X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem mam nawet ochote wsiasc w auto i jechac po prostu przed siebie - choc znajac zycie szybko bym zatesknila za obecna codziennoscia.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj natknęłam się na posta na fb na grupie kobiet karmiących piersią, że chciałby kolejne dziecko, ale dalej nie mają okresu (2-3 lata). I tak się zastanawiam, czy nie wolałbym tyle karmić w zamian za brak miesiączki:)

Ofka, gdzie Ty? Szukasz torby kury po sklepach, czy co?

Magda, a KasiaN się odezwała w końcu?

edit. czym myjecie matę edukacyjną? jak była obśliniona to tylko tylko szmatką z froschem przemywałam, ale dzisiaj Tomkowi się rzygnęło i zastanawiam się czy nie wrzucić do pralki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 17:32

0na88, jesslin87 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonilam do meza tylko'4 razy w ciagu'1,5h :D Ale najwazniejsze mam jedna sukienke jemu tez kupilam t-shirt z przeceny i niech sie cieszy :D

0na88, Aska87, magda sz, lys, Laura, apaczka, mamasia, jesslin87, Migotkaa, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A wczoraj natknęłam się na posta na fb na grupie kobiet karmiących piersią, że chciałby kolejne dziecko, ale dalej nie mają okresu (2-3 lata). I tak się zastanawiam, czy nie wolałbym tyle karmić w zamian za brak miesiączki:)

Ofka, gdzie Ty? Szukasz torby kury po sklepach, czy co?

Magda, a KasiaN się odezwała w końcu?

edit. czym myjecie matę edukacyjną? jak była obśliniona to tylko tylko szmatką z froschem przemywałam, ale dzisiaj Tomkowi się rzygnęło i zastanawiam się czy nie wrzucić do pralki.

Ja piorę raz w tygodniu w pralce. Zabawki też, a plastikowe myję froschem w misce i płuczę pod kranem.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laska która robiła mi rzęsy wlasnie dodała moje oczy na fb :P
    df3ca850197a415emed.jpg

Jutro przyjdzie do mnie moja przyjaciółka zrobic mi hybrydy :)
    I jutro bede robiła ciasta, 3bita i liona

Tego liona bede robiła 1 raz, wyglada smacznie :D
    http://zjemto.blox.pl/2015/05/Ciasto-Bialy-Lion.html

0na88, magda sz, Laura, mamasia, jesslin87, Martucha86, chcebycmama, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierdziele , to ja jutro przedluzam te wlosy jednak - wole byc lysa i miec 5 godzin dla siebie niz z wlosami i siedziec w domu - i tak nikomu sie nie pokazuje :D

Kkarolinaaaa, niecierpliwa, Paula_071, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mate piore w pralce , daje na reczne bez wirowania

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze przedłuż! zajebisty relax:P ja juz mialam pare razy rzesy i zawsze chcialam je ale nie lubiłam tego bo 2-2,5h lezenia a dzisiaj z taka radoscia tam jechalam! i do denstysty nigdy z taka radocha nie szlam jak dzisiaj (przed rzesami jeszcze) ale okazalo sie ze to dziąsło mim boli a nie zab :| bo mam tam jakas kieszonke i musze po prostu plukać i nie bedzie bolało..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 17:44

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, ja piorę na normalnym z wirowaniem na 1000, to jest takie "sztuczne", że chyba nie ma szansy się zniszczyć.

0na88, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN nie odpisała :( napiszę do niej na fb jeszcze...

Byłam w Arkadii, pomyliłam się wiecie bo myślałam że powrót będzie kiepski, ale nie bo sam początek :) Tylko wjechałam do tej dżungli a już ryk, wózek pchałam brzuchem a niunia na rękach. Nawet nie wiecie jak ciężko było w superpharmie pełnym ludzi i nawigować brzuchem wózek między małymi alejkami. Wziełam co miałam wziąc i do kasy. Poszłyśmy do pokoju matki i dziecka żeby zjadała ale nie chciała choć była głodna bo całe gówno zjadła ja miałam zastoje więc na bank była głodna. No to ją ubrałam i idziemy do wyjścia ta ryczy, jakaś baba do mnie podeszła i mówi- Pani kupi Camilię i Viburcol. Z daleka widać co się dzieje z dzieckiem... W tramwaju zaczepiła mnie babka i też zaczeła mi mówić co robiła na zęby.

Co do gazu pieprzowego to dwa razy mnie napadli raz nie zdążyłam wyjąć a drugim razem oberwałam moim gazem i powiem Wam tyle- mnie ten gaz nie powalił, wszystko widziałam, piekło mnie trochę i tyle, masakra była jak włożyłam łeb pod wodę u sąsiadki wtedy przestałam widzieć. Pamiętajcie że jakby co z takim gazem to przemyć twarz olejem, oliwą- w każdym razie czymś tłustym. Facet bez problemu wyrwał mi gaz z ręki...ja myślałam o paralizatorze ale gdzie to nosić.. one są duże i ciężkie. Koleżankę po kursie samoobrony też napadli to aż się posikała w gacie ze stresu wryło ją z zaskoczenia. Świat jest zły, tyle metod niby do obrony ale i tak gówno dają.

jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie wytrzymała całego dnia bez mojego dziecka mimo że daje mi popalić cały czas. Ale 3 godzinki przerwy poproszę - poszłabym do kawiarni posiedzieć wstąpiła do CH czy nawet polazila bez celu. Ale się rozmarzylam :D

0na88, AgaSad, jesslin87, Migotkaa, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz dam cyca a po spadam do hipermarketu a tatus niech zabawia dziecko i nakrmi i polozy spac do 21 jest czynny sklep bede chyba do zamkniecia tam hiihi

lys, apaczka, 0na88, niecierpliwa, Paula_071, AgaSad, magda sz, jesslin87, Laura, małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Pierdziele , to ja jutro przedluzam te wlosy jednak - wole byc lysa i miec 5 godzin dla siebie niz z wlosami i siedziec w domu - i tak nikomu sie nie pokazuje :D
    Made my Day :-)

magda sz, jesslin87 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Ewa123 - teraz sobie nie wyobrazam , nawet ostatnio mi sie snilo ze jestem w ciazy ide na USG a tam blizniaki ! obudzilam sie cala spocona a przeciez moje dziecko znow takie problemowe nie jest. CHcialabym poczekac z dwa / trzy lata na kolejnego malucha ( jak bedzie mi dane).

haha.. miałam dziś taki sam sen!! a to dlatego że wczoraj dowiedziałam się że moja koleżanka z którą dawno nie miałam kontaktu ma już 3 dzieci.. jak ostatnio ją widziałam to nie chciała wcale i tak zaczęłam się zastanawiać że coś za szybko się uwinęli a tu okazuje się że druga ciąża to bliźnięta były:)
    No i też zaczęłam się wkręcać jakby to było..
    My chyba idziemy za ciosem i starania ruszą na wiosnę.. ale jakbym byłam młodsza też bym czekała z 2-3 lata pewnie..

Szalony dzień dzisiaj, rano po takiej dupnej nocce pojechałam na zakupy, mam już wszystkie prezenty a jeszcze jestem tak żałośnie zamotana że zapomniałam że mężowi już kupiłam dużo wcześniej prezent (trymer do brody) a dziś mu kupiłam drugi - portfel i to taki droższy.. olśniło mnie w domu że już mu coś kupiłam wcześniej, w sumie i tak dobrze że nie przypomniałam sobie na Wielkanoc..
    A jeszcze zawsze go proszę żeby wypisał mi płyty jakie chce bo on jest fanem rocka i wogóle zna się mega na muzyce to mi takie wypisał że godzinę jak debil szukałam w empiku a na końcu okazało się że nie ma ani jednej, oczywiście też mi nie przyszło do głowy że to jakieś mało popularne płyty i trzeba zamawiać.. jeju, to wszystko przez to że od 2 tyg nie przespałam ciągiem nawet 3 godz, naprawdę już mi siada na mózg.. muszę się przemęczyć i nie dawać małemu cyca za każdym razem jak się budzi w nocy, słyszałam że to jedyna metoda żeby wydłużyć sen nocny..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja bym nie wytrzymała całego dnia bez mojego dziecka mimo że daje mi popalić cały czas. Ale 3 godzinki przerwy poproszę - poszłabym do kawiarni posiedzieć wstąpiła do CH czy nawet polazila bez celu. Ale się rozmarzylam :D

Mnie dziś nie było właśnie 3 godziny, stęskniłam się jak głupia.. w maju mamy zaproszenie do Irlandii na ślub kolegi, już widzę jak zostawiam małego na 3 dni.. m raczej sam poleci albo w trójkę..

lys lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    muszę się przemęczyć i nie dawać małemu cyca za każdym razem jak się budzi w nocy, słyszałam że to jedyna metoda żeby wydłużyć sen nocny..

I jak się obudzi co będziesz robić? Nosić, bujać? Moja ewidentnie chce cyca.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, takie kryzysy są normalne. Chcecie normalności, to nic złego i dziwnego - od kilku miesięcy świat kręci się wokol dziecka, ale po takim czasie wy już wróciłyście do formy, hormony się uspokajają i chcecie chwili dla siebie. Dlatego warto korzystać z każdej możliwości wyjścia bez dziecka nawet na chwilkę, bo wracacie pełne sil i tęsknoty za tym malym szkrabem. Mi wystarczy, że wyskoczę na godzinę na zakupy i po powrocie zobaczę ten kochany uśmiech, to wszelkie kryzysy mijają. Ostatnio w sobotę rano byłam u fryzjera, potem wróciłam na pół godziny, dalam cycka i polecialam do kosmetyczki. Relaks nie z tej ziemi. ylko tyle, a dodało mi sił na dluższy czas :-)

0na88, Paula_071, jesslin87, niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad, a jesteś pewna, ze to jedzenie nie jest dziecku potrzebne? Tylko sobie ciumka czy normalnie je w nocy?

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    I jak się obudzi co będziesz robić? Nosić, bujać? Moja ewidentnie chce cyca.

Tak, dawac smoka itp. bo jak dziecko bedzie dostawalo jeść to się przyzwyczai do godzin jedzenia i bedzie sie tak juz budziło. Ja swoja tarmosze, przytulam i jak to nic nie daje to wtedy juz dam tego cycka,ale czesto zasypia bez.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja jest mu potrzebne ale nie co godzinę czy 1,5.. a on ostatnio tak się budzi i potrzebuje własnie tego ciumkania żeby zasnąć.. wcześniej spał 20-24 lub 1 w nocy, później 0k 3 czy 4 karmienie i rano bywało różnie 6 lub 7 - a teraz można oszaleć bo wybudza się bardzo często..
    Lys nie wiem, chyba będę próbowała ze smoczkiem, czasem udaje nam się go tak uśpić tylko ja w nocy nie mam siły na taką zabawę ale on coraz bardziej się przyzwyczaja a ja coraz bardziej odczuwam brak snu..

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 2764 2765 2766 2767 2768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ