SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A u nas karmienie. Szok o tej godzinie.
Na 8 mamy bioderka.
Co do wózka mamy baby design lupo szary i jestem zadowolona. Zwinny skrętny fajny kosz koła pompowanie myślę że posłuży drugiemu dzieciaczkowimagda sz lubi tę wiadomość
-
Aga 89 ja pakowalam się na prawie 2 tyg i normalnie mam wrażenie że pół chaty zapakowalam ale niestety przy dziecku wszystko potrzebne, ja myślę że z czasem nauczymy się pakować bardziej sensownie..
Magda lepiej kupa niż płacz ze nie może zrobićAga89, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Lilou1984 wrote:Cześć dziewczyny
jestem Wasza "młodszą" koleżanka - marcówka 2016
Widzę ze macie wesoło z maluchami. Tez juz nie mogę się doczekać aż przytule swoje ♡
Chciałabym się Was poradzić w kwestii wózka
Które modele karoc posiadacie
I co możecie powiedzieć na ich temat (zlego/dobrego) po 2 mc użytkowania?
Będę wdzięczna za cenne wskazowki:)
Agaa - lupiez jest lagodna forma ciemieniuchy. Trzeba dobrze nawilzac i szczotkiwac. U mnie sie sprawdzil krem Biodermy do skory atopowej.
Dopiero karmie, jadl po kapieli o 7:20. Spanie samemu w pokoju my sluzyaaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dzięki za odp
Gianna witaj z powrotem
Karmimy sie musiałam wybudzic jadl o 20 i poszedł spać 2 razy go brzuch wybudzil
My mamy wozek peg perego pop up wozek super ale nie nadaje sie na lesne i polne drogi slaba amortyzacja reszta ok lekki zwinny prowadzi sie jednym palcem duzy kosz na zakupy material nie przemakalny 9na 10 pktmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny za odpowiedz
w takim razie na jakis czas odstawimy szaampon a sprobuje z ta oliwka
Natalkę jak na złość na wyjeździe dopadły problemy brzuszkowe. Wieczorem przed spaniem był ryk a teraz poszła strzelajaca kupa ze śluzemcoś musiałam złego zjeść bo do tej pory nie miała takich problemów
Paula ten krem to Bioderma Atoderm PP czy jakiś specjalny dla dzieci?
Jakich kremów będziecie używać przed spacerem w chłodne dni? To musi być chyba coś tłustego?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
My juz nie śpimy chociaż liczę na jakąś drzemkę jeszcze. Mała leży w nijak a ja odciagam. Nawet udało mi się rozkręcić trochę laktacje. Nadal dokarmiam ale trochę mniej mimo że Łucja je coraz więcej.
Tez miała taki jakby łupież i mycie woda i czesanie pomogło. Dodam, że włosy ma dużemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Aga89 wrote:
Paula ten krem to Bioderma Atoderm PP czy jakiś specjalny dla dzieci?
Jakich kremów będziecie używać przed spacerem w chłodne dni? To musi być chyba coś tłustego?
Tak, dokladnie ten. Uzywam go tez przed wyjsciem na dwor.
Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
A ja tak chwalilam się wam unormowanym dzieckiem A wczoraj w pizdu poszły wszystkie wypracowane normy. Rano było znosnie. Na spacerze zasnął od razu po 40min się obudził i jazda jak nigdy.Wróciłam do domu ale nic to nie dało.Szlag trafił drzemki i pory.Miał może 2-3 ale po 20min i w ogóle trudno było go ululac. Po kąpieli zawsze zasypial Do 30min max A wczoraj 2,5h cyrku.Padł po 22.
Wkurzalam się Na niego bo mąż przygotował kolację przy świecach i winko(jak Nie on) A tu taki armagedon. Zjedliśmy Później był fajny sex i lulu.
Małego na śpiocha ww nocy nakarmil i do teraz śpi.
Myślicie że to kolejny skok rozwojowy??bo msc temu miał to samo. Teraz tak będzie co msc taki dzień? Mąż twierdzi że to pogoda i ciśnienie tak wpłynęły.Dzieci to czują?oby dziś było lepiej...małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Jesslin, urodzil aie 4170 a teraz ma 8 tygodni i 6300. Ale nie jest jakis super gruby tylko taki hmm potężnie zbudowany, szeroki itp.
Ale mieliśmy dzis nocke, jak nigdy...poszedł spać o 20:30 a obudzil sie dopiero o 3 na jedzenie a teraz właśnie o 7 sie obudzil takze super, mogłoby być tak czesciejaaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Lilou1984 wrote:Cześć dziewczyny
jestem Wasza "młodszą" koleżanka - marcówka 2016
Widzę ze macie wesoło z maluchami. Tez juz nie mogę się doczekać aż przytule swoje ♡
Chciałabym się Was poradzić w kwestii wózka
Które modele karoc posiadacie
I co możecie powiedzieć na ich temat (zlego/dobrego) po 2 mc użytkowania?
Będę wdzięczna za cenne wskazowki:)
My mamy Baby Design Lupo Comfort - ja jestem bardzo zadowolona. Jest zgrabny, ladnie wyglada (wszyscy sie nim zachwycaja), nie ma ogromnego rozstawu kol jak np.X-landery, ja po sklepach smigalam miedzy pulkami, a pan z x-landerem zachaczal o wszystko kolami. Duzo jezdze samochodem i czesto wkladam i wyciagam stelaz, nie sprawia mi to najmniejszsgo problemu, bo jest dosc lekki, miesci sie w nieduzym bagazniku i latwo sie sklada. Do bagaznika jeszcze udaje mi sie wpakowac gondole wiec lux. No i duzym plusem jest latwosc montazu i demontazu gondoli, adapterow, fotelika. Spacerowke i gondole tez mozna montowac przodem lub tylem do kierhnku jazdy. Dla mnie super.
Bardzo fajnie sie prowadzi, zarowno po osfalcie jak i po polnych drogach i bezdrozach, nawet nie najgorzej pchalo sie po plazy nad stawem. Mnie przekonaly opinie, ktore znalazlam w internecie, jedyny wozek, ktory mnie zainteresowal i mial ogrom pochlebnych opinii. No i cena nie zwala z nog. I tak jak Malamyszka jestem przekonana, ze posluzy jeszcze drugiemu dziecku, a jak sie trafi to jeszcze trzeciemumałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Bylam wczoraj z malym na usg bioderek - wssystko super duper, rutynowa kontrola pod koniec listopada. Jak juz sie wyrwalam do Wroclawia, to caly dzien poza domem. Co prawda po galeriach nie jezdzilam, ale CH zaliczone. 10 godz poza domem, a moje dziecko caly czas spalo, z dwiema przerwami na przewijanie i karmienie. W szoku bylam.
Chcialam sobie kupic kozaki, ledwo stope udalo mi sie wbic we szystkie te buty, mam wrazenie, ze podbicie mi uroslo, albo takie ciasne te buty teraz robia. Jak juz sie udalo zalozyc, to sie cala spocilam zanim je zdjelam. A niektore takie piekne i gowno z tegochlip chlip. Jak tak dalej pojdzie zostane w starych rozczlapiorach albo kupie sobie takie do lazenia po gorach...
Wychodzi na to, ze ja moje dziecko bardzo lekko ubieram na taka pogode. Np. Body krotki rekaw, kaftanik dlugi rekaw, rajtuzy, a na to polarowy pajacyk/kombinezonik z kapturem i kochkiem nakrywam tylko nozki; inny zestaw - body dl.rekaw, skarpetki, spodenki i pajacyk/kombinezonik welurowy taki lekko ocieplany i przykryty kocykiem pod pachy; lub ewentualnie body dl.rekaw, bluza z kapturem (taka dresowa, ale dosc gruba), skarpetki, jeansy ppdzyte bawelna, czapeczka i kocyk pod pachy. Jeszcze mi sie nie zdadrzylo, zeby maluch zmarzl, poza buzia i paluszkami u rak bardzo cieplutkiUboeram go tak jak siebie plus przykrycie, jak mi jest goraco, to jego odkrywam lub rozpinam pajace/kombinezony
No i odpukac mlody nie ma nawet kataru. Od mojej tesciowej wciaz slysze, ze jemu jest zimno, ze za lekko ubrany. Moja mama juz sie oswoila z faktem, ze tak jest dobrze. A o czapke to obie mamy robia afere, ale skoro ma cieply kaptur na glowie, ktory odslania tyle co te cholerne czapki, uszka ma cieplutkie, to po jaka cholere mu czapka.
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Ja tez bardzo uważam żeby małej nie przegrzac. Ona jest chyba z tych chlodnolubnych bo śpi z nami w samym pampersie i jak przekladam ja w nocy do karmienia to jest często aż mokra. A nie mamy jakoś super gorąco.
Ja mam wózek camarelo carrera i tez jestem super zadowolona. Jest lekki, świetnie się prowadzi. Ma sporą gondola. Dla mnie to plus bo taki chciałam. Ale torba na zakupy mogłaby być wieksza.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja tez staram sie Julka nie przegrzewac czym przerazona jest moja tesciowa. Wczoraj nawet zadzwonila z pytaniem czy go grubej ubralismy na spacer bo jest zimno bardzo...o zgrozo. Wczoraj mial body na dlugi rekaw, polspiochy, skarpetki, kombinezonik polarowy i kocyk + oslonka od wozka...był cieplutki wiec na pewno było ok. A ona zawsze przerazona ze policzki i raczki ma chlodne...no jak nie ma mieć jak ma na wierzchu...eh te tesciowe
Co do wozka to mamy bebetto holland i chyba jakis felerny model nam sie trafił bo juz byl na gwarancji - hamulec sie zepsuł, zaczal zjezdzac na lewo i torba zaczęła haczyc o kolo mimo zerowego obciążenia...no ale naprawili i jest ok.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za linki do kocyka - dziś zamawiam, jeszcze tylko mi napiszcie jaki rozmiar macie?
Nocka taka sobie, mały dość często się budził ale teraz sobie ładnie przysnął, ale mi się chce spać!! Wczoraj mąż robił pepkowke bo czekał aż wszystkim podpasuje termin, 16 wujków polo za zdrowie Patryczka to chyba żadna choroba nam nie straszna.. dziś trzezwieja a jutro jadą na mecz do Warszawy.. takiemu to dobrze..i gdzie ti sprawiedliwość..
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wczoraj z głupia włączyłąm sobie filmiki na yt i czytałam na necie co potrafi 3 miesieczne dziecko i troche nabrałąm obaw,
-dziecko przekręca się z brzucha na plecki
- przewraca sie boku na plecy
-podciągane za rączki z pozycji leżącej stara się podnieść do pozycji siedzącej
Moj maluch jest raczej spokojny i lubi grzecznie leżec, ale czy powinnam sie martwic?
Wiem, że każde dziecko rozwija sie w swoim tempie, ale chyba zaczynam sobie już coś wkręcac
Myślicie, że to, że urodził sie prawie miesiąc wczesniej to będzie troszkę póżniej niż róiesniocy siadał, raczkował?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
z tym podciaganiem za raczki z pozycji lezacej to dziwnie napisali... podejrzewam ze chodzi o to ze jak chwycisz malucha za nadgarstski i delikatnie i troszecze podciagniesz do siebie to powinien miec na tym etapie chwiejna glowke , ale watpie zeby chodzilo im o to zeby dziecko sadzac - jest za male.
z przekrecaniem sie z boku na plecy to sie zgodze , a do przekretu z brzucha na plecki to dluuga droga przed Zoska. Jej sie raczej uda z plecow na brzuch ale tylko w lozeczku gdzie jest klin ( tu jego zasluga - na plaskiej powierzchni sie nie zanosi jak narazie)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 10:09
-
Migotkaa wrote:Dziewczyny, wczoraj z głupia włączyłąm sobie filmiki na yt i czytałam na necie co potrafi 3 miesieczne dziecko i troche nabrałąm obaw,
-dziecko przekręca się z brzucha na plecki
- przewraca sie boku na plecy
-podciągane za rączki z pozycji leżącej stara się podnieść do pozycji siedzącej
Moj maluch jest raczej spokojny i lubi grzecznie leżec, ale czy powinnam sie martwic?
Wiem, że każde dziecko rozwija sie w swoim tempie, ale chyba zaczynam sobie już coś wkręcac
Myślicie, że to, że urodził sie prawie miesiąc wczesniej to będzie troszkę póżniej niż róiesniocy siadał, raczkował?
Staszek tez nie robi tych rzeczy z listy...a jest tu Starszakiem; )