X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    My mamy ten sam problem :-( małej luszczy się skóra na głowie i to wygląda jak łupież. Używam szamponu z emolientami i zawsze staram się go bardzo dokładnie spłukać. Czy może ktoś wie co to może być i jak temu zaradzić? :-)
    ja bym radziła nie używać żadnych szamponów, sama woda i oliwkować skórę na głowie

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Kup moze tez polwytrawne. Dobre sa wina z australii :-) Ja tez nie jestem znawca ;-)

Ofka niech chrzestny podejdzie do ksiedza w uk . Powie ze czasem ;-) chodzi do kosciola i poprosi o zaswiadczenie, co ma do stracenia , najwyzej mu odmowi

Sylwia happy birthday :-)
    Byl w trzech kosciolach w zadnym nie dali;((

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po bardzo dłuuugim czasie... może ktoś mnie tu jeszcze pamięta ;)
    Aaaaga na pewno - dzięki za pamięc :*

Po bardzo ciężkich chwilach, ogromnym baby blusie, problemach z karmieniem itp dopiero od jakiś 2 tyg zaczęłam tak na prawdę cieszyc się tym jakże wyczekiwanym macierzyństwem. Ten pierwszy miesiąc to był hardcore - nie wiem jakim cudem go przeżyłam. Ale w końcu jest pięknie! Unormowaliśmy sobie rytm dnia, karmienie już nie sprawia nam problemów, Julek z dnia na dzień mnie zaskakuje swoimi postępami, pięknie się śmieje i w ogóle jest cudowny - kocham go nas życie! <3

Przejrzałam pierwszą stronę i chyba nikt nie przebił naszego "rekordu" wagi urodzeniowej hehe :D pewnie nadal jest największy ze wszystkich sierpniowych dzieciaczków... pediatra na ostatnie wizycie nawet zasugerowała wydłużenie przerw między karmieniami ale i tak karmie go co 3-4h, więc poleciła dawac trochę wody :P no ale co ja poradzę, że chłopak ma apetyt i rośnie jak szalony. Nosimy już większosc ubranek 68!

Przejrzałam kilka ostatnich stron i żałuję, że nie bywałam tu wcześniej...
    Pozdrawiam Was serdecznie i z pewnością będę zaglądac częściej :)

Aga89, 5ylwia, Weridiana, niecierpliwa, lys, Laura, jesslin87, małaMyszka, AgaSad, Paula_071, Maniuś, aaaaga, ainer85, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    ja bym radziła nie używać żadnych szamponów, sama woda i oliwkować skórę na głowie

Sama woda i oliwka? Ona jest z tych mocno kudlatych i te włoski chyba trzeba jakoś umyć?

małaMyszka lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Sylwia możesz wrzucić linka gdzie kupowałas kocyk minky z wypelnieniem? Albo któraś z Was bo pewnie macie? Ciągle nie mam czasu siąść do tego..
    Proszę:
    http://www.poscieldladzieci.pl/category/kocyki-dla-niemowlat-minky

Sprzedają też na allegro ale z telefonu łatwiej mi było znaleźć na ich stronie :)

małaMyszka, AgaSad lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja właśnie to samo powiedziałam mamie.. Skoro teraz tak go ubieram przy 12 stopniach to co będzie jak nadejdą mrozy! Dlatego jak ktoś mi mówi: nie za lekko go ubierasz to ja odpowiadam: Nie. I koniec tematu ;-)

Weridiana, Pulpecja, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Ofka to rzeczywiscie problem, a byl w polskich czy angielskich kosciolach ? Zdecydowanie lepiej do angielskiego bo w polskim procedury prawie jak w Polsce ;-)

Szkoda ze tak pod gorke idzie...

U nas chrzestnej nie chca dac urlopu ale walczy , jak nie to poprosimy ksiedza o chrzest w poniedziałek.

Aga lupiez moze byc od szamponu a z drugiej strony delikatna ciemieniucha tez czasem wyglada jak lupiez. Sprobuj bez szamponu i zobaczysz czy jest poprawa

małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    Witam się po bardzo dłuuugim czasie... może ktoś mnie tu jeszcze pamięta ;)
    Aaaaga na pewno - dzięki za pamięc :*

Po bardzo ciężkich chwilach, ogromnym baby blusie, problemach z karmieniem itp dopiero od jakiś 2 tyg zaczęłam tak na prawdę cieszyc się tym jakże wyczekiwanym macierzyństwem. Ten pierwszy miesiąc to był hardcore - nie wiem jakim cudem go przeżyłam. Ale w końcu jest pięknie! Unormowaliśmy sobie rytm dnia, karmienie już nie sprawia nam problemów, Julek z dnia na dzień mnie zaskakuje swoimi postępami, pięknie się śmieje i w ogóle jest cudowny - kocham go nas życie! <3

Przejrzałam pierwszą stronę i chyba nikt nie przebił naszego "rekordu" wagi urodzeniowej hehe :D pewnie nadal jest największy ze wszystkich sierpniowych dzieciaczków... pediatra na ostatnie wizycie nawet zasugerowała wydłużenie przerw między karmieniami ale i tak karmie go co 3-4h, więc poleciła dawac trochę wody :P no ale co ja poradzę, że chłopak ma apetyt i rośnie jak szal
    ony. Nosimy już większosc ubranek 68!
    Przejrzałam kilka ostatnich stron i żałuję, że nie bywałam tu wcześniej...
    Pozdrawiam Was serdecznie i z pewnością będę zaglądac częściej :)

Bo tutaj grupa wsparcia dziala :-) wpadaj czesciej, razem razniej :-)

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch przysypia w łóżeczku, ojciec usnął wczesniej niz mały haha:)

Co do win to preferencje są różne ja lubie słodkie i półsłodkie, wytrawne są dla mnie bleeeee

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Sama woda i oliwka? Ona jest z tych mocno kudlatych i te włoski chyba trzeba jakoś umyć?
    wiesz, dzieciom się włosy nie przetłuszczają, zmywasz tylko kurz ewentualnie, odświeżasz, bo dziecko się poci. Myślę, ze sama woda wystarczy, a oliwką smarujesz żeby się tego łuszczącego pozbyć. Ja do tej pory myłam w ogóle całe ciałko samą wodą, dopiero w tym tygodniu zaczęliśmy dodawać płynu dla dzieci, a dzisiaj kończy dwa miesiące. Tak mi radzili w szpitalu i położna środowiskowa to samo mówiła. Skórkę ma gładziutka, bez żadnych problemów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 22:18

małaMyszka, Aga89, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Pozdrawiamy z Natalcia z nad morza wszystkie forumowe ciocie :-)

Powiem Wam że albo ja coś zrobiłam nie tak albo po prostu tak to wygląd. Podróż z dzieckiem na weekend to wielka wyprawa. Ja wiem ze żyjemy w takich czasach ze wszystko można dostać od reki ale mimo wszystko to samochód załadowany jak byśmy na tydzień jechali :-)
    U nas tez tak było :-)

małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy sie ze dojechalismy do dziadkow. Dluuugo jechalismy bo raz ze mega korki a dwa Maja nam sie zasrala po pachy w polowie drogi :) oczywiscie nie ma na orlenach przewijakow...na tej trasie. I musialam przewijac w samochodzie, maz nagrzal klima mega bo musialam rozebrac mala do zera zeby wytrzec chusteczkami plecy... Oczywiscie ubrania w kupie, no ogolnie hardcore... Pozniej was nadrobie :)

jesslin87, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wszystkiego najlepszego :)

Ja pamietam rok temu w pazdzierniku bylam na kontroli u gina i powiedziala mi ze jest pecherzyk i bedzie komorka jajowa na dniach ehh 2 tygodnie seksu a i tak dostalam okres w listopadzie ile ja przeplakalam. Bylam zalamana ze byla owulacja a nie udali sie zajsc a teraz prosze mam swojego syneczka :)

Gianna ile teraz wazy?

Ja mam pytanie odnosnie alkoholu wiadomo po ile godzinach znika z pokarmu? Przyznam ze mam ochote sie czasem napic chocby kieliszek wina a do tego za miesiac ide na 50 i przyznam ze napilabym sie szampana...

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Meldujemy sie ze dojechalismy do dziadkow. Dluuugo jechalismy bo raz ze mega korki a dwa Maja nam sie zasrala po pachy w polowie drogi :) oczywiscie nie ma na orlenach przewijakow...na tej trasie. I musialam przewijac w samochodzie, maz nagrzal klima mega bo musialam rozebrac mala do zera zeby wytrzec chusteczkami plecy... Oczywiscie ubrania w kupie, no ogolnie hardcore... Pozniej was nadrobie :)

hehe dobrze ze kupaaaa jest:D

jesslin87, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Żabko to długo spała, a ile wypiła na noc?
    Dominiś spał od 23.30 do 6 i jak się obudził to wypił 150 butli, i spał od 7 do po 9 i po 9tej wypił 100 butli i o 11 dokarmiłam go sciągniętą butlą 50 ml z cyca. Teraz śpi ale się kręci i pewnie za chwile będzie butla.
    Od jutra zaczynam brać tabletki i koniec z cycami. Zresztą i tak dużo nie ma bo co dwie godziny ściągam po 40 ml.
    Mkja zjada 120, czasem 140ml.U mnietez juz od trzech dni koniec z cycami...mleka tak malo, ze nie oplacas sdie sciagac...
    Ale w koncu jem wszystko, na co mam ochote...
    I mam smaka na nalewke z czarnej porzeczki autorstwa mojego meza...moze jutro golne kielicha ;p

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) jestem Wasza "młodszą" koleżanka - marcówka 2016
    Widzę ze macie wesoło z maluchami. Tez juz nie mogę się doczekać aż przytule swoje ♡

Chciałabym się Was poradzić w kwestii wózka
    Które modele karoc posiadacie
    I co możecie powiedzieć na ich temat (zlego/dobrego) po 2 mc użytkowania?

Będę wdzięczna za cenne wskazowki:)

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    Widzę ze macie wesoło z maluchami. Tez juz nie mogę się doczekać aż przytule swoje ♡

My mamy bebetto vulcano, ja jestem bardzo zadowolona, super sie prowadzi, zwinny, skretny, naprawde obszerna gondola, jedyny minus to znoszenie z 3 pietra ale w tej chwili znosze go sama w calosci

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa wlaczyli grzAnie,nie zebym w domu chciala grzac, bron Boze bo jest 24 stopnie, ale w lazience mam grzejnik ktory nie ma pokretla i grzeje caly sezon, przyjemniej sie rozebrac i bedzie gdzie na szybko ciuszki malego wysuszyc

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:

Ja mam x-landera xa fajnie sie prowadzi duza gondola wg mnie ale na minus jest duzy mam w mieszkaniu przechodnia kuchnie i nie da sie nim przejechac taka to ktowa no i jest ciezki. Mieszkam na 3 pietrze i jak na razie nie znosilam go sama ale nioslam gondole z dzieckiem i musze przyznac ze ciezar niesamowity. Mam tez u rodzicow 2 wozek chico niestety nie wiem jaki model jak sprawdze to napisze i wydaje mi sie ze chico jest lzejszy no to tyle ode mnie :)

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wozek Joolz Earth i muszę przyznać że jest rewelacyjny. Trochę za mały kosz na zakupy i zbyt krótka budka ale kupiłam przedłużenie z osłonka uv dla dziecka żeby podczas słońca nie wieszać pieluchy i jest super.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2227 2228 2229 2230 2231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ