X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas te spacerki takie długie nie są, zazwyczaj 1,5 godziny. I chodzę z nią ok 13, dziś wyjątkowo o 11 wyszłyśmy.

My się przytulaliśmy po porodzie już, ale mnie w środku bardzo boli i potem przez kilka godzin krwawiłam mimo, ze mąz bardzo delikatny się starał być. Kurcze, trochę się tym martwie. mam nadzieję, że ten ból przy stosunku minie. No nic, pozostaje nam dużo trenować :P

małaMyszka lubi tę wiadomość

Ewa123
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Migotkaa podaje od 8 do 10 kropelek do każdego karmienia :)
    Mój Młody jak robi kupę to strzela takie miny ze śmiać mi się chce...widzę że postawienie klocka to dla niego przyjemność a nie wysiłek jak kiedyś :). Właśnie się obsral.
    Idziemy na spacer 2 do 3 h codziennie chodzimy :)!
    Serdeczne pozdrowienia :)
    Czytam codziennie; )
    a żelaza ile mg?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    A my mamy ciemieniuche ;//

Dobrze ze Pola to włochacz to za tymi wlosami tego nie widac bo w niedziele chrzciny..
    Smaruje jej główke olejem kokosowym.
    My też :-/

bzkxskf.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ofka a te czopki Viburcol kroisz na kawałki i dajesz jeden czy jak? I jak często można to podać?
    Jedencaly raz dziennie. Kupa byla po miunucie.

lys, lys, lys, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na twarz. Julka dzis caly dzien wymaga noszenia, juz drugi raz zasnela na mnie. Jak nie urok to sraczka, a wlasciwie jej brak, jak od 2 kupa za kupa, tak dzis zrobic nie moze i bardzo marudna przez to. Wczesniej spala na mnie 1,5 h ciekawe ile tym razem. Jeste glodna, spragniona, pod reka nic nie mam, ale to nieistotne to cudowne uczucie jak tak na mnie spi. Nigdy wczesniej tego nie robila, wiec jestem tego spragniona ;)

Weridiana, mamasia, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Padam na twarz. Julka dzis caly dzien wymaga noszenia, juz drugi raz zasnela na mnie. Jak nie urok to sraczka, a wlasciwie jej brak, jak od 2 kupa za kupa, tak dzis zrobic nie moze i bardzo marudna przez to. Wczesniej spala na mnie 1,5 h ciekawe ile tym razem. Jeste glodna, spragniona, pod reka nic nie mam, ale to nieistotne to cudowne uczucie jak tak na mnie spi. Nigdy wczesniej tego nie robila, wiec jestem tego spragniona ;)
    Moj raz ak zasnal tylko. Tak to jak go klade to drze sie jak opentana dziewczynka z egzorcysty.

Niecierpliwa co tam zarcie, picie, dobrze ze masz dostep doneta i forum;))

niecierpliwa, Weridiana, lys, mamasia, zabka11, aaaaga, małaMyszka, Magd, Martucha86 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Moj raz ak zasnal tylko. Tak to jak go klade to drze sie jak opentana dziewczynka z egzorcysty.

Niecierpliwa co tam zarcie, picie, dobrze ze masz dostep doneta i forum;))

Hahaha dokladnie o tym samym pomyslalam, ze o szklance wody nie pomyslalam, ale telefon musi byc :D

Weridiana, mamasia, zabka11, małaMyszka, Magd lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    własnie to sprawdzanie dna oka ma miec, brrr
    Ale na obu wizytach dno oka sprawdzali, ale drugi raz mniej inwazyjnie :-) Twój maluszek juz starszy, wiec może pójdzie na raz i bez rozworek :-)

bzkxskf.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wlasnie spacerujemy pod domem w klapkach ale tutaj akurat jest duuuzo zielonego, drzew i szum usypia mala :-)

KasiaeN a gdzie mieszka sis , moze sie spotkamy ;-)
    Mysle ze mozesz tez wyrobic dowod osobisty dla dziecka podobno prosciej

Magda, Iys moze te zaparcia przejsciowe moja tez jakos tak miala jak skonczyla miesiac , teraz się poprawilo. A wy dodatkowo dokarmiacie to tez brzuszek musi sie dostosowac.

Ofka i dziewczyny a myslalyscie o zabiegu na hemoroidy?

Psioszka ty chyba pisalas o spacerowce , ja caly czas uzywam a wozek stoi w garazu
    Wszyscy mysla ze mam w srodku starsze dziecko bo spacerowka ale ma kocyki , smacznie spi wiec chyba jej dobrze, a mi lekko ;-)

Dzisiaj pierwszy raz sciagnelam 70ml mleka (Medela reczny)
    I pila z butelki (tommy teepee antykolkowa - kupilam bo byla promocja ) wszystko zjadla.
    musze trenowac bo za 3 tyg wywiadowka i zostawiam Emme u kolezanki ,

niecierpliwa, lys, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradzcie co robic, piersi bardzo'gorace jedna 38 stopni, druga 37,5

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Pola prawdopodobnie ma skaze białkową, wiec musze wyeliminowac bialko zeby sprawdzic czy to to. Jeżeli to białko to ja chyba oszaleje..ja i tak juz malo co jem bo tego nie mozna, po tym bolał ją brzuch itp. a jak dojdzie jeszcze eliminacja bialka to juz calkiem..ja wiem ze dziecko jest njwazniejsze ale ja sie wykończe na tym karmieniu piersią, niektóre mamy są zachwycone karmieniem a dla mnie to mordęga naprawde..mimo ze nie jestem zmęczona czuje sie osłabiona..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe wiecie co, pamiętacie filmik z usypianiem dziecka w 42 sek? 1,5h próbowałam uspać Maję, już mnie szlak trafiał, ręce bolały i cycki i sama zasypiałam. Kołysanek nie śpiewam bo moje dziecko się rozbudza.... działa tylko takie ciii szeptem. No więc spróbowałam tego sposobu z chusteczką przeciąganą po twarzy od góry do dołu kilka razy i śpi haha magia.

I zauważyłam że małej się odwidziało bebiko, spije 30-60ml na cały dzień i męczy moje cycki do godzina. Co jej zrobię mleko to wylewam, praktyczne 1/2 opakowania wylana. Muszę kupić jakieś inne, co polecacie? Bebilon tak średnio jej smakował. Nan, Humana, Enfamil? Bebiko chyba jest za słodkie bo sama ledwo jestem w stanie to przełnąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 14:53

niecierpliwa, mamasia, zabka11, Katarka, Paula_071, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz - jakmasz krew w kale i bol przy wyproznianu to raczej hemoroidy wewnetrzne...powinnas z tym pojsc do lekarza...a na bol polecam czopki proctoglivenol i masc- moznastosowac przy karmieniu piersia.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziewczyny, Pola prawdopodobnie ma skaze białkową, wiec musze wyeliminowac bialko zeby sprawdzic czy to to. Jeżeli to białko to ja chyba oszaleje..ja i tak juz malo co jem bo tego nie mozna, po tym bolał ją brzuch itp. a jak dojdzie jeszcze eliminacja bialka to juz calkiem..ja wiem ze dziecko jest njwazniejsze ale ja sie wykończe na tym karmieniu piersią, niektóre mamy są zachwycone karmieniem a dla mnie to mordęga naprawde..mimo ze nie jestem zmęczona czuje sie osłabiona..

Karolina dzis w pytaniu na sniadanie bylo o "diecie" matki karmiacej, obejrzyj w necie. Najwieksza krzywde sobie i dziecku robia poprzez malo urozmaicona diete eliminacyjna i malo urozmaicona, mowili takze ze wlasnie przez "gotowany drob z ryzem i marchewka" czesciej dzieci wykazuja sklonnosci alergiczne

• lys Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiałam nad jakimś zabiegiem ale żadna metoda mnie nie przekonuje. Ja nawet do proktologa nie poszłam bo nie mogę się przełamać żeby komuś zadek pokazać;) i w ogóle jestem antyszpitalna antyzabiegowa a po porodzie to nadal mi trauma została i teraz wszystko mnie odstrasza

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    hehe wiecie co, pamiętacie filmik z usypianiem dziecka w 42 sek? 1,5h próbowałam uspać Maję, już mnie szlak trafiał, ręce bolały i cycki i sama zasypiałam. Kołysanek nie śpiewam bo moje dziecko się rozbudza.... działa tylko takie ciii szeptem. No więc spróbowałam tego sposobu z chusteczką przeciąganą po twarzy od góry do dołu kilka razy i śpi haha magia.

I zauważyłam że małej się odwidziało bebiko, spije 30-60ml na cały dzień i męczy moje cycki do godzina. Co jej zrobię mleko to wylewam, praktyczne 1/2 opakowania wylana. Muszę kupić jakieś inne, co polecacie? Bebilon tak średnio jej smakował. Nan, Humana, Enfamil? Bebiko chyba jest za słodkie bo sama ledwo jestem w stanie to przełnąć

My z Małą ciągniemy Enfamil :) na początku myślałam, że źle działa na brzuszek ale teraz kupki są, brzuch nie boli, w smaku wydaje mi się OK, jest słodkie ale bez przesady. Małej nic nie jest, żadnej wysypki więc nam służy :)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa to prawda- moja po gotowanej marchewce dostała uczulenia- na tych uszach. Spisałam wszystko co jadłam i kiedy i zadzwoniłam do ciotki dermatologa, powiedziała że na 99% marchewka. Myślałam że kurczak albo pizza ale jednak nie. Kurczaka jem prawie codziennie i nic się już nie pojawia.

Ja jem wszystko poza kapustą i fasolą i mlekiem krowim. Smażone polędwiczki codziennie, fakt że tą panierkę staram się ściągać ale i tak pewnie trochę tłuszczu zostaje. Zaparcia to raczej nie po tym...chyba. W każdym razie nie ma już problemów z tymi plamkami na skórze i z uszami.
    Wczoraj zupę zjadłam i dziś ta kupa nie była taka sucha jak ostatnio więc trzeba dużo zup- jak byłam u mamusi i codziennie zupki jadłam to po 4 kupy dziennie bez żadnego prężenia.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Żabka muszę poczytać o tych wew. hemoroidach, na zew nic nie mam...

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:

a jakie ma objawy, że podejrzewacie skazę?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    .

ja czytałam teraz na dniach opinie na bangla i wyszło mi, że najlepsze opinie ma hipp bio combiotik i hipp bio i będziemy próbować (jak już oczywiście uda się kupić bo na osiedlu ani w markecie ani w dwóch aptekach nie ma :/ )

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 2141 2142 2143 2144 2145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ