SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Pati- ja jakos mysle ze w lutym zaczne..ok 6 miesiaca.

Byłam dzisiaj z Polą u pediatry bo nie dawało mi spokoju jej pokasływanie i takie dziwne dzwieki z nosa. Okazalo sie ze kaszel od sliny bo jej zalatuje, a na charczenie mam zakraplac sol fizjologiczną, ale ogólnie jest zdrowa uf ;)

KLUSKA ! WAGA 7120 ! :O

Paula_071, mamasia, niecierpliwa, Zetka, jesslin87, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Hej Pati. Zdrowka.

Moja mala krolewna dzisiaj cos slabo je... Musialam sie ratowac laktatorem i az 110ml sciagnelam :) Zal wylewac wiec postanowilam Julke troche butla powkurzac...zjadla 60ml. Zagapila sie na lampe i poszło... Teraz spi mi na kolanach... Nie bylam na spacerze i nie mam z czego obiadu zrobic :( Pogoda jest do dupy...
    Medyka a nie zarażasz pokarmu? Ja po prawie każdym jedzeniu małej, odciągamy resztę laktatorem i zamrażam. Niezły zapas mi sie juz uzbierał :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Witam :)

Pati- ja jakos mysle ze w lutym zaczne..ok 6 miesiaca.

Byłam dzisiaj z Polą u pediatry bo nie dawało mi spokoju jej pokasływanie i takie dziwne dzwieki z nosa. Okazalo sie ze kaszel od sliny bo jej zalatuje, a na charczenie mam zakraplac sol fizjologiczną, ale ogólnie jest zdrowa uf ;)

KLUSKA ! WAGA 7120 ! :O
    Ja tez tak właśnie myślałam żeby zacząć rozszerzać od 6 miesiąca.mdostalam cała listę co dziecko i od jakiego miesiąca moze jeść i fajnie to rozpisane. Ciekawi mnie jak to w pl wyglada. Bo tu naprawdę duzo dziecko moze juz od 4 miesiąca.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W NY tez juz po 4 mieisacu sie rozszerza diete..
    Ja czekam jeszcze 3 tyg i zaczynamy warzywka:)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą, bede 8 grudnia na szczepieniu i wtedy zapytam pediatre i juz... bo to zgłupieć mozna tyle teorii :P

jeszcze 10min i bede jadła cannelloni ! mm :)

Pati Belgia, Neyla lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinaaa proszę, nie rób smaka... Tez chętnie bym zjadła :-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Byłyśmy u pediatry, powiedziała że faktycznie wargi się zrastają ale ona się nie podejmie leczenia u małego dziecka bo nie widzi żadnej infekcji. Wkurzyłam się i powiedziałam ironicznie aha to po co zapobiegać lepiej leczyć, czyli co czekamy aż się infekcja przywieruszy :/ a ona że jak chce to mogę iść do ginekologa dziecięcego. Więc powiedziałam że pójdę oczywiście bo widzę różnicę i żeby było coś aby to zahamować, nie mówię o zabiegu teraz ale jakieś maści nie zaszkodzą. :/ mogłam od razu poszukać takiego gina ale mąż się uparł żeby najpierw do pediatry.

Kupiłam Vingatol za 3,30 z receptą.

Maja waży 6850 od 12.11 500 gram. Żarłok :)

Na dworze pizga jak w kieleckim wiec spacer był krótki.

Laski z Wawy to może ustalmy najpierw dzień kiedy się widzimy, a miejsce to już sprawa drugorzędna, park może być tylko żeby blisko czegoś gdzie można nakarmić albo przewinąć. Mi pasuje codziennie więc się dostosuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 15:37

Agaata, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała zacząć rozszerzać dietę jak Mały będzie miał pół roku, ale zobaczymy jak to będzie w praktyce. Póki co mało przybiera na wadze, więc zobaczymy co powie pediatra na wizycie 10 grudnia.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- mojej znajomej siostrzenica tez miała ten problem z wargami, przez sudocrem, codziennie nim smarowała małą i się zrosły..
    Ja w domu używam do przemywania wode+płyn do kąpieli i dużymi wacikami, a chusteczki tylko na wyjścia, ponoć właśnie to chusteczki są najczęstsza przyczyna..

JEM !

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszcze spotkania :)
    Zadna z was nie mieszka na podlasiu :P?
    O albo gdzieś w górach?:) Bo w kwietniu jedziemy (jeszcze nie wiemy tylko gdzie :P)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z wro gdzie są IP pediatryczne oprócz Brochowa???
    mała mi strasznie płacze, strasznie, potem zasypia, ale jak się budzi to od nowa, dziś już 3 raz, wczoraj 2 razy tak było wieczorem, ale dziś mam wrażenie że jest gorzej, zaczynam się martwić

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Medyka a nie zarażasz pokarmu? Ja po prawie każdym jedzeniu małej, odciągamy resztę laktatorem i zamrażam. Niezły zapas mi sie juz uzbierał :-)

Mam już tyle pomrożone, a dzieć i tak z butli nie umie/nie chce pić.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Jestem za:) z jakich okolic jesteście i gdzie chodzicie na spacery? ja błąkam się po Parku Grabiszyńskim ale w sumie mogę gdzieś podjechać bo mały lubi jeździć autem i chyba dałabym radę - jeszcze sama nigdy z nim nie jechałam ale w końcu musi być ten pierwszy raz.

Byłam 2 godz na spacerze a mały spał tylko 20 minut, nie wiem co mu się stało, teraz oczywiście marudzi w domu..

Dziewczyny ja też mam ciągle syf, wszędzie walają się rzeczy małego, mata, bujaczek itp, chyba niespecjalnie da się utrzymać porządek przy takim maluchu i trzeba pogodzić się z tym.. staram się sprzatać raz w tygodniu no ale czasem to jest takie sprzątanie na raty co jeszcze bardziej mnie wkurza, okna mam takie brudne że już prawie nic przez nie widać, na żaluzjach w salonie 2 cm kurzu chyba.. ale w tym tyg przyjeżdża moja mama, może trochę ponadrabiam te zaległości..
    Ja z Karłowic :-)

bzkxskf.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys z tego co wiem to Koszarowa - tam jest ostry dyżur pediatryczny i wszystkei szpitale tam odsyłają dzieci.

lys, Paula_071 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Aga, teraz się uspokoiła, ale boję się że za chwilę znów będzie to samo, nie mam pojęcia co się dzieje

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas od rana krzyk i tylko rece pomagaja, umylam garki bo zasnela - zrobilam sobie kawe , siadlam i slysze juz ze sie przebudzila - 15 min drzemki , wow!

zabka11 lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Pytanie do mam, ktore karmią piersia, kiedy zamierzacie zacząć rozszerzać dietę?
    W kwietniu, może maju...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak dzieci ząbkują to jak płaczą???
    Trochę, bardzo, cały czas czy z przerwami?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamowilam Sophie - lepiej zeby jej sie podobala .. inaczej sama chyba bede sie nia bawic ;-)

magda sz, Katarka, zabka11, chcebycmama lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy mówicie NIE słodyczom, to ja będę jadła za Was! Właśnie pochłaniam kruche ciasteczka z cukrem na wagę...

Chata posprzątana, obiad z wczoraj - krem z dyni, mały śpi, w TV hity lat '80, pies śpi, kanapa wali jak stare skarpety, pomimo prania po raz trzeci! Pierdziele, jutro mąż ma dzień matki boskiej pieniężnej to kupuje kanapę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 16:59

zabka11, Pulpecja, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 2560 2561 2562 2563 2564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ