X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co nie widać podobieństwa do mnie w ogóle, wszyscy mówią, że Hubert jest identyczny jak mój mąż... Nawet moja mama mówi, że "niestety ale Hubert jest taki sam jak Konrad"

niecierpliwa, magda sz, Weridiana, jesslin87, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zabawy do 3 to bym nie wytrzymala ;) W sumie mnie taki system odpowiada, bo wtedy leze i og5adam serial, a ona ciumka, maz ma wtedy czas dla siebie, wiec tez zadowolony. U nas caly dzien wyglada tak, ze co 1,5-2h aktywnosci jest polgodzinna drzemka. Czasem ok 14 jest ona dluzsza dzis np 1,5h. No i najwazniejsze udalo nam sie dzis wyjsc na spacer, zauwazylam ze im gorsza pogoda tym lepszy spacer, dzis bez wiekszego marudzenia usnela po 15 minutach i tak prawie godzinke pospala.

apaczka, jesslin87 lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę Wam, Lily ma jakiś taki dziwny tryb, że chodzi spać około 2 w nocy i śpi do około 10 rano (z przerwami na karmienie).
    Dziś kąpiel była o 18.30, po kąpieli jak zawsze płacz, cyc i drzemka ok pół godziny. Potem albo noszenie, albo wiszenie na cycu, albo ryk ze zmęczenia, znów przysypia na 1 lub max 2 godziny i potem znów trzeba zabawiać, nosić, wyciszać na ogól do 2 w nocy.
    Jak ma dobry dzień to pośpi od 2 do 4-5, wstaje na karmienie, śpi do 7 i od tej pory wstaje na karmienie co godzinę. O 10 uważa dzień za rozpoczęty.
    A jak ma gorszy dzień to zasypia około 2 w nocy i do 10 rano budzi się do 1,5h.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie prezent dla dzieciaków na Mikołaja? Ja bym chciała coś kupić, macie jakieś pomysły?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny fonie Was ale mam ważne pytanie.czy Wasze dzieci też tak kopia? Moja ogólnie jest niespokojna i strasznie wierzga nóżkami. I nie wiem czy to powód do niepokoju. Rączkami tez dużo macha ale kopie tak ze ma lekko przetarte sarpetki z tyłu.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to zalezy jaka mine zrobi raz w niej widze siebie, a raz meza, ale to raczej nic dziwnego, bo wiekszosc ludzi nas bierze za rodzenstwo, choc ja tam grama podobienstwa nie widze ;)

• Agaata Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Dziewczyny fonie Was ale mam ważne pytanie.czy Wasze dzieci też tak kopia? Moja ogólnie jest niespokojna i strasznie wierzga nóżkami. I nie wiem czy to powód do niepokoju. Rączkami tez dużo macha ale kopie tak ze ma lekko przetarte sarpetki z tyłu.

Kopie i nogi ma bardzo aktywne, ale skarpetek jeszcze nie przetarł ;-)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Kopie i nogi ma bardzo aktywne, ale skarpetek jeszcze nie przetarł ;-)

U nas tez kopie i macha lapkami ostro, ale skarpetki cale ;)

Agaata lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminka u nas tez wierzganie nózkami na całego

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siadammmm

Przewracam się z brzuszka na plecki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 23:15

Agaata, lys, niecierpliwa, Weridiana, kasiuleek, Neyla, Kkarolinaaaa, Katarka, Martucha86, zabka11, 5ylwia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Kupujecie prezent dla dzieciaków na Mikołaja? Ja bym chciała coś kupić, macie jakieś pomysły?

Ja bym chciala kupic cos pod choinke, jednakze pomyslu poki co brak ;) Na mikolaja to dostanie za rok paczke z pracy, bo w tym roku jeszcze sie nie lapie ;)

• Agaata Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, słodka ona jest!!! Fajne pulpeciki z tych Waszych dzieciaczków!!! Mój to jednak jest drobniutki, jak tak porównuję ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Martucha86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Staś ma po obu stronach karku ( okolice potylicy ) guzki wielkości pestki wiśni...czy wasze dzieci też tak mają?
    Juz zaczynam świrowac ze to węzły powiększone...

5fo2vs9.png
  • magda sz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka kopie strasznie, jakby pływała w wodzie. Dziś chciałam jej dać buzi na przewijaku i dostałam kopa w cycki az zasyczałam.

zabka11 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Dziewczyny! Staś ma po obu stronach karku ( okolice potylicy ) guzki wielkości pestki wiśni...czy wasze dzieci też tak mają?
    Juz zaczynam świrowac ze to węzły powiększone...

To węzły ale to nic poważnego, moja też czasem ma, to się pojawia i znika. Jak miała katar to cały czas było. Pediatra mówiła żeby tylko sprawdzać czy się nie powiększają

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda super!

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nudzi mi się bez męża, po cholerę on polazł na to piwo...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    To węzły ale to nic poważnego, moja też czasem ma, to się pojawia i znika. Jak miała katar to cały czas było. Pediatra mówiła żeby tylko sprawdzać czy się nie powiększają
    Madzia, a ta wielkości pestki jest normalna?

5fo2vs9.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie takie zwykle ma, mniejszych być pewnie nie wyczuła. Ja spanikowałam kiedyś że guza jakiegoś ma i poleciałam do pediatry ale mnie uspokoiła że to normalne. Zwykle jak infekcja jakaś się pojawia ale nie musi, koło roku dzieci z tego wyrastają

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Nudzi mi się bez męża, po cholerę on polazł na to piwo...

Haha moj w domu, ale mi tez sie nudzi. Mloda spi u nas w sypialni, maz w salonie, a ja siedze u mlodej i jakos spac sie nie chce, ale co mam robic ;)

Agaata lubi tę wiadomość

‹‹ 2405 2406 2407 2408 2409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ