X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://demotywatory.pl/4585485/Pediatra-pokazuje-sprytna-sztuczke-by-natychmiast-uspokoic-placzace-dziecko

dziwnie to wyglada ...

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bryyy,
    Noc taka jak ostatnio, kto mi odda moje dziecko, bo zamienili... Maja odkryła co to pisk i piszczy od rana a mi glowa peka.

Ona88 moi znajomi jadą na sylwestra do Zakopca, Maja będzie wtedy miała 4 i pół miesiąca ale ja nie jadę. Wyhujali nas bo mieliśmy iść gdzieś na sale w mieście moich rodziców- miałabym z kim małą zostawić, ale raptem wyjeżdząja wiec czeka na sylwester z jedynką, bo sami z mężem raczej na salę nie pojdziemy :/ a do Zakopca nie ma mowy odległość 600km to jest nic bo mała będzie spać ale korki na zasranej Zakopiance, no i Maja byłaby tylko na mojej głowie, inni podpici nie patrzyliby że dziecko śpi itp. problem z wyjściem do restauracji bo nie zawsze da się z wózkiem wejsc itd. Chyba że to taki familijny sylwester miałby być że kilka rodzin z dziećmi to trochę inne podejście ludzi. Ja wiem po swoich bezdzietnych znajomych że nie mają pojęcia jak to jest mieć dziecko, nie raz jak u nas są to są tak głośno że Maja się wybudza, wszyscy sie do niej pchają- ona niby nie płacze ale pozniej te napięcie wychodzi w nocy.

Dziecko śpi mogę w końcu zjeść śniadanko, pojdziej jedziemy do oficjalnej dziupli złodziei- Zusu, musze świadectwo pracy dowiezc bo kaski mi nie wysyłają.

A jutro idę do fryzjera!!! :) nie bardzo jest już z czego ścinać bo połowa włosów mi wyleciała ale zawsze ktoś się pobawi moimi włosami :D Koleżanka będzie się zajmować Mają a kolega mnie zetnie.

0na88, zabka11, niecierpliwa, Paula_071 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja diety nie stosuje od daaaawna, nie szczepiłam na rota, Hubert coś tam je, póki co nie zastrajkował - czasem tylko się rzuca przy piersi, ale mimo wszystko coś wysysa - a i tak z przyrostami różnie. Więc Niecierpliwa, tu się zgadzam - to nie matematyka ;-) Wiem, że jest stres, jak nie idzie jak w zegarku, ale co można zrobić? Nic w sumie na ten moment, sondą dzieci nie nakarmimy, żeby więcej przybierały ;-)

niecierpliwa, 0na88, apaczka, Pulpecja lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój Synuś robi postepyw jedzeniu, dzis do marchewki i dyni dodaliśmy ziemniaczka i tak mu smakowało że zjadł z 8 łyzeczek:) chyba będzie ziemniakolubny po tatusiu haha

ja myśle ze niektóe dzieci nie potrzebuja tyle jedzenia, przykład u nas w rodzinie, wczoraj byłam u siostry o godzinie 15.20 to podawałam juz Szymonowi trzecia butle z mm 180 ml plus do poludnia dziabnął zupke, a jej córa do tego samego czasu zjadła 2x60ml, to moze Wasze dzieciaki tez nie maja takiego zapotrzebowania na jedzenie, nie wiem ..

Dobra spadam gotować żurek poki mały spi:)

Pulpecja, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej I ja sie witam :-)

U nas tez czesto kryzysy z jedzeniem ale nigdy nie dokarmiam mm. Wierze, ze jesli dobrze przybiera to nie ma sie czym martwic.

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka krem z buraków mniamm zjadłabym, wczoraj w Kerfie czaiłam się już na buraki ale mąż powiedział że chciały zupę na mięsie zjeść :D ale w sobotę zrobię krem bo chodzi za mną ciągle, tym razem zrobię z 20 buraków i zamrożę. Nie da się ukryć że trochę trwa zrobienie tej zupki bo buraki pieką się 1-1,20 h. umyć je obrać, plus bulion, pokroić buraki, poczekac az wystygnie żeby zmiksować no zupka jest naprawdę warta zachodu :)

Ja biorę antyki Desette mono w zeszłym tyg zaczełam opakowanie, miałam miesiąc przerwy po łyżeczkowaniu. No póki co jest ok. Na razie nie krwawie, ale podobno tak jest że pierwsze 2 opakowania można krwawić - ja krwawiłam choćtak czy siak bym krwawiła bo to było z macicy.

zabka11 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaaaaać!! :) młody budził się tej nocy 6 razy, oj niegrzeczna byłam w tym roku skoro Mikołaj taki prezent mi naszykował:) może Gwiazdka będzie lepsza:)

Maniuś śliczny chłopczyk:)

Ona ja myślę że pewnie z ogarnięciem wyjazdu dałabyś radę ale ja najbardziej obawiałabym się pogody, bo oczywiście jak będzie słonko i nawet mróz to sobie poradzicie, chodniki czy Krupówki na pewno są odśnieżane i posypane ale co jak będzie wiało (a wiadomo jak tam potrafi wiać) i sypało.. nie ruszysz się za bardzo z takim maluchem.. a jeżeli już zdecydujesz się na wyjazd to naprawdę ustal sobie z mężem zmianę nad małym żeby właśnie nie było tak że on szaleje na desce a Ty wrócisz jeszcze bardziej umęczona.. w tym czasie mogłabyś skoczyć sobie np choćby na basenik - o ile lubisz..

A odnośnie dzieci dwujęzycznych to kiedyś pracowałam we Włoszech u rodziny z 2 dzieci, on Włoch ona Amerykanka, dzieci oczywiście dwujęzyczne ale np chłopczyk bardzo długo nie mówił, ona nawijała do niego po ang on po włosku a on nic, aż pewnego dnia zaczął używać i jednych i drugich słów, przeplatać i to było takie niesamowite bo z matką rozmawiał po ang a z ojcem po włosku:) natomiast dziewczynka od początku używała jednych i drugich słów ale strasznie miksowała, wiedziała że ja mówię tylko po ang to często mówiła do mnie po włosku i musiałam kilka razy jej powtarzać żeby powiedziała to po ang, czasem nawet mówiła coś po włosku, ja mówię powiedz po angielsku a ona po angielsku "przecież mówię po angielsku" i dalej powtarzała po włosku.. oj świetne były te dzieciaki:)

Zawsze chciałam żeby moje dziecko mówiło płynnie po ang ale myślę że jeszcze mamy na to czas, nie puszczam mu żadnych bajek, kołysanek w tym języku, myślę że jak zacznie uczyć się w wieku przedszkolnym to też opanuje język na zadowalającym poziomie..
    Ja miałam pierwszy kontakt z ang dopiero w liceum i opanowałam jedynie do poziomu certyfikatu FCE, próbowałam zdawać na kolejny poziom ale zabrakło mi kilku procent i później już nie chciało mi się w to bawić.. wiedziałam że nigdy nie opanuję do perfect tego języka a jest wystarczający aby się dogadać choć teraz prawie nie mam kontaktu i wiele zapomniałam niestety..
    Wogóle teraz są takie możliwości, języki w przedszkolach, dostęp do tv anglojęzycznej, dzieci są trochę skazane na ten język a nie jak w moich czasach słyszało się ang od wielkiego dzwona:)

Trzeba pomału zbierać się na spacer, wczoraj byliśmy prawie 3 godz a spał może z 40 min.. oby dziś było lepiej:)

0na88, Pulpecja, Maniuś lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny musze wysłąc paczke do pół kg, ciuchy z olx, czym to najlepiej wysłąc na poczcie zeby było najtaniej?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zachęcona przez was zamontowałam sobie endomodo z zamiarem wypróbowania wczoraj na spacerze. Przypomniałam sobie, ze miałam włączyć jak już dochodzilyśm z powrotem do domu... a tyle kilometrów wczoraj nabiłam ;-/

Maniuś lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa, jak ci się zmieści do koperty bąbelkowej to listem poleconym do kilograma gabaryt B kosztuje 8.30. A paczka do 1 kg 12 zł. Jakoś tak.

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja dzieki, ten gabaryt B to jest koperta a4?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Pulpecja dzieki, ten gabaryt B to jest koperta a4?
    chba 32 x 23 cm ale możesz sprawdzić na str poczty

201508091565.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze Was zarazilam endomondo :) ja jestem na prawde w szoku ze tylke km dziennie robie :) niedlugo pewnie opony w wozku beda do wymiany po takich przebiegach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 12:35

Pulpecja, witaminkab lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa, apaczka współczuję problemów z karmieniem, wierzę że jest to przejściowe i za chwilę dzieciaczki przestaną się buntować i zaczną jeść. Poza tym dobre samopoczucie dzieci też o czymś świadczy, gdyby były głodne/niedożywione to nie byłyby pogodne, tylko raczej zmęczone bądź rozdrażnione, markotne, płaczliwe itd

Migotka super, że Szymek tak ładnie je nowe pokarmy :) dobrze Wam idzie to rozszerzanie diety

Ona88 ja bym nie pojechała na taki wyjazd, raz że moje dziecko jest "ciężko-obsługowe", a dwa mąż by się bawił, a ja bym się tylko bardziej styrała

Co do języków, to moja córa siłą rzeczy będzie minimum dwujęzyczna, a jak się uda to trzyjęzyczna. Ja do niej mówię po polsku, mąż będzie do niej mówił po francusku, a że między sobą komunikujemy się po angielsku no to mała nie ma wyboru i musi to ogarnąć :)

Byłyśmy rano na usg główki i usg brzuszka. Oba usg w porządku, na szczęście torbiel w mózgu się zmniejsza a wszystkie przestrzenie płynowo - mózgowe są ok. W usg brzuszka widać było duże zagazowanie w jelitach, co utrudniało oceną narządów, ale wszystko wydaje się być ok. Wychodzi na to, że obfite ulewanie i wymioty są od tych nagromadzonych gazów. Czyli jednak tylko czas nam pomoże z brzuszkiem i kupami.

0na88, apaczka, Paula_071, magda sz, mamasia, Maniuś, AgaSad, Martucha86, witaminkab, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dzien dobry!
    Ja za to dumam czy Pola nie wazy zbyt duzo..tydzien temu miala 7100 ? Juz sporo dni jest na samej piersi,nie.dokarmiam bo przybylo mi mleka,samo z siebie,Pola zje,a ja jeszcze potrafie zdoic troche.
    Kurcze przeciez nie bede glodzic.dziecka,ale jak za bardzo bedzie przybierala na wadze to tez nie dobrze..

Spoko :) Moja 4 dni temu ważyła 7620 :D

magda sz lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Spoko :) Moja 4 dni temu ważyła 7620 :D

A dokarmiasz mm czy udalo Ci sie zostac tylko na piersi?

Wroclawskie dziewczyny - 14.12. Godzina 13 przy Teatrze lalek pasuje wszystkim?

AgaSad lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A dokarmiasz mm czy udalo Ci sie zostac tylko na piersi?

Wroclawskie dziewczyny - 14.12. Godzina 13 przy Teatrze lalek pasuje wszystkim?

Tak, jak ostatnio pisałam próbowałam karmić co 2h 60 ml mm + pierś przez kilka minut, no i źle szło, bo albo wszystko mm ulewała, albo w ogóle nie chciała jeść z butelki, albo była szarpanina, bo wyrywała mi butelkę itd
    Na chwilę obecną karmię głównie piersią i jak jest potrzeba to podaję raz dziennie butelkę mm z 60 lub 90 ml mm. W praktyce wychodzi na to że raz na dwa/trzy dni dostaje to mm. Niestety wytrzymuje bez jedzenia w dzień max 1h, a w nocy max 2h. Karmienie to u nas nadal ciężki temat.

Postaram się zjawić, ale wszystko zależy od małej złośnicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 13:27

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - nie wiem na ktorym centylu,nie znam jej dlugosci..
    Waga urodzeniowa to 3950,teraz 7100 to 3kg z kawalkiem przybrala.

Przy KP mozna skarpety zluszczajace l'biotica? Kupilam a nie zastanawialam sie czy moge..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka a Ty podajesz te warzywka miedzy posilkami?

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, wg mnie to jest 75 centyl, dla wzrostu i wagi są osobne centyle.

albo 90, bo ja chyba trochę slepa jestem / właśnie wstałam z drzemki z córeczką ;-)
    moja się utrzymuje na razie w 75, zobaczymy jak będzie dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 14:28

201508091565.png
‹‹ 2622 2623 2624 2625 2626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ