SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
O matko, Ewa to moja przy Twojej to anemiczna jakaś
a ja piję kilka kaw dziennie. Co nie zmienia faktu, że w nocy karmię co dwie godziny. jak prześpi trzy w nocy to jest sukces. A właśnie w dzień spokojnie jest w stanie zrobić sobie kilkugodzinną przerwę w jedzeniu chociażby na spacerze, ale w domu też.
Ewa123 lubi tę wiadomość
-
Nosz kurcze to ja zle karmie dziecko on lezy na plecach i glowe do mnie obraca czasami lekko sie obroci w moim kierunku a jak mowilam we szpitalu ze chyba zle karmie to mi powiedzieli ze dobrze ja pierdziele jak ja go teraz tego naucze poprawnie ###*#::!!#:;&\!!**!#;_€€$/%÷×**#:;$$€€€&:==#
Karolina ja tez mam takie mysli wydaje mi sie ze kazda matka na takim urlopie ma takie mysli
Ja sie nie moge doczekac az bede go kogla zostawic na noc o ktorys dziadkow. Pol nocy bede pila i sie bawila a potem spala do 12. Boze brzmie jak jakas alkoholiczka.
Dziewczyny jakie wy jestescie piekne i jakie sliczne foty dodajecie. Ladnie zrobione wlosy, make up heh a ja wam tu wkleilam moje jako czerwononosego renifera z tlustymi wlosami i bez niczego na sobie. Boze az mnie kompleksy lapia. Ja to glownie jestem w wersji domowej niestety.
Mnie tez gnebili cala szkole. Bylam taka zahukana i niemodnie ubrana. Mama uwazala ze zwykle dzinsy i koszulka sa dobre. Bez make up, wlosy szare w gumke. Malo mowilam bo bylam niesmiala. Ale mojego syna i jak Bog da corke wychowam w przekonaniu ze sa najladniejszi na swiecie. Znam osoby co nie byly ani super atrakcyjne ani chude ale kurcze osobowosc i pewnosc siebie sprawiala ze byly gwiazdami szkoly.
Aaa juz jestem u dziadkow na podlasiu. Wyruszylismy o 4 rano a ostatni post napisalam po 1 w nocy. I powiem wam, moje dziecko spi kreci sie szuka cycka to ja mysle ze glodne i karmie w nocy. A dzisiaj ze mleko odciagniete z termosu podawalam to moje dziecko nie chcialo jesc. O dziwo po akcji szukania cycka a nie mialam jak nakarmic okazalo sie ze potrafi samo z powrotem usnac i wcale nie jest glodne. Wiec te pobudki nocne bo chce sie poprzytulac ale on potrafi sje tak budzic co godzine, ja go do cyca on troche pociumka i spi. Od dzisiaj bede starala sie dawac smoczek. Bo jak tak bede dalej robic to z niego wyrosnie maly szantazysta niestety.
Podroz z katowic za Bialystok ok. Maks glownie spal. Nie bylo zadnych histerii a tak sie tego obawialam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 20:51
Ewa123, Pulpecja, lys, Laura, aaaaga, mamasia, witaminkab, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość
-
mój tez sam na boku nie umie leżeć zaraz spowrotem jest na plecach i tez sie karmimy z reguly jak na lezaco to tylko głowe przekreca, czasem mu plecki trzymam zeby byl na boku ale to musi sobie królewicz na to pozwolic
jesslin87, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ewa123 wrote:Muszę któregoś dnia/nocy zrobić taki test. Przemęczyć się, podac smoka, ululać zamiast cyca i zobaczymy czy w ciągu dnia z jedzeniem coś się poprawi..Od razu waga nie pójdzie w dół, amoże to będzie jakieś rozwiązanie. Chociaż nadziei wielkich nie mam, bo za dnia problemem jest to, że ona jest strasznie pobudzona, ADHD normalnie. Już nawet herbaty nie piję, bo zaczęłam myśleć, że może teina ją tak pobudza, ale chyba to nie to. Głowa lata dookoła, wszystko jest szalenie ciekawe tylko nie jedzenie
A jak już je to macha łapą jak wariatka, normalnie mnie tłucze po cycku
I nudzi ją ssanie po 3 minutach. Na śpiocha jest wyciszona i zupełnie inaczej to karmienie wygląda. Ale po Świętach spróbuje
Ewa ten typ tak chyba już ma hihi. Ostatnio oglądałam filmik nakręcony jak miała 6 tyg - już wtedy bystre, ciekawskie spojrzenie. Niedawno byliśmy u mojego brata i jego córeczka miała właśnie 6 tyg ale ona je i śpi, prawie nie płacze, jest bardzo spokojna. Ale jaka różnica! Dzieci są bardzo różne i choć jest ciężko z takim nerwuskiem to myślę, że wyrosną na fajne, żywiołowe dzieci
jesslin87, Ewa123 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a próbowałyście podsunać pod plecki jakiś wałek czy cokolwiek żeby nie miały jak przewrócić się do końca na plecki?
No, dokładnie apaczka dzieci są bardzo różne. U mnie trójka, a z każdym zupełnie inne historiei nie zawsze przy następnym sprawdza się to, co przy starszych. Po prostu za każdym razem trzeba się siebie nauczyć i dopasować
jesslin87, Ewa123, apaczka lubią tę wiadomość
-
Wiesz puplpecja musze sprobowac. Teraz w nocy karmi sie na spiocha to go od razu uloze na boczku a w dzien bede cos podkladac choc nie wiem czy on pozwoli cos sobie podlozyc nosz kurcze jestem zla na te polozne. Bo od urodzenia przystawiam piers do dziecka a nie dziecko do piersi i tetaz jak jest starszy to jest coraz gorzej. Z reguly karmimy sie jak jego wysokosci pasuje tzn jestem tak powykrecana ze potem mnie caly kregoslup boli.
Pulpecja lubi tę wiadomość
-
Ewa123 wrote:Muszę któregoś dnia/nocy zrobić taki test. Przemęczyć się, podac smoka, ululać zamiast cyca i zobaczymy czy w ciągu dnia z jedzeniem coś się poprawi..Od razu waga nie pójdzie w dół, amoże to będzie jakieś rozwiązanie. Chociaż nadziei wielkich nie mam, bo za dnia problemem jest to, że ona jest strasznie pobudzona, ADHD normalnie. Już nawet herbaty nie piję, bo zaczęłam myśleć, że może teina ją tak pobudza, ale chyba to nie to. Głowa lata dookoła, wszystko jest szalenie ciekawe tylko nie jedzenie
A jak już je to macha łapą jak wariatka, normalnie mnie tłucze po cycku
I nudzi ją ssanie po 3 minutach. Na śpiocha jest wyciszona i zupełnie inaczej to karmienie wygląda. Ale po Świętach spróbuje
U nas jest to samo. Neurolog powiedziała wcvzoraj, że trafił nam się bardzo ruchliwy egzemplarz. -
Paula_071 wrote:A wczoraj natknęłam się na posta na fb na grupie kobiet karmiących piersią, że chciałby kolejne dziecko, ale dalej nie mają okresu (2-3 lata). I tak się zastanawiam, czy nie wolałbym tyle karmić w zamian za brak miesiączki:)
Ofka, gdzie Ty? Szukasz torby kury po sklepach, czy co?
Magda, a KasiaN się odezwała w końcu?
edit. czym myjecie matę edukacyjną? jak była obśliniona to tylko tylko szmatką z froschem przemywałam, ale dzisiaj Tomkowi się rzygnęło i zastanawiam się czy nie wrzucić do pralki.
Gdzie jestem? Wlasnie koncze przechodxic atak nerwowy. Najpierw Was nadrobie do konca. madzia meila przeczytalam ale odpisze jak dorwe laptop bo z tel. To chujnia.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Nadrobilam Was. Tzn czytam prawie na biezaco ale i u mnie jakis powrot do pierwszego trymestru. Moj Iwo nie spal dlugo migdy w nocy ale juz mial trzy pobudki teraz ma kurwa szesc. A dzis to od 9 do 13 rajcowal i ciagle eee i eee.
Az dostalam jakiegos zalamania chcialam sie wydrzec. Mnie ten egzin dobija nie moge sie przygotowac tak jak bym chciala.
Ten rok byl i piekny i trudny, ciaza, operacja meza, dwa romanse siostry (wczoraj szwagier sprowadzil sie znowu), slub, potem wypadek meza, porod...
No i rozwylam sie. Spakowalam malego i zawiozlam do tesciowej. Oczywiscie w samochodzie zasnal i spal trzy godziny.
No ale troche wyluzowalam.
małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Siostra mowi daj mu na noc mm, a ja nie potrafie, zreszta wydaje mi sie ze on sie budzi z duchoty, mamy nawilzacz, mokre reczniki wietrzymy a sama sie budze w nocy pic pare razy bo nie wyrabiam. Jak bylismy kiedys u siory to jej sie zepsul piec i w tym zimnie przespal do czwartej rano az. On lubi zimno.
małaMyszka, jesslin87, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Agata w grudniu mamy przerwę od rehabilitacji ale do tej pory wszystko było ok. Powoli bo powoli ale do przodu. Tyle że okupione płaczem.
Ostatni raz byliśmy u gastrologa w połowie listopada i na nasze problemy dostaliśmy Debridat na 4 tygodnie. Kilka dni temu te 4 tygodnie minęły a poprawy nie ma, wiec po świętach znow idziemy do gastrologa.jesslin87, Agaata lubią tę wiadomość
-
Hej, Ofka każdy ma prawo do chwili słabości. Spoko. A nie da rady jakoś u was wychłodzić?
U nas w domu też gorąco, tzn po naszej stronie. Starsze dzieciaki śpią od północy, kaloryfer zimny i tam jest jakieś 4 stopnie zimniej niż u nas. Ale nasze mieszkanie takie jest. Kładę małą z gołymi stopkami w lekkim pajacu tylko, ale w sumie nie pomyślałam, ze moze ona też się tak często budzi bo chce się napić poprostu.jesslin87, Ofka lubią tę wiadomość
-
Ofka, moim zdaniem na tym etapie mm jest bez sensu, zwłaszcza, że z tego co wiem to Tobie pokarmu nie brakuje. Nie wiem co by miało mm zmienić. Wiem, że niektórzy podają na noc kaszkę na swoim mleku jak chcą żeby dziecko dłużej pospało, może to jest jakieś rozwiązanie? Ja nie próbowałam.
jesslin87, Ofka lubią tę wiadomość
-
my dajemy na noc mm i czasem budzi się raz a czasem spi do 7
ale zanim wprowadziliśmy mm tez kilka razy po cyc udało mu sie przespać z 5h ciągiem więc nie wiem czy to zaleta mm długie spanie czy nie... ale teraz wieczorem juz tylko po butelce zasypia tak się nauczył... przy cycu moze godzine wisiec i nie zaśnie
jesslin87 lubi tę wiadomość
-
Ewa123 wrote:Laski wyobrażacie sobie być w ciąży znowu teraz? Moja koleżanka, która rodziła w czerwcu właśnie się ogłosiła na fejsie, że znów oczekują dzidziusia.. OMG ja to bym chyba płakała że 2 tygodnie po takiej wiadomości
pospieszyli się, nie ma co! Swoją drogą rozwala mnie fakt obwieszczenia tego całemu światu
Wiecie coja też chcę być w ciąży, tak mnie macica napierdziela, buuuu i znowu takie okresu co miesiąc
nie chcę.
jesslin87 lubi tę wiadomość
-
Pewnie nas jeszcze pamiętacie mamuski
Przechodzili my razem doły i góry ciążowe i rodzili my w sierpniu kiedy to byłoMy mieli wtedy tylko 8 % prawdopodobieństwa na zdrowość mieli my anopunkcie robić na którą się nie zgodziłam i słusznie ...
Jestem cały i zdrów rozwijam się prawidłowo mam 4 miesiące ponad 7 kg 68 cm a urodziłem się 54 cm 3260 kg i Mama karmi mnie piersią . Spie z mamą przesypiam od 20 do 8 rano z pobudką malutka na cyca o 12 w nocy i o 6 rano . Prawie nie płaczę i jestem wesołym pogodnym dzieckiem raz byłem hory na zapalenie oskrzeli ale juz przeszło .
Pozdrawiam was mamuśki serdecznie i Wesołych Świąt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 21:51
Pulpecja, lys, 0na88, Lady Savage, małaMyszka, Ewa123, AgaSad, jesslin87, Aska87, niecierpliwa, Laura, mamasia, magda sz, apaczka, 5ylwia, Paula_071, Maniuś, Amberla, Weridiana, Martucha86, Zetka lubią tę wiadomość
-
O kurcze to widzę że nie tylko u mnie takie jazdy z tym spaniem w nocy, oj musimy to przetrwać laski i tyle, pewnie jak zaczną chodzić do szkoły to będzie trzeba zwalać ich z łóżka rano takie spanie będą miały.. choć mój brat to już został na zawsze taki pogięty z tym spaniem (przez 2 lata nie przespał ani jednej nocy) bo jeszcze jak był w 3-4 klasie to wstawał o 4 i czytał książki.. no ale już cycka chociaż nie chciał
Ofka ja najpierw doszłam do wniosku że budzi się z duchoty i wychładzałam mu pokój aż miał całe policzki lodowate - dalej się budził, no to stwierdziłam że chyba mu jednak zimno i spał w śpiworku i odkręconych kaloryferach - pobudki bez zmian więc nic mądrego nie wydumałam w tym temacie..
Pulpecja - muszę spróbować z tą wodą, może choć trochę da się oszukać..
Ścięłam się przed chwilą z mężem, przykro mi i tyle.. Siedzę sama przy zapalonej choince.. najbardziej smutne jest to że mały patrzy na nasze kłótnie i robi smutną minę bo słyszy podniesione głosy, serce mi pęka za każdym razem jak go widzę, mam wrażenie że on już wszystko rozumie...
Ja nigdy nie usłyszałam jak moi rodzice się kłócą, mam niesamowitych, bardzo kochających się rodziców, nigdy nie kłócili się przy nas... gorzej z m bo jego rodzice byli na skraju rozwodu, ojciec często potrafi podnieść głos na mamę, fakt mama czasem palnie głupotę ale to nie jest powód..
Powiem Wam że Patryk to taki Romek-wesołek, normalnie on ciągle się śmieje, nawet jak zasypia z cyckiem to ma buzię uśmiechniętą, albo odrywa się od cycka - uśmiecha do mnie i odpływa.. no to jest takie boskie!jesslin87, apaczka, Ewa123, Weridiana lubią tę wiadomość