X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się
    Moja gwiazdeczka jeszcze śpi. No, ale jak ktoś sobie urządza nocne rozmowy o połnocy to potem potrzebuje się wyspać. Po kąpieli jest drzemka albo i nie, potem cycuś, zabawa i znów cycuś, rozmowy i uśmiechy i dopiero jak ja idę spać to niunia zasypia. A potem spanie do jedenastej ;-)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) pewnie już mnie Magda usunęła z listy ale ja bezczelnie staram się was podczytywać ;)

Niecierpliwa, Apaczka łącze się z wami w bólu od ok tygodnia Nikoś też je max 2 minuty wagi nie mam więc nie wiem jak z przyrostem.. mam nadzieję że to szybko minie naszym maluchom.

Lys mam nadzieje, ze u Lily po rozszerzeniu diety problemy brzuszkowe ustąpią.

Jak zwykle miałam tyllle napisać i już nie pamiętam co... aaa nasze sierpniowe maluchy są śliczniutkie :)

U nas też trochę się działo, po wizycie u neurologa ok, asymetria jest zmienna i nieutrwalona wystarczy pielęgnacja jak do tej pory. Rehabilitować się nie musimy. Młody miał katarek na szczęście szybko przeszedł bo nie mogłam patrzeć jak się męczy. Nocki też nam się rozregulowały, jest noc gdzie budzi się 4-5 razy a jest np taka jak wczoraj gdzie prześpi od 21 do 6.40 ale narzekać nie mogę, bo nawet gdy często się budzi to zaraz zasypia przy cycku i śpi dalej :)

Mam pytanie z serii czy wasze dzieci ;) zezowały od urodzenia i czy nadal zezują? Nikoś nadal zezuje i zaczynam się martwić..

Pozdrawiamy forumowe cioteczki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:38

Martucha86, mamasia, niecierpliwa, AgaSad, lys, magda sz, małaMyszka, Paula_071, zabka11, 0na88, witaminkab, Laura, 5ylwia, Amberla, Katarka, Maniuś lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...

Moja mała śpi przy cycu a ja próbuje Was nadrobić :-) cieżko to idzie bo tyle piszecie....

Miłego dnia

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka jeszcze kaszki nie dawalam bo jej nigdzie nie mogę dostać.Na noc dlatego żeby to już nie dokarmiac na śpiochy A kaszka może to dłużej przetrzyma.Na początek kazała dosypać do mleka trochę.
    Druga sprawa dziewczyny.Biorę tabsy anty Dessettemono skończyłam teraz drugie opakowanie.Pierwsza @ miałam po nich 14dni A teraz mam już 16dzien i końca nie widać.Magda ty je bierzesz wiesz czy to normalne?dziś spróbuję znaleźć tu jakiegoś gina bo do wro już jeździć nie mam jak.Martwię się tym...

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia fajnie że się odezwałaś.. mój mały zezował i dalej jeszcze trochę zezuje, dr mówiła że nie ma czym się martwić na tym etapie bo jeszcze mięśnie są słabe i trzeba przeczekać do pół roku , wydaje mi się że już się poprawia bo równo wodzi oczkami za zabawką.

Śliczny ten pajacyk z reniferem.. to ze smyka? bo widziałam tam chyba podobne i też jeszcze chciałabym kupić taki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 09:52

sylwucha89 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    no mój ją uwielbia szczególnie jak te żabki kumkają itp i te swiatełka migają ;)

a tak dźwięki dżungli też lubi, nawet raz zasnął przy nich na macie co mu się totalnie nie zdarza.. ale póki co wyleży tam 10-15 min i nudzi się, narazie ją odłożyłam i za jakiś czas uruchomię jak już będzie bardziej świadomie po zabawki sięgał.. ta mata też jest właśnie od pół roku ale nie mam pojęcia czym się różni od tej wcześniejszej..

a słuchajcie myślicie że mi wymienią zabawkę ze smyka bez paragonu? moi rodzice kupili małemu na Mikołaja taką planszę grająca do łóżeczka i z jednej strony brakuje plastikowej gwiazdki i jest cały mechanizm na wierzchu (dioda i blaszka metalowa) - jest to strasznie ostre więc nie da się tego używać.. oczywiście paragon wyrzucony ale płatność była kartą więc mogą sobie sprawdzić.. tak się zastanawiam czy jest sens jechać do Smyka..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry !

Ja pierdziele..Pola wczesniej budziła sie raz w nocy, szla spac ok 22-23, ok 4-5cyc i spała do 7;30.
    Teraz idzie spac 22, po 1cyc,ok 3cyc, ok 5cyc, pobudka o 7;20... czy to nie powinno byc odwrotnie?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy sie i my:)
    prze 8 pobudka, teraz zasypia na kolanach, pojadł zupy, zjadl ponad 10 całych łyzeczek, dumna jestem:)

Sylwucha kochany synus:)

Myszka ja od dawien dawna własnie robie taki sos wlasny do wszystkiego
    scieram marchewke, pietruszke, selera wrzucam do wody i zaciagam maka, mozna dodac troszke cebuli, mozesz wrzucic na chwilke razem z kurczakiem na patelnie:)

AgaSad, małaMyszka, mamasia, zabka11, sylwucha89 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dopiero co wstałyśmy, i widzę, że u co niektórych nocka niespokojna, bo naszkrobanych tyle stron :)

i juz udekorowaliśmy drugie okienko
    1071btj.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 10:12

Migotkaa, AgaSad, mamasia, małaMyszka, zabka11, magda sz, Laura, sylwucha89 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dzien dobry !

Ja pierdziele..Pola wczesniej budziła sie raz w nocy, szla spac ok 22-23, ok 4-5cyc i spała do 7;30.
    Teraz idzie spac 22, po 1cyc,ok 3cyc, ok 5cyc, pobudka o 7;20... czy to nie powinno byc odwrotnie?[/QU

O kurcze wwidze że naszym wszystkim dzieciakom te nocki się poprzestawiały, akurat ja nie wiem co to przespana noc bo od początku takiej nie miałam ale wyobrażam sobie ból jak dziecko spało a teraz co 2 godz się budzi..
    Karolina - pewnie za dzień dwa wróci do normy..

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

U mnie Karolinko z Franusiem tez było tak, że często budził się w nocy. Od kilku dni znów tylko pobudki co 4 godziny. Śpi od 20.00 o 1.00 cyc, o 5.00 cyc i pobudka o 7.00. Mi to pasuje jak najbardziej. :-)

Teraz zaczynam się zastanawiać nad rozszerzaniem diety, ale kompletnie nie wiem od czego zacząć. Za tydzień szczepienie to zapytamy pediatry co tu podawać.

Dziewczyny kp według WHO do pół roku życia dziecka zaleca się wyłączne karmienie piersią, czy Wy szybciej zaczynacie rozszerzac diete?

Dziewczyny a czy mialyscie problem z usypianiem dzieci poza domem, na wyjazdach? Jeszcze nigdy syn nie spał poza domem i się zastanawiam jak to będzie...

A i z racji tego, że waga stoi od miesiąca jestem zmuszona do podjęcia aktywności fizycznej, wiec od dziś skalpel!

Ehh diety raczej nie stosuje, jem nie dużo i raczej zdrowo.

Gdybyście miały jakieś ćwiczenia to podeślijcie.

Uwielbiam Prokopa i Welman :-) ddtvn codziennie. Choć jest to stacja stronnicza... Ciągle piją do PiS.
    Ja jestem antypolityczna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 10:24

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) rzeczywiście Waszym dzieciakom się poprzestawiały te nocki, moja nigdy nie przesypiała całej nocy, więc nie znam tego luksusu :) ale poczułam różnicę jak kiedyś 2-3 razy przespała w nocy ciągiem 4h. To było wow.
    Nasza noc ciężka jak zawsze, ale jak to mówią do wszystkiego się człowiek przyzwyczaja ;)
    Teraz mała leży od 15 minut na macie i na zmianę marudzi lub pokrzykuje to taki jej wstęp do płaczu :)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama - ja tylko kp i nie będę rozszerzać wcześniej, to nawet nie chodzi o zalecenia ale obawiam się kolejnych akcji z kolkami, bólami brzucha itp.. skoro ładnie je i przybiera to jest ok

Lys a miałam pytać, skoro mieszkasz w okolicy Zwycięskiej to kojarzysz taką knajpkę dla mam i dzieci " Hamak" ? Kiedyś mojemu mężowi polecała tą knajpkę jedna z klientek i mówiła że własnie często chodzi tam z dzieckiem na kawkę.. tak jestem ciekawa jak to wygląda..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 10:32

chcebycmama, lys, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga tak kojarzę raz chciałam tam wejść z małą bo akurat byłyśmy na spacerze ale że mała nie była szczepiona to odpuściłam.
    Możesz sobie obczaić ich stronkę:

http://www.hamak.info/galeria

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Aga tak kojarzę raz chciałam tam wejść z małą bo akurat byłyśmy na spacerze ale że mała nie była szczepiona to odpuściłam.
    Możesz sobie obczaić ich stronkę:

http://www.hamak.info/galeria

No właśnie znalazłam.. może tam następne spotkanie Wrocławskich sierpniówek:)

Chcebycmama - ja też lubię ten duet w ddTVN.. odnośnie wyborów to jedynym plusem wygranej PIS jak dla mnie jest to że mój maż przestał oglądać aż tyle Tv:)
    No i 500 zł na dziecko - szkoda że nie pierwsze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 10:42

Pulpecja lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwalacie dzieciom siadać już? Oczywiście nie na godzinę czy dwie, ale na pół minuty np.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 10:43

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam wrazenie, ze nasze dieci po prostu więcej chyba teraz potrzebują jedzenia czy też kalorii po prostu i dlatego te pobudki są częściej. To się powinno unormować jak znów zaczna wyciągać z cyca ile im trzeba. Przynajmniej te karmione piersia. TAk mi się wydaje, bo widzę, ze moja mała do tej pory najadała się w kilka minut, a od dwóch dni potrafi na jedno karmienie dwie piersi wyssać, I pewnie dopiero jak laktacja się dostosuje do jej zwiększonych potrzeb to będzie parę dni takich wkurzających. Bo raz jej starcza na 2- 3 godziny jak wcześniej, a innym razem co godzinę jest głodna i po karmieniu nic nie ma w cycku.

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Pozwalacie dzieciom siadać już? Oczywiście nie na godzinę czy dwie, ale na pół minuty np.?

Mój jeszcze nie ciągnie główki do przodu..

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i pytanie do dziewczyn,które robią zakupy on line w Tesco. Czy jest możliwość kupowania ciuchów, bielizny, czy pościeli np.?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka mój w bujaku dzwiga głowe do siadania i jak lezy ale jak mu podam rączki to tłowia nie dzwiga jeszcze do siadania:)

Ide myc okno w kuchni

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 2627 2628 2629 2630 2631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ