X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja chyba w ogole przestane chodzic na spacery, bo od paru dni nie ma spaceru bez ryku. Dzis powiedzialam sobie, ze na reke jej nie wezme i slam niewzruszona, a ta myla tak dlugo az padla. Zasnela na 30 minut i jak tylko oczy otworzyla to ryk.

Dziewczyny tak caly czas mysle o tych. kupach ze sluzem i alergii. Przejscia na nutremigen pod uwage nie biore, bo od piatku probujemy go jej podac, a jej az sie dzwiga, a jakbym sprobowala przez pare dni podawac jej normalne mm, utrzymujac laktacje i gdyby dalej byly kupy sluzowate to by znaczylo, ze alergia na bmk, a jakby bylo ok to by znaczylo, ze uczula ja cos innego??

Moim zdaniem to zły pomysł, nie powinno się tak skakać z jednego mm na drugie mm, bo ukł. pok. dziecka potrzebuje dużo czasu żeby się przestawić.
    Tak, samo czasem widać poprawę następnego dnia, czasem po tygodniu, a czasem dopiero po miesiącu. Przywrócenie prawidłowej flory w jelitach też trwa, więc nawet jeśli zaczniesz podawać inne mm to efekty mogą nie nastąpić od razu, tylko po jakimś czasie. Nie ma tu reguły.
    Na Waszym miejscu próbowałabym dalej z nutramigenem, Julka jest jeszcze mała i nie ma wykształconych kubków smakowych na tyle żeby nie być w stanie tego jeść, choć fakt jest obrzydliwe - śmierdzi okropnie i smakuje grzybami.
    Lily pierwszego dnia nie chciała w ogóle tego mm, drugiego i trzeciego też się krzywiła, piła ale trochę np. po 30 ml, siedziała za to na cycu non stop bo głodna była, teraz już idzie lepiej wypija po 50-70 ml nutramigenu na raz. Jeszcze kilka dni i myślę, że ten smak nie będzie jej robił różnicy.

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas tez czasami kupki są zielone i są ze sluzem. Moj pediatra mówi to samo, co wasze babcie. Moje dziecko jest spokojne, grzeczne, a ze robi takie kupki to się tym nie przejmować. Takie zjawiska są dopuszczalne przy wyłącznym kp.

Z leków to na początku podawałam espumisan i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 13:04

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, ale ona od 3 dni nawet raz go nie zaciagnela, jedynie lyzeczka pruboje, ale jak widze jej mine i odruch wymiotny to kapituluje.
    Dzis nawet zanim wstala odciagnelam 40 ml i polaczylam z 30ml nutramigenu i jak tylko sie obudzila to od razu ja przyatakowalam, bo myslalam, ze glodna to zje, ale nawet w polaczeniu z moim mlekiem nie poszlo. Plula dalej niz widziala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 13:11

• lys Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też staram się teraz aż tak nie przejmować, ale jak dziecko zaczyna krzyczeć tak przeraźliwie cały dzień, że zaczynam się zastanawiać, czy czekać, czy jechać do pediatry, czy do szpitala, to nie da się nie przejmować.
    Tak samo z tą asymetrią wszyscy mi wmawiali, że wyolbrzymiam, że jestem przewrażliwiona, że nic się nie dzieje, że to przecież normalne w tym wieku, jednak ja czułam że jest coś nie tak i miałam rację, bo zarówno neurolog jak i fizjo stwierdzili, że rehabilitacja jest niezbędna. Nie sugerujcie się innymi, może być tak jak u niecierpliwej że wszystko jest ok, a może być tak jak u mnie, że trzeba interweniować. Myślę, że nasza intuicja jest ogromnie ważna w tym temacie. I jeśli podpowiada nam, że coś jest nie tak to 150 czy 200 zł nie jest duża cena za sprawdzenie, czy największemu skarbowi w naszym życiu nic nie dolega.

niecierpliwa, apaczka, małaMyszka, magda sz, mamasia, aaaaga, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lys, ale ona od 3 dni nawet raz go nie zaciagnela, jedynie lyzeczka pruboje, ale jak widze jej mine i odruch wymiotny to kapituluje.
    Dzis nawet zanim wstala odciagnelam 40 ml i polaczylam z 30ml nutramigenu i jak tylko sie obudzila to od razu ja przyatakowalam, bo myslalam, ze glodna to zje, ale nawet w polaczeniu z moim mlekiem nie poszlo. Plula dalej niz widziala.

no ok, a jaki masz plan, to znaczy jakby się okazało, że na zwykłym mm jest poprawa to co wtedy? Zostajesz na tym mm i rezygnujesz z KP, wracasz do KP i szukasz alergenu czyli igły w stogu siana (może się udać, może się nie udać) czy karmienie mieszane?
    Lub jak się okaże, że nie ma poprawy i jednak alergia na BMK to co zrobisz?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się spotkałam z opinią, że domieszka śluzu w kupie, bądź zielona kupa raz na jakiś czas jest ok o ile nie występują inne objawy typu niepokój dziecka, bóle brzuszka, wzdęcia itd

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    no ok, a jaki masz plan, to znaczy jakby się okazało, że na zwykłym mm jest poprawa to co wtedy? Zostajesz na tym mm i rezygnujesz z KP, wracasz do KP i szukasz alergenu czyli igły w stogu siana (może się udać, może się nie udać) czy karmienie mieszane?
    Lub jak się okaże, że nie ma poprawy i jednak alergia na BMK to co zrobisz?

Jesli na mm bylaby wyrazna poprawa to chcialabym zrezygnowac z kp, bo tak jak piszesz szukanie alergenu to szukanie igly w stogu siana, a jesli na mm nie byloby poprawy to powrot do kp, tylko tak jak pisalas poprawa moze byc po tygodniu, a moze byc i po miesiacu, wiec chyba najrozsadniej bedzie zostac na kp i ignorowac sluz

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Emma malo spi w dzień, zasypia na 20 min i koniec. Raczki i raczki ale tak ze mną dyskutuje i sie usmiecha ze nie mogę jej odmowic ;-) jestem miekka

starsza z kolei miala tydzień wolnego i caly tydzień na przygotowanie do testu , Przypomnialo jej się wczoraj wieczorem....a pytalam kilka razy ehh dzieci

ale kocham te moje dziewczyny najmocniej na swiecie :-)

lys, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje drugie dziecko, a przejmuje się jeszcze mocniej i jednym i drugim.
    Tez mamy śluz w kupie, duuuuzo śluzu od tygodnia i tez nie wiem od czego. Oraniczylam mleko ale etykiet nie czytam wiec nie do końca.
    O asymetrie tez musze dopytać bo mały preferuje prawa str. I pewnie pójdę do fizjo.
    Apaczka, mój od 3tyg nie daje się odkładać do spania. Masakra. Teraz przysypia z cyckiem na leżąco.a spróbuję odejść to od razu się obudzi. Na rękach tez może spać. W dzień nic zrobić nie mogę. Obiad to w pięciu ratach robie. A historie przed zaśnięciem pojawiły się też około 2tyg temu. Chyba taki etap ze wszystko przeżywa. A smoka żeby go uspokoić nue toleruje. Okap go uspokaja trochę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 13:50

lys, Weridiana, apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki. Za 2tyg robie starszemu urodzinki. Będzie trochę dzieci i dorosłych. Chce zrobić szwedzki stół. Macie pomysły na coś na zimno i cieplo?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest 17 stopni i słońce JAK mam ubrać dziecko do wózka???

body dł. rękaw + rajtuzy + pajac futerkowy ok czy za cienko??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 13:54

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam rano jak bylo 10 i miala body dlugi rekaw, grube spodenki, bluza i kombiwmezon welurowy, a na to kocyk

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze nawiaze do wszystkich swietych...tu nie ma takiej tradycji odwiedzania grobow. Pojechalismy na cmentarz aby podtrzymywac polskie swieto , kupilismy swieczke zapachowa bo innych ladnych akurat nie bylo. Piekna pogoda , dojechalismy a tam tak pusto , jedna para (zaloze sie ze byli to polacy), groby zaniedbane , troche nowych. Znalezlismy grob polski zapalilismy swieczke, pomodlilismy sie i tak mi bylo smutno ... jednak piekna jest ta nasza tradycja , zapach topiacego sie wosku kwiaty ...

apaczka, magda sz, małaMyszka, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czym moge zrobic odcisk dloni w albumie??

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    jest 17 stopni i słońce JAK mam ubrać dziecko do wózka???

body dł. rękaw + rajtuzy + pajac futerkowy ok czy za cienko??
    Ja właśnie tak ubrałam syna.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieciaczki smieja sie juz w glos?? Bo widzialam na fb filmiki paru kolezanek dziec w tym wieku i rechocza, az milo, a Julka w ogole w glos nie zaciesza

• lys Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

może farbki do malowania twarzy dla dzieci

Weridiana, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

Ja uzylam farbki dla dzieci do malowania raczkami :-)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    może farbki do malowania twarzy dla dzieci

A gdzie takie cuda mozna kupic poza allegro?

• apaczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Czy Wasze dzieciaczki smieja sie juz w glos?? Bo widzialam na fb filmiki paru kolezanek dziec w tym wieku i rechocza, az milo, a Julka w ogole w glos nie zaciesza
    Moja też jeszcze nie.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 2350 2351 2352 2353 2354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ