X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka, a moze ona jednak wyciąga więcej niż ci się wydaje? Moja czasami potrafi najeść się w ciagu kilku minut i starcza jej na 3 godziny.
    Pisałyście kiedyś, ze w nocy zwiększa się produkcja mleka, czy że jest bardziej kaloryczne? Jakoś tak. U mnie ostatnio właśnie to wygląda dokładnie odwrotnie. W dzień mała najada się w momencie i starcza jej na dlugo, a w nocy je z dwóch piersi zanim się naje i wcale przez to dłużej nie wytrzymuje. A piersi w nocy jak flaki. To już tak trwa od kilku dni, nie wiem o co chodzi.

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa ja juz nic z tego nie rozumiem, bo jak u nas byl calkowity strajk glodowy to przyrost byl 70, 90 gram na tydzien, ale byl! A teraz, kiedy mi sie wydawalo, ze je ladnie, bo piers podaje przy kazdej mozliwej okazji i butelka dojada ok 200,300 ml na dobe to zaliczamy spadek

• apaczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Kuzwa ja juz nic z tego nie rozumiem, bo jak u nas byl calkowity strajk glodowy to przyrost byl 70, 90 gram na tydzien, ale byl! A teraz, kiedy mi sie wydawalo, ze je ladnie, bo piers podaje przy kazdej mozliwej okazji i butelka dojada ok 200,300 ml na dobe to zaliczamy spadek
    Wiesz co ja mam 2 teorie:
    Po 1 ostatnio pisałaś , że Julka przybrała ponad 300g - a może była duża kupka i siusiu w brzuchu i pomiar był mocno zafałszowany?

Po 2 - gdzieś czytałam, że czasem dziecko rośnie niby na długość a nie na mase i wtedy nie przybiera. Nie wiem czy to prawda, czy nie ale może coś w tym jest?

Cholera trzeba było nie szczepić na tego rotawirusa...600 zł w kieszeni i święty spokój...Pociesza mnie tylko, że babka nie była zaskoczona jak jej powiedziałam o co chodzi. Kurna moje dziecko to chodząca encyklopedia pediatryczna, jak coś może być to my to mamy ale co ja się dziwię "szewc w dziurawych butach chodzi"

magda sz lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze ja waze rano o tej samej porze, zaraz jak wstanie i zawsze wtedy jest przed kupa. Powiem tak my na rota nie szczepilismy, a jak widzisz problemy te same. Ciekawe co powie w piatek przy szczepieniu.

Zastanawia mnie inna kwestia, apetyt jej sie poprawil jak skonczylam z dieta, a tym samym tropem idac waga siadla jak skonczylam z dieta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 10:39

• apaczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zawsze ja waze rano o tej samej porze, zaraz jak wstanie i zawsze wtedy jest przed kupa. Powiem tak my na rota nie szczepilismy, a jak widzisz problemy te same. Ciekawe co powie w piatek przy szczepieniu.

Zastanawia mnie inna kwestia, apetyt jej sie poprawil jak skonczylam z dieta, a tym samym tropem idac waga siadla jak skonczylam z dieta
    W takim razie może to rozwojowe. Dzieci interesują się wszystkim poza jedzeniem, do tego zanikają odruchy a umiejetności jeszcze nie ma. Ja od dzisiaj zaczynam odzwyczajać od smoka bo wszędzie piszą, że to też może być winowajca a na pewno nie pomaga. Może być ciężko...
    Wiesz co z tą dieta, u nas jest odwrotnie - tzn skończyłam z dieta, apetyt siadł, kupy sa ok, skóra ok. Czyli jest alergia czy jej nie ma? Na wszelki wypadek mam w domu Bebilon Pepti...

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, a może to taka dieta cud, że im więcej zjesz tym więcej spalasz? Jak dieta kapuściana? Takie mleko to możesz opatentować.

zabka11, aaaaga lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem juz sama. Wiem co powie w piatek pediatra, to nie jest matematyka

Apaczka Ty jestes lekarzem??

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dieta kapusciana o matko ja tez przerabialam , az mi sie gebe usmiechnela na ta nazwe :)

niecierpliwa - zwaz za pare dni , a noz Cie dzidzia zaskoczy i przyrost bedzie skokowy. To dopiero pierwszy spadek zobaczysz czy waga nadal bedzie spadac - jednorazowy pomiar jeszcze sam w sobie chyba nic zlego nie znaczy . Jeszcze bym sie nie marwila , choc wiem ze latwo sie mowi.

Pulpecja lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - a w którym centylu jest Pola?

Mój mąż świetnie mówi po angielsku. W ogóle skubany ma takie zdolności akcentowe (jest w ogóle takie coś?:), że Niemcy myślą, że jest Niemcem, Amerykanie, że Amerykaninem.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 gdyby chodzilo o czyjes dziecko tez bym tak pewnie mowila, a przy swoim trudno o obiektywizm:/

0na88 lubi tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:35

niecierpliwa, 0na88, AgaSad, Neyla, zabka11, Migotkaa, Agaata, magda sz, Pati Belgia, Pulpecja, witaminkab, lys, Paula_071, mamasia, małaMyszka, 5ylwia, Katarka, Martucha86, agatka196, Amberla, Zetka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a sa siatki centylowe w ktorych nie podaje sie wzrostu dziecka ? bo ja znam tylko obwod glowki + wage , zadnych innych pomiarow pediatra nam nie sprawdza... na ciemaczko jeszcze patrzy i to wszystko. Z czego korzystacie?

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam z aplikacji moje dziecko tam oddzielnie wpisujesz wage i wzrost i podaje Ci centyl dla wagi i dla wzrostu. U mnie tez nie mierza, ja sama ja zmierzylam

0na88 lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius piekny Mikolajek :)

Maniuś lubi tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc babeczki

My dzis pospalysmy z Klara :) wstalysmy o 10 :) nocka spanko od 20 do 6:30, potem jedzonko, kupsztal i spanko do 10.
    Zaraz sie biore za ogarniecie domku i dzis robie burakowy krem magdy sz :)
    Potem moze wyjdziemy na spacer, musze do rossmana zajrzec po plyn miceralny i maseczki.

Ktore z was zazywaja antyki??? Ja dostalam belare i dopiero pierwsze opakowanie biore. Cholera od 11dc mam krwawienie...niby tak moze byc, krwawienie w srodku cyklu przez pierwsze 3 mieisace brania tabsow, alemasakra...
    Nie po to biore tabsy zeby miec okres dwa razy w mieisacu i by ciagle bolal mnie brzych i jajniki....

magda sz lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zazdroszcze mezowi :) moj to ani be ani me w zadnym obcym jezyku.. nigdy nie zapomne jak na wczasach bralam prysznic i nie mialam juz czystego recznika , wyslalam meza do sprzataczki bo chodzila po pokojach zeby recznik jej dal - to ten poszedl do niej i zaczal pokazywac gestami jak plecy wyciera nie mowiac do niej ani slowa tylko usmiech mial podobno na twarzy:

dokladnie ten ruch:

1ea4f43e6e8c1e35med.jpg

choc musze przyznac ze mimo iz nie zna praktycznie nic poza "ok" zawsze w barze sie dogadywal , to na migi , to na gesty... skubaniec :D

niecierpliwa, magda sz, Pulpecja, apaczka, Maniuś, Paula_071, Amberla, Zetka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Nie wiem juz sama. Wiem co powie w piatek pediatra, to nie jest matematyka

Apaczka Ty jestes lekarzem??
    Jestem :) W trakcie specjalizacji. Powiem Wam, że żadna książka, wykład czy konferencja nie dała mi tyle wiedzy jak te 3 i pół miesiąca macierzyństwa plus pobyt na forum i czytanie o Waszych problemach. Kużwa jak dorosnę będę zaje....pediatrą haha. Natalka już mnie odpowiednio przeszkoli ;)

Paniusia teraz pojadła trochę - na spaniu, zawinieta w kocyk, z szumisiem w tle, kołysana na kolanach...

0na88, niecierpliwa, zabka11, Agaata, magda sz, Pulpecja, lys, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to co sie nie chwalisz :D

Pani doktor prosze o diagnoze online i recepte na problemy ;)

• apaczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Haha to co sie nie chwalisz :D

Pani doktor prosze o diagnoze online i recepte na problemy ;)
    Dlatego się nie chwalę ;) poza tym jedziemy na tym samym wózku a ja żeby się dowiedzieć o co chodzi przeglądam właśnie forum.gazeta.pl :D w tym temacie wiem tyle co i Ty :)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Dlatego się nie chwalę ;) poza tym jedziemy na tym samym wózku a ja żeby się dowiedzieć o co chodzi przeglądam właśnie forum.gazeta.pl :D w tym temacie wiem tyle co i Ty :)

No to pieknie :P Jak znajdziesz sensowna diagnoze to podrzuc linka :P

‹‹ 2621 2622 2623 2624 2625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ