SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się popołudniowo dziewczyny
Czytałam Was na bieżąco ale nie miałam sił pisać, ach, przyszła teściowa doprowadza mnie do szewskiej pasji, ciągle między nami mąci, ciągle mnie denerwuje, chociaż jest ponad 100 km stąd... nie trawię jej i mam już serdecznie dość
Dzisiaj dostała ode mnie smsa że ma się przestać wtrącać w nasze sprawy i nie życzę sobie jej smsów, i żeby z łaski swojej przestała mnie denerwować, bo jakby zapomniała to jestem w ciąży i stres jest mi zbędny. Co to za wredne babsko jest... wygadałam się siostrze i trochę mi ulżyło. Przepłakałam dwa dni ale teraz biorę się w garść!
Nadrobię zaległości na belly, ogarnę mieszkanko i zrobię sobie małe spa- mycie włosów z masażem, depilacja, kremowanie i takie tam.
Włączyłam sobie disco polo hahahaha a co tam!nie dam się smutkom, trzeba być wesołym dla Maluszka
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny!dzisiaj któraś wizytuje? Jeśli tak to zaciskam kciuki
psioszka11, sylwucha89, magda sz, lys, małaMyszka, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
Ja wlasnie czekam na wizyte, oczywiscie mam na 15, ale juz nie umialam w domu wysiedziec. Dzis pierwsza wizyta po latach na nfz, nie znam lekarki, ide do niej z polecenia wiec tym bardziej sie denerwuje
psioszka11, mamasia, małaMyszka, Andzia 34 lubią tę wiadomość
-
Wredna tesciowa-zle,ale za mila tez niedobrze :p
Moja jest taka ze za kazdym razem mnie sciska i mowi jak do dzieciaka "o jej dobrze wszystko?" Sie ciupcia :p
Niecierpie tego!!!!
Ale.najbardziej mnie denerwuje to ze jest strasznie nie kumata..najpierw plecie pierdoly pote lm mysli (albo i nie mysli..)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 14:35
małaMyszka, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość
-
futuremama wrote:Dzięki
Po prostu w pracy muszą mi tak dać umowę żeby dzień porodu obejmowała.
A np. jakbym miała umowę o pracę na 3 mies. i np. po dwóch poszła na l4 już do porodu to w takiej syt macierzyński przysługuje?
Sorki, że tak hipotetycznie wypytuje ale szukamy najlepszego rozwiązania dla mnie i kierowniczkifuturemama, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ach szkoda słów dziewczyny! We wszystko się wtrąca. Jakie imię wybrać, w jakim miesiącu zrobić chrzckny, codziennie wydzwania i wypisuje do mojego, no po prostu nie może się pogodzić z tym, że ma on teraz swoją rodzinę, okropna jest! Kiedyś kazała mu wybierać między nią a mną!!! A dzisiaj miała czelność napisać do mnie, że ja mam nie mącić między nią a moim! No sorry ale ja sobie nie pozwolę, żeby ona mi decydowała o naszym życiu. My wybierzemy imię, datę chrztu itd. Ma swoje życie to niech się zajmie nim. Okropne babsko.
Niecierpliwa trzymam kciuki za wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 14:39
niecierpliwa, małaMyszka, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
Sana wrote:Ach szkoda słów dziewczyny! We wszystko się wtrąca. Jakie imię wybrać, w jakim miesiącu zrobić chrzckny, codziennie wydzwania i wypisuje do mojego, no po prostu nie może się pogodzić z tym, że ma on teraz swoją rodzinę, okropna jest! Kiedyś kazała mu wybierać między nią a mną!!! A dzisiaj miała czelność napisać do mnie, że ja mam nie mącić między nią a moim! No sorry ale ja sobie nie pozwolę, żeby ona mi decydowała o naszym życiu. My wybierzemy imię, datę chrztu itd. Ma swoje życie to niech się zajmie nim. Okropne babsko.
Niecierpliwa trzymam kciuki za wizytę
ale babsko.... może ona myśli ze jest żoną? to częste u matek że traktują synów jak mężów.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Sana bądź dzielna! Ależ teściowe potrafią być wstrętne, ciekawe jakie my będziemy dla naszych synowych
strach się bać no ale na pewno będę szanowała wybory moich dzieci a nie przeszkadzała.
Mam nadzieję że Twój facet ma swój rozum i to co mówi mamusia dzieli przez zeroJak jest straszna teściowa to jeszcze nie koniec świata gorzej jak jest w spółce z synkiem to wtedy szlak może trafić. Moja mieszka 4km dalej a jak do niej mój mąż nie zadzwoni to ona sama z siebie też nie. Czasem aż mi przykro że tak mnie zlewa ale z dwojga złego wole tak niż jakby miała we wszystko wtykać nos.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Moja teściowa zawsze traktowała mojego męża jak księcia.. syneczek z nieodciętą pępowiną.. dzwoniła do niego codziennie! Najlepiej jakby spędzał u niej każdą wolną chwilę.. Ale teraz jak wie o ciąży to wnuk/wnuczka jest teraz na pierwszym miejscu
więc w hierarchii rodziny to JA jestem teraz najważniejsza
teraz dzwoni do mnie ;p Mówi, że mnie kocha, że jestem jej córką itp. Mówię Wam dziwnie się z tym czuję.. Chociaż chyba lepiej mieć nadgorliwą niż wredną teściową.. Więc współczuje Sana! Ale najważniejsze, że nie siedzisz cicho i mówisz jej, żeby się nie wtrącała! Tak trzymaj! I nie denerwuj się :*
małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
Moja teściowa się do niczego nie wtrąca. To, że nie wtrąca się do nas rozumiem, ale kiedyś na początku naszego związku aż się dziwiłam, że jest tak mało zaangażowana w życie syna (dzieci). Teraz wiem, że to bardzo duży atut. Jest zawsze otwarta na rozmowę, na poradę, ale trzeba do niej przyjść. Myślę, że wynika to z tego, że jej mama (babcia) jest strasznie wścibska, i ta postanowiła być inna. Bardzo ją cenę za to, że jest blisko a jednocześnie daleko:)
Dzisiaj wyjątkowo dzień bez mdłości i wymiotów, nawet gardło mnie nie boli i mniej kaszlę) Wykorzystam to i posprzątałam obie łazienki (jedna jest obecnie dedykowana na moje wymioty, obsesyjnie muszę mieć czysty sedes do wymiotów:D), salon i kuchnię
W poniedziałek wracam do pracy, więc pewnie nie będzie mi się chciało aż tak sprzątać.
małaMyszka, Andzia 34, mamasia, niecierpliwa lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
magda sz wrote:Ale Wam zazdroszczę tych obiadów, ja jem tylko to co mama mi namroziła i jakieś kanapaki. Nie potrafię stać i gotować, nawet obieranie ziemniaków powoduje u mnie mdłości. Już nie pamiętam kiedy zrobiłam obiad. Kilka razy próbowałam jak się dobrze czułam ale coś się stało z moim kulinarnym talentem...od kiedy jestem w ciąży wszystko co zrobię jest ohydne, zupy pomidorowe mdłe, rosół mdły albo przesolony, rybę kiedyś zrobiłam to po jednym kęsie pobiegłam do wc. Wcześniej gotowanie to była moja pasja, codziennie w pracy do połowy dnia myślałam co dobrego dziś ugotuje. Wczoraj zrobiłam wafle przekładane z masą krówkową i budyniową, krówkowej nie zepsułam bo była z puszki ale budyniową..jakieś flaki nie masa
ja mam to samo..obiad u mnie w domu nie smakuje ten sam u moich rodziców to już inna bajka..
dziewczyny czy wam też się ciągle chce spać ? Ja na początku ciąży cierpiałam na bezsenność ale teraz od tygodnia mogła bym spać całe dnie i ciągle chce mi się spać
-
dziewczyny, kupowałyscie moze sobie juz staniki??, ja wczoraj byłam pierwszy raz od bardzo dawna na zakupach bo rzeczy zrobiły sie ciasnawe, a wyprzedaze w toku.
Najbardziej zależało mi na staniku, weszłam do HappyMum ale tam dosłownie szmatka za 160 zł, i rozmiarówka przebrana, w H&M małe rozmiary i nie wiem w sumie gdzie kupić jakiś wygodny stanik ciążowy.
-
hej dziewczyny:) Ja dzisiaj miałam wolny dzień i tez się wzięłam za porządki. Rano było bardzo dobrze a teraz zaczyna mnie trochę mdlić
Ale łosoś się marynuje na obiad:) Mam nadzieję tylko że będzie smakował bo u mnie ostatnio tez z tym różnie.
Co do teściowych to moja dość daleko ok 70 km i może być. A najbardziej to mój mąż jest w porządku bo ma swoje zdanie i nie ulega wpływom i jest za mną
A Sana masz rację to Twoje życie i sami o takich rzeczach powinniście decydowaćmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Magd wrote:dziewczyny, kupowałyscie moze sobie juz staniki??, ja wczoraj byłam pierwszy raz od bardzo dawna na zakupach bo rzeczy zrobiły sie ciasnawe, a wyprzedaze w toku.
Najbardziej zależało mi na staniku, weszłam do HappyMum ale tam dosłownie szmatka za 160 zł, i rozmiarówka przebrana, w H&M małe rozmiary i nie wiem w sumie gdzie kupić jakiś wygodny stanik ciążowy.
może w sklepach "ezotiq"małaMyszka, Magd lubią tę wiadomość
-
I po obiadku... Dzisiaj był wyjątkowo pyszny!!!
Wracam do nauki, bo mnie też dzisiaj odwiedziła teściowana herbatkę
Rzadko mnie odwiedza, ja jestem częściej u niej hi hi hi hiniecierpliwa lubi tę wiadomość