X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, mnie też plecy pobolewają. I znowu moja mama mówi, żebym przerzuciła się na wózek dla dobra pleców. To znaczy dziecko na wózek, nie mnie ;) Ale może ćwiczenia wystarczą. Pytałam wcześniej, czy któraś z Was chodzi, ale nie wiem, czy się ktoś zgłosił, bo trochę nie nadążam z czytaniem :(

A teraz wracam do mlekobrania. Ostatnio jest strasznie żerna i wysysa wszystko, a w pt i sob mam szkołę i muszę zebrać sporo mleczka, żeby M. miał czym ją karmić... W tym karmieniu piersią najbardziej upierdliwe jest odciąganie mleka :/

ijpbo7esx952zvu4.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to niespodzianka... Jeszcze nie ma 2 a my już dziamdolimy...
    Odpadł... Idę spróbować odłożyć go do łóżeczka...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ile naprodukowałyście (strasznie trudne słowo o tej godzinie ;)) ja akurat z laktatorem także dziękuję za miła lekture, miałam co poczytać przez kwadrans :) u nas spokojny wieczór,młoda zjadła jak gdyby nigdy nic i zasnela a ja obok niej :)
    Zetka dzięki zakupie ten specyfik nawet jeśli działa tylko na podświadomość hehe. Uciekam spać

Agaata, magda sz, Zetka, Paula_071, sylwucha89, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam co czytać przy nocnym odciąganiu :)
    Nie miałam pojęcia, że w innych rejonach prezentów nie przynosi Mikołaj tylko Gwiazdor, Gwiazdka czy Aniołek! No szok! :) ciekawych rzeczy się człowiek dowiaduje..
    Ja na razie o rozszerzeniu diety nie myślę ;-) dopiero wypracowałam sobie system karmienia mieszanego i jeszcze te 2 miesiące mogę mieć spokojną głowę..

Paula_071, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie z rana, dziec jeszcze spi, a matka wspomina...dokladnie rok temu o tej porze swiat stanal na glowie, zrobilam w pracy test i juz bieglam na bete. Jak ten czas szybko minal, w ciazy dluzyl sie niesamowicie, a teraz pstryk i juz rok, lezka sie w oku kreci :)

Martucha86, Zetka, apaczka, Lady Savage, witaminkab, lys, 0na88, Paula_071, sylwucha89, małaMyszka, Katarka, mamasia, Laura, zabka11, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wczoraj byla jakas masakra ale widze ze u wiekszosci wiec cos wisiało w powietrzu chyba
    U nas Mikolaj przynosi prezenty
    Kurde cos jeszcze mialam napisac aaa moj tez rzuca sie przy cycku possie 3 -4 Razy odrywa glowe gdzies sie zagapi i znowu rzuca sie na cycka 4 ciumkania odrywa głowę pogada posmieje sie i znowu cyc kabaret i doslownie wszystko go rozprasza
    Kurde ostatnio w ogóle nie potrafie sie z mezem dogadac non stop cos nie gra ehhh porazka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 07:57

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Ciesze się:) my tez je bardzo lubimy:) są super mięciutkie, ostatnio mi mama mówi chyba mu niewygodnie a ja do niej to sobie dotknij i podnieś koszulke hehe:)

Ja się rozglądam za jeansami na świeta, chciałam czerwone, wiem ze mu moze byc śreednio wygodnie ale mama by tak bardzo chciała zeby był elegancik!

Migotka, a na tej aukcji nie było czerwonych tez?

Mój mały od piątego tygodnia życia ma powiększony węzeł chłonny za uszkami po lewej stronie. Pediatra mówiła ze to od ciemieniuchy. Ciemieniucha juz zeszła, co prawda jest jeszcze łzs na czole, ale ten węzeł był już mniejszy a od kilku dni jest większy. Czy u Was też tak bywa? Bo kiedyś było kilka wpisów o tych węzłach u Was?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas gwiazdka przynosi prezenty, zawsze kazali mi wypatrywać w oknie pierwszej gwiazdki a w tym czasie znosili prezenty i kładli pod choinkę, no i zawsze jak krzyknęłam - jeeest jest gwiazdka, leciałam do drugiego pokoju a tam kuupa prezentów, to była dla mnie taka magia że jak się dowiedziałam że to nie gwiazdka tylko rodzina to..z mostu chciałam skoczyć (w przenosni)

Pobudka o 3:40 i o 7, no skubana nigdy sie nie budziła o 7 zeby sie bawic, zwykle po 9...nie podobają mi się te zmiany :( Poszła kupa, chyba dlatego nie chciała już spać, wczoraj cały wieczór spędziła na cycu więc się nazbierało. Chciałam jej spodnie założyć takie większe a tu zonk za duże, tak brzuch jej zmalał po tych kupach wczoraj i dziś.

Mam nadzieję że będzie chciała pospać ze dwie godziny to i ja pośpię. Dziś cały dzien spędzam w pidzamie, nie pamiętam kiedy miałam ostatnio taki dzień, zawsze spacer, zakupy, gotowanie a w wekend porządki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 08:25

0na88, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Witamy sie z rana, dziec jeszcze spi, a matka wspomina...dokladnie rok temu o tej porze swiat stanal na glowie, zrobilam w pracy test i juz bieglam na bete. Jak ten czas szybko minal, w ciazy dluzyl sie niesamowicie, a teraz pstryk i juz rok, lezka sie w oku kreci :)
    Też dokładnie rok temu zrobiłam test :)

chcebycmama, niecierpliwa, witaminkab, aaaaga, Martucha86, mamasia, Laura, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niunia wczoraj zasnęła po kąpieli (19 godzina) i spała do 23, i nagle zonk, dać mleko czy nie dać, Rafał załamka, że pewnie da w nocy do wiwatu, a ja skończyłam pisać magisterkę i położyłam się obok niej, zdecydowałam się dać jej herbatę, kilka łyków i poszłyśmy spać obie i teraz dopiero wstałyśmy.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    U nas niunia wczoraj zasnęła po kąpieli (19 godzina) i spała do 23, i nagle zonk, dać mleko czy nie dać, Rafał załamka, że pewnie da w nocy do wiwatu, a ja skończyłam pisać magisterkę i położyłam się obok niej, zdecydowałam się dać jej herbatę, kilka łyków i poszłyśmy spać obie i teraz dopiero wstałyśmy.
    Dajesz herbatkę? Karmisz mm?

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za oknem szaruga... blee... :-(

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas znowu gorsza noc ale nie tragiczna. Mała budziła się co ok 1,5-2 godz. Za oknem szara ale i tak liczę na spacer

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co chwila latam do sypialni, bo Julka zasnela przed 22, noc przespala spokojnie, bez rzucania, o 6 wzielam ja na karmienie i dalej spi. Juz zdazylam 2 razy mleko sciagnac, obiad przygotowac, wstawic 2 pralki, uprac recznie maskotki, szumka wylaczylam, a ta dale spi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 08:56

apaczka, Paula_071, Pulpecja, Zetka, Martucha86, zabka11, Maniuś, Hermiona lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    A dlaczego mieliby nie obchodzić?

A dlaczego akurat te i w tym czasie? Ja nie obchodze dnia strazaka, bo nim nie jestem.

Katarka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka oblesna pogoda
    Artur pogniewal sie na spacery gondola parzy w dupke 30 min jest ok a potem steki jeki a wczoraj byl wrzask takiego speeda dostalam ze kapcie gubilam nie wiem co sie dzieje :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 08:57

zabka11 lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grrrr jaka porażka od 1.30 pobudki co godzinę. Od 4 co pół godziny a od 7 płacz bo kupy nie może zrobić. Myślałam że może ja jeszcze ululam ale nie ma opcji. Teraz na zmianę się cieszy i poplakuje.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po jedzonku, ja dopijam kawe, coś kiepsko sie czuje hm.. pewnie przed okresem

Dziewczynki czy jak chce podać kleik to ma być takiej samej firmy jak mm? Tak samo kaszki?

lys były czerwone ale chciałam typowe spodnie, no zobaczymy moze cos znajde:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A dlaczego akurat te i w tym czasie? Ja nie obchodze dnia strazaka, bo nim nie jestem.

Paula, ale wg mnie możesz obchodzić, mi to w niczym nie przeszkadza i też nie sądzę, aby Tobie miało przeszkadzać obchodzenie świąt przez niewierzących... To jest z jakąś krzywdą dla Ciebie? Za Twoje pieniądze, czy jak? Po co narzucać innym co mają robić i kiedy?

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze zastój mi się zrobił wczoraj w cycu.

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 2638 2639 2640 2641 2642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ