X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Tomka ze taki dzielny i ma już ząbka ! :)
    Niecierpliwa ale łyso bez Twojego awatarka.

Życzę Wam żeby nadchodzący Nowy Rok owocował w sukcesy, był pełen miłości i cierpliwości, dużo zdrowia dla wszyskich i uśmiechu każdego dnia! :*

My bawimy sie w trójkę w domu, w sumie już w dwójkę bo Julo śpi,ale zabawa była przednia hehe balony, serpentyny, my z mężem poszaleliśmy a Julek patrzył jak na wariatów hehe śmiesznie :)

Edit. O Niecierpliwa już jest, tez robiliśmy podobne foty, super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 21:10

jesslin87, małaMyszka, Pulpecja, mamasia, Weridiana, Laura, Maniuś, Amberla, Zetka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomozcie Julka wybudzila sie z dzikim piskiem nie moze oddychac, ma caly nos zawalony i nie moze sobie z tym poradzic. Normalnie dzika rozpacz az wyje i lapie bezdechy. Frida nic nie wyciaga. Jak jej pomoc i skad tak nagle tak zawalony nos

• apaczka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Apaczka ja wzięłam z 6 rodzajów: owsiana, razowa, ryżowa, jaglana, orkiszowa, z pszenicy z pełnego przemiału... Będę próbować co mu podejdzie. Nie brałam mlecznych ani żadnych bananowych czy waniliowych.
    To poszalałaś :-) ja też wezmę chyba kilka i też bezmleczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 21:44

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny pomozcie Julka wybudzila sie z dzikim piskiem nie moze oddychac, ma caly nos zawalony i nie moze sobie z tym poradzic. Normalnie dzika rozpacz az wyje i lapie bezdechy. Frida nic nie wyciaga. Jak jej pomoc i skad tak nagle tak zawalony nos

u nas kilka dni temu było to samo :/ dziki płacz chyba ze 2 godz w nocy mąż do apteki jechał nasivin soft i aromaktiv zel doradzili plus pedicetamol dalismy na wyciszenie i spał do rana... wczesniej próbowalismy wszystkie domowe sposoby tylko wzmagało wrzask

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A może wprowadziłaś coś nowego do diety? Może reakcja alergiczna. Nie wiem co Ci poradzić, jeśli jest tak jak piszesz to chyba tylko szpital :-/

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci śpią przy tym huku fajerwerków? Moja co chwile się wybudza musze cały czas na rekach bujać :/

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pare godzin wczesniej podalam ibum, bo bardzo marudzila z powodu dziasel, maz czyta w ulotce, ze to po tym moze byc, ale juz wczesniej z 2 razy go dostala i bylo ok. Do diety wczoraj wprowadzilam gruszke. Po 15 minutach dzikiego wrzasku i takiego pisku gardlowego jak przy szczepieniu zasnela na mnie. Kuzwa maz po alkoholu, a jak nam przyjdzie do szpitala jechac to znalezienie dzis wolnej taksowki bedzie graniczylo z cudem.
    A jak sie robi inhalacje, moze to glupie pytanie, ale nigdy nawet sobie nie robilam

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my siedzieliśmy z młodym nad garnkiem z parującym naparem z szałwi... fakt leciało mu ciurkiem z nosa ale utrzymanie go przy takiej rozpaczy jak była u nas to masakra :/ rwał się i bałam się że się poparzy

teraz kupiliśmy inhalator ale też założenie tej maski to graniczy z cudem tak się wyrywa

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i te fajerwerki, co chwile sie wzdryga.
    Jak ja nosze w pionie i lezy z glowa wyzej to oddycha normalnie, ale jakby cos w niej swierczalo. Gdyby to byl katar to nos nie bylby zapchany caly czas, zwlaszcza ze nic nie udalo sie odciagnac?

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak z dzieckiem nie ma zadnej przewidywalnosci. Zasnela sama w lozeczku po butelce od razu, zasiedlismy z mezem przy piwku, szczesliwi, bo to pierwszy taki wieczor od dawna, ze zasnela tak wczesnie, nie ma zadnych obowiazkow, a tu masz taka akcja

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sprobuj wlewac sol oczyszczona i na brzuszek i oklepywanko? Moze mocno siedzi i trzeba to rozpuscic...

74diqps6a69lyc94.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probowalam nie dala sie na brzuch polozyc. Teraz spi, a ja siedze jak na szpilkach i modle sie, zeby nie zaczela plakac, bo ona tak wyla doslownie chyba dlatego, ze bala sie, ze nie moze oddychac nosem, a placz jeszcze to utrudnial.

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, bidulka mała, nie wiem co poradzić, najlepsza była by inhalacja żeby "puściło"

U nas mały spi jak zabity, juz na popoludniowej drzemce trzaskali to nic sobie z tego nie robił:)

Paula, gratuluje ząbka, ja macam codziennie przy smarowaniu i dalej nicccc

Karolina, pięknie wygladacie, jaka laska z Ciebie, zapuszczasz włoski? zdradz co robisz ze masz takie puszyste:P jestes bardzo podobna do mamy:)
    aaa i POla by pasowała do mojego Szymonka, takie same pućki maja hehe:) śliczna jest:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 22:45

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa no tak mi przykro, chyba najgorzej jest jak dziecku cos sie dzieje a nie wiadomo jak mu pomoc.

Oopowiem wam hiatorie. 5 lat temu jak wynajmowalismy mieszkanie, wpadli do nas znajomi. Moj chlop to lubi sie napic ale jak czuje ze dosyc w dupce idzie spac. Wiec poszedl spac do kibla na ziemie i zamknal sie na klucz. A tu popijawa i nie ma jak do kibelka pojsc. W koncu mowie do kolegi po h nawolywania i pukanka w drzwi zeby zamek wylamal a wstawimy nowy. Meza wyniesli z lazienki.

74diqps6a69lyc94.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jeszcze nie śpi... Od 16:30 o.O szok czeka chyba na kolorki

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piesa go liznęła i dostał wysypki od razu, więc to ma po tatusiu...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane niech się spełnią wszystkie Wasze życzenia, te łatwe i te trudne do spełnienia, niech się spełnią te duże i te małe, te mówione głośno lub wcale... Niech się spełnią wszystkie krok po kroku, tego Wam życzymy w Nowym Roku.
    Szczęśliwego Nowego Roku!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/714dddd94737.jpg

My spędzamy Sylwestra we troje :D

małaMyszka, Aska87, jasmine89, lys, Paula_071, Pulpecja, jesslin87, Migotkaa, witaminkab, Weridiana, gianna88, sylwucha89, Martucha86, Maniuś, Amberla, Zetka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 1.5h bujam mała na rękach i chyba dopóki nie przestaną strzelać to nie ma mowy o łóżku.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku mamuśki.

Pulpecja, jasmine89, jesslin87, mamasia, Weridiana, Laura, gianna88, małaMyszka, sylwucha89, Maniuś, Amberla, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa, ja bym spróbowała inhalacji, nawet z samą solą. To bardzo ułatwia oddychanie. Mam nadzieję, ze już jest dobrze, a jakby nie daj Boże coś się działo to nie czekaj na żadne taksówki dzisiaj tylko dzwoń po pogotowie, to jest małe dziecko i takie duszności są niebezpieczne.

jasmine89, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 2837 2838 2839 2840 2841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ