SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
psioszka11 wrote:Dziewczyny ja co prawda się nie znam na kp ale jak piszecie że od 18 160ml i jeszcze pierś to mi się wydaje to bardzo dużo.Ja co prawda tylko mm ale po 120ml co 3-4h.Od niedawna daje Na noc 150ml ok 20:30 i wytrzymuje ok 6-7h.Może ten płacz właśnie z przejedzenia??To tylko moje przemyślenia nie bądźcie złe Na mnie:)
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Psioszka u mnie to na bank z przemeczenia, a przy cycku probuje zasnac. Zasnela juym tak wydawalo mi sie kamiennym snem, 5 min po odlozeniu wrzask, no i zas sobie ciumka, ale jak juz teraz zasnie to nawet palcem jej nie tkne.
Tak mnie maz wku*wia!!! Wrr jak tylko placze, to zeby nie nosic to ciagle mowi daj jej cycka, juz mi sie noz w kieszeni otwiera! Niech da swojego jak taki madryjesslin87, magda sz, apaczka, zabka11, małaMyszka, 5ylwia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny,
widzę, że większość z Was kp, ja niestety już tylko mm,sugeruje się porcjami mleka, które podane są na opakowaniu jednak dla mojej Małej wydaje się wiecznie mało. Dotychczas dostawała 170ml na raz ale zawsze musimy dorabiać. Na mleku jest podziałka, że do 2 miesiąca 170 a od 2-4 200ml. Ile jedzą Wasze głodomorki?
Mówią, że tylko kp na żądanie choć słyszałam już nie raz teorię, że mm również i odchodzi się od przekonania, że mm w ustalonych porach i ustalonych ilościach.
Nasza Miśka przespała dziś od 21 do 5 nad ranem, przerwa na mlenio i później do 9:30 więc w sumie ponad 12hchoć słyszałam, że po mm maluchy tak śpią słodko.
jesslin87, magda sz, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnychcebycmama wrote:Ehh tak sobie myślę, że mamy karmiące piersią trochę oszczędzają jednak. Ile dziewczyny miesięcznie wydajecie na mm? Pytam tak, bo prędzej czy później też będę musiała przejść na mm (praca).
średnio 250-300 na miesiąc.. jedziemy na Enfamilu a puszka 800g kosztuje 50zł, zazwyczaj starcza na 4-5dni, choć zdarza się, że mleko się marnuje bo zrobimy a Mała zaśnie i po jakimś czasie jest już nie dobre. Niestety, kp to mega oszczędność. Ja mam 20 lat, przez większość życia tryb sportowy, cyc jak donic a mleka prawie zeropokarmiłam może 2-3tygodnie..
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Psiosza wg mnie moja czasem wlasnie sie przejada ale co zrobic jak zabieram cyca i wyje. I tak jej zabralam cyca bo sie bawila possala raz i puszczala i tak w kolko cala bylam w mleku..
hydrant mi odkrecala i taka zabawa. Ja mam wrazenie ze ona nie zna umiaru ale tez fakt ze ona wazy swoje mysle ze 6.5 na bank wazy, ciuchy w wiekszosci 68 wiec mala nie jest i potrzeby ma. Ale dzis to chyba z przejedzenia bo ciagle bekala. W dzien jest na cycu co godz, czasem uda sie ok 2 przetrzymac ja ale to max. Dlatego w dzien nic nie moge zrobic.. wiecznie jest glodna, co chwile jest gii gii mee gii. Czyli cyca cyca mamo cyca:)
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ofka najlepsze życzenia
Laura cudowna!
Staś wytrzymal ok 10 min rehabilitacji...potem był ARMAGEDON...nigdy nie widziałam Syna w takim stanie. Uspokoił się dopiero jak Krzysiek z nim wyszedł z gabinetu. Nie działa mu się krzywda ale chyba wyczuł ze dużo się zmieni od tej wizyty...
Mamy zakaz noszenia go w pionie bo to jego ulubiona i jedyna pozycja, która niestety utrwala mu asymetrie i pogłębia napięcie...czułam się jak wyrodna matka...kiedy korygowano nasze błędy.
W każdej innej pozycji Staś płacze wiec czyka nas ciężki czas. Dodam że nie jest z nim źle tylko trochę trzeba mu pomóc. Naprawić musimy dwie rzeczy: napięcie w gornych częściach ciała...rączki, kark, ramiona oraz lekka asymetrie. Przed nami codzienne ćwiczenia i totalna rewolucja w noszeniu...już po dzisiejszym dniu widzę ze będzie ostro...
Mamy korygować mu trochę wiek i traktować jakby miał 2 i pół miesiąca i póki co nie wymagać dużo. Będzie rozwijał się ruchowo w swoim tempie. Juz kolejny lekarz stwierdził że jest kontaktowy wiec to nas bardzo cieszy
Cóż DAMY RADE!
Nie pisałam wcześnie ale Stas miał duża asymetrie główki...jedna strona totalnie splaszczona...jakby scieta a dziś ma już śliczna główkę wiec wszystko z czasem da się wypracować
Spotkałam dziś kobietę która straciła dwoje dzieci przy porodach i mało nie umarła po cc...teraz walczy o zdrowie córki wcześniaka. Momentalnie wszystkie problemy mi zniknęły.
AgaSad, Katarka, Paula_071, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Magda Twoja gii gii a mój eee eee eee - to jego hasło na cyca:) mój też miał taki etap że co chwilę cyc i cyc, jak wytrzymał 1.5 godz to się cieszyłam.. no ale teraz jest ciut lepiej ale tylko ciut bo je co 2 godz..
Mój dziś ma jakiś skok rozwojowy chyba.. rano obudził się z rykiem i nie mogłam go uspokoić, później wysłałam męża na spacer bo mały od niemal 2 tyg ładnie śpi na spacerze więc byłam spokojna.. a tu co, pospał 20 minut, prawie godzinę leżał i się wiercił a całą drogę powrotną z parku wyła niech tatuś poczuje jak to jest:) później znowu musiał z nim zostać bo szłam do fryzjera i też nie obyło się bez ryku..
padł przed 21 ale oczywiście po godzinie ryk, no nic dokarmiłam i śpi ale pewnie nocka będzie świetna:(magda sz, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Lys, jak syn był na pepti, to pediatra wypisywala 10 puszek na recepte na zniżkę. Wtedy okolo 10zl za puszke było ale to 5,5 roku temu. Nie musielism6 mieć żadnego papieska ona m7 sala pepti ze względu na szorstka skórkę na twarzy.
lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ale doją te Wasze dzieciaczki. Moja na bank tyle nie je. Maja z Natalką to rowieśniczki a moja raptem niecałe 5200g a ile dokładnie to nawet nie wiem bo się nie chcę dołować
niektóre body wciąż 56... ale ona chyba planuje zostać następczynią Anji R, będzie Natalija D
jesslin87, niecierpliwa, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Apaczka Twoja troszkę mniej ważyła przy urodzeniu i patrząc na Ciebie i Twojego męża a na mnie i mojego męża jesteśmy więksi gabarytowo więc może dlatego Maja taka duża.
Moja wygląda jak córka Kalisza jak kiedyś Ofka się śmiała z Iwka wczoraj zrobiłam jej super fotę gdzie Kalisz jak nicjutro wrzucę to się pochichracie
Zetka a ślini się i wpycha ręce? Moja właśnie tak ma od kilku dni bo namiętnie te łapska pcha. I to jest od tego.
Małż uspał diablice, udało mu się ją uspać w 15 min.. ja się godzinę męczę jak nie więcejwięc jutro ja daje cyca i on przejmuje małą i niech usypia
apaczka, zabka11, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
apaczka bedzie modelka ! a tak serio to nie zamartwiaj się bo okaże sie za miesiąc tak skoczy ze sama sie zdziwisz, mój tak podrósł własnie, jak go wczoraj ciociunia zobaczyła to mówi o matko jaki z niego chłop sie zrobił
Psioszka ja swojemu od wczoraj podaje 180 i zawsze wypija, ja uwazam ze te normy na pudełku to są podane bo musza, ale tak naprawdę to każde dziecko jest inne i inaczej potrzebuje zjesć, córka mojej siostry wypija max 140 a skończyła 4 miesiące, więc nie ma reguły
Myszka, fajnie ze rodzice sie pojawili, myśle ze taki maluch kazdemu serce złamie:)
Kurde u nas wieczorem też był krzyk, pełnia czy co ?
Katarka no super córa, pięknie sie rozwija, łapie tarmosi nic tylko się cieszyć
Aaa koszt mm na miesiac to 150-200 zł
aaaaa kończe pić piwko i spadam spac wczesniej, kurde dziś opadłam z sił, o 16 mały usnał, pozmywałam, miałam troszku prasowania i po 17 musiałam sie położyc, osttanio czuje sie bardziej zmeczona, musze zaopatrzyć sie w jakis zestaw witamin, wogóle plecy mi sie znowu odzywaja, jeszcze ten wózek znosić nosz kurnaaaaaa tragediaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 22:49
apaczka, Weridiana, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyapaczka wrote:Ale doją te Wasze dzieciaczki. Moja na bank tyle nie je. Maja z Natalką to rowieśniczki a moja raptem niecałe 5200g a ile dokładnie to nawet nie wiem bo się nie chcę dołować
niektóre body wciąż 56... ale ona chyba planuje zostać następczynią Anji R, będzie Natalija D
apaczka my też jedziemy cały czas na ubrankach 56, nie ma mowy o więszych a nawet 56 często za duże
moja Mała 2 miesiące i waga 4600. Taka kruszynaapaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
pytanie za 100 punktów
Któras używa tego typu śpiworka http://allegro.pl/spiworek-do-spania-niemowlecy-kerstin-producent-i5757229604.html
kurde mój mały juz którys raz zakryty cały kocykiem i własnie mysle zeby mu taki sprawićmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Apaczka Twoja troszkę mniej ważyła przy urodzeniu i patrząc na Ciebie i Twojego męża a na mnie i mojego męża jesteśmy więksi gabarytowo więc może dlatego Maja taka duża.
Moja wygląda jak córka Kalisza jak kiedyś Ofka się śmiała z Iwka wczoraj zrobiłam jej super fotę gdzie Kalisz jak nicjutro wrzucę to się pochichracie
Zetka a ślini się i wpycha ręce? Moja właśnie tak ma od kilku dni bo namiętnie te łapska pcha. I to jest od tego.
Małż uspał diablice, udało mu się ją uspać w 15 min.. ja się godzinę męczę jak nie więcejwięc jutro ja daje cyca i on przejmuje małą i niech usypia
Ja już dawno odkryłam magiczne usypiające właściwości tatypoprzedniej nocy mała nie chciała zasnąć ok 4 żadna sztuczka nie działała ale wystarczyło, że tatuś ponosił i dziecko śpi od razu
magda sz, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witamy sie z butla
Od poniedz.codziennie wychodze z mala na spacer i o dziwo ladnie spi ok godzinki.
Dzis mam sporo rzeczy do zrobienia w domu, nie wiem czy uda nam sie wyjsc, to jednak wyprawa i dzwiganie...od wynoszenia i wnoszenia wozka bola mnie plecy..
Migotka- ja tez jestem bez sil,padam spac po 22,karmie mala ok.4-5, a i tak jestem niewyspana....biore jeszcze prenatalne witaminy, ale jakos poprawy nie widze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 06:15
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość