X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    czajnik z regulacja tez polecam ! przygotowanie mleka zajmuje pare sekund

O faktycznie ! to chyba bedzie lepsza opcja niz podgrzewacz:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podgrzewacz i mi sie nie sprawdzil bo ciagle latalam z termometrem

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    O faktycznie ! to chyba bedzie lepsza opcja niz podgrzewacz:)

A nie mialas pomyslu co pod choinke wybrac ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba wszystkie tu mamy ten model , hehe rozpoczelam marketing szeptany ;-)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    chyba wszystkie tu mamy ten model , hehe rozpoczelam marketing szeptany ;-)

Ja akurat nie spisalam tego, a kupilam ten bo byl najtanszy z regulacja od 40 :D Tylko wkurza mnie to pikanie w nocy jak sie nagrzeje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 17:39

0na88 lubi tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak Wam idzie rozszerzanie diety?

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa super foty :) mam 40 znajomych fotografow po szkole jak ja i naprawde foty robisz swietne. Ja lubie wlasnie fotografowac ludzi ale lubie jak sa w swoim zywiole, kiedy nie zwracaja uwagi na aparat a potem sie dziwia ze tak ladnie potrafia wyjsc na zdjeciach :)

Ja duzo zdjec robilam i robie analogiem wiec mam z 1000 fot a nie mam kiedy zeskanowac ale musze go sprzedac i zainwestowac w cyfrowy aktualnie pozyczam od ojca :)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A nie mialas pomyslu co pod choinke wybrac ;)

Żebym wiedziala wczesniej... :)

Ale niedługo mam urodziny, mama pewnie bedzie wypytywać co bym chciala to podpowiem :D

We wtorek mamy szczepienie, z tego co wiem nasza piediatra mówi ze po 4mc nawet na kp mozna rozszerzać diete (ma ok 50-60 lat i za granicą sie doszkalała i mówi ze w wiekszosci krajów po 4mc rozszerza się diete to prawda? Bo pare z was mieszka po za Polską) to porozmawiam z nią na ten temat i zaczne :) Ponoc dzieci uwielbiają banany :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasza pediatra kazała nam po 6 miesiacu ale zaczelismy wczesniej bo i tak dokarmiac mm zaczelismy...na razie marchewka baaardzo podeszła :) jak tylko widzi kubeczek z marchewką to jakies spazmy radosci dostaje :) istny szał za to jak się skonczy to rozpacz ...
    jak długo jedno podajcie zanim coś nowego ? u nas juz prawie tydzien marchewki i wypadało by coś nowego chyba

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli o mnie chodzi to wlasnie rozszerzylam swoja diete o pizze i drinka i licze ze 10 kg samo sie zgubi, ale od 2 dni juz slodyczy nie jadlam, wiec jest postep :D
    A Julka wcina wszystkie deserki po pol sloiczka, tylko banam jej nie wchodzil,a z obiadkow to nie wchodza jej zbytnin te jednoskladnikowe, ale jarzynki juz tak i nie moga byc zbyt geste, dlatego te z gerbera jej wchodza, bo maja bardziej plynna konsystencje. Do tej pory jadla po pol sloiczka, a dzis caly zjadla. Soczkow nie podaje, dzis pierwszy raz dalam herbate rumiankowa, ale z butelki nie chce, lyzeczka pije choc bez entuzjazmu, a tak to przepijam ja woda. Wieczorem kaszka, a rano kleik, ale malo bo robie jej 120ml i wypija przewaznie 80-90, a reszte podaje lyzeczka z odrobina kleiku, a tak to w ciagu dnia mleko.

0na88, jesslin87, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pobwalam 4 dni sama marchewke, a potem marchewke z ziemniakiem 2-3 dni, w miedzyczasie jablko, a potem dynia. Potem to juz polecialo, jak konczy sloiczek dostaje nowy.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin ja foty pstrykam glownie telefonem, bo aparat dla mnie za ciezki :P I tez uwielbiam zdjecia ludzi z zaskoczenia ;)

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Żebym wiedziala wczesniej... :)

Ale niedługo mam urodziny, mama pewnie bedzie wypytywać co bym chciala to podpowiem :D

We wtorek mamy szczepienie, z tego co wiem nasza piediatra mówi ze po 4mc nawet na kp mozna rozszerzać diete (ma ok 50-60 lat i za granicą sie doszkalała i mówi ze w wiekszosci krajów po 4mc rozszerza się diete to prawda? Bo pare z was mieszka po za Polską) to porozmawiam z nią na ten temat i zaczne :) Ponoc dzieci uwielbiają banany :)
    w uk, jesli karmisz piersia, zalecaja rozszerzanie diety od 6 miesiaca, ja jednak daja troche kaszki i kupilam dzisiaj owocki. wogole jestem przerazona,bo tu widizalam jeden ze sloiczkow od 4 miesiaca, o smaku ziemniak, szpinak i ser cheddar

• Ofka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podgrzewacz i rzadko uzywam do podgrzewania mleka z cyca. Tesciowa woli podgrzewac z cieplej wodzie. A co do mm, to jesli juz bym podawala to do wody pokojowej ciut wrzatku i przeglub w zyciu by mi sie nie chcialo uzywsc termometra...

małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, czekam i czekam aż zadzwoni ta moja sąsiadka położna. Już nie mogę się doczekać aż mi udrożni kanalik.

Muszę Wam powiedzieć, że z doświadczenia mamy zębatego dziecka, to mój Tomek nie przepada za żyrafą Sofi. W ogóle ma w nosie wszystkie gryzaki i zabawki. Najlepsze są piąstki i tera.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tak, czekam i czekam aż zadzwoni ta moja sąsiadka położna. Już nie mogę się doczekać aż mi udrożni kanalik.

Muszę Wam powiedzieć, że z doświadczenia mamy zębatego dziecka, to mój Tomek nie przepada za żyrafą Sofi. W ogóle ma w nosie wszystkie gryzaki i zabawki. Najlepsze są piąstki i tera.
    A jak Ci udrozni? Napisz potem czy ulga.

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka ja latalam z termometrem bo dla mnie na reke ok jest woda, ktora ma ponad 50 stopni, a 40 to dla mnie chlodne i dlatego sprawdzalam, zeby dziecka nie poparzyc

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( zadzwoniła sąsiadka, że nie da rady dzisiaj jednak przyjechać i dopiero w poniedziałek będzie w Szkole Rodzenia:( Muszę się przemęczyć...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    :( zadzwoniła sąsiadka, że nie da rady dzisiaj jednak przyjechać i dopiero w poniedziałek będzie w Szkole Rodzenia:( Muszę się przemęczyć...

Paula, na pewno znalazłabyś kogoś we Wrocławiu, kto by za opłatą zgodził się dzisiaj przyjechać.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Julek zaczął mi przy karmieniu ściskać sutki dziąsłami i ciągnie na wszystkie strony... i z jaką siłą on to robi :/ dziś cały dzień tak było, trochę pije, pierwszy głód zaspokoi i ściska. Boooli... jakieś rady? :/

atdcpx9izbdly3tt.png
‹‹ 2847 2848 2849 2850 2851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ