X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez stosowałam raz czopek i po minucie była kupa. W szpitalu dokarmiałam mm i jak przyszłam do domu to tez był płacz bo kupy nie umiał zrobić.

lys lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.aptekaeskulap.com/czopki-glicerynowe-1g-dla-dzieci-10sztuk-p-15085.html

lys lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Chcesz to podam Ci moje konto i haslo.to sobie wejdziesz obsdasz.Magda chcesz tez??

Ofka dziekuje to bardzo milo z twojej strony.
    Nie chcialabym ciebie naciagac , jesli mozesz to przeslij mi haslo na maila i oblukam :-)
    Mnie interesuje dieta pod katem deserow i snakow. Ostatnio widzialam jak babka przygotowala deser z kaszy jaglanej i moja córka stwierdzila ze pysznie to wyglada i musimy sprobowac, a ze obie mamy slabosc do batonikow i powoli widac ;-) stwierdzilam ze czas na zmiany.
    Moj email:
    [email protected]
    Dziekuje :-)

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie z czym mam najwiekszmwm problem w nocy...z mezem, chrapie tak, ze spac sie nie da. Co noc go szturcham ze 3 razy, a ten wsciekly, ze go budze, no ale nawet szumisia zaglusza!!

Weridiana, Martucha86, zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wiecie z czym mam najwiekszmwm problem w nocy...z mezem, chrapie tak, ze spac sie nie da. Co noc go szturcham ze 3 razy, a ten wsciekly, ze go budze, no ale nawet szumisia zaglusza!!
    A u nas najglosniej chrapie pies haha

Iys ja kupowalam czopki i jeszcze je przecinalam na mniejsze i rozgrzewalam w dloni aby za ostre nie byly.

a z kupka to co ile robi? Bo przerwa moze byc 3dni i dluzsza i podobno ok.
    nie musi robic codziennie

niecierpliwa, magda sz, zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicierpliwa tak mi się wydaje, bo zaczęło się tego dnia co zaczęłam podawać nutramigen i od tej pory jest koszmar. Może trzeba więcej czasu żeby dziecko się przyzwyczaiło do tego mm, ale ja nie dam rady wracam do pepti. Chyba zaraz kupię te czopki glicerynowe żeby oczyścić jelita z tego co zalega i mam nadzieję, że jak wrócę na pepti to już sama będzie w stanie zrobić kupę.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    nicierpliwa tak mi się wydaje, bo zaczęło się tego dnia co zaczęłam podawać nutramigen i od tej pory jest koszmar. Może trzeba więcej czasu żeby dziecko się przyzwyczaiło do tego mm, ale ja nie dam rady wracam do pepti. Chyba zaraz kupię te czopki glicerynowe żeby oczyścić jelita z tego co zalega i mam nadzieję, że jak wrócę na pepti to już sama będzie w stanie zrobić kupę.

Trzymam kciuki!

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/084cacf77c31.jpg
    To sie nazywa padac na pysk :D

lys, Aga89, Laura, mamasia, Martucha86, aaaaga, Weridiana, apaczka, Paula_071, gianna88, zabka11, Zetka, jesslin87, Katarka, Maniuś lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    A u nas najglosniej chrapie pies haha

Iys ja kupowalam czopki i jeszcze je przecinalam na mniejsze i rozgrzewalam w dloni aby za ostre nie byly.

a z kupka to co ile robi? Bo przerwa moze byc 3dni i dluzsza i podobno ok.
    nie musi robic codziennie

Lily robi kupę co 1-2 dni, wiem że przerwa może być dłuższa, ale Lily od rana do wieczora się pręży i jak nie zrobi kupy to płacze tak masakrycznie, że nie da się jej niczym uspokoić, a od prężenia zwraca wszystko co zjada. Wczoraj od godziny 19 po kąpieli musiałam przebrać ją 4 razy, a i tak jak już zasnęła w mokrym ubranku :(

Weridiana lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.sz corka Kalisza genialna! ;)

magda sz, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, moja nie robiła osiem dni, ale wszystko było w porządku, w dziewiątym dniu bez kupy była strasznie marudna, prężyła się, płakała, widać było że chce zrobić i nie może. Po czopku poszła kupa na całą pieluchę. Wcześniej nie dawałam, bo właśnie podobno na kp może tak długo nie robić i jest ok.

lys, jesslin87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, moja nie robiła osiem dni, ale wszystko było w porządku, w dziewiątym dniu bez kupy była strasznie marudna, prężyła się, płakała, widać było że chce zrobić i nie może. Po czopku poszła kupa na całą pieluchę. Wcześniej nie dawałam, bo właśnie podobno na kp może tak długo nie robić i jest ok.

201508091565.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    hej dziewczyny.
    Ofka, ja też zastanawiam się nad zakupem tej diety. Chciałabym zrzucić kilka kg a mężowi też by się przydało. Tylko czy facet się naje? No i u mnie jeszcze 15-latek, który je jak koń :-) A jak już sobie wybiorę opcję z kanapeczkami, bo też lubię :-) to mogę sobie potem te kanapeczki wymieniać na coś innego jak mi się znudzą?
    W kazdej chwili mozesz wymienic jak wymieniasz to lista zakupow sie aktualizuje od razu. Jadlospis masz co tydzien. Kalorii przy karmieniu piersia jest 2200 tyle to facet sie naje nastolatek tez. Np rano 4 kanapki, potem owsianka z kakao miodem i migdalami potem soczewicza z marchewka i kurczakiem, na kolacje salata z jajem na twardo i czyms tam i dwie kromki. Oczywiscie ustalasz czas. Ja np mam propozycje sniadan w 10 min ale juzobiady pol h a kolacje.bez limitu czasoeego bo.jest maz juz w domu. Ustalasz tez ze drugie sniadanie to mmoze byc lunchbox do ptacy i tez zaznaczasz czy do.odgrzania czy na zimno...

Pulpecja lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    W kazdej chwili mozesz wymienic jak wymieniasz to lista zakupow sie aktualizuje od razu. Jadlospis masz co tydzien. Kalorii przy karmieniu piersia jest 2200 tyle to facet sie naje nastolatek tez. Np rano 4 kanapki, potem owsianka z kakao miodem i migdalami potem soczewicza z marchewka i kurczakiem, na kolacje salata z jajem na twardo i czyms tam i dwie kromki. Oczywiscie ustalasz czas. Ja np mam propozycje sniadan w 10 min ale juzobiady pol h a kolacje.bez limitu czasoeego bo.jest maz juz w domu. Ustalasz tez ze drugie sniadanie to mmoze byc lunchbox do ptacy i tez zaznaczasz czy do.odgrzania czy na zimno...
    kurde, fajnie to wygląda, coś dla mnie jak ktoś za mnie myśli co kupić i co ugotować. I jeszcze można sobie dostosować. Chyba też się skuszę.

201508091565.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody zaszczepiony :) teraz podsypia, ale agent z niego dobry :) przy badaniu wyjął lekarce dwa długopisy z kieszeni :P a ta w szoku, że taki maluch a tak ładnie chwycił i wyciągnął i zdziwko :) mały kleptoman mi chyba rośnie :) dobrze, że nie miał kieszeni, bo jeszcze by buchnął :) aaa... lekarka mówiła, że już na dole niedługo będą szły jedynki... już się boję

Pulpecja, Martucha86, lys, magda sz, niecierpliwa, apaczka, Paula_071, zabka11, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia po czym stwierdzila, ze beda mu szly zabki??

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie intymne do konitek po sn i nacieciu albo ogolnie po sn czy przy stosunku odczuwacie bol? Tzn jakby tu ladnie napisać hmmm jak maz we mnie wchodzi czuje ból i opor on też czuje opor musimy probowac pod innym katem wtedy jest po chwili ok
    Myslalam ze tyko przy pierwszym
    Razie po porodzie i tak dużej przerwie moglo bolec ale Tak jest za kazdym razem czy ktoras ma podobnie ?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja mam podobnie, jak pierwszy raz sprobowalismy po 4 tyg tak delikatnie bylo lepiej jak teraz. Po bzykanku tydz temu ciagle krawawie... Jutro mam gina jakigos nowego bo moj odszedl z luxmedu, polozna go polecila wiec ciekawe co powie. Nie mam tylko z kim zostawic malej..no trudno idzie ze mną..
    Dodam ze mnie sporo nacieli i szew mi puścił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 16:16

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, werdidana poszlo.

Pulpa daj meila to tez Ci wysle obadasz sobie

Weridiana lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Madzia, werdidana poszlo.

Pulpa daj meila to tez Ci wysle obadasz sobie

[email protected]
    dzięki, popatrzę jak to dokładnie wygląda, ale i tak jestem na 90 % zdecydowana. Mężowi nawet nie powiem, że jest na diecie hahaha.

niecierpliwa, Weridiana, mamasia, zabka11, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 2371 2372 2373 2374 2375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ