X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady przepraszam Cię, ale jakby mnie mamusia tak wykończyła to byłaby właśnie w drodze do domu...
    A ona po co przyjechała do Was?
    Dziwny układ macie.

Ja mam z matką pokręcone relacje, ale bardzo ograniczyłam spotkania i zdrowsza jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 15:31

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda poza pieczeniem ok 45 min przygotowanie zajęło mi 15 min także działaj! http://www.poezja-smaku.pl/ciasto-marchewkowe/

Młody dopiero zasnął od rana. Lecę kroić warzywa do sałatki!!!

magda sz lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady bez obrazy, ale masz to, na co się godzisz. Skoro pozwalasz sobie włazić na głowę obcej babie to nie narzekaj i nie marudź. A jeśli jesteś nieszczęśliwa w takiej sytuacji to to po prostu zmień. Wszystkie Ci tu doradzamy, namawiamy żebyś coś z tym zrobiła. A Ty nie robisz nic w tym kierunku, by coś się zmieniło, tylko marudzisz.

Agaata, Pulpecja, Paula_071, magda sz, jesslin87, Maniuś, Martucha86 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się wyskoczyć do Galerii Mokotów, kupiłam na szybko sukienkę i rajstopy, więc jednak nie będę w różowej sukience ;-) Dzisiaj było puuusto w sklepach z ubraniami, więc szybciutko się udało.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na ryjek taka jestem zmęczona i niewyspana a oczywiście Lily śpi tylko na rączkach najlepiej z cycem w buzi. Nie mam dzisiaj humoru na nic tylko jakiś stan podlamania.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys a jak planujecie spędzić Święta? Będzie jakaś rodzina? Może chociaż na trochę ktoś Cię wyręczy?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Lady bez obrazy, ale masz to, na co się godzisz. Skoro pozwalasz sobie włazić na głowę obcej babie to nie narzekaj i nie marudź. A jeśli jesteś nieszczęśliwa w takiej sytuacji to to po prostu zmień. Wszystkie Ci tu doradzamy, namawiamy żebyś coś z tym zrobiła. A Ty nie robisz nic w tym kierunku, by coś się zmieniło, tylko marudzisz.

Zrobiłam, wczoraj gadałyśmy, i każda rozmowa kończyła się kłótnią i płaczem Zuzi, powiedziałąm to rafałowi, opiedzielił ją, i ona potem mnie że się mu skarżę, a dzisiaj wstaję i jest to samo ;/ wywalić jej z domu nie mogę, bo rafał by się tak na mnie obraził że pewnie by ze mną zerwał ;/, nie mam innego wyjścia jak się godzić na to co robi, bo ona i tak robi mimo kłótni i próśb po swojemu.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, w jakim wieku jesteś?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie obchodze świat. Zazwyczaj tylko choinkę ubieramy (odkąd wyszłam za mąż bo wcześniej nie ubieralam) a na kolację jak mamy ochotę to idziemy do restauracji. W tym roku nawet choinki nie ma mimo że mąż nalegał bo ja nie mam na to siły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 15:44

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja nie obchodze świat. Zazwyczaj tylko choinkę ubieramy (odkąd wyszłam za mąż bo wcześniej nie ubieralam) a na kolejce jak mamy ochotę to idziemy do restauracji. W tym roku nawet choinki nie ma mimo że mąż nalegał bo ja nie mam na to siły.

Rozumiem. A mama zostaje u Ciebie czy będziesz sama?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama zostaje zaprosiłam tez brata żeby przyszedł bo normalnie on jechał do niej i robili kolacje świąteczna. Zjemy razem obiadokolacje czy co tam jutro ugotuję.

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, to jeśli jest taka możliwość, to jutro bratu Lily podrzuć na dwie godziny na rączki - w końcu to facet, więc ma trochę siły, żeby nosić, a Ty się połóż w wannie w słuchawkach na uszach, żeby płaczu nie słyszeć i trochę odpocznij. Kiedyś trzeba się zregenerować, a Lily tak czy siak się nic nie stanie, bo zostanie z dwiema dorosłymi osobami.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Lady, w jakim wieku jesteś?

29 lat

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Heh juz próbowałam ale kiepsko im idzie zabawianie małej. Pol godziny a potem ja juz nie mogę wytrzymać jak słyszę poplakiwanie Lily.
    No i największy problem to brak wanny. Prysznic tylko mamy. No a zasnąć nie mogę jak wiem ze dziecko płacze :/ niby nic jej się nie dzieje ale każda komórka w moim ciele każe mi iść i ukoić płacz małej. Eh ta natura.

Agaata, Ewa123, Paula_071, jesslin87, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    29 lat

Lady, a ja mam wrażenie, że czytam wpisy osiemnastolatki. Dorosła jesteś, ogarnij się tak żeby było Ci dobrze, albo nie marudź, bo to i tak nic nie zmieni.

Ewa123, Paula_071, lys, jesslin87, Amberla, Martucha86 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    :) Heh juz próbowałam ale kiepsko im idzie zabawianie małej. Pol godziny a potem ja juz nie mogę wytrzymać jak słyszę poplakiwanie Lily.
    No i największy problem to brak wanny. Prysznic tylko mamy. No a zasnąć nie mogę jak wiem ze dziecko płacze :/ niby nic jej się nie dzieje ale każda komórka w moim ciele każe mi iść i ukoić płacz małej. Eh ta natura.

Tak, też mam takie zapędy - że jak Młody płacze, to już muszę lecieć, chociaż teraz ciut wyluzowałam i powtarzam sobie - jest z mężem, dadzą sobie radę. Bo ja mam wrażenie, że takie bycie niezastąpioną i na każde zawołanie to też droga donikąd - ja wiem, że na potrzeby dziecka trzeba reagować i to robię - ale wiesz, Lily jest wymagającym dzieckiem, męża Twojego nie ma, musisz kiedyś odpocząć. Kiedyś jak byłam na USG w ciąży, to lekarz mi powiedział, że ma wrażenie, że pessar, który miałam założony na szyjkę naciska na pęcherz - ja na to mówię "trudno, najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe" - to zmierzył mnie wzrokiem, jak głupią i mi mówi "dziecko potrzebuje zdrowej matki, więc niech się pani zastanowi co pani opowiada". Może sobie też coś takiego powtarzaj i daj sobie prawo do odpoczynku chociaż przez chwilę - nawet jeśli Lily płacze.

Paula_071, lys, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Iys też tak mam, rozumiem Cię. Moja też z tych wymagających, czasem czekam jak na zbawienie wizyty u rodziców, żeby mi ktoś pomógł, a jak juz jest las rąk chętnych do pomocy to ja i tak mam wrażenie, że sama najlepiej zajmę się dzieckiem. Głupie to jak nie wiem

lys lubi tę wiadomość

Ewa123
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, a jak w drogerii poproszę o " szmatę do ryja " to pani będzie wiedziała o co chodzi :-)
    Lady, a jakie to ma znaczenie ile ona ma lat? To przez 60 lat nikt jej szacunku do ludzi nie nauczył?
    Jak to masz zostawić Rafała? Zupełnie? To, że mu si e skarżysz to akurat normalne, w końcu to twój facet. Powiem ci tak. U mnie na początku teściowa myślała, ze coś mi powie i będzie super. Uświadomiłam jej, ze my z mężem wszystko sobie mówimy i na pewno powtórzę mu wszystko. Jak coś powiedziała to on do niej dzwonił i ją opierdalał. Poinformował ją też, że życzy sobie wiedzieć o wszystkim i nikt nie będzie obrażał jego żony jeśli chce żyć z nim w zgodzie, nawet ona. No i druga rzecz, zawsze w każdej sytuacji trzyma moją stronę. Próbowała też dzwonić do niego i skarżyć się na mnie, że coś tam coś tam, też ją opierdolił i teraz jest spokój. Teściowa do rany przyłóż. Na tekst, ze ona jest starsza mówiłam, ze trudno żeby była młodsza od synowej, ale wiek nie zawsze idzie w parze z wiedzą. Na tekst, ze ona w końcu jest matką - mówiłam, że ja też jestem matką i co w związku z tym (teraz to już nawet mam przewagę, bo ona ma tylko dwoje dzieci).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 16:25

magda sz, lys, małaMyszka, jesslin87, aaaaga, Weridiana, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam takie zapędy a już wogóle jest świetnie jak ledwo położę się w wannie i słyszę nianię w salonie.. i wiem że m idzie do niego ale już mam przyśpieszone obroty żeby jak najszybciej skończyć kąpiel.. to już chyba nam tak zostanie..

Serniczek się piecze, chata w miarę ogarnięta, maż wrócił z młodym ze spaceru, może jeszcze pośpi chwilę bo mi nogi do d włażą..

Wieczorem muszę odgruzować siebie, pazury zrobić, golenie, regulacja brwi bo oczywiście nigdzie nie byłam.. żebym nie wyglądała tak jak ta laska co pisała Karolina:)
    Ja wam powiem że jestem beztalencie jeżeli chodzi o makijaż, coś tam sobie zrobię ale szału nie ma, nawet zastanawiam się czy nie wybrać się na jakiś kurs bo jednak nawet z racji zawodu do pracy obowiązkowo make-up.. dlatego jak są jakieś okazje zawsze chodzę do kosmetyczki, nawet na chrzciny mnie umalowała i przynajmniej zdjęć się nie wstydzę:P

Lady współczuję Ci teściowej i nastroju.. pewnie nie łatwo to wszystko zmienić ale chyba warto zawalczyć o swoje szczęście..

lys, Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- tak,rozjasnialy jej,taka ciemna blondyna :)

To są rzesy 2:1 :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 2773 2774 2775 2776 2777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ