SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga89 wrote:My mamy ten sam problem
małej luszczy się skóra na głowie i to wygląda jak łupież. Używam szamponu z emolientami i zawsze staram się go bardzo dokładnie spłukać. Czy może ktoś wie co to może być i jak temu zaradzić?
Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Weridiana wrote:Kup moze tez polwytrawne. Dobre sa wina z australii
Ja tez nie jestem znawca
Ofka niech chrzestny podejdzie do ksiedza w uk . Powie ze czasemchodzi do kosciola i poprosi o zaswiadczenie, co ma do stracenia , najwyzej mu odmowi
Sylwia happy birthdayWeridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witam się po bardzo dłuuugim czasie... może ktoś mnie tu jeszcze pamięta
Aaaaga na pewno - dzięki za pamięc :*
Po bardzo ciężkich chwilach, ogromnym baby blusie, problemach z karmieniem itp dopiero od jakiś 2 tyg zaczęłam tak na prawdę cieszyc się tym jakże wyczekiwanym macierzyństwem. Ten pierwszy miesiąc to był hardcore - nie wiem jakim cudem go przeżyłam. Ale w końcu jest pięknie! Unormowaliśmy sobie rytm dnia, karmienie już nie sprawia nam problemów, Julek z dnia na dzień mnie zaskakuje swoimi postępami, pięknie się śmieje i w ogóle jest cudowny - kocham go nas życie!
Przejrzałam pierwszą stronę i chyba nikt nie przebił naszego "rekordu" wagi urodzeniowej hehepewnie nadal jest największy ze wszystkich sierpniowych dzieciaczków... pediatra na ostatnie wizycie nawet zasugerowała wydłużenie przerw między karmieniami ale i tak karmie go co 3-4h, więc poleciła dawac trochę wody
no ale co ja poradzę, że chłopak ma apetyt i rośnie jak szalony. Nosimy już większosc ubranek 68!
Przejrzałam kilka ostatnich stron i żałuję, że nie bywałam tu wcześniej...
Pozdrawiam Was serdecznie i z pewnością będę zaglądac częściejAga89, 5ylwia, Weridiana, niecierpliwa, lys, Laura, jesslin87, małaMyszka, AgaSad, Paula_071, Maniuś, aaaaga, ainer85, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:ja bym radziła nie używać żadnych szamponów, sama woda i oliwkować skórę na głowie
Sama woda i oliwka? Ona jest z tych mocno kudlatych i te włoski chyba trzeba jakoś umyć?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Sylwia możesz wrzucić linka gdzie kupowałas kocyk minky z wypelnieniem? Albo któraś z Was bo pewnie macie? Ciągle nie mam czasu siąść do tego..
http://www.poscieldladzieci.pl/category/kocyki-dla-niemowlat-minky
Sprzedają też na allegro ale z telefonu łatwiej mi było znaleźć na ich stroniemałaMyszka, AgaSad lubią tę wiadomość
-
Pulpecja właśnie to samo powiedziałam mamie.. Skoro teraz tak go ubieram przy 12 stopniach to co będzie jak nadejdą mrozy! Dlatego jak ktoś mi mówi: nie za lekko go ubierasz to ja odpowiadam: Nie. I koniec tematu
Weridiana, Pulpecja, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
O kurcze Ofka to rzeczywiscie problem, a byl w polskich czy angielskich kosciolach ? Zdecydowanie lepiej do angielskiego bo w polskim procedury prawie jak w Polsce
Szkoda ze tak pod gorke idzie...
U nas chrzestnej nie chca dac urlopu ale walczy , jak nie to poprosimy ksiedza o chrzest w poniedziałek.
Aga lupiez moze byc od szamponu a z drugiej strony delikatna ciemieniucha tez czasem wyglada jak lupiez. Sprobuj bez szamponu i zobaczysz czy jest poprawamałaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość
-
gianna88 wrote:Witam się po bardzo dłuuugim czasie... może ktoś mnie tu jeszcze pamięta
Aaaaga na pewno - dzięki za pamięc :*
Po bardzo ciężkich chwilach, ogromnym baby blusie, problemach z karmieniem itp dopiero od jakiś 2 tyg zaczęłam tak na prawdę cieszyc się tym jakże wyczekiwanym macierzyństwem. Ten pierwszy miesiąc to był hardcore - nie wiem jakim cudem go przeżyłam. Ale w końcu jest pięknie! Unormowaliśmy sobie rytm dnia, karmienie już nie sprawia nam problemów, Julek z dnia na dzień mnie zaskakuje swoimi postępami, pięknie się śmieje i w ogóle jest cudowny - kocham go nas życie!
Przejrzałam pierwszą stronę i chyba nikt nie przebił naszego "rekordu" wagi urodzeniowej hehepewnie nadal jest największy ze wszystkich sierpniowych dzieciaczków... pediatra na ostatnie wizycie nawet zasugerowała wydłużenie przerw między karmieniami ale i tak karmie go co 3-4h, więc poleciła dawac trochę wody
no ale co ja poradzę, że chłopak ma apetyt i rośnie jak szal
ony. Nosimy już większosc ubranek 68!
Przejrzałam kilka ostatnich stron i żałuję, że nie bywałam tu wcześniej...
Pozdrawiam Was serdecznie i z pewnością będę zaglądac częściej
Bo tutaj grupa wsparcia dzialawpadaj czesciej, razem razniej
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Sama woda i oliwka? Ona jest z tych mocno kudlatych i te włoski chyba trzeba jakoś umyć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 22:18
małaMyszka, Aga89, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Pozdrawiamy z Natalcia z nad morza wszystkie forumowe ciocie
Powiem Wam że albo ja coś zrobiłam nie tak albo po prostu tak to wygląd. Podróż z dzieckiem na weekend to wielka wyprawa. Ja wiem ze żyjemy w takich czasach ze wszystko można dostać od reki ale mimo wszystko to samochód załadowany jak byśmy na tydzień jechalimałaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość
-
Meldujemy sie ze dojechalismy do dziadkow. Dluuugo jechalismy bo raz ze mega korki a dwa Maja nam sie zasrala po pachy w polowie drogi
oczywiscie nie ma na orlenach przewijakow...na tej trasie. I musialam przewijac w samochodzie, maz nagrzal klima mega bo musialam rozebrac mala do zera zeby wytrzec chusteczkami plecy... Oczywiscie ubrania w kupie, no ogolnie hardcore... Pozniej was nadrobie
jesslin87, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
5ylwia wszystkiego najlepszego
Ja pamietam rok temu w pazdzierniku bylam na kontroli u gina i powiedziala mi ze jest pecherzyk i bedzie komorka jajowa na dniach ehh 2 tygodnie seksu a i tak dostalam okres w listopadzie ile ja przeplakalam. Bylam zalamana ze byla owulacja a nie udali sie zajsc a teraz prosze mam swojego syneczka
Gianna ile teraz wazy?
Ja mam pytanie odnosnie alkoholu wiadomo po ile godzinach znika z pokarmu? Przyznam ze mam ochote sie czasem napic chocby kieliszek wina a do tego za miesiac ide na 50 i przyznam ze napilabym sie szampana...małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Meldujemy sie ze dojechalismy do dziadkow. Dluuugo jechalismy bo raz ze mega korki a dwa Maja nam sie zasrala po pachy w polowie drogi
oczywiscie nie ma na orlenach przewijakow...na tej trasie. I musialam przewijac w samochodzie, maz nagrzal klima mega bo musialam rozebrac mala do zera zeby wytrzec chusteczkami plecy... Oczywiscie ubrania w kupie, no ogolnie hardcore... Pozniej was nadrobie
hehe dobrze ze kupaaaa jest:Djesslin87, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:Żabko to długo spała, a ile wypiła na noc?
Dominiś spał od 23.30 do 6 i jak się obudził to wypił 150 butli, i spał od 7 do po 9 i po 9tej wypił 100 butli i o 11 dokarmiłam go sciągniętą butlą 50 ml z cyca. Teraz śpi ale się kręci i pewnie za chwile będzie butla.
Od jutra zaczynam brać tabletki i koniec z cycami. Zresztą i tak dużo nie ma bo co dwie godziny ściągam po 40 ml.
Ale w koncu jem wszystko, na co mam ochote...
I mam smaka na nalewke z czarnej porzeczki autorstwa mojego meza...moze jutro golne kielicha ;pLaura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
jestem Wasza "młodszą" koleżanka - marcówka 2016
Widzę ze macie wesoło z maluchami. Tez juz nie mogę się doczekać aż przytule swoje ♡
Chciałabym się Was poradzić w kwestii wózka
Które modele karoc posiadacie
I co możecie powiedzieć na ich temat (zlego/dobrego) po 2 mc użytkowania?
Będę wdzięczna za cenne wskazowki:)
-
Lilou1984 wrote:Cześć dziewczyny
Widzę ze macie wesoło z maluchami. Tez juz nie mogę się doczekać aż przytule swoje ♡
Będę wdzięczna za cenne wskazowki:)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Aaa wlaczyli grzAnie,nie zebym w domu chciala grzac, bron Boze bo jest 24 stopnie, ale w lazience mam grzejnik ktory nie ma pokretla i grzeje caly sezon, przyjemniej sie rozebrac i bedzie gdzie na szybko ciuszki malego wysuszyc
-
Lilou1984 wrote:Cześć dziewczyny
Będę wdzięczna za cenne wskazowki:)
Ja mam x-landera xa fajnie sie prowadzi duza gondola wg mnie ale na minus jest duzy mam w mieszkaniu przechodnia kuchnie i nie da sie nim przejechac taka to ktowa no i jest ciezki. Mieszkam na 3 pietrze i jak na razie nie znosilam go sama ale nioslam gondole z dzieckiem i musze przyznac ze ciezar niesamowity. Mam tez u rodzicow 2 wozek chico niestety nie wiem jaki model jak sprawdze to napisze i wydaje mi sie ze chico jest lzejszy no to tyle ode mniemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja mam wozek Joolz Earth i muszę przyznać że jest rewelacyjny. Trochę za mały kosz na zakupy i zbyt krótka budka ale kupiłam przedłużenie z osłonka uv dla dziecka żeby podczas słońca nie wieszać pieluchy i jest super.