SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaata wrote:Aga a nie przewijasz go w nocy? U mnie tylko 1 karmienie w nocy i zawsze po nim zmieniam pieluszkę - wtedy już jest ciężka od sikania a często też kupę zrobi jak karmię.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Mój często podczas karmienia się zesraq
Ale ostatnio już też rzadziej się to zdarza. Z tym, że nasika i pielucha ciężka jest o 3.00 nad ranem i nie mam sumienia go tak zostawić.
Zasnął w leżaczku... Przykryty naszym kocem złożonym na trzy... Od dwóch dni nie chciał spać, a teraz chrapie... Cholera, chyba zimno mu było...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ofka wrote:Zgłaszam ze nie było Karoliny i Myszki mam nadzieje ze maja usprawiedliwienie bo jak nie to ban.
Dzisiaj jeszcze szczepienia, a na 19 M idzie na pochlej party w robocie i wróci w nocy:-)jesslin87 lubi tę wiadomość
-
hej hej gwiazdy
u nas nocka spoko, po 5 mały tak sie tłukł karuzela ze głuchy by usłyszał, on łapie za miska i z całych sił reka trzesie ze karuzela ledwo sie łózeczka trzyma, wzielam go do łozka, polezał, kilka prób wstawania podnoszenia sie i skapitulował i zasnał, oczywiscie wtedy sie nic nie odzywam do niego zeby sie nie rozbudził
no dawac dawac fotki dziewczynki, poznamy chetnie reszte:)
lys, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Ja nie moge narzekac , dziecko wrocilo na pierwotne tory i przesypia mi cale noce . Tzn budzi sie kolo 7 zje i spi do 9.00 . Teraz pobawila sie chwile odpalilam suszarke i znow spi ale to na czas mojej kawy , skoncze kawe i wylacze suszarke. Wtedy pewnie otworzy oczy.
ZOska tez sama zasypia w lozeczku - chyba wyrobilam w niej odruch Pawlowa . Jak ja klade to odpalam suszarke i spi , tak samo na czas jej drzemek kolo 11:30 , 14:40 , czy 17:30 . O stalych godzinach ja odkladam + pstrykam wlacznik suszarki a ta zamyka oczy.małaMyszka, aaaaga, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
mój też sam zasypia
ostatnio jak jest zmęczony a nie chce spać to pomaga takie głaskanie po twarzy i delikatne zamykanie oczek po minucie spi jak zabity
no ale fakt zawsze butelka mm musi być wcześniej 240ml plus cycek więc pełny brzuch no i spi nam od 21-5, a wczoraj pobił rekordy i spał 21-9 ale to po inhalacji
a w dzień jak wpada w histerie i za nic nie moge go uspokoic to wystarczy że położe go na przewijaku i jak otworzy oczy zoabczy gdzie jest to momentalnie sie uspokaja... takie cuda
a przewijak na łóżeczku mamy tylko w dzien na noc już od dawna sciagamy bo młody kopie przez sen i sam sie od tego hałasu wybudzałmałaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
wiecie co, u mnie niby ciepło w domu ale czuc troszke ta roznice jak na polu na minusie i mysle ze dzieciaczki tez to czuja i jednak jak im zimno to chyba nie beda spały
u nas tez mały wczesniej spał gdzie popadnie a teraz nauczony jest w łózeczku, w półmroku przy karuzeli
dziewczyny, temp minusowa na polu, czyli czas spacerów chyba bedzie inny? do jakiej temp mozna wyjsc z dzieckiem, nie wiem czy kiedys nie natknełam sie ze -10małaMyszka lubi tę wiadomość
-
mądre głowy poradzcie, córeczka siostry ma zapalenie oskrzeli, dostała recepte na antybiotyk ale siostra boi sie podać, czy bez antybiotyku by sie obyło? ja sie boję ze jak nie poda to pójdzie na płucka i wtedy to już szpital..
-
Aska 240 ml plus cyc? Wow! To bardzo dużo.
Ja coś słyszałam o spacerach do -10, ale ja myślę, że to bardziej dotyczy bardzo małych dzieci. Ja zobaczę, ale bardzo możliwe, że będę wychodziła nawet jak będzie mróz większy niż -10 z tym, ze wtedy tylko na troszkę - np. na 20 minut, żeby zahartować dziecko trochę.małaMyszka, aaaaga, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Super wyglądacie i dzieciaczki też świetne:)
U nas po świętach u małej jakaś reakcja alergiczna wystąpiła. Wysypaną ma twarz, szyjkę taka jakby sucha skóra na nóżkach i rączkach. A wszystko na pewno przez moje jedzenie wszystkiego na święta, bo wszystko było taaakie dobre.
Ja ciągle gdzieś wychodzę i mało piszę na forum, ale czytam na bieżąco;)
Też poczekam na listę książek, bo ostatnio bardzo chcę coś przeczytać i nic ciekawego nie mogę trafić.
małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:mądre głowy poradzcie, córeczka siostry ma zapalenie oskrzeli, dostała recepte na antybiotyk ale siostra boi sie podać, czy bez antybiotyku by sie obyło? ja sie boję ze jak nie poda to pójdzie na płucka i wtedy to już szpital..
Przy zapaleniu oskrzeli to ja bym się bała nie podać, gdybym miała zalecenie od lekarza.
Czasem warto zaufać lekarzowi, bo jednak na forum nikt nie zastąpi porady medycznej.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:aska 240 plus cyc wow! moja jak zje 140 i nie wyrzyga to sukces
no niestetyboje się zę przez to się mu brzuszek rozciągnie czy coś no ale jak jest mniej na dobranoc to histeria
w dzien jest na samym cycku ale czasem co 1h czasem co 3h no i pół słoika marchewki ostatnio wciągnął a jak się skończyła to też histeria ... taki głodomor
-
Migotkaaa ja bym podala , tez balabym sie zapalenia pluc - a przy dzieciach to w takich przypadku faktycznie szpital.
Dowiedzialam sie ze moja kolezanka z dziecinstwa , jest w ciazy i bedzie wrzesnioweczka , co prawda mieszka w innym miescie ale zawsze kontakt jakos sie utrzymywalo - teraz ja zobacze na Sylwestra. Okropnie sie ciesze bo to bedzie jedna z pierwszych bliskich mi osob ktora bedzie miala dziecko . Mam tylko nadzieje ze nie bede jej dawala" zlotych rad" . Musze tzymac buzie na klodke
małaMyszka, aaaaga, jesslin87, Amberla, niecierpliwa, sylwucha89 lubią tę wiadomość