X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 jak zobaczyłam 2 ogromne torby u mojej siostry spakowane do porodu to mnie głowa rozbolała ;) stwierdziłam, że poczekam aż urodzi i mi powie co jest przydatne a co nie.. To samo jeśli chodzi o pieluchy i wyprawkę :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, smarujecie bębenki ?:P Do tej pory miałam Efektima mama care, skończył mi się i kupiłam dzisiaj babydream fur mama (ten rosmanowski) miałam kupić Palmers,ale stwierdziłam że wybrubuje ten. Używa jego któraś z was ? jestescie zadowolone?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimnelam sie godzinke i ciut mi lepiej. Jak do powrotu meza zas mnie wymioty nie chwyca to ide dzis obejrzec ta poduszke dla ciezarnych, dzwonilam do sklepu na osiedlu i maja za 95 zl ;) W ogole mam na osiedlu dwupietrowy sklep swiat dziecka, ja tam chyba wszystko przepuszcze :D

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziewczyny, smarujecie bębenki ?:P Do tej pory miałam Efektima mama care, skończył mi się i kupiłam dzisiaj babydream fur mama (ten rosmanowski) miałam kupić Palmers,ale stwierdziłam że wybrubuje ten. Używa jego któraś z was ? jestescie zadowolone?

Ja brzuch i posladki smaruje zwyklym balsamem :)

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczęliśmy starania w lutym 2012 roku na początku bez stresu ale mija miesiąc, dwa, trzy i nadal nic.. Wreszcie kupiłam testy owulacyjne i udało się 15 sierpnia 2012 zrobiłam test i wyszła blada kreska, niestety szczęście nie trwało długo bo następnego dnia rano zaczęłam plamić pojechałam do lekarza i już w gabinecie zaczęłam krwawić lekarz odesłał mnie szybko do szpitala ale maleństwa nie dało się uratować.. Odczekaliśmy jeden cykl i zaczęliśmy ponowne starania ale było zaskoczenie, że udało się za pierwszym razem. Lekarz prowadzący stwierdził że wszystko jest ok dał leki na podtrzymanie i kazał zrobić usg między 11-14 tygodniem ciąży.
    Pojechaliśmy z mężem na badanie 4.12.2012 lekarz zaczyna badanie i nic nie mówi, nie widziałam początkowo monitora później zerknęłam i zamiast dziecka zobaczyłam pęcherzyk, lekarz powiedział że ciąża obumarła ok 7 tygodnia, później mój ginekolog stwierdził że być może było to puste jajo płodowe. Następnego dnia miałam łyżeczkowanie i od tamtej pory zablokowałam się na ciążę, nie chciałam próbować... bałam się.
    W czerwcu jednak maż po wielu miesiącach zdołał mnie namówić na ponowne starania, ostanie ponieważ gdyby teraz ciąża zakończyła się przedwcześnie nie przełamałabym się kolejny raz.
    Pierwszy miesiąc wzięliśmy na spokojnie i nic, trzy cykle z testami owulacyjnymi i nic, ostawiłam wszystko odpuściłam sobie i wreszcie zaszłam w ciąże w cyklu który spisałam na straty :) baliśmy się strasznie z mężem kolejnej straty ale po wczorajszym usg po raz pierwszy uwierzyłam że będzie dobrze :)

gosia.b daj znać jak po wizycie

0na88, lys, niecierpliwa, małaMyszka, bosa, ainer85, gosia.b lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja smaruje sie od przypadku jak sobie przypomne - i to tylko wieczor.
    Rano po prysznicu jak zwykle wszystko szybko , szybko bo spóźnie się do pracy i nie mysle o balsamie.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano też sporadycznie, wieczorem czasami tez zapominam :P

Tą poduszke mam dostac od męża na urodziny, czyli za 2 tygodnie:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa ja używam i jestem zadowolona :)

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia koniecznie daj znać po wizycie :) Trzymam kciuki!!!

małaMyszka, 5ylwia lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny o jakich poduszkach piszecie ?

o cos takiego chodzi?

http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-gratis-p-i5029161066.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 15:01

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa ja smarowałam się zwykłą oliwką ale od trzech dni stosuję bio-oil i jestem zadowolona na razie :) teraz jeszcze mam zamiar kupić i wypróbować elacyl podobno jest bardzo dobry.

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) milego popoludnia.
    Przeczytalam wszystkie posty ktore mnie ominely ale nie mam sily odpisac.

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wasze historie sa wspaniałe , smutne ale ze szczesliwym happy endem , i niech mi ktos powie ze kobieta to "słaba" płeć :)

Aga89, sylwucha89, małaMyszka, 5ylwia, lys, gosia.b, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja tez mam ten baby dream i jestem zadowolona, pachnie jak bobas :)

Jak czytam te Wasz historie ciarki mnie przechodzą, ja po 2 miesiącach starania byłam bliska depresji bo niby zdrowa jestem, nie pale, mało pije i niby owulacja jest i co.. bałam się że będzie to trwało latami. Te 2 miesiące to była cała wieczność a kilka lat.. Podziwiam Was że się nie poddałyście i nawet nie próbuje sobie wyobrazić jak bardzo jesteście teraz szczęśliwe :)

Fajne te ciuszki z lidla ale właśnie albo dla dziewczynki albo dla chłopczyka te takie niby neutralne szaro beżowe są nie za ładne, takie przygnębiające wręcz. Chociaż jak wszystkie mamy mieć synka to może od razu zacznę kupować niebieskie :D

małaMyszka, bosa, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:

o cos takiego chodzi?

http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-gratis-p-i5029161066.html

Dokladnie, tylko ja nie widze sensu, zeby wydawac tyle kasy i uzywac jej w ten sposob jak ta pani ze zdjecia bo, ja chce aby podtrzymywala mi plecy ;)

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Widziałam właśnie gazetkę z lidla i dostałam oczopląsu ;) u mnie w mieście jak są takie rzeczy to przed 8 jest ogromna kolejka i dzika walka.. więc nawet nie robię sobie nadziei ;)

P.S. małaMyszka jesteś niemożliwa ;) miałaś się uczyć a widzę, że na bieżąco lubisz wszystkie wiadomości :)
    Przeczytałam połowę materiału. Robię przerwę i idę z piesą. I koniecznie obiad muszę wciągnąć, bo już czuję, że opadam z sił...
    Forum uzależnia... Potrzeba zerknięcia jest silniejsza niż świadomość niezdanego egzaminu...

5ylwia, bosa, sylwucha89, olinka, gosia.b, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ta pani na zdjęciu ma tą poduszke na odwrót :D

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:

o cos takiego chodzi?

Mam Agatkę od urodzin i nie wyobrażam sobie życia bez niej...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poducha jest wielozadaniowa... Ja nawet jak siedzę w fotelu (bujanym-mąż mi sprawił na urodziny) wkładam ją za siebie i mam oparcie na lędźwie, szyję lub ramiona.

niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Chociaż jak wszystkie mamy mieć synka to może od razu zacznę kupować niebieskie :D

Dlaczego wszystkie?
    Dziewczynki ujawniaja sie tak na 100% dopiero w 20tc a zadna z Nas nie jest na takim etapie.
    Forum sie jeszcze zarozowi.
    Ja nie lubie takiego zakladania z gory "wszystkie".

‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ