SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lys wrote:Jak będziesz wiedzieć to daj znać, bo jeśli Lily jest cięższa nawet od Iwka to chyba zacznę się martwić
29.12 było 8290g
Ja Iwa nie waze zeby nie swirowac. Nie wiem ile ma w glowie czy w klatce...nie pamietam nawet cholera ile byl dlugi jak sie urodzil...jasmine89, lys, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
lys wrote:gdzieś tam czytałam, że zostawianie dziecku/niemowlęciu światła w nocy zaburza sen
hmm a w jaki sposób?
mój śpi jak zabity hmmm nie wygląda na "zaburzonego" chyba ze jakos wewnetrznie...
-
Aska87 wrote:hmm a w jaki sposób?
mój śpi jak zabity hmmm nie wygląda na "zaburzonego" chyba ze jakos wewnetrznie...
Moja mama miala jako terapeuta szkolenie koefys i przedstawiano badania na temat szkodliwosci zasypiania przy telewizorze. Ze podobno nie wchodzi sie e glebsza faze snu i nie odpoczywa dobrze. Potem bole glowy zmeczenoe. To jak z higiena jedzenia. Jedzienie przed tv, z wylaczonym mozgiem powoduje ze mozg nie rejestrujemy ze jemy.Aska87, lys lubią tę wiadomość
-
a ja to juz wogole dziwna, bo nie zmieniam pieluchy w nocy;) szczerze, to nawet nigdy nie zmienialam, zeby dzieci nie rozbudzac, no chyba ze mega kupa
moja kira na wazeniu w srode miala 7,32 jak na dziewczynke to chyba ok:) lys, a jaki rozmiar nosi lily? i to samo pytanie do Ofki;)
powiem wam ze moj syn urodzil sie z waga 4,6 i mial 64 cm i przybieral bardzo szybko, ale po pierwszym roku przystopowal. aczkolwiek kiedy sie urodzil zakladalam mu ciuchy jak dla 3 - 4 miesieczniakaHermiona lubi tę wiadomość
-
Aska87 wrote:hmm a w jaki sposób?
zaburza produkcję melatoniny, a to melatonina reguluje nasz cykl dobowy, podnosi też poziom kortyzolu, co też zakłóca senAska87 lubi tę wiadomość
-
Iwek ma 74 body i sa juz obcisle jak u tancerzy na lodzie. Naciagniete do granic juz mu wyciagnelam kombinezon na 80 jutro go przymierze. A mowilam Wam jak Iwek mial 3 miesiace i ciotka wcisnela jego kaftanik na core mojej siory wtedy 2,5 roku? Ona wazy 11 kg. Wygladala jak biedna ale ciotka myslala ze oni jej ta bluzke zostawili zeby jej ubrac to ubrala. A ona w marcu konczy 3 lata i ma dalej pampersy. 4ki tak jak moj Iwko.
lys, jasmine89, Pulpecja, jesslin87, Weridiana, Paula_071, małaMyszka, Martucha86, Amberla lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:Iwo mial 5 punktow ktores dziecko mialo mniej?
A czemu Iwek miał odjęte punkty? Zabrali go na obserwację po porodzie w związku z tym, czy był od razu z Tobą?
Hubert miał 10 punktów i dzięki temu od razu zawieźli go do męża i we dwóch czekali na mnie na sali pooperacyjnej, a jak mnie zszyli i przywieźli na salę pooperacyjną to od razu przystawili mi go do piersi i to był duży plus tych 10 punktów - że go nie zabierali na zadne obserwacje. -
Moja mała jakaś marudna dzisiaj
nic jej nie pasuje.
Wiecie co, z tym światłem to bym nie przesadzała. U nas np lampka się świeciła całą noc jak młoda miała ok 3-4 lat chyba, bo miała jakieś strachy i bujną wyobraźnię, chociaż wcześniej normalnie zasypiała i spała po ciemku. Pozwalałam, bo po co dziecko stresować. Nie widzę żeby przez to miała jakiekolwiek problemy ze snem. Za to mnie chyba stresowali w dzieciństwie ciemnością(chociaż tego nie pamiętam), bo jak np męża nie ma na noc w domu to sama śpię przy włączonym świetlejesslin87, niecierpliwa, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
O ludu ale tu produkcja, co Wy normy 120% wyrabiacie ?
Wróciliśmy do domu, od 14 do 18 robiłam z siebie klauna,małpę i 100 innych zwierząt, bawiłam się kilkoma świecącycmi zabawkami zabawkami, kilknaście razy odpalałam aplikacje uspokajające, karmiłam na dwa rózne cyce w drodze wygięta w chińskie osiem kilka razy.. podróże to jakaś masakra. Przez 4 godz spała może 20min a resztę ryczała. Po tyc 4 godz jak wysiadałam z samochodu kręciło mi się w głowie miałam wrażenie że cały ten dystans przebiegłam a nie przejechałam. Potworra zasnęła o 20 i pewnie do rana pośpi bo się w końcu zmęczyła a mi się nie chce spać...
Muszę Was nadrobić...
jesslin87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Ofka bikini Już spakowalas?? Bo chyba fruniesz lada dzień?!u mnie -12 chętnie bym dupe zagrzala
psioszka11, jesslin87, aaaaga, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość