SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez padam na pysk, niby Julka ladnie spala, ale na moim miejscu w lozku, a ja w nogach, strasznie sie wiercila, puszczala baki, o 2 karmienie i po 4 znowu zaczela sie krecic to ja wzielam na klate. Juz pare tygodni tak ladnie spala w nocy bez karmien, a tu wielki powrot nocnego jedzenia.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
A ja jestem załamana odkąd daje jej Nutramigen to znów wielkie problemy z kupą cały dzień nie może jej zrobić kolo północy zaczyna się raban drze się niesamowicie i zasypia dopiero po 2 w nocy. Ostatnie 3 kupy zrobiła tylko dlatego ze użyłam windi. Kupa jest ładna ale plastelinowata. Przepajam ja herbatka koperkowa i je też z piersi wiec nie wiem czemu tak jest. Nie wiem co mam robić czy być dalej na nutramigenie i czekać może to tylko przejściowe czy wrócić do Pepti.
-
jesslin87 wrote:Ofka wszystkiego najlepszego!
My po szczepieniu. Tragedia ja sie do tego nie nadaje. Maz trzymal Maksa i tez noge. Ja trzymalam stopke. Przy ukluciu cisza wiec myslalam ze bedzie ok ale jak zaczela wpuszczac szczepionke to krzyk niesamowity. Nigdy tak nie plakal. Az mi teraz na wspomnienie lzy leca. Maz tulilvuspokajal a ja najchetniej wyrwalabyn mu Maksa z rak i tulila jak dlugo sie da. Pielegniarka kazala mi sie uspokoic i odsunac. No trauma jak nic dla mnie.
Dziecko w drodze do domu usnelo. Obudzil sie i bylo ok. Usmiechniety zadowolony abpotem znowu ten sam rozdzierajacy serce krzyk, utulenie po czym zasnal, znowu sie obudzil i byl zadowolony a potem znowu ten krzyk. I tak caly czas do ok 19.40. Uspalam no i na razie spi.
Jak ja przezyje 2 szczepienie
U nas tak samo maz trzymal a ja walczylam ze lzami. Potem szybko do cycusia przystawilam zeby niunia sie wyciszyla i pocieszyla. Wieczorem goraczkowala i do 17 plakala tak przerazliwie ze i ja wylam, ale po paracetamolu przeszlo i byla spokojna-ospala. Widocznie ja bolala ta nozka.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:A ja jestem załamana odkąd daje jej Nutramigen to znów wielkie problemy z kupą cały dzień nie może jej zrobić kolo północy zaczyna się raban drze się niesamowicie i zasypia dopiero po 2 w nocy. Ostatnie 3 kupy zrobiła tylko dlatego ze użyłam windi. Kupa jest ładna ale plastelinowata. Przepajam ja herbatka koperkowa i je też z piersi wiec nie wiem czemu tak jest. Nie wiem co mam robić czy być dalej na nutramigenie i czekać może to tylko przejściowe czy wrócić do Pepti.
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
psioszka11 wrote:Lys jak ja zaczynałam nutramigen to też 2 pierwsze tyg był problem z kupą.Trzeba przepajac woda. Teraz się unirmowalo i zawsze z rana jest kupa.
No to czekam i będę dawać wodę. Niech to się unormuje bo zwariuje.Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Stanisław spał od 20 do 7:)!! Jak się obudziłam to dopadłam do łóżeczka czy wszystko ok mimo że mamy monitor oddechu. Musiał spać bardzo spokojnie bo zawsze gdy się wierci to wstaje
Czy już zacznie przespać cala noc
?...byłoby cudownie
) W weekend planuje dłuższe wieczorne wyjście a Krzysiek ma z nim zostać...zobaczymy
...póki co musze zwołać ekipę; )!
Młody walczy o tytuł niemowlęcia roku; )...zjadł, zrobił kupę, pobawil się i zasnął!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 07:49
gianna88, 0na88, apaczka, Weridiana, Paula_071, zabka11, magda sz, Katarka, lys, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny co można ubrać na chrzciny ? Nie lubię i nie noszę sukienek tzn jak musze to zaloze nie chce na jeden raz kupowac wole co innego cos co będę wielokrotnie pozniej nosiła nie mam koncepcji
-
ja podaje Bebilon 1 , na puszcze pisze ze powinnam dawac 120 ml 6 razy na dobe , ale ja 6 razy to daje do godziny 15.00 , na dobe wyjdzie nam z 8-10 karmien , raz zje 100 raz 140 czasem 90 . My tez mielismy problem wczoraj z uspieniem malej , kwekanie bylo okropne kolo 22.00 padla ale za to wstala o 7:40 wiec nie moge narzekac bo wyspana jestem.
A mamy na MM ile podajecie wody i jak to robicie ? przed karmieniem ? czy z doskoku w ciagu dnia .. Zoska niecierpi wody , ciagnie 3 lyki i bawi sie butlaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 08:12
-
Pulpecja wrote:Hej wszystkim:-)
Ofka, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Chyba ja jestem najstarsza tutajw grudniu skończę 36.
Ja karmię piersią i jem wszystko oprócz kapusty, bo po niej mam rewolucje żołądkowe, więc już dawno wykluczyłam kapustę z diety. Poza tym jem wszystko na co mam ochotę.
Moja mała ma od rana cudowny humorek, obudziła się, zjadła, przebrałam pieluchę, po 10 minutach w czystego pampersa oczywiście kupa poszlapobawiła się, zdrzemnęła na macie, a teraz znów się obudziła i gadado zabawek i próbuje sięgnąć po coś. Uwielbiam jak taka jest, a jak drze koparę nie wiadomo o co to masakra.
Jeżeli któraś z was wie, że lepiej będzie się czułą karmiąc mm, to niema co się zastanawiać. Kp powinno być przyjemnoscią, jeżeli nie jest to mija się z celem.
Noto jak już sie lucytujemy to ja wygrywam hahawe wrzesniu skonczylam 38,
Ofka spoznione zyczenia Wszystkiego Najlepszego
Chcialabym miec 34 tak na cale zycie
Lece was nadrobic,zabka11, Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:A ja jestem załamana odkąd daje jej Nutramigen to znów wielkie problemy z kupą cały dzień nie może jej zrobić kolo północy zaczyna się raban drze się niesamowicie i zasypia dopiero po 2 w nocy. Ostatnie 3 kupy zrobiła tylko dlatego ze użyłam windi. Kupa jest ładna ale plastelinowata. Przepajam ja herbatka koperkowa i je też z piersi wiec nie wiem czemu tak jest. Nie wiem co mam robić czy być dalej na nutramigenie i czekać może to tylko przejściowe czy wrócić do Pepti.
-
aaaaga wrote:Hej dziewczyny co można ubrać na chrzciny ? Nie lubię i nie noszę sukienek tzn jak musze to zaloze nie chce na jeden raz kupowac wole co innego cos co będę wielokrotnie pozniej nosiła nie mam koncepcji
ja tez jestem z tych anty sukienkowych , a jakies eleganckie spodnie+ bluzka, ewentualnie zakiet ? cos na pewno wygrzebiesz z szafy hehe tzw. odswietne ubrankaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 08:28
aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Magda, dzięki. Tak miałam nadzieję że to od slinki.
Aga, może jakieś fajne spodnie i luzniejsza bluzka a na to ramoneskaalbo kombinezony teraz modne ale to nie każdy lubi.
Dziewczyny po CC, od wczoraj mam dziwne bóle na całej szerokości rany od środka. Na siedząco kilka razy tak mnie przeszylo i dziś jak zmieniałem małemu pieluszki i się pochylalam. Takie dziwne na całej długości jednocześnie. Miewacie tak?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
ja po SN czuje nadal szwy takie ciagniecie jak wlasnie zmieniam pieluchy , kleczac na lozku nad mala i sie pochylam wlasnie. I tez ciekawa jestem czy tylko mi to zostalo jeszcze - ale ja madralinska nie bylam jeszcze u kontroli u gina po porodzie...
małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny0na88 wrote:ja podaje Bebilon 1 , na puszcze pisze ze powinnam dawac 120 ml 6 razy na dobe , ale ja 6 razy to daje do godziny 15.00 , na dobe wyjdzie nam z 8-10 karmien , raz zje 100 raz 140 czasem 90 . My tez mielismy problem wczoraj z uspieniem malej , kwekanie bylo okropne kolo 22.00 padla ale za to wstala o 7:40 wiec nie moge narzekac bo wyspana jestem.
A mamy na MM ile podajecie wody i jak to robicie ? przed karmieniem ? czy z doskoku w ciagu dnia .. Zoska niecierpi wody , ciagnie 3 lyki i bawi sie butla
U nas ta sama zabawa, Mała czuje, że to nie mleko i nie da się oszukać. Położna mówiła mi, że wodę podawać między kamieniami a ile? Ja wlewam do butli z 40-50ml, ostatnio zaczelam podawać strzykawka i w miarę połyka choć trzeba się nameczyc. Dobrym sposobem jest podać kiedy widzisz, że Maluch jest głodny, moja wtedy więcej ciągnie bo myśli, że zaraz mleko polecitakie małe oszustwo. Wczoraj tak podalam herbatke koperkowa, właśnie kiedy była dość głodna. Podziałało, wypiła 60ml gdzie zawsze wypijala max.20ml a połowę i tak wyplula
0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
witamy sie i my:)
mały spał do 9, podnosze mu rolety przy łózku a on zdziwiony ze mama kaze wtawac, spioszek mój mały:) do 6 spał mocno, pózniej sie krecił wiec wziełam go do łózka:)
Ona88 ja w tej chwili nie podaje wody, podawałam przy upałach herbatke koperkowa lub rumiankowa, pomiedzy karmieniami nie bardzo chciał pic ale własnie połozna powiedziała zeby podawac bezposrednio przed karmieniem wtedy mozna dziecko oszukac, tylko zeby podawac po ok 20-30 ml jednorazowo
Laura, ja podaje bebiko, małemu sie ładnie przyjeło, nie karmie bo mały wogóle nie chciał ssac jako wczesniak plus do tego płaskie sutki, z nakładkami ani tyle, do tego zółtaczka w szpitalu i tak sie to wszystko poskladało ze podałam mm0na88, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
aaaga teraz jest super wybór, jakies spodnie plus bluzka, i chyba to juz plaszczyk bedzie pottrzebny badz kurtka, bo na ramoneske juz zimno bedzie:)
moja siostra tez nie lubi takich eleganckich sukienkek dlatego szukała na chrzciny stroju uniwersalnego i wlasnie kupiła spódnice, bluzke i do tego taka narzutkę bawełnianą, teraz może kazda rzecz załozyc osobno bo nie sa typowo eleganckie:)Weridiana, aaaaga, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Czy Waszym dzieciom tez zbiera sie brud miedzy palcami u stop? Zawsze wydaje mi sie, ze myjemy dokladnie stopki w kapieli a rano i tak widze takie waleczki. Ciezko to wyczyscic, bo Tomek podkurcza paluszki.
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Weridiana wrote:Ja kupilam prosta sukienke ale akurat trafilam tanio , specjalnie nie szukalam.
Gorzej ze starsza córka ona jest antysukienkowa
Ofka a w tej diecie sa rowniez przekaski i desery dla nastolatkow ?Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość