do spaceRow u nas roznie, jak mam sile sama sie tarabanic z 4 pietra to ide, ale wtedy zawsze prosze sasiadke z parteru, zeby zerknela na mloda jak ide po stelaz do piwnicy, a jak nie mam sily na taka wyprawe to ide ok 16 jak maz juz jest w domu, a czasami idzie on sam lub razem idziemy.Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aska87 wrote:jejku jak tak Was czytam jak ubieracie dzieciaczki to nasz jakby na golasa chodzi hehe
spi w samym pajacu bez przykrycia a na spacery teraz tez spodenki skarpetki body czapeczka i kurteczka polarowa jak chłodniej to jeszcze bluzeczka cienka z długim rekawem no i przykrywanie oczywiscie jest beee
jak mu jest za ciepło to ryk ... najlepiej to w samym body by tylko siedział
położna mówiła ze lepiej ubrac mniej niz przegrzewac wiec tego sie trzymamy
Julka spi w pajacyku bawelnianym i w rozku i w nocy jak ja biore to mam wrazenie, ze jej zimno bo buzka lodowata, ale karczek cieply wiec chyba jest okmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witajcie kochane
Moja niunia spalaod 22 do 4:30 i potem od 5 do 8:30.
Mimo to zle spalam jakos...
Dzis biore meza za fraki i zamierzam powaznie porozmawiac.
Zapowiedzialam mu takze, ze dzis po pooludniu to ja zaweoze Jule na zajecias taneczne, a on zostaje z Klara.
Nakarmilam mala, troche sie pobawilysmy, teraz usypiam ja w bujaczku.
Ofkja- mi po 2tyg stosowania pomogl proctoglivenol, bralam tez te tasbletki cyklo na obkurczanie i wpychalam dziada do srodka....narazie tam siedzi.
Niecierpliwa- ciesze sie ze u was juzx lepiej
Paula- ja juz 10 woreczkow zuzylam i za kjazdym razem siku bylo za woreczkiem albo byla w nim kupa....do tej pory nie udalo mi siezlapac tych siuskow....a wizyte mamy u pediatry w srode....Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mi sie udalo zlapac siku za pierwszym razem. Za drugim sie wylalo, a za trzecim tez sukces. Bo my na badanie ogólne i powiew. Lekarka zlecila jeszcze morfoligie, crp i próby watrobowe. Maly przespal pobieranie krwi. Dzisiaj jakby lepiej
Weridiana, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Lepiej żeby było chłodniej a dziecko ciut cieplej ubrać. Najlepsza temp to 20 stopni. 22 to maks. Gorzej jest mieć upal q domu i latać np. W krótkich ciuchach a ba Dworze zima. Wtedy Wychodzisz z domu z Dzieckiem i jest szok temperaturowy. My mamy jakieś 20 w domu. A w zimie grzejemy ale nie do upału. Poprostu nosi się długie spodnie, bluzki, swetry. W krajach skandynawskich w ogóle wychowują w jeszcze niższej temperaturze. Znajoma Mieszka w Danii i tam 18 to norma
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
U nas jest ciężko z problemami brzuszkowymi. Mała albo śpi albo się prezy i płacze. Codziennie jest problem z gazami bądź kupa albo jedno i drugie. Przez to rzuca się przy piersi i szarpie mi sutki albo nie ssie dobrze bo tylko skupia się na parciu. Oczywiście co zje to uleje połowę lub większość bo się tak prezy ze wszystko jej się cofa. Ciężko ogarnąć kiedy jest głodna a kiedy je z nerwów czy placze z głodu czy z powodu kolki bo na butelkę rzuca się cały czas. Próbowaliśmy mm bebilon comfort ale było tylko gorzej. Spróbujemy zmienić jej mleko na Hipp może to jej bardziej podejdzie.
Zauważyłam teraz wysypke na policzkach w kolorze skóry taka kaszka jakby. Czy ktoś ma podobny problem u swojej dzidzi? Nie jest to trądzik bo ten miała i wyglądało zupełnie inaczej. Może to podrażnienie spowodowane tym ze ciągle ulewa wiec ciągle ma buzke mokra od mleka często już częściowo przetrawionego?małaMyszka lubi tę wiadomość