Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin, ja myślę, że po prostu trzeba zachować umiar. Wiele osób już 3 miesięczne dzieci wsadza do chodzika to raz, a dwa, że często dzieciaczki spędzają w takich chodzikach 80 procent dnia. Wiesz, ja wprawdzie nie wychowałam ósemki tylko jak na razie dwójke bez chodzików i też nauczyły się chodzić. Moja babcia wychowala pięcioro dzieci też bez chodzikow i też chodzą do dzisiaj :-)
    aa, i akurat to, że leżenie na brzuszku jest zdrowe dla dziecka też babcia zawsze podkreśla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 13:07

jesslin87, Agaata, aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem Ci ze sama nie wiem co bedzie z chodzikiem. Aktualnie nie planuje. Syn kuzyna sobie obijal w nim piety.

Chcialabym sama nauczyc go chodzic. I zobaczyc 1 krok a nie np byc wtedy w pracy.

Wiem ze to jest element ewolucji. Ahh bycie rodzicem jest trudne.

małaMyszka lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o to chodzi Pulpecja, człowiek chodzi w pewnym momencie życia i to jest proces naturalny. Nie potrzebuje do tego chodzików i jakby tak się zagłębiać w przeszłość, to nasi dawni przodkowie na pewno nie wykorzystywali takich sprzętów a chodzili :-) Jak dla mnie to jest gadżet, zupełnie zbędny. I nie chodzi o to, żeby którąś z Was krytykować, ale takie jest moje zdanie i mam nadzieję, że mogę je tutaj wyrazić :-)

Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne wyrazaj po to jestesmy zeby sie dzielic swoimi przemysleniami, no wlasnie o tym pisalam ze babcia wychowala 8 bez chodzikow, wspomagaczy i jakos siedza, chodza i ze jest to tak naturalne ze dziecko samo wie kiedy usiasc.

aaaaga, Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlaśnie, a ja się tak czasami zastanawiam jakie to ma znaczenie czy maluch siądzie w wieku 4 czy 6 miesięcy albo zrobi coś innego. Będziemy go inaczej kochać? Mniej albo więcej? Będzie szczęśliwszy w życiu? No chyba nie od tego to zależy. Teraz przy trzecim dziecku staram się doceniać codzienne postępy, każdy uśmiech, reakcję i cieszę się tym, bo czas tak mija, że aż szkoda, ze takim maluszkiem będzie tylko przez chwilkę. Wcale mi się nie spieszy, bo to i tak wszystko przyjdzie :-)

Ewa123, jesslin87, aaaaga, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy cos takiego
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5393226859&utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=PLASmA-Trefl#thumb/1
    innego chodzika nie planujemy
    ja tez nigdy chodzika nie mialam a nogi krzywe sa :) kregoslup tez

jesslin87, Pulpecja, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka87, kręgosłup można sobie spieprzyć na różne sposoby i na rożnych etapach życia. To jak moje dzieci zadbają w przyszłości o swoje to już ich sprawa, ale jeśli mogę chociaż zminimalizować ryzyko wad postawy już w dzieciństwie to zrobię to. Ja mam straszne problemy z kręgosłupem i stawami i chciałabym żeby one tego uniknęły.

jesslin87, la_lenka, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, smutno mi jakoś że to już koniec roku. Straciłam nawet ochotę, zeby cokolwiek przygotowywać do jedzenia.

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka na sucha skore -atoderm, ja czasem oilatum kremem nawet smaruje ale on zapycha dlatego rzadko stosuje.

Nie wiem jak bedzie z tym sylwestrem, Maja ma straszny katar :( najgorzej ze na to nie ma leku ze dzien pobierze i koniec, wiec bedziemy sie meczyc 2 tyg..14.01 szczepionka ciekawe czy da rade zrobic.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane szczesliwego nowego roku duzo zdrowia i miłości radosci z drobnostek i samych pieknych chwil oraz spelnienia co roku jednego marzenia żeby życie bylo ciekawe i zaskakujace i mega mega pozytywne

Pulpecja, Laura, Ewa123, Paula_071, małaMyszka, witaminkab, jasmine89, mamasia, gianna88, sylwucha89, Weridiana, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawa sama sie rozwiazala.. biedny maluch..pogorszylo sie,wymiotuje,kaszle..wiec nie idziemy,zagadalam do kolezanki i przyjdzie do nas z mezem i 2 letnim synkiem :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys jaka drobniutka z ciebie kobietka:)

lys, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda moj teraz na katar dostal flegamina baby ale po tym dziecko nke moze isc spac bo to rozrzedza wydzieline i trzeba ja odciagnac i na noc kropelki zyrtec do podawania i jak spal to smarowalam mascia majerankowa od nd przed swietami katar do soboty byl koniec a wczesniej jak mial katar w 2 tyg zycia to 3 tygodnie sie meczylismy.

Zdrowka dla Majeczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 15:16

74diqps6a69lyc94.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze zdjęcie pokoleniowe:) Matrioszki:)
    Babcia,mama,ja i moja córcia:)
    78d8506637780896med.jpg

lys, Laura, apaczka, Aska87, Ewa123, Agaata, jesslin87, Paula_071, magda sz, aaaaga, Pulpecja, małaMyszka, witaminkab, jasmine89, chcebycmama, 5ylwia, mamasia, gianna88, sylwucha89, Weridiana, Martucha86, Maniuś, Amberla, Zetka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, super zdjęcie !!! Zazdroszczę takiej rodzinki :-)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie:)
    Pierś boli jak jasny gwint, ale przystawiam Tomka i zaciskam zęby. Pierś wygląda okropnie, wygląda gorzej niż brzuch zaraz po porodzie. Pytałaś Magda skąd się to wzięło - nie wiadomo, raczej jest to grudka z tłuszczu, która zatkała kanalik a potem całe ujście pod brodawką. Ponoć takie coś może się nawet zdarzyć do 6 msc. Tomek stale regularnie jadł, nie musiałam odciągać, nie robiły mi się kamienie w piersiach. Nawet na początku laktacji nie miałam problemów żadnych z teraz takie coś mnie dopadło:( Zdaniem cioci - doradcy laktacyjnego to dlatego Tomek tak często ostatnio jadł, bo z lewej piersi coraz mniej leciało. Dzisiaj w nocy nakarmiłam go po 5 godzinach na śpiocha, a przedtem budził się co 2h z płaczem. Chciałabym do końca 6 msc karmić piersią. Mam nadzieję, że się uda, bo jak zatka się jeszcze raz, to antybiotyk i kończymy hormonalnie laktację:(

Mama zostanie z małym, wychodzimy do brata męża na sylwestra. Tatar z łososia zrobiony.
    Wszystkiego dobrego dziewczyny. Zdrowia, nudy rodzicielskiej i szczęścia. To był dobry rok, spotkał nas cud narodzin:)

Laura, lys, Agaata, Pulpecja, małaMyszka, jasmine89, chcebycmama, mamasia, jesslin87, sylwucha89, Weridiana, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina piekne zdjecie:) az zaluje ze takiego nie zrobilam jak babcia byla, ale jeszcze zrobimy :)

Jesslon dzieki jest nadzieja :) to wszystko bez recepty?

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja nie polecam podawania kilkumiesięcznym niemowlętom leków rozrzedzających wydzielinę w ogóle a już szczególnie bez konsultacji lekarza. To taka stara szkoła i niektórzy pediatrzy jeszcze tak zalecają. Moim zdaniem katar może Wam się przerodzić w zapalenie płuc czy oskrzeli bo dziecko dosłownie zalewa się wtedy wydzieliną choćbyś nie wiem jak odciągała nie dasz rady wszystkiego wyciągnąć. Niestety ja bym się trzymała sprawdzonych metod typu inhalacje z soli fizjologicznej itp ale Ty to wszystko już wiesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 16:42

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dużo zdrowia. Kurcze nie lubię takich sytuacji :-/

Dziewczyny wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Wielu przespanych nocy i zdrowo rozwijających się dzieci :-) Ja tam za Sylwestrem nie przepadam, nie wiem z czego tu się cieszyć, kolejny rok za nami i znów trzeba się przyzwyczajać do nowej daty ;-)

Paula_071, małaMyszka, lys, witaminkab, magda sz, Laura, jasmine89, mamasia, jesslin87, sylwucha89, Weridiana, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, piękne zdjęcie :-)
    Paula, miejmy nadzieję, że się unormuje i nie powtórzy. Trochę mnie wystraszyła ta sytuacja, bo moja też ostatnio bardzo często domaga się piersi.

Wszystkim Wam życzę spokoju, radości i spełnienia marzeń w nadchodzącym roku, chociaż to jedno wyjątkowe marzenie nam się już przecież spełniło. Więc niech szczęście trwa :-)

aaaaga, małaMyszka, witaminkab, Laura, jasmine89, mamasia, jesslin87, Weridiana, sylwucha89, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 2834 2835 2836 2837 2838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ