SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lys wrote:No i zrobiła próbę trakcji i mówi że mała w ogóle główki nie ciągnie i ze źle ze w ogóle się nie przewraca. No jednym słowem humor mi pogorszyła.
Mi ostatnio neurolog powiedziała, że na tym etapie dziecko powinno się na boczki przekręcać, powiedziała, że cała reszta jest jakby wyprzedzaniem wieku.
O ciągnięcie główki pytałam rehabilitantkę i ta odpowiedziała, że nie wszystkie dzieci to robią i już.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 17:28
lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:No i zrobiła próbę trakcji i mówi że mała w ogóle główki nie ciągnie i ze źle ze w ogóle się nie przewraca. No jednym słowem humor mi pogorszyła.
Nas też pediatra skierowała na rehabilitację, bo jej daniem Julka słabo główkę ciągnęła, a rehabilitant był bardzo w porządku, powiedział że na wyrost nas skierowała, a przecież mógł wyciągnąć kasę i zapisać na rehabilitacjelys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Sprawdziłam, że Tomka waga to 50 centyl. Mój kochany średniaczek:)
lys - każde dziecko rozwija się swoim tempem, dodatkowo rozwijają się skokowo. Wszystko w swoim czasie:) Ale pewnie nie zaszkodzi, żebyś ją turlała czy coś.lys, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Zainspirowałyście mnie swoimi zdjęciami, więc na chwilę wrzucam:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 08:47
lys, 0na88, Pulpecja, Paula_071, jesslin87, Martucha86, niecierpliwa, Laura, gianna88, Aska87, Amberla, Ewa123, apaczka, sylwucha89, Maniuś, mamasia, aaaaga, małaMyszka, agatka196, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Zauważcie, że nasze dzieci są w podobnym wieku, a jedne słyszą, że dziecko nie powinno się jeszcze przekręcać, bo to byłby powód do zmartwienia, a inne słyszą, że to źle, że się nie przekręca. No masakra jakaś. Itak jest ze wszystkim. Co lekarz to inna opinia.
0na88, Paula_071, jesslin87, lys, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Moj synek ma gdzies ok 7200 i tez ubieramy 74 a lekarka powiedziala ze jest grubiutki, gdzie gacie w pasie zwykle mu sa za szerokie:)
Ma 17 tygodni i teraz juz sie przewraca z plecow na brzuch, a odwrotnie nie potrafi. Ja czasami bawilam sie z nim tak, ze chwytalam go za raczki i przedramionami za nozki i tak sie przewracalismy na boczki;)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej hej:)
Niecierpliwa super wyglądasz, oczy Ci sie śmiejąw krótkich włosach zdecydowanie lepiej:) i mała to chyba cała mama:)
Martucha fajnie, że sie pokazaliście, Staś jaki duzy chłopak! wcześniaczek jeden!
Ja z tego wszystkiego stwierdziłam, że po nowym roku zapisze Szymka na wizyte prywatna do pedriatry, niech go poogląda, bo w sumie to tylko lekarz przy szczepieniu go ogląda, ale troche mrukliwy jest więc pójdę gdzie indziej
Hmm dziś mój chłopak sie non stop obraca, na bok i siup na brzuch hehe, chyba pokazał matce, że nie ma sie czym martwić
Dziewczyny używacie jeszcze przewijaków na łóżeczko, bo u mnie ściągnięty bo mały wiecznie wali o niego nogami albo zakłaa nogi na góre i tak śpi
Aaa i jeszcze jedno, któas się zamierza na przejście z gondoli na tą spacerową wersje? Bo ja jak wsadze Szymona to sie nawet ruszyć nie może, jest takjakby upchnięty w tym kombinezonie, chyba zakupie spiworek i za 2 tyg będzie przekłądkaMartucha86, niecierpliwa, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Pulpecja o tym samym pomyslalam , moje dziecko jest na takim samym etapie jak coreczka Lys i pediatrzy mowia ze w normie tzn. umie przekrecic sie na boczek i to jak ma dzien, glowy absolutnie nie ciagnie , ba! lezy jak kloda.
z postepow to zauwazylam ze interesuje sie stopami i nadal zamiast gugac to pisczy , miauczy jak kot im glosniej tym weselej.
Chyba trzeba te wszystkie rady roznych lekarzy jakos usrednic , albo dzielic przez pol jak dobre rady osob trzecich - i kierowac sie matczynna intuicja i zdrowym rozsadkiem.
Pulpecja, lys, niecierpliwa, Paula_071, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Agaata powiem Ci coś- ale masz wypierdolcze brwi, no poprostu mega, strasznie mi sie podobają
Hubercik nie wyglada na jakiegoś małego:) cudny jest i taka jego uroda najwidoczniej:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 17:52
Agaata, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość