X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka, a moze ona jednak wyciąga więcej niż ci się wydaje? Moja czasami potrafi najeść się w ciagu kilku minut i starcza jej na 3 godziny.
    Pisałyście kiedyś, ze w nocy zwiększa się produkcja mleka, czy że jest bardziej kaloryczne? Jakoś tak. U mnie ostatnio właśnie to wygląda dokładnie odwrotnie. W dzień mała najada się w momencie i starcza jej na dlugo, a w nocy je z dwóch piersi zanim się naje i wcale przez to dłużej nie wytrzymuje. A piersi w nocy jak flaki. To już tak trwa od kilku dni, nie wiem o co chodzi.

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa ja juz nic z tego nie rozumiem, bo jak u nas byl calkowity strajk glodowy to przyrost byl 70, 90 gram na tydzien, ale byl! A teraz, kiedy mi sie wydawalo, ze je ladnie, bo piers podaje przy kazdej mozliwej okazji i butelka dojada ok 200,300 ml na dobe to zaliczamy spadek

• apaczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Kuzwa ja juz nic z tego nie rozumiem, bo jak u nas byl calkowity strajk glodowy to przyrost byl 70, 90 gram na tydzien, ale byl! A teraz, kiedy mi sie wydawalo, ze je ladnie, bo piers podaje przy kazdej mozliwej okazji i butelka dojada ok 200,300 ml na dobe to zaliczamy spadek
    Wiesz co ja mam 2 teorie:
    Po 1 ostatnio pisałaś , że Julka przybrała ponad 300g - a może była duża kupka i siusiu w brzuchu i pomiar był mocno zafałszowany?

Po 2 - gdzieś czytałam, że czasem dziecko rośnie niby na długość a nie na mase i wtedy nie przybiera. Nie wiem czy to prawda, czy nie ale może coś w tym jest?

Cholera trzeba było nie szczepić na tego rotawirusa...600 zł w kieszeni i święty spokój...Pociesza mnie tylko, że babka nie była zaskoczona jak jej powiedziałam o co chodzi. Kurna moje dziecko to chodząca encyklopedia pediatryczna, jak coś może być to my to mamy ale co ja się dziwię "szewc w dziurawych butach chodzi"

magda sz lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze ja waze rano o tej samej porze, zaraz jak wstanie i zawsze wtedy jest przed kupa. Powiem tak my na rota nie szczepilismy, a jak widzisz problemy te same. Ciekawe co powie w piatek przy szczepieniu.

Zastanawia mnie inna kwestia, apetyt jej sie poprawil jak skonczylam z dieta, a tym samym tropem idac waga siadla jak skonczylam z dieta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 10:39

• apaczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zawsze ja waze rano o tej samej porze, zaraz jak wstanie i zawsze wtedy jest przed kupa. Powiem tak my na rota nie szczepilismy, a jak widzisz problemy te same. Ciekawe co powie w piatek przy szczepieniu.

Zastanawia mnie inna kwestia, apetyt jej sie poprawil jak skonczylam z dieta, a tym samym tropem idac waga siadla jak skonczylam z dieta
    W takim razie może to rozwojowe. Dzieci interesują się wszystkim poza jedzeniem, do tego zanikają odruchy a umiejetności jeszcze nie ma. Ja od dzisiaj zaczynam odzwyczajać od smoka bo wszędzie piszą, że to też może być winowajca a na pewno nie pomaga. Może być ciężko...
    Wiesz co z tą dieta, u nas jest odwrotnie - tzn skończyłam z dieta, apetyt siadł, kupy sa ok, skóra ok. Czyli jest alergia czy jej nie ma? Na wszelki wypadek mam w domu Bebilon Pepti...

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, a może to taka dieta cud, że im więcej zjesz tym więcej spalasz? Jak dieta kapuściana? Takie mleko to możesz opatentować.

zabka11, aaaaga lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem juz sama. Wiem co powie w piatek pediatra, to nie jest matematyka

Apaczka Ty jestes lekarzem??

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dieta kapusciana o matko ja tez przerabialam , az mi sie gebe usmiechnela na ta nazwe :)

niecierpliwa - zwaz za pare dni , a noz Cie dzidzia zaskoczy i przyrost bedzie skokowy. To dopiero pierwszy spadek zobaczysz czy waga nadal bedzie spadac - jednorazowy pomiar jeszcze sam w sobie chyba nic zlego nie znaczy . Jeszcze bym sie nie marwila , choc wiem ze latwo sie mowi.

Pulpecja lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - a w którym centylu jest Pola?

Mój mąż świetnie mówi po angielsku. W ogóle skubany ma takie zdolności akcentowe (jest w ogóle takie coś?:), że Niemcy myślą, że jest Niemcem, Amerykanie, że Amerykaninem.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 gdyby chodzilo o czyjes dziecko tez bym tak pewnie mowila, a przy swoim trudno o obiektywizm:/

0na88 lubi tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:35

niecierpliwa, 0na88, AgaSad, Neyla, zabka11, Migotkaa, Agaata, magda sz, Pati Belgia, Pulpecja, witaminkab, lys, Paula_071, mamasia, małaMyszka, 5ylwia, Katarka, Martucha86, agatka196, Amberla, Zetka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a sa siatki centylowe w ktorych nie podaje sie wzrostu dziecka ? bo ja znam tylko obwod glowki + wage , zadnych innych pomiarow pediatra nam nie sprawdza... na ciemaczko jeszcze patrzy i to wszystko. Z czego korzystacie?

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam z aplikacji moje dziecko tam oddzielnie wpisujesz wage i wzrost i podaje Ci centyl dla wagi i dla wzrostu. U mnie tez nie mierza, ja sama ja zmierzylam

0na88 lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius piekny Mikolajek :)

Maniuś lubi tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc babeczki

My dzis pospalysmy z Klara :) wstalysmy o 10 :) nocka spanko od 20 do 6:30, potem jedzonko, kupsztal i spanko do 10.
    Zaraz sie biore za ogarniecie domku i dzis robie burakowy krem magdy sz :)
    Potem moze wyjdziemy na spacer, musze do rossmana zajrzec po plyn miceralny i maseczki.

Ktore z was zazywaja antyki??? Ja dostalam belare i dopiero pierwsze opakowanie biore. Cholera od 11dc mam krwawienie...niby tak moze byc, krwawienie w srodku cyklu przez pierwsze 3 mieisace brania tabsow, alemasakra...
    Nie po to biore tabsy zeby miec okres dwa razy w mieisacu i by ciagle bolal mnie brzych i jajniki....

magda sz lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zazdroszcze mezowi :) moj to ani be ani me w zadnym obcym jezyku.. nigdy nie zapomne jak na wczasach bralam prysznic i nie mialam juz czystego recznika , wyslalam meza do sprzataczki bo chodzila po pokojach zeby recznik jej dal - to ten poszedl do niej i zaczal pokazywac gestami jak plecy wyciera nie mowiac do niej ani slowa tylko usmiech mial podobno na twarzy:

dokladnie ten ruch:

1ea4f43e6e8c1e35med.jpg

choc musze przyznac ze mimo iz nie zna praktycznie nic poza "ok" zawsze w barze sie dogadywal , to na migi , to na gesty... skubaniec :D

niecierpliwa, magda sz, Pulpecja, apaczka, Maniuś, Paula_071, Amberla, Zetka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Nie wiem juz sama. Wiem co powie w piatek pediatra, to nie jest matematyka

Apaczka Ty jestes lekarzem??
    Jestem :) W trakcie specjalizacji. Powiem Wam, że żadna książka, wykład czy konferencja nie dała mi tyle wiedzy jak te 3 i pół miesiąca macierzyństwa plus pobyt na forum i czytanie o Waszych problemach. Kużwa jak dorosnę będę zaje....pediatrą haha. Natalka już mnie odpowiednio przeszkoli ;)

Paniusia teraz pojadła trochę - na spaniu, zawinieta w kocyk, z szumisiem w tle, kołysana na kolanach...

0na88, niecierpliwa, zabka11, Agaata, magda sz, Pulpecja, lys, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to co sie nie chwalisz :D

Pani doktor prosze o diagnoze online i recepte na problemy ;)

• apaczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Haha to co sie nie chwalisz :D

Pani doktor prosze o diagnoze online i recepte na problemy ;)
    Dlatego się nie chwalę ;) poza tym jedziemy na tym samym wózku a ja żeby się dowiedzieć o co chodzi przeglądam właśnie forum.gazeta.pl :D w tym temacie wiem tyle co i Ty :)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Dlatego się nie chwalę ;) poza tym jedziemy na tym samym wózku a ja żeby się dowiedzieć o co chodzi przeglądam właśnie forum.gazeta.pl :D w tym temacie wiem tyle co i Ty :)

No to pieknie :P Jak znajdziesz sensowna diagnoze to podrzuc linka :P

‹‹ 2621 2622 2623 2624 2625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ