X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! a moje dziecko zwykle rano budzi sie w poprzek łóżeczka a dziś sam siebie przeszedł i głowa w nogach nogi na klinie :) dobrze ze spi w spiworku :/

niecierpliwa, AgaSad lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nst roku mamy 5 wesel, z tego 1 wesele jest brata rodzonego mojego meżą, a reszta wesel to rodzina i znajomi. Pola pójdzie tylko na wesele swojego wujka(bedzie miała rok i 2 miesiace), na pare godzin, później bedzie z kimś siedziala, wiec wydumałam ze uszyjemy sobie sukienki :) ja bym mogła ją założyc na 3 wesela bo na 3 weselach bedą zupelnie inni goscie i nie bede sie powtarzac:P
    No i znalazłam!

fea748876b8d0537med.jpg

3b6e3416c179ac47med.jpg

5881bd0f791e5a26med.jpg

0na88, Maniuś, mamasia, magda sz, Pulpecja, witaminkab, zabka11, Paula_071, AgaSad, Laura, Amberla, Zetka, jesslin87 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe mi tez sie marzy zebysmy mialy dwie takie same sukienki - choc u nas z weselami narazie przycichlo.

a mam pytanie :

Co roku z mezem i z grupka znajomych wyjezdzalismy na ferie do Zakopanego ( no , pod Zakopane - w kazdym razie w gory) i tu pytanie.. ferie nam wypadaja w tym roku w Styczniu chyba druga polowa.. mala bedzie miala 5,5 miesiaca . Myslicie ze jest sens jechac ? czy to bedzie mordega dla mnie i dla dziecka ?

maz sie napalil a ja jestem przerazona , samym pakowaniem wanienki , ubran - jak wozek poradzi sobie po sniegu , i tym ze dziecko nie bedzie przeciez jeszcze siedziec. Doradzcie mi :(

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poradni laktacyjnej bylysmy w sumie 3 razy, jej ostatnia rada byla taka, zeby sciagac i podawac butelka, nie widze sensu zeby znowu tam isc, bo problem jest raczej gdzie indziej. Zamowilam to mleko, ktore polecila gastrolog, to bardziej kaloryczne. Nie mam juz sily na to. Odkad tylko wstala to placz, histeria. Byla glodna, butelke zaciagala i ryk, potem dawalam lyzeczka to myslalam, ze ja polknie tak sie trzesla. Chyba szybciej zaczniemy rozszerzac diete.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 to zalezy od dziecka, ja np ze swoja sobie takiego wyjazdu nie wyobrazam, a lolezanka np wyjezdza na swieta z 3 miesieczna corka. A jak Zoska? Juz ladnie je?

0na88 lubi tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjada juz wiecej ale karmienie jej to meczarnia ;-) wygina sie , jakies piski , obraca glowe... je , bawi sie , nie je ..znow je - taka zabawa w kotka i myszke a ja jestem malo cierpliwa;-)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    hehe mi tez sie marzy zebysmy mialy dwie takie same sukienki - choc u nas z weselami narazie przycichlo.

a mam pytanie :

Co roku z mezem i z grupka znajomych wyjezdzalismy na ferie do Zakopanego ( no , pod Zakopane - w kazdym razie w gory) i tu pytanie.. ferie nam wypadaja w tym roku w Styczniu chyba druga polowa.. mala bedzie miala 5,5 miesiaca . Myslicie ze jest sens jechac ? czy to bedzie mordega dla mnie i dla dziecka ?

maz sie napalil a ja jestem przerazona , samym pakowaniem wanienki , ubran - jak wozek poradzi sobie po sniegu , i tym ze dziecko nie bedzie przeciez jeszcze siedziec. Doradzcie mi :(

A ile to km od Was?
    My jedziemy z Polą w kwietniu, na naszą rocznice slubu w góry, od nas to ok 700km, Pola akurat bedzie miała 8 miesiecy(ona ur.21 sierpnia, slub bralismy 21 kwietnia:P).
    Ja tam bym pojechala, my z Polą co raz gdzies jezdzimy, a to do znajomych,rodziny, restauracje, galerie itp. wiec jest przyzwyczajona do "turystyki" :P w rodzinie sie smieją ze Pola to mała turystka bo co raz zaliczna nowe miejsca, dzieki temu sie przyzwyczaiła i wszędzie czuje sie dobrze:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do sukienek dla mamy i córeczki to zazdroszczę :) u nas z synkiem to nie wyjdzie :) ale super to wygląda... u nas jest nawet taka wypozyczalnia https://www.facebook.com/SukienkowyRaj/timeline

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do Zakopca mam 1,5 godziny wiec tym akurat sie nie martwie , tylko tym ze moj maz bedzie sie raczyl piwkiem z sokiem w drewnianych knajpach z kolegami a ja bede umordowana jak kon po westernie ;-)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i przyłączam sie do problemów z karmieniem cycem :/ dawniej cyc działał jako uspokajacz na każdy płacz a teraz to cyc powoduje wrzaski i krzyki :/ stał się wrogiem :( za to butelka najlepszy przyjaciel a ze moje cycki są anty laktatorowe to ostatnio młody coraz więcej mm zjada
    no i przyrosty nam spadaja :/ zwykle miał 250-300g tygodniowo teraz ledwo 90 :/ jutro mamy kolejne podejscie do szczepienia mam nadzieje ze przez to znowu nam nie przełożą :(

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, ja nie wiem czy bym pojechała i to nawet nie chodzi o Huberta, bo tu bym jakoś dała radę - ale zimą w górach nie bardzo jest co robić z takim małym dzieckiem. Na zewnątrz za dużo nie pobędziesz, w knajpie to ile można siedzieć, no więc zostaje pokój? To dla mnie bez sensu trochę. My byśmy chcieli pojechać w maju nad morze.

niecierpliwa, 0na88 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    do Zakopca mam 1,5 godziny wiec tym akurat sie nie martwie , tylko tym ze moj maz bedzie sie raczyl piwkiem z sokiem w drewnianych knajpach z kolegami a ja bede umordowana jak kon po westernie ;-)

Zawsze lepsze to niz w domu :) Spacerki,widoki, klimat,gofry na Krupówkach mm :D Ale to Ty musisz czuć sie na siłach, ja jestem taka ze mi nigdy nic nie jest przeszkodą zeby gdzieś jechac, niespokojna dusza ze mnie, wiec ja tam bym i z 5,5miesiaczna Polą jakbym miała tak blisko to na 100% bym pojechała. Przemyśl to dobrze :) a znajomi mają dzieci ?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Zawsze lepsze to niz w domu :) Spacerki,widoki, klimat,gofry na Krupówkach mm :D Ale to Ty musisz czuć sie na siłach, ja jestem taka ze mi nigdy nic nie jest przeszkodą zeby gdzieś jechac, niespokojna dusza ze mnie, wiec ja tam bym i z 5,5miesiaczna Polą jakbym miała tak blisko to na 100% bym pojechała. Przemyśl to dobrze :) a znajomi mają dzieci ?

nie maja dzieci - wiec bylabym jedyna matka polka na wyjezdzie , mojemu mezowi chyba wydaje sie ze to bedzie tak jak wczesniej , pilo sie od rana na stoku, w poludniu w knajpach obiad + znow alkohol, zjezdzalo na desce a wieczorami znow kolacja i piwo...
    nie , mi tez sie to juz nie widzi . ;-)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w poniedzialek ;-)
    ona88 ja bym pojechała, ale wcześniej ustaliłabym z mężem pewne zasady dotyczące opieki nad dzieckiem.
    Agata,to chyba Ty pisalaś, ze nie dałabyś rady wybudzić dziecka na karmienie. U mnie tez by to nie przeszło. Jak sama się nie zbudzi, to znaczy, ze nie jest głodna, a wtedy nie będzie ssała choćbym pękła.
    Karolina,ja chcę uszyć trzy takie same sukienki na komunię starszej córki :-) czyli mała będzie miała niecałe dwa latka, też mi się to podoba ;-)

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja wiem jak by to u nas wygladalo ja bym byla uwięziona z dzieckiem a maz by szalał hehe wiem ze dopóki karmie piersia nigdzie dalej nie jade

0na88 lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie:) u nas cos nocka niespokojna, mały sie przeokropnie krecił. po 22 przez sen sie mu ulało, maz akurat wszedł i duza kałuza, z tego wszystkiego wzięłam go sobie do łózka i spalismy razem, i dobrze bo bym chyba musiala z 20 razy wstawać

Aa i wiecie co, zamiast spać wczoraj w nocy to zapaliłam lampke i patrzyłam na mojego syna jaki to najpiekniejszy prezent mikołajowy!

Ona ja wyraże swoją opinie, ja bym nie pojechała, mój Szymonek za tydzień skończy 5 miesięcy i chociaż jest grzecznym dzieckiem to ja bym się nie odważyła akurat w zimę, gdyby to byla inna pora roku to jak najbardziej:) Jak będzie waliło śniegiem to nie ukrywajmy cięzko będzie sie poruszac wózkiem po zaspach, aa i to ciągłe ubieraanie, rozbieranie to chyba masakra, przyznajmniej dla mojego dziecka

0na88 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    Ceną za otoczenie jest mieszkanie na zadupiu ;) Niby 9 minut do tramwaju to nie tak źle, ale to jednak koniec świata.
    Hermiona, a gdzie to zadupie?

• Agaata Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka dzwoniłaś?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POmysł z sukienkami jest super, znajoma zawsze z córka sobie szyły, no poprostu bajecznie to wyglądało:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do Piątkowskiej. Powiedziała, że to się nazywa "strajk przy piersi" i się zdarza nie do końca wiadomo dlaczego. Być może szczepienie na rota, być moze taki etap rozwoju. Trzeba próbować karmić sposobem, na rekach chodząc itp. Może jeszcze potrwać z 2 tygodnie :/ A Natalka ma humor jak rzadko, smieje się, guga...no ideał :)Udało mi się troszkę ją podkartmić ale to tyci tyci. I zrobiła już dzisiaj drugą kupę. Kurna, czym ona to robi jak ledwo je...;)

Pulpecja, Agaata, niecierpliwa, magda sz, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 2620 2621 2622 2623 2624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ