X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieke ciasto marchewkowe. Trzymajcie kciuki...

Lady Savage, jesslin87, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz posprzątałam,błysk :) zaraz upieke biszkopty na 3-bita i na liona :)

o 14 przychodzi do mnie moja bardzo dobra koleżanka (a moze i moglabym nazwać ją juz przyjaciółką?hm..) i bedzie robiła mi hybrydy, ma bestia talent !
    A co ! mamuska sie wypindrzy :) rzeski zrobione,brwi zrobione ...:)

A ja wam powiem ze ja czuje swieta :) W radiu leci świateczna muzyka, choinka przed oczami sie swieci, dom przystrojony, jakas taka szczesliwa mocno mocno jestem :)

A jeszcze wczoraj mój mąż mnie tak komplementował..
    Spotkaliśmy wczoraj nasza znajoma, urodziła rok temu, Boze kochany jak ona wygląda..
    TRA GE DIA !
    To był typ ze tak powiem Niuni :P Wypindrzona zawsze ze hej, błyskotki, oczy pod brwi pomalowane, taka troche plastic fantastic.
    Wczoraj patrzymy...a ona ..włosy z mega odrostami, buzia pryszczata jak u gimnazjalistki (nie mam nic do kogos kto ma pryszcze,bo sama mialam okropną cere do momentu zajscia w ciaze ale starałam się to kamuflować) 0 makijażu, przytyła z 25-30kg obstawiam, ubrana byle jak. No zupełne przeciwieństwo tego co bylo! A na dodatek ona ma siostre która jest kosmetologiem i ma swój salon..wiec ta jej siostra mogła by ją kopnąć w dupe zeby się troche ogarneła ;/
    Ciekawa jestem co na to jej mąż skoro brał taką barbie a ma teraz taką..od pługa oderwaną.

Nie chce zeby mnie ktoś zle zrozumiał, bo nie chodzi o to ze ktos sie nie maluje czy cos, tylko o to ze nagle się tak zmienia po ślubie i urodzeniu dziecka, ze przestaje o siebie dbać, nie podoba mi się to..

No i wlasnie wczoraj mój mąż zacżał tak mnie komplementować ze sie cieszy, że zawsze jestem ogarnieta, ze jeszcze nigdy mu przez mysl nie przeszło ze cos ze mną nie tak, że jestem piękna..ze daje rade ogarnąć dziecko,dom i siebie..az mi płakać sie wtedy chcialo ...poczułam się doceniona :)

O a to moje skarby :)!
    Pola niby do mnie podobna,ale do męza zdaje mi sie ze tez :) Szczególnie kolor włosów, blondasy!

7d53c625dd3c1c02med.jpg

Laura, lys, Pulpecja, Lady Savage, magda sz, Aska87, mamasia, Paula_071, AgaSad, jesslin87, Weridiana, Neyla, witaminkab, sylwucha89, Maniuś, Amberla, Martucha86, Zetka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Pogoda idealna żeby jajka święcić a nie choinkę... w ogóle nie czuje świąt, nic a nic :( Boże jak mogą żyć Ci na równiku? zima potrzebna choćby na te święta.

Masakra nie :( ja też od wczoraj mam doła, a teściowa zadecydowała, że będziemy jeść świąteczne potrawy, bo po co gotować ;/ no i od 3 dni mamy swięta ;/ bo jemy bigos, a dziś barszcz :( do niczego te święta ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Ofka wrzuć link do czekoladek :)
    Laura silna z Ciebie babka! Tyle lat walczyłaś o swoje szczęście! Podziwiam :) takie historie sprawiają, że bardziej doceniam to co mam!
    Pamiętacie tą moją przyjaciółkę, która straciła synka w 37 tyg? Jest w ciąży! :-D
    Zaszła od razu jak lekarz dał im zielone światło! :)
    Ale pogoda! Czuję się jakby była wiosna! Może na Wielkanoc poczujemy magię świąt jak spadnie śnieg ;-) oby nie..
    Linka nie moge wrzucic z tel ale to sprzedawca Bajka_sc na allegro.
    Nie wiem jak wykonane bo sa u meza w sklepie.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Jestem w malym w parku, jest 15 stopni! Mam cienki sweterek i rozpiety plaszczyk, junior w czapeczce cienitkiej. Widze, ze trawa zaczyna rosnac! Wariactwo.

U mnie 18 stopni ;/ i na spacerze widziałam ludzi w t-shirtach

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz trochę racji Karolina. Zawsze się zastanawiam jak to jest, ze dziewczyna najpierw uwielbia dbać o siebie,a potem nagle ma wszystko gdzieś. Jeszcze rozumiem na początku, nie każdy potrafi się ogarnąć, zmobilizować, dzieci też są różne, ale po roku? No chyba, ze się jest takim przypadkiem jak ja. Leniwa przed i po ciąży. No ale mój mąż to wiedział od początku :-)

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie o to mi chodzi, ze jezeli ktoś nie robi sobie makijazu bo nie lubi,albo bez niego pieknie wyglada to nie spoko, chodzi wlasnie o te zmienianie się..

Wlasnie weszlam na jej fb, ta córka to prawie 2 lata ma a nie rok :o

Pulpecja lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    No wlasnie o to mi chodzi, ze jezeli ktoś nie robi sobie makijazu bo nie lubi,albo bez niego pieknie wyglada to nie spoko, chodzi wlasnie o te zmienianie się..

Wlasnie weszlam na jej fb, ta córka to prawie 2 lata ma a nie rok :o
    Ja chętnie bym sobie codziennie makijaż robiła, ale nienawidzę go zmywać. Za to na 100% zrobię sobie takie rzesy jak Ty. Żałuję, że wcześniej o tym nie pomyślałam. Ja mam okropne cienie pod oczami, genetyczne niestety i ich nienawidzę, ale nie znam dobrego sposobu żeby się ich pozbyć. Może któraś z was zna jakiś cudowny specyfik albo zabieg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 14:09

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza trzymam kciuki mój murzyn zakalec jak %$%$%$ ale i tak dobry. Mam nadzieję że brzuch nie będzie Mai po nim bolał... Mogłaś napisać wcześniej o tym marchewkowcu, zapomniałam o nim a tak to bym to upiekła zamiast zakalca :)

Karolina Twojej śliczności też pojaśniały włoski co? Ja też od rana w dobrym humorze, ciasto zrobiłam, sałatkę, w tle piosenki świąteczne, tańczę z malutką i patrze przez okno i... czar prysł. Pogoda jest piękna fakt ale zupełnie nie Bożonarodzeniowa :( ta choinka zupełnie nie pasuje mi w domu, prędzej tulipanki świeżo zerwane z ogródka.

Ja moją potworre uspałam w foteliku, ubrałam w ciepłe dresy i czapkę i koc i wyniosłam na balkon, 10 min kołysałam i zasnęła, pewnie się zaraz rozpłacze bo pomyśli że jest na dworze hehe i jak by tu dopiec mamie :)

Dziś wyglądam jak cyklop, zrobił mi się pryszcz na środku czoła! nie miałam pryszczy uhuuu kilka lat. Tłuste włochy, w pidzamie i skarpetach. Jak małż wróci to pomaluje włosy plus depilacja woskiem i jakoś się ogarne. Zwykle się maluje, choć mąż wspomniał ostatnio że macierzyństwo mnie wypiękniło bo bez makeupu wyglądam ładnie. Z ubraniem to..hmmm różnie bywa :D haha nie byłam na zakupach od 5 miesiąca ciąży, ubrania z przed ciąży częściowo pasują ale te ładniejsze nie wchodzą bo cycory dużo większe no i ciężko by w nich karmić... Obiecaliśmy sobie z mężem że idziemy na wyprzedaże i obkupimy się bo on też zaniedbał szafę.

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina miałaś rzęsy metodą 1x1 czy 2x1 ?

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na grupie mam we Wrocławiu dziewczyny polecają tę odżywkę do rzęs:: http://www.aptekagemini.pl/aa-frieda-serum-przysp-wzrost-rzes-3ml.html ponoć też jest w Rossmannie. Jak wrzucały zdjęcia rzęs po kuracji to muszę powiedzieć, że rewelacja. Mam zamiar przetestować.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie można przy kp tego używać- bimatoprost. To składnik kropelek na jaskrę, zmienia ciśnienie w oku, tak samo działa też odżywka z L'biotica bo też jest z tym składnikiem kosztuje 39 zł teraz w superpharmie ale jest napisane że nie poleca się kobietom w ciązy i karmiącym bo to przenika do mleka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 14:38

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Ja chętnie bym sobie codziennie makijaż robiła, ale nienawidzę go zmywać. Za to na 100% zrobię sobie takie rzesy jak Ty. Żałuję, że wcześniej o tym nie pomyślałam. Ja mam okropne cienie pod oczami, genetyczne niestety i ich nienawidzę, ale nie znam dobrego sposobu żeby się ich pozbyć. Może któraś z was zna jakiś cudowny specyfik albo zabieg?
    Rzesy mialam ale nienawidzilam lezec i mi sie poniszczyly bardzo nie wiem moze laska cos zlego robila. Teraz uzywalam odzywki for laszys i odrosly ale ona ma cos w skladzoe i nie wolno kp. Tez nienawidze zmywac kupilam wiec szmate glov za je bi sta polecam. Wycieram morde i git wszystki zmywa tusz tez bez kosmetykow.
    No i polecam kreski permanentne, mam i super zrobie sobie brwi i usta tez.

Zawsze czlowiek mniej na tym ryju rozmyty jest. Kiedys sie balam ale nie zaluje ani zlotowki na to.

małaMyszka, Pulpecja lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Paula nie można przy kp tego używać- bimatoprost. To składnik kropelek na jaskrę, zmienia ciśnienie w oku, tak samo działa też odżywka z L'biotica bo też jest z tym składnikiem kosztuje 39 zł teraz w superpharmie ale jest napisane że nie poleca się kobietom w ciązy i karmiącym bo to przenika do mleka
    O to to. A ja uzywalam;(((

tb73i09k881y3sjt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

A widzisz, dobrze wiedzieć:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Masakra nie :( ja też od wczoraj mam doła, a teściowa zadecydowała, że będziemy jeść świąteczne potrawy, bo po co gotować ;/ no i od 3 dni mamy swięta ;/ bo jemy bigos, a dziś barszcz :( do niczego te święta ;/
    Gdzie Ty to babsko znalazlas przysiegam z horroru jakiegos. Wez jej do bigosu dosyp cos na rozwolnienia. Najwyzej bedzie gadala ze syfa zlapala u Ciebie.

Ale serio to moze znowu posune sie za daleko ale...masz corke naucz ja ze tak sie nie traktuje ludzi ze trzeba miec swoje granice. Bo ona kiedys w imie rodziny i spokoju tez nic nie zrobi jak ja ktos bedzoe obrazal...

magda sz, małaMyszka, Pulpecja, Paula_071, aaaaga, lys, jesslin87, Weridiana, witaminkab, Maniuś, Amberla, Martucha86 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale po kp warto uzywac, efekty po miesiacu a po 3 rewela tylko to trzeba caly czas uzywac bo jak sie przestaje to rzesy wracaja do normalnosci

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady wiesz co chce powiedziec.. ze kiefys ktos ja do czegos zmusi a ona bedzie nauczona ze jej komfort jest mniej wazny...ja jakbym miala dziewczynke to nie uczylabym jej np no idz daj babci buzi no idz. Bo jak nie chce to co ja jej pokazuje? Ze wazne zeby komus bylo milo nie Tobie i kiedys nie bedzie chciala a pojdzie do lozka z chlopakiem bo bedzie nalegal...
    Owszem nie jestem za awantura, sama jeszcze niedawno jakby moja szwagierka sie tak daleko posunela to latalaby na wysokosci lamperii. Uslyszalaby wszystko lacznie z obietnica sadu. Teraz mowie wprost. To jest moja rodzina chce dla niej jak najlepiej. I zrobie wszystko co umiem zeby im zapewnic byt i komfort. I nie pozwole zeby ktos to zepsul.

małaMyszka, Pulpecja, Paula_071, aaaaga, jesslin87, Amberla, Zetka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wydrapala oczy i przegryzla gardlo. Ale juz inna metoda. Nie dre mordy i nie obrazam. Nie musze bo mam sile z tego ze jestem pewna ze robie dobrze. A to sie czuje wierz mi. Nic nikomu nie musisz udowadniac ani ze jestes super mama ani zona. Nawet jak sie obrazi Rafal to co? Moze kiedys zrozumie ze robisz tobpo to zeby Twoja corka kiedys tez umiala powiedzoec stop.

małaMyszka, Pulpecja, Paula_071, aaaaga, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka ja nie mam siły, po dniu ciągłych sprzeczek i jej stwierdzeniu: że ona ma 60 lat i jest bardziej doświadczona, jak ja, młoda smarkula, to nic mi się nie chce, dzis nawet nie wstałam do dziecka, kazałam jej zrobić mleko, a ja leżałam w łóżku, rafał ją też opierdolił wczoraj z góry na dół, ;/ i co ja dostała potem od niech po uszach, że skarżę ;/ że mam rafałą zostawić w spokoju bo przeze mnie to zawału dostanie, nic mi się nie chce, nie czuje świąt, sałatę jarzynową miałam robić, ale tak mi się nie chce jej robić, dzieckiem też, marzy mi się łóżko, zamknęta sypialnia, i urlop L-4 od wszystkich i wszystkiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 15:06

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 2772 2773 2774 2775 2776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ