X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata jak często karmisz Huberta w nocy? Może spróbuj częściej? Moja ostatnio je w nocy po 3-4 razy (do tego kręci się strasznie i nie może zasnąć więc jestem łagodnie mówiąc trochę zmęczona) i mam nadzieję, że jakieś przełożenie na wagę będzie chociaż jak nie zrobi tej kupy do jutra to nie wiem czy jest sens ważyć ;-) Natalia miała taki okres pod koniec października, że też praktycznie nie przybrała przez 2 tygodnie. Później zaczęłam dietę i waga poszła do góry ale to pewnie zbieg okoliczności. Ja póki co wyluzowałam w tym temacie, zobaczymy na jak długo ;-)
    No i zjadłam te pół jogurtu naturalnego ;-) liczę na brak problemów jutro...

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Oni nie widza problemv w czasie dostarczenia, o ile byl w lodowce. Za pierwszym razem rozumiem, ze nie wyszedl, bo byl przelewany z woreczka, ten drugi tez moze znalezc uchybienie, bo pojemnik otworzylam pare dni wczesniej, jak probowala zlapac i mial kontakt ze skora, ale tym razem juz nie mam do czego sie przyczepic. Pobralam o 14.15, a o 15.46 byl w labolatorium.

no to dziwna sprawa, ja robiłam posiew raz, zebrałam mocz do woreczka, przelałam z woreczka do jałowego pojemnika, wyszło e.coli w liczbie 10000 czyli ilość dopuszczalna

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Agata jak często karmisz Huberta w nocy? Może spróbuj częściej? Moja ostatnio je w nocy po 3-4 razy (do tego kręci się strasznie i nie może zasnąć więc jestem łagodnie mówiąc trochę zmęczona) i mam nadzieję, że jakieś przełożenie na wagę będzie chociaż jak nie zrobi tej kupy do jutra to nie wiem czy jest sens ważyć ;-) Natalia miała taki okres pod koniec października, że też praktycznie nie przybrała przez 2 tygodnie. Później zaczęłam dietę i waga poszła do góry ale to pewnie zbieg okoliczności. Ja póki co wyluzowałam w tym temacie, zobaczymy na jak długo ;-)
    No i zjadłam te pół jogurtu naturalnego ;-) liczę na brak problemów jutro...

Teraz karmię 2 razy w nocy.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, a rozmawialas z mama na ten temat? Co ona o tym sadzi?

Ewa23 to u Ciebie tez bez szalu ta waga, a moze po prostu nasze dzieci tak maja i beda szczypiory?

• Agaata Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mówi, że mało przybrał i że chyba trzeba będzie badania zrobić, ale żeby jeszcze poobserwować przez chwilę.
    Acha i generalnie powiedziała, że nie ma sensu aż tak często ważyć, bo zazwyczaj raz w miesiącu wystarczy, bo może wszystko odrobić jeszcze. No nic, zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 20:53

niecierpliwa lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa a jak szykujesz Julke do pobrania to dokładnie myjesz okolice ujścia cewki moczowej? Rozchylic wargi sromowe i spsikac Oktaniseptem a następnie wytrzeć jałowym gazikiem. No i mocz ze środkowego strumienia.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    no to dziwna sprawa, ja robiłam posiew raz, zebrałam mocz do woreczka, przelałam z woreczka do jałowego pojemnika, wyszło e.coli w liczbie 10000 czyli ilość dopuszczalna

Jak za pierwszym razem uslyszala, ze przelalam to o malo mi lba nie urwala, a jesli faktycznie ma tyle tych bakterii? Juz sama nie wiem. Ostatni raz zrobie, jak tym razem tez nie wyjdzie to porozmawiam z pediatra. Teraz zrobie tez zwykla analize.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Niecierpliwa a jak szykujesz Julke do pobrania to dokładnie myjesz okolice ujścia cewki moczowej? Rozchylic wargi sromowe i spsikac Oktaniseptem a następnie wytrzeć jałowym gazikiem. No i mocz ze środkowego strumienia.

Nie, myje czypta pielucha tetrowa i przegotowana woda, az tak to musze umyc?? Tak strumien srodkowy, teraz byl koncowy, bo mnie zaskoczyla, a mialam pojemnik zamkniety ;)

• Neyla Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Paula, teraz już się budzi 2 razy w nocy, czyli tak samo jak własciwie od zawsze. On je 8-9 razy na dobę i wg mnie to nie w tym tkwi problem.

Moja je 12 razy na dobę... na początku strasznie chciałam jakoś to zmniejszyć do 8-10, ale już mi przeszło. Poddałam się. I tak jestem uwiązana, bo butli nie tknie, więc co za różnica ile razy w ciągu dnia muszę ją karmić. Mam apke na tel. i tam zaznaczam każde karmienie (z którego cyca i kiedy).

Co do przyrostów, to ja w ogóle w nie nie wnikam, nie ważę małej codziennie. Co tydzień wskakuję na wagę (tak jak w ciąży) i żyję spokojniej. Je? Je. Przybiera? Przybiera, więc wrzuciłam na luz i nie spinam dupy. I tak nic nie mogę zmienić...no ewentualnie karmić jeszcze częściej, ale wtedy to chyba bym tylko z cycami na wierzchu siedziała jak jakaś matrona i czekała aż mi przyniosą potomka.

zabka11 lubi tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Mama mówi, że mało przybrał i że chyba trzeba będzie badania zrobić, ale żeby jeszcze poobserwować przez chwilę.
    Acha i generalnie powiedziała, że nie ma sensu aż tak często ważyć, bo zazwyczaj raz w miesiącu wystarczy, bo może wszystko odrobić jeszcze. No nic, zobaczymy.

Badania w jakim kierunku?? Kurde, nie wiem ale jakos wydaje mi sie, ze skoro ten przyrost jest kiepski juz kilka tygodni, to chyba naglego zwrotu akcji nie bedzie. A jak to u Was wyglada w skali miesiaca?

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Moja je 12 razy na dobę... na początku strasznie chciałam jakoś to zmniejszyć do 8-10, ale już mi przeszło. Poddałam się. I tak jestem uwiązana, bo butli nie tknie, więc co za różnica ile razy w ciągu dnia muszę ją karmić. Mam apke na tel. i tam zaznaczam każde karmienie (z którego cyca i kiedy).

Co do przyrostów, to ja w ogóle w nie nie wnikam, nie ważę małej codziennie. Co tydzień wskakuję na wagę (tak jak w ciąży) i żyję spokojniej. Je? Je. Przybiera? Przybiera, więc wrzuciłam na luz i nie spinam dupy. I tak nic nie mogę zmienić...no ewentualnie karmić jeszcze częściej, ale wtedy to chyba bym tylko z cycami na wierzchu siedziała jak jakaś matrona i czekała aż mi przyniosą potomka.

Byc moze my spinamy dupe, bo u wszystkich naszych dzieci ze slabym przyrostem jest jeden wspolny mianownik - sluzu w kupie, a raczej kupa w sluzie i podejrzenie alergii

Neyla, Zetka lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, przyrost siadł przez ostatnie dwa tygodnie, wcześniej przybierał po 130 g tygodniowo. Badania - to morfologia zapewne, może CRP, nie pytałam jeszcze dokładnie, bo dzisiaj tylko chwilę rozmawiałam.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Nie, myje czypta pielucha tetrowa i przegotowana woda, az tak to musze umyc?? Tak strumien srodkowy, teraz byl koncowy, bo mnie zaskoczyla, a mialam pojemnik zamkniety ;)
    To zrób tak jak napisałam. Trzeba to robić jak najbardziej jałowo. Powinno być ok :-) Swoją drogą to pediatra mogła Ci wytłumaczyć jak to zrobić.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Jak za pierwszym razem uslyszala, ze przelalam to o malo mi lba nie urwala, a jesli faktycznie ma tyle tych bakterii? Juz sama nie wiem. Ostatni raz zrobie, jak tym razem tez nie wyjdzie to porozmawiam z pediatra. Teraz zrobie tez zwykla analize.

najlepiej od razu robic ogólne i posiew np. tego samego dnia czy dzień po dniu, bo jesli w ogólnym wyjdzie brak bakterii czy bakterie pojedyncze a w posiewie tak jak dotychczas to rzeczywiscie próbka zanieczyszczona

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    najlepiej od razu robic ogólne i posiew np. tego samego dnia czy dzień po dniu, bo jesli w ogólnym wyjdzie brak bakterii czy bakterie pojedyncze a w posiewie tak jak dotychczas to rzeczywiscie próbka zanieczyszczona

Tak tez teraz zrobie.

• lys Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak jak apaczka napisała - ja tez psikalam octeniseptem zanim pobrałam mocz

niecierpliwa, apaczka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Was słabe przyrosty, a ja podczas ostatnich szczepień usłyszałam, że dziecko jest przekarmione, że przyrost za duży, i mam jej nie dawać tyle cyca, tylko podać wodę... oczywiście żadnej wody nie podaję, a ograniczyć wiszenia na cycach się nie da, bo jest histeria
    2 dni temu Lily ważyła 7345g

Neyla, Migotkaa, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    u Was słabe przyrosty, a ja podczas ostatnich szczepień usłyszałam, że dziecko jest przekarmione, że przyrost za duży, i mam jej nie dawać tyle cyca, tylko podać wodę... oczywiście żadnej wody nie podaję, a ograniczyć wiszenia na cycach się nie da, bo jest histeria
    Nie ma sprawiedliwości na tym świecie ;-)

niecierpliwa, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli wyniki ok to taka uroda :) Mojej kuzynki synek, ma 4,5roku a wazy uwaga..13,5kg !
    Robili wszystkie mozliwe badania, wszystko ok, zdrowiutki, apetyt ma, bardzo ładnie je, zupki,obiadki, warzywa,owoce, po prostu taki juz jest, od początku były problemy z przybieraniem na wadze.

Ja ile waży moja Kluseczka dowiem się 15 grudnia na szczepieniu, ale mysle ze bedzie podobnie jak Lily :) Bo Pola tez z pucków :P

lys lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

Lys ja tak mysle, czy to nie jest powod tych brzuszkowych problemow, ze Lily zjada tak duzo, bo ja boli, a cyc koi bol, a boli ja, bo za duzo je? A jak z mm, dokarmiaSz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 21:18

‹‹ 2547 2548 2549 2550 2551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ