X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam nadzieje, ze taki obiad zostanie w zoladku choc troche sie obawiam, bo w roladzie jest kielbasa, no ale trudno bede wygrzebywac ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas na spacerek...

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka niestety autobusem :-( a do tego mazurskie drogi sa w takim targicznym stanie... a wyjezdzam na 10 dni takze bede miala czas na odpoczynek od podrozy. Wracam 11 lutego do Warszawy bo mam USG genetyczne :-)

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana oby jutro Was wypuścili :-)

A ja nie wiem co dziś na obiad,bo idziemy do teściów :-)

niecierpliwa, małaMyszka, Sana lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga udanego wypoczynku :-)

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana a czemu tak dlugo cie trzymaja jak wszystko est dobrze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    Mnie dalej ten potworny kaszel meczy. Mam juz dosc. W klatce piersiowej bol ustapil na szczescie.
    Nic mi nie smakuje, ciezko mi cokolwiek zjesc. Waga leci w dol.
    Strasznie sie boje o dziecko...

Milego dnia. Nie dam rady nadrobic Was.

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie kochana a u lekarza bylas? Duzo zdrowka Ci zycze <3

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Cassie kochana a u lekarza bylas? Duzo zdrowka Ci zycze <3

Tak bylam. Paracetamol i ciepla kolderka.

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Czesc
    Mnie dalej ten potworny kaszel meczy. Mam juz dosc. W klatce piersiowej bol ustapil na szczescie.
    Nic mi nie smakuje, ciezko mi cokolwiek zjesc. Waga leci w dol.
    Strasznie sie boje o dziecko...

Milego dnia. Nie dam rady nadrobic Was.

cassie a bylas u lekarza ? ten bol w klatce nie brzmi dobrze.

juz widze odpowiedz. Wiem ze wiele nam w ciazy zazywac nie wolno ale cholera paracetamol na kaszel :/

Ja pamietam jak bylam mala jak na kaszel mama robila mi syrop z cebuli , i o dziwo na prawde pomagal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 12:47

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana oby do jutra;) i będziesz już w domku.
    Ja właśnie się zastanawiam co tu zrobić na obiad.
    Karolina ja ostatnio robiłam dorsza w sosie śmietanowym z pieczarkami. Pycha:) tylko to już nie taka lekkostrawna wersja;)
    Ja genetyczne badania mam 5 lutego i trochę się denerwuję czy tam wszystko w porządku będzie:)

iv09gu1r9swezozr.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj kopytka z sosem pieczarkowym i kapustką kiszoną, mąż nie lubi takiego zestawu to dla niego będzie domowy gyros z indyka + frytki z ziemniaków.
    Ja mam genetyczne w środę.
    Cassie, ja mam kaszel 3 tygodnie, chociaż już widzę, że mi przychodzi. Paracetamol działa przeciwbólowo, a nie na kaszel więc nie wiem czy jest sens brać... Mi najbardziej pomaga nawilżenie powietrza w mieszkaniu, płukanie gardła siemieniem lnianym i picie herbaty z miodem i cytryną. Syrop z cebuli w moim przypadku nie dał rady, ale spróbuj, może na Ciebie zadziała. I oczywiście czosnek, on jest jednak rewelacyjny na każdy rodzaj infekcji.

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po syropie z cebuli bylo jeszcze gorzej. Mleko z miodem pije 2x dziennie. Czosnku niestety nie przelkne.
    Ten paracetamol to tez zeby sie wygrzac.
    Na kaszel sse cukierki z mentolem.
    Na izbie przyjec nawet tego paracetamolu nie chcieli mi przepisac.
    Pierwsze pytanie "czy ciaza byla planowana?" Jesli nie przepisuja to czego kobiety w ciazy nie moga.... paranoja... Jesli planowana to nawet syropu na gardlo nie przepisza bo zaden lekarz nie podejmnie sie odpowiedzialnosci...

Dzisiaj i tak jest lepiej. Do piatku spalam calymi dniami sily zero.

Tylko martwi mnie ze wszystkie ciazowe objawy minely. Nawet czestomocz.
    Nie chce panikowac ale boje sie jak cholera. 9tego mam USG ale do tego czasu do glowy dostane...

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie!!! Co za pytanie na izbie?! Jestem w szoku...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMyszka to samo pytanie zadal lekarz rodzinny...

Dlaczego Sana jest w szpitalu???

• Neyla Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG niektórzy to mają teściowe... na szczęście moja jest wspaniałą babką.

Sana życzę Ci szybkiego powrotu do domku i spokoju. I tak jak dziewczyny pisały-zerwać kontakty, zablokować numer.

A niech mi ktoś powie, co zrobić na brak apetytu? Bo ja od ponad tygodnia nie mam ochoty na nic... dzisiaj nawet poszłam do sklepu żeby sobie powybierać i wróciłam tylko z kiwi! Moje ulubione kinder bueno mi nawet nie wchodzi. Wczoraj posiłki jadłam tylko dlatego, że muszę. I tak jak na początku ciąży mogłam dosłownie wpieprzać wszystko, teraz nic mi nie smakuje :(

Na obiad dzisiaj zrobiłam spaghetti ze szpinakiem, serem i pestkami słonecznika (moje ulubione) i ledwo zjadłam...

nie mogę wstrzelić się żaden smak...

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Wam zazdroszczę apetytu :) ja tylko trawie żelki i banany :) każda inna potrawa powoduje chyba że gardło mi się zamyka i nic połknąć nie moge :/ znowu kilo mi spadło i już 7 na minusie jest:/ mam nadzieję że fasolce wystarczają witaminy które biore bo z jedzenia dużo nie dostaje.... ale pewnie z tych wszystkich Waszych pomysłów na obiad już nie długo będę korzystać... no mam nadzieję że w drugim trymestrze faktycznie większość dolegliwości mija :)

Sana współczuje teściowej... moja na szczęście smsów pisać nie umie a tel od niej nie odbieram :) a ze 300 km stad mieszka to inaczej nie dokuczy...
    blokuj numer bez wyrzutów żeby więcej takich sytuacji nie było

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • gagat82 Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno nic nie pisałam, ale czytam Was na bieżąco! Mój mąż w szpitalu, operowali mu nogę, ja sama od kilku dni w domu, płacze non stop, chyba hormony... no i ogólnie przykro, że jeszcze jest w szpitalu. W poniedziałek już chyba wyjdzie.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt:) super zdjęcia fasolek :)

Wszystkim chorym życzę bardzo szybkiego powrotu do zdrowia.

Sana co do teściowej, to nawet nie wiem, co ja bym zrobiła w takiej sytuacji. Mam nadzieję, że Twój narzeczony zrobił z nią naprawdę porządek!

Fajne przepisy tu wrzucacie, co chwilę mam smaka na coś innego, a że na razie nie ma męża to nic nie gotuję :( Ale jak tylko wyjdzie zaplanowałam fasolkę po bretońsku :) Mmmmm

Dziewczyny jeszcze pytanie, ja odkąd zaszłam w ciążę biorę 2xdziennie luteinę. Moja kuzynka od 1,5 roku nie może zajść w ciążę, porobiła badania i udała się do jakiegoś lekarza w Krakowie, bo tam mieszka. I ten lekarz obejrzał wyniki, coś tam jej powiedział i kuzynka mówi, czy nie powinna brać luteiny, bo jej kuzynka (czyli ja:) biorę i że zaraz udało mi się zajść w ciążę. A ten lekarz do niej mówi, że luteiny się już nie stosuje, że są przeprowadzone jakieś badania, że podobno jak się przyjmuje luteinę, a kobieta urodzi syna, to będzie miał problemy z układem moczowym (coś takiego) i że absolutnie nie, bo luteina szkodzi. Nie chciałam już dłużej się dopytać kuzynki bo się wkurzyłam. Prawie wszystkie moje koleżanki brały luteinę, rodziły zdrowych synów, czy któraś z Was słyszała o czymś takim?

xnw4pc0zxn34idh4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi 4 lekarzy w ciagu ostatniego roku wypisywalo luteine i takich rzeczy nie slyszalam ;) Z kolei 5 tez przepisal jak juz bylam w ciazy, ale stwierdzil, ze jak ma cos sie stac to nawet tona luteiny nie pomoze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 15:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytalam.

Sana kochana uwazaj na siebie, tesciowa olej, nie jest warta nerwow ani Twojej uwagi. Wazne ze nic Wam sie nie stalo i dzieciaczek ma sie dobrze.

Gratuluje Wam udanych wizyt.

Odonsnie jedzenia dla mnie wszystko jest bez smaku jak juz ma smak to jest albo za slodkie albo za slone. Doslownie nic mi nie smakuje. Wagowo wracam do wagi sprzed ciazy.
    Plusem ze wreszcie zjadlam dzisiaj obiad... zrobilam kapust mieszana (kapusta kiszona ugotowana + ugotowane ziemniaki, razem wymieszane, utluczone razem z maselkiem) i klopsy. Pierwsza lyzka - matko jakbym miala solniczne w buzi! Ale potem juz poczulam smak maselka i wchodzilo latwiej.

‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ