SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
apaczka, a moze ona jednak wyciąga więcej niż ci się wydaje? Moja czasami potrafi najeść się w ciagu kilku minut i starcza jej na 3 godziny.
Pisałyście kiedyś, ze w nocy zwiększa się produkcja mleka, czy że jest bardziej kaloryczne? Jakoś tak. U mnie ostatnio właśnie to wygląda dokładnie odwrotnie. W dzień mała najada się w momencie i starcza jej na dlugo, a w nocy je z dwóch piersi zanim się naje i wcale przez to dłużej nie wytrzymuje. A piersi w nocy jak flaki. To już tak trwa od kilku dni, nie wiem o co chodzi. -
Kuzwa ja juz nic z tego nie rozumiem, bo jak u nas byl calkowity strajk glodowy to przyrost byl 70, 90 gram na tydzien, ale byl! A teraz, kiedy mi sie wydawalo, ze je ladnie, bo piers podaje przy kazdej mozliwej okazji i butelka dojada ok 200,300 ml na dobe to zaliczamy spadek
-
niecierpliwa wrote:Kuzwa ja juz nic z tego nie rozumiem, bo jak u nas byl calkowity strajk glodowy to przyrost byl 70, 90 gram na tydzien, ale byl! A teraz, kiedy mi sie wydawalo, ze je ladnie, bo piers podaje przy kazdej mozliwej okazji i butelka dojada ok 200,300 ml na dobe to zaliczamy spadek
Po 1 ostatnio pisałaś , że Julka przybrała ponad 300g - a może była duża kupka i siusiu w brzuchu i pomiar był mocno zafałszowany?
Po 2 - gdzieś czytałam, że czasem dziecko rośnie niby na długość a nie na mase i wtedy nie przybiera. Nie wiem czy to prawda, czy nie ale może coś w tym jest?
Cholera trzeba było nie szczepić na tego rotawirusa...600 zł w kieszeni i święty spokój...Pociesza mnie tylko, że babka nie była zaskoczona jak jej powiedziałam o co chodzi. Kurna moje dziecko to chodząca encyklopedia pediatryczna, jak coś może być to my to mamy ale co ja się dziwię "szewc w dziurawych butach chodzi"
magda sz lubi tę wiadomość
-
Zawsze ja waze rano o tej samej porze, zaraz jak wstanie i zawsze wtedy jest przed kupa. Powiem tak my na rota nie szczepilismy, a jak widzisz problemy te same. Ciekawe co powie w piatek przy szczepieniu.
Zastanawia mnie inna kwestia, apetyt jej sie poprawil jak skonczylam z dieta, a tym samym tropem idac waga siadla jak skonczylam z dietaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 10:39
-
niecierpliwa wrote:Zawsze ja waze rano o tej samej porze, zaraz jak wstanie i zawsze wtedy jest przed kupa. Powiem tak my na rota nie szczepilismy, a jak widzisz problemy te same. Ciekawe co powie w piatek przy szczepieniu.
Zastanawia mnie inna kwestia, apetyt jej sie poprawil jak skonczylam z dieta, a tym samym tropem idac waga siadla jak skonczylam z dieta
Wiesz co z tą dieta, u nas jest odwrotnie - tzn skończyłam z dieta, apetyt siadł, kupy sa ok, skóra ok. Czyli jest alergia czy jej nie ma? Na wszelki wypadek mam w domu Bebilon Pepti... -
dieta kapusciana o matko ja tez przerabialam , az mi sie gebe usmiechnela na ta nazwe
niecierpliwa - zwaz za pare dni , a noz Cie dzidzia zaskoczy i przyrost bedzie skokowy. To dopiero pierwszy spadek zobaczysz czy waga nadal bedzie spadac - jednorazowy pomiar jeszcze sam w sobie chyba nic zlego nie znaczy . Jeszcze bym sie nie marwila , choc wiem ze latwo sie mowi.Pulpecja lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:35
niecierpliwa, 0na88, AgaSad, Neyla, zabka11, Migotkaa, Agaata, magda sz, Pati Belgia, Pulpecja, witaminkab, lys, Paula_071, mamasia, małaMyszka, 5ylwia, Katarka, Martucha86, agatka196, Amberla, Zetka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Czesc babeczki
My dzis pospalysmy z Klarawstalysmy o 10
nocka spanko od 20 do 6:30, potem jedzonko, kupsztal i spanko do 10.
Zaraz sie biore za ogarniecie domku i dzis robie burakowy krem magdy sz
Potem moze wyjdziemy na spacer, musze do rossmana zajrzec po plyn miceralny i maseczki.
Ktore z was zazywaja antyki??? Ja dostalam belare i dopiero pierwsze opakowanie biore. Cholera od 11dc mam krwawienie...niby tak moze byc, krwawienie w srodku cyklu przez pierwsze 3 mieisace brania tabsow, alemasakra...
Nie po to biore tabsy zeby miec okres dwa razy w mieisacu i by ciagle bolal mnie brzych i jajniki....
magda sz lubi tę wiadomość
-
Paula zazdroszcze mezowi
moj to ani be ani me w zadnym obcym jezyku.. nigdy nie zapomne jak na wczasach bralam prysznic i nie mialam juz czystego recznika , wyslalam meza do sprzataczki bo chodzila po pokojach zeby recznik jej dal - to ten poszedl do niej i zaczal pokazywac gestami jak plecy wyciera nie mowiac do niej ani slowa tylko usmiech mial podobno na twarzy:
dokladnie ten ruch:
choc musze przyznac ze mimo iz nie zna praktycznie nic poza "ok" zawsze w barze sie dogadywal , to na migi , to na gesty... skubaniec
niecierpliwa, magda sz, Pulpecja, apaczka, Maniuś, Paula_071, Amberla, Zetka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Nie wiem juz sama. Wiem co powie w piatek pediatra, to nie jest matematyka
Apaczka Ty jestes lekarzem??W trakcie specjalizacji. Powiem Wam, że żadna książka, wykład czy konferencja nie dała mi tyle wiedzy jak te 3 i pół miesiąca macierzyństwa plus pobyt na forum i czytanie o Waszych problemach. Kużwa jak dorosnę będę zaje....pediatrą haha. Natalka już mnie odpowiednio przeszkoli
Paniusia teraz pojadła trochę - na spaniu, zawinieta w kocyk, z szumisiem w tle, kołysana na kolanach...0na88, niecierpliwa, zabka11, Agaata, magda sz, Pulpecja, lys, Maniuś lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Haha to co sie nie chwalisz
Pani doktor prosze o diagnoze online i recepte na problemypoza tym jedziemy na tym samym wózku a ja żeby się dowiedzieć o co chodzi przeglądam właśnie forum.gazeta.pl
w tym temacie wiem tyle co i Ty
niecierpliwa lubi tę wiadomość